Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Dubrovnikin synagoga

Vieraile tässä pienessä synagoga-museossa oppimassa Dubrovnikin juutalaisyhteisön historiasta. 

Kaupungin keskustaan 1300-luvun keskivaiheilla perustettu Dubrovnikin synagoga kuuluu Euroopan vanhimpiin synagogiin. Rakennus on yhä uskonnonharjoittamispaikka, mutta siinä toimii myös Dubrovnikin juutalaisyhteisön historialle omistettu museo.

Museo toimii kaksikerroksisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Lue sisään astuessasi yhden ikkunan yläpuolelle kirjoitettu teksti, joka kääntyy suomeksi: "ole siunattu saapuessasi". Sisältä löydät 1600-luvun huonekaluilla, samettiverhoilla, suurenmoisella kattokruunulla ja kultakoristeluilla sisustetun interiöörin. Museoon tutustumista varten kannattaa varata ainakin tunti.

Tutustu museon espanjalaisiin, ranskalaisiin ja italialaisiin toora-kääröihin, jotka ovat peräisin 1200–1600-luvuilta. Ihaile toora-kääröjen peitteitä, jotka on usein valmistettu kultakirjaillusta silkistä.

Muista tutustua museon arvokkaimpaan esineeseen: 1200-luvun maurilaiseen mattoon, joka on koristeltu yksityiskohtaisella kukkakuviolla. Maton sanotaan olevan Espanjan kuningatar Isabellan juutalaiselle lääkärille antama lahja. Näyttelyesineiden joukosta löydät muun muassa hopeisia toora-rullan koristekruunuja ja nahkaisia rukouskirjoja.

Taideteosten lisäksi museo sisältää lukuisia mielenkiintoisia vanhoja dokumentteja. Näe vuonna 1421 kaupunkiin muuttaneen ensimmäisen juutalaisasukkaan sekä juutalaisgheton rekisteröintipaperit. Nähtävillä on myös lista vuoden 1667 maanjäristyksen juutalaisuhreista. Rakennus säästyi luonnonmullistuksesta suhteellisen pienin vaurioin, vaikka saikin myöhemmin suoran osuman tykistön ammuksesta Dubrovnikin piirityksen aikana vuonna 1991. 

Esillä on myös dokumentteja, jotka määrittelevät juutalaisyhteisölle 1940-luvulla asetettuja rajoituksia sekä listoja holokaustin uhreista.

Dubrovnikin synagoga sijaitsee Žudioska Ulica -kadulla, jolle pääsee vanhaa kaupunkia halkovalta pääkadulta. Museo on avoinna arkisin ja sinne on pieni pääsymaksu.


Alueen Dubrovnikin synagoga opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 515 majoitusliikettä kohteen Dubrovnikin synagoga lähellä
Hilton Imperial Dubrovnik 351 €
Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2, Dubrovnik
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pilen portti ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Onofrion lähde ja Sponzan palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Rixos Libertas Dubrovnik 319 €
  Rixos Libertas Dubrovnik

  Rixos Libertas Dubrovnik

  Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Luka Gruz, Fransiskaaniluostari ja Pilen portti ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Gružin satama ja Dubrovnikin lauttasatama ovat myös 2 kilometrin päässä.

   Hotel Excelsior 468 €
   Hotel Excelsior

   Hotel Excelsior

   Frana Supila 12, Dubrovnik
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Nykytaiteen museo ja Banjen ranta ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Sponzan palatsi ja Pyhän Blasiuksen kirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Lero 193 €
    Hotel Lero

    Hotel Lero

    Iva Vojnovica 14, Dubrovnik
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Poluotok Lapad, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Lapadin ranta ja Pilen portti ovat myös 2 kilometrin päässä.

     Grand Villa Argentina 420 €
     Grand Villa Argentina

     Grand Villa Argentina

     Frana Supila 14, Dubrovnik
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Nykytaiteen museo ja Banjen ranta ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Sponzan palatsi ja Pyhän Blasiuksen kirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Lapad 178 €
      Hotel Lapad

      Hotel Lapad

      Lapadska obala 37, Dubrovnik
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Poluotok Lapad ja Lapadin ranta sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta romanttisesta hotellista. Gružin satama ja Dubrovnikin lauttasatama ovat myös 2 kilometrin päässä.

       The Pucic Palace 324 €
       The Pucic Palace

       The Pucic Palace

       Od Puca 1, Dubrovnik
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Gundulićin aukio, Pyhän Blasiuksen kirkko ja Sponzan palatsi. Kirkkoherran palatsi ja Onofrion lähde ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hostel Angelina Old town Dubrovnik 110 €
        Hostel Angelina Old town Dubrovnik

        Hostel Angelina Old town Dubrovnik

        Ul. Plovani Skalini 17a, Dubrovnik
          
         2.0 kautta 5.0 Tähteä

         War Photo Limited, Fransiskaaniluostari ja Onofrion lähde sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hostellista. Sponzan palatsi ja Pyhän Blasiuksen kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.