Devon

Englanti
Exeterin katedraali joka esittää kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri
Devonin kreivikunta on paikallisten suosima lomakohde, jossa peltojen tilkkutäkki, viehättävät kalastajakylät, hämyiset nummet ja kultahiekkaiset rannat houkuttelevat kävijöitä.

Matka Devoniin tarjoaa kävijälle joitakin Englannin upeimmista luontomaisemista. Devonin kauniiden rantojen maisemissa on hyvä surffata, meloa ja tehdä kävelyretkiä. Maistele paikallisia viinejä, tutustu erinomaisiin taidegallerioihin ja tee ratsastusretkiä ponin selässä villinkauniiden nummien halki.

Devonin kreivikunnan epävirallinen pääkaupunki Exeter sijaitsee etelärannikolla. Exeter on erinomainen tukikohta alueeseen tutustumiseen. Kaupungin tunnusmerkki on uljas goottilainen katedraali, joka siintää kaupungin keskiaikaisten ja yrjöjenaikaisten rakennusten yllä. Exeterissä voit tutustua kaupungin hienoihin ravintoloihin ja kauppoihin tai pyöräillä vilkkaalla satamalaiturin alueella.

Devonin etelärannikolla sijaitsee myös kreivikunnan suurin kaupunki Plymouth. Rentoudu kahvilassa Plymouth Hoen vehreällä niemellä, josta on kauniit näkymät lahdelle. Historiallisessa Barbican-kaupunginosassa on trendikkäitä baareja ja taidegallerioita. Plymouthista lähtivät vuonna 1620 uudisasukkaat kohti uutta maailmaa Mayflower-laivan kyydissä.

Torquayn kaupunki sijaitsee alueella, jota kutsutaan Englannin Rivieraksi kirkkaansinisten vesien ja palmujen vuoksi. Torquay on Devonin tärkein lomakeskusalue sekä dekkarikirjailija Agatha Christien kotikaupunki. Torquay Museumissa voit tutustua Christien elämää esittelevään näyttelyyn, joka pitää sisällään valokuvia kirjailijasta ja hänen käsinkirjoitettuja muistiinpanojaan.

Devonin pohjoisrannikolla sijaitsee kaksi rannikkokaupunkia, Lynton ja Lynmouth, jotka ovat pittoreskeilla maisemillaan houkutelleet kuvataiteilijoita ja kirjailijoita luokseen jo vuosisatojen ajan. Kaupungit yhdistää viktoriaaninen maisemarata. Vuodesta 1890 toimineen radan vaunu nousee ja laskee jyrkännettä vesitankkiensa painoa säätelemällä.

Matka Devoniin ei olisi täydellinen ilman vierailua Dartmoorin kansallispuistossa. Kansallispuiston karunkauniissa maisemissa voit patikoida eristyksissä oleville järville tai meloa kuohuvia jokia.

Devon on kohteena erityisen suosittu heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, joten jos haluat välttää väenpaljoutta, ajoita lomasi johonkin muuhun vuodenaikaan. Lennot Devoniin voi ottaa Exeterin kansainväliselle lentoasemalle, jonne saapuu lentoja monilta Ison-Britannian lentoasemilta sekä useilta kansainvälisiltä lentoasemilta. Devoniin pääsee junalla tai bussilla suurimmasta osasta Ison-Britannian suurimpia kaupunkeja.

Suositut kaupungit kohteessa Devon

Exeterin katedraali joka esittää kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri
Exeter
Ystävälliset ihmiset, Allasbaarit ja Katedraalit
Viehättävä Exeter odottaa: koe sen katedraali, teatterit, melontamahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Exeterin katedraali
 • Powderham Castle
 • Exeterin tunnelit
Plymouth featuring vanha arkkitehtuuri ja rannikkokaupunki
Plymouth
Ystävälliset ihmiset, Meri ja Venesatamat
Tutustu Plymouthin kulttuuriin ja sen toisessa maailmansodassa kärsineeseen keskustaan, josta löytyy nykyisin trendiravintoloita ja meriaiheisia nähtävyyksiä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • National Marine Aquarium
 • Royal William Yard
 • Plymouth Dome
Torquay featuring yökuvat, rannikkokaupunki ja venesatama
Torquay
Ystävälliset ihmiset, Meri ja Allasbaarit
Koe viehättävä Torquay ja sen merenranta, kasinot, eläintarha sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Babbacombe Beach
 • Princess Theatre
 • Meadfoot Beach
Devon joka esittää pieni kaupunki tai kylä
Bideford
Pikkukaupunki, Suklaa ja Maaseutu
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi trendikäs Bideford ja koe sen maaseutu, surffausmahdollisuudet, teemapuisto sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Clovelly Village
Paignton
Paignton
Näkymä rannalle, Kahvi ja Eläintarha
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Paignton ja koe sen eläintarha, golfmahdollisuudet, rannat sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Paignton Beach
Kingsbridge
Kingsbridge
Pikkukaupunki, Maaseutu ja Syrjäinen
Ota suunnaksi syrjäinen Kingsbridge ja koe sen maaseutu, aurinkoinen sää sekä jokiranta.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Hope Cove Beach