Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Dubrovnikin synagoga

Vieraile tässä pienessä synagoga-museossa oppimassa Dubrovnikin juutalaisyhteisön historiasta. 

Kaupungin keskustaan 1300-luvun keskivaiheilla perustettu Dubrovnikin synagoga kuuluu Euroopan vanhimpiin synagogiin. Rakennus on yhä uskonnonharjoittamispaikka, mutta siinä toimii myös Dubrovnikin juutalaisyhteisön historialle omistettu museo.

Museo toimii kaksikerroksisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Lue sisään astuessasi yhden ikkunan yläpuolelle kirjoitettu teksti, joka kääntyy suomeksi: "ole siunattu saapuessasi". Sisältä löydät 1600-luvun huonekaluilla, samettiverhoilla, suurenmoisella kattokruunulla ja kultakoristeluilla sisustetun interiöörin. Museoon tutustumista varten kannattaa varata ainakin tunti.

Tutustu museon espanjalaisiin, ranskalaisiin ja italialaisiin toora-kääröihin, jotka ovat peräisin 1200–1600-luvuilta. Ihaile toora-kääröjen peitteitä, jotka on usein valmistettu kultakirjaillusta silkistä.

Muista tutustua museon arvokkaimpaan esineeseen: 1200-luvun maurilaiseen mattoon, joka on koristeltu yksityiskohtaisella kukkakuviolla. Maton sanotaan olevan Espanjan kuningatar Isabellan juutalaiselle lääkärille antama lahja. Näyttelyesineiden joukosta löydät muun muassa hopeisia toora-rullan koristekruunuja ja nahkaisia rukouskirjoja.

Taideteosten lisäksi museo sisältää lukuisia mielenkiintoisia vanhoja dokumentteja. Näe vuonna 1421 kaupunkiin muuttaneen ensimmäisen juutalaisasukkaan sekä juutalaisgheton rekisteröintipaperit. Nähtävillä on myös lista vuoden 1667 maanjäristyksen juutalaisuhreista. Rakennus säästyi luonnonmullistuksesta suhteellisen pienin vaurioin, vaikka saikin myöhemmin suoran osuman tykistön ammuksesta Dubrovnikin piirityksen aikana vuonna 1991. 

Esillä on myös dokumentteja, jotka määrittelevät juutalaisyhteisölle 1940-luvulla asetettuja rajoituksia sekä listoja holokaustin uhreista.

Dubrovnikin synagoga sijaitsee Žudioska Ulica -kadulla, jolle pääsee vanhaa kaupunkia halkovalta pääkadulta. Museo on avoinna arkisin ja sinne on pieni pääsymaksu.


Alueen Dubrovnikin synagoga opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 4 128 majoitusliikettä kohteen Dubrovnikin synagoga lähellä
Hilton Imperial Dubrovnik 106 €
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pilen portti ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Onofrion lähde ja Orlandon pylväs ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Scalini Palace 53 €
  Scalini Palace

  Scalini Palace

  3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Dubrovnikin synagoga, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Pyhän Blasiuksen kirkko ja Kirkkoherran palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Excelsior 166 €
   Hotel Excelsior

   Hotel Excelsior

   Frana Supila 12, Dubrovnik
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Nykytaiteen museo ja Banjen ranta ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    Rixos Libertas Dubrovnik 99 €
    Rixos Libertas Dubrovnik

    Rixos Libertas Dubrovnik

    Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Luka Gruz, Fransiskaaniluostari ja Pilen portti ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Gružin satama ja Dubrovnikin lauttasatama ovat myös 2 kilometrin päässä.

     PRIJEKO PALACE 75 €
     PRIJEKO PALACE

     PRIJEKO PALACE

     Prijeko 22, Dubrovnik
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      War Photo Limited, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä aamiaismajoituksesta. Pyhän Blasiuksen kirkko ja Fransiskaaniluostari ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Pucic Palace 158 €
      The Pucic Palace

      The Pucic Palace

      Od Puca 1, Dubrovnik
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Gundulićin aukio, Pyhän Blasiuksen kirkko ja Orlandon pylväs. Sponzan palatsi ja Kirkkoherran palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hostel Angelina Old town Dubrovnik 46 €
       Hostel Angelina Old town Dubrovnik

       Hostel Angelina Old town Dubrovnik

       Ul. Plovani Skalini 17a, Dubrovnik
         
        2.0 kautta 5.0 Tähteä

        War Photo Limited, Fransiskaaniluostari ja Onofrion lähde sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hostellista. Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik 65 €
        Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik

        Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik

        PRIJEKO 15, Dubrovnik
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Dubrovnikin synagoga, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Pyhän Blasiuksen kirkko ja Kirkkoherran palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.