Saksassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

DarmstadtGermany

Hessen osavaltiossa, aivan Frankfurtin eteläpuolella sijaitseva Darmstadt toimi 1600-luvulla Hessen-Darmstadtin maakreivien asuinpaikkana.

Tee viikonloppumatka Darmstadtiin, Hessen suurherttuakunnan entiseen pääkaupunkiin, joka on syyttä suotta jäänyt vähäiselle huomiolle ulkomaisten turistien matkaohjelmissa. Toisen maailmansodan aikana suuri osa vanhasta kaupungista tuhoutui liittoutuneiden pommituksissa, joten kaupungin täytyi rakentaa itsensä uudelleen. Nykyään kaupungin selvästi moderni asema tieteen ja teollisuuden keskuksena saa helposti unohtamaan sen mahtavan menneisyyden.

Kaupunki voi ylpeillä kahdella tieteellisellä saavutuksella. Ensinnäkin sen mukaan on nimetty alkuaine, darmstadtium. Toinen, vähän kyseenalaisempi saavutus on se, että paikallisessa lääkealan yrityksessä työskennellyt kemisti Anton Köllisch valmisti täällä maailman ensimmäisen ekstaasierän vuonna 1912.

Kun suunnittelet lomaa Darmstadtissa, kemian sijasta kannattaa kuitenkin suunnata ajatukset kaupungin upeisiin jugendtaloihin, joista monet säästyivät toisen maailmansodan pommituksilta. Tee retki Künstlerkolonie Mathildenhöheen, jossa voit tutustua pieneen puistoon ja taidemuseoon, kumpikin hyviä esimerkkejä jugendtyylistä. Vieraile myös Park Rosenhöhessä kaupungin itäosassa Ostbahnhof-aseman nurkilla. Tämä henkeäsalpaavan kaunis puisto ruusutarhoineen on täydellinen paikka iltapäiväkävelylle.

Kaupungin keskeisin maamerkki on Langer Ludwig, hiekkakivipylvään huipulle pystytetty patsas aivan kaupungin keskustassa. Jos matkasi Darmstadtiin ajoittuu kuukauden alkuun, voit kiivetä tämän 39 metriä korkean patsaan näköalatasanteelle. Patsas on avoinna yleisölle vain kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Myös kaupungin ympäristössä on kiehtovia nähtävyyksiä. Kirjallisuudenhistoriasta kiinnostuneiden kannattaa käydä Darmstadtin matkallaan katsomassa Frankensteinin linnaa, joka sijaitsee heti kaupungin ulkopuolella. Tämä vuorenhuipulle rakennettu linna, jonka von Frankensteinin paronisuku yhä omistaa, on yli tuhat vuotta vanha, ja sen uskotaan toimineen inspiraationa Mary Shelleyn kuuluisalle Frankenstein-romaanille. Lähde ajelulle Feurige Eliasilla, kaupungin raitovaunuverkoston ainoalla höyrykäyttöisellä junalla, joka kiertää Darmstadtin linnan ja Alsbachin. Kesäaikaan juna tekee pidemmän lenkin, joka ulottuu Griesheimiin saakka. Höyryveturikierroksella voit tutustua mahtavaan kaupunkiin ainutlaatuisella tavalla.

Missä yöpyä kohteessa Darmstadt

Darmstadt johon kuuluu perintökohteet

Mitte

Jos vietät aikaa kohteessa Mitte, Darmstadtium ja Darmstadtin palatsi ovat näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

Mitte
Verlegerviertel, Darmstadt, Hessen, Saksa

Verlegerviertel

Kunsthalle Darmstadt ja Bergstrasse-Odenwald Nature Park ovat näkemisen arvoisia kohteessa Verlegerviertel vieraillessasi.

Verlegerviertel
Rheintor/Grafenstraße, Darmstadt, Hessen, Saksa

Rheintor/Grafenstraße

Kohteessa Rheintor/Grafenstraße vieraillessasi Darmstadtium ja Darmstadtin palatsi ovat joitain lähiseudun mielenkiintoisia kohteita.

Rheintor/Grafenstraße
An den Lichtwiesen, Darmstadt, Hessen, Saksa
Kuva käyttäjältä AxeldieRatte (CC BY-SA)

An den Lichtwiesen

Jos vietät aikaa kohteessa An den Lichtwiesen, Zoo Vivarium Darmstadt ja Odenwald-Vosges Trail ovat näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

An den Lichtwiesen

Huippuhotellit kohteessa Darmstadt

Maritim Hotel Darmstadt
Maritim Hotel Darmstadt
4 out of 5
Rheinstrasse 105, Darmstadt, HE
Hinta on 68 € per yö ajalle 30. lokak. viiva 31. lokak.

Bergstrasse-Odenwald Nature Park ja Kunsthalle Darmstadt sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luisenplatz ja Darmstadtin valtionteatteri ...

4.2/5Very Good! (719 arvostelua)

"Ihan hyvä paikka yöpyä."…"

Arvosteltu 21.8.2019

Maritim Hotel Darmstadt
Moxy Darmstadt
Moxy Darmstadt
3 out of 5
Georg-Ohm-Strasse 1, Darmstadt
Hinta on 67 € per yö ajalle 6. marrask. viiva 7. marrask.

Bergstrasse-Odenwald Nature Park ja Kunsthalle Darmstadt 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Luisenplatz ja Darmstadtin valtionteatteri ovat myös 3 kilometrin ...

4.3/5Excellent! (52 arvostelua)

"Gute Betten, schönes sauberes und modernes Bad. Nettes Personal peppige Eingangshalle, die ständige laute Musik dort störte etwas"…"

Arvosteltu 8.9.2020

Moxy Darmstadt
H+ Hotel Darmstadt
H+ Hotel Darmstadt
4 out of 5
Eschollbrucker Strasse 16, Darmstadt, HE
Hinta on 71 € per yö ajalle 8. marrask. viiva 9. marrask.

Bergstrasse-Odenwald Nature Park, Kunsthalle Darmstadt ja Darmstadtin valtionteatteri sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Luisenplatz ...

4.2/5Very Good! (249 arvostelua)

"Insgesamt hat uns der Aufenthalt sehr gut gefallen! Das Zimmer war sauber und das Hotelpersonal sehr freundlich. Das Frühstücksbuffet war super, es gab neben den klassischen Wurst- und Käsebrötchen z.B. frischen Schnittlauch oder Ingwer für den Tee. Was mir jedoch gefehlt hat, sind mehr vegane Optionen ..."…"

Arvosteltu 16.9.2020

H+ Hotel Darmstadt
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Darmstadt

Huoneisto "johannesviertel"
Huoneisto "johannesviertel"
Kahlertstraße 23, Darmstadt, Hessen

Bergstrasse-Odenwald Nature Park, Herrengarten ja Prinz-Georg-Garten sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Technische Universität ...

Huoneisto "johannesviertel"
Darmstadt Loft
Darmstadt Loft
3 out of 5
52a Landgraf-Philipps-Anlage, Darmstadt

Darmstadtin valtionteatteri ja Luisenplatz sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Darmstadtin palatsi ja Darmstadtium ovat myös ...

5/5Exceptional! (2 arvostelua)

"This is an unusual, beautifully designed and furnished apartment. It was a peaceful and quiet retreat for us. It has its own small garden with a water feature. We would definitely book again. The owner and colleague were very helpful."…"

Arvosteltu 9.11.2019

Darmstadt Loft
Huoneisto Kongressikeskuksessa
Huoneisto Kongressikeskuksessa
Mauerstraße, Darmstadt, Hessen
Hinta on 96 € per yö ajalle 30. lokak. viiva 31. lokak.

Bergstrasse-Odenwald Nature Park ja Technische Universität Darmstadt sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Jugendstilbadin uimahalli ...

Huoneisto Kongressikeskuksessa
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Darmstadt

Darmstadtin taiteilijayhteisö
Kuva majoitusliikkeestä Darmstadtin taiteilijayhteisö

Darmstadtin taiteilijayhteisö

Kun vierailet kohteessa Darmstadt, voit viettää iltapäivän kiertelemällä näyttelyitä kohteessa Darmstadtin taiteilijayhteisö. Käy tutkimassa alueen festivaaleja tai ota osaa urheilutapahtumaan.

Venäläinen kappeli
Kuva majoitusliikkeestä Venäläinen kappeli

Venäläinen kappeli

Ota selvää kohteen Darmstadt paikallisesta historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Venäläinen kappeli. Käy tutkimassa alueen festivaaleja tai ota osaa urheilutapahtumaan.

Darmstadtin valtionteatteri
Kuva majoitusliikkeestä Darmstadtin valtionteatteri

Darmstadtin valtionteatteri

Kun matkustat kohteeseen Darmstadt, voit mennä katsomaan esitystä kohteeseen Darmstadtin valtionteatteri. Nauti tämän rentouttavasta ilmapiiristään tunnetun alueen festivaaleista.

Messe Frankfurt
Kuva majoitusliikkeestä Messe Frankfurt

Messe Frankfurt

4/5(12 arvostelua)

Käy matkasi aikana tarkistamassa, mitä tapahtumia järjestetään kohteessa Frankfurt sijaitsevassa suositussa kongressikeskuksessa Messe Frankfurt. Käy tutustumassa tämän perheystävällisyydestään tunnetun alueen kauppoihin ja huippuravintoloihin.

Alte Oper
Kuva majoitusliikkeestä Alte Oper

Alte Oper

4/5(7 arvostelua)

Alte Oper on kohteessa Frankfurt sijaitseva tunnettu teatteri, jolla on kiehtova menneisyys. Käy tutkimassa tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen kiehtovia museoita tai ota osaa urheilutapahtumaan.

Commerzbank-Arena
Kuva majoitusliikkeestä Commerzbank-Arena

Commerzbank-Arena

4/5(4 arvostelua)

Vieraile kohteessa Commerzbank-Arena järjestettävässä tapahtumassa ja kokeile myös muita aktiviteetteja, kuten juoksemista, kun lomailet kohteessa Frankfurt am Main Süd. Käy tutkimassa tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen kiehtovia museoita tai ota osaa urheilutapahtumaan.

Kohteen Darmstadt lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuva: Oliver Dallek

Dreieich

Kuva ”Langen” käyttäjältä E-W (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä E-W (CC BY-SA)

Langen

Frankfurt joka esittää ulkotaide

Frankfurt

Kuva ”Mühltal” käyttäjältä AxeldieRatte (CC BY-SA) / rajattu alkuperäisestä kuvasta
Kuva käyttäjältä AxeldieRatte (CC BY-SA)

Mühltal