Joensuu

Matkaopas

Pielisjoen varrella sijaitseva, nuorekas Joensuu houkuttelee vierailijoita nauttimaan Saimaan kansallisromanttisista maisemista ja värikkäästä musiikkikulttuurista.

Joensuun kaupungin perusti Venäjän Tsaari Nikolai I vuonna 1848, mutta alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Tämä entinen puuteollisuuskaupunki tunnetaan nykyään aktiivisena opiskelija- ja musiikkikaupunkina.

Itä-Suomen toiseksi suurin kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntakeskus Joensuu houkuttelee matkailijoita nauttimaan nuorekkaan kaupungin kulttuuritarjonnasta sekä Kolin kansallispuiston idyllisen romanttisista ja jylhistä maisemista. Tutustu Pielisjokeen kävelyllä Rantakadulla ja kaupungin seitsemällä sillalla tai vaikkapa jokiristeilyllä ja nauti niin paikallisesta kuin etnisestäkin ruoasta Joensuun torilla. Joensuussa on myös useita kauniita puistoalueita, kuten Pohjoinen ja Eteläinen rantapuisto sekä Eliel Saarisen puisto. Yksi Joensuun suosituimmista kohteista on vuonna 1957 perustettu Itä-Suomen yliopiston kasvitieteellinen puutarha Botania, josta löytyy myös Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha.

Joensuu on vuosien varrella kehittynyt empiretyylisestä puukaupungista modernia funktionalismia kohti, ja arkkitehtisuuntaukset näkyvät edelleen kaupungin katukuvassa ja kaavassa. Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuvat Josef Stenbäckin vuonna 1903 suunnittelema Joensuun kirkko sekä Eliel Saarisen vuonna 1913 suunnittelema Joensuun kaupungintalo, jossa yhdistyy kansallisromanttinen sekä jugend-tyylisuunta. Uusrenessanssityylisessä, entisen lyseon rakennuksessa toimiva Joensuun taidemuseo ONNI on niin ikään vierailun arvoinen kohde. Museon mielenkiintoisiin kokoelmiin kuuluu 3 000 vuotta vanhoja antiikkiesineitä, kansainvälistä, mukaan lukien kiinalaista, taidetta sekä suomalaisten mestarien tuotantoa, kuten Albert Edelfeltin Virginie. Joensuun Taitokorttelista löydät käsityöputiikkeja, kahvilan sekä vaihtuvia näyttelyitä kauniissa puurakennusympäristössä.

Joensuun kulttuurikalenteri on erittäin tapahtumarikas. Vuodesta 1971 vuosittain järjestetty, kaksipäiväinen Ilosaarirock on Suomen toiseksi vanhin musiikkifestivaali, joka kerää yli 20 000 päivittäistä kävijää. Festivaali on niin suosittu, että sen liput myytiin loppuun vuosina 1998–2001. Muista siis varata lippusi ajoissa.

Joensuussa järjestetään myös klassiseen musiikkiin painottuvat Joensuun Musiikkijuhlat ja nostalgiahenkinen Ilovaarirock sekä useita muita musiikki- ja elokuvatapahtumia, kuten kansanmusiikkifestivaali Hippa, Joensuun Gospel-festivaalit, Rokumentti ja Viscult. Voit myös osallistua Suomen suurimpaan retkisoututapahtumaan, Karelia-soutuun, joka kerää vuosittain 2 000 soutajaa aina yksittäisistä osallistujista perheisiin ja monihenkisiin joukkueisiin asti. Jos satut lomailemaan kaupungissa juhannuksen aikaan, voit päästä ihailemaan Jokiaseman juhannuskokkoa Pielisjoen kuvankauniiden maisemien kera.

Joensuuhun on erittäin hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi Helsingistä saavut Joensuuhun lentäen tunnissa tai Pendolino-junalla noin neljässä tunnissa.

Olitpa sitten musiikin ja elokuvien ystävä tai innokas ulkoilija, matka Joensuuhun tarjoaa viihdyttävän ja viehättävän lomavaihtoehdon aidon suomalaisissa kansallismaisemissa. Tämä nuorekas ja virkistävä kaupunkilomakohde takaa erinomaisen lomakokemuksen niin kesällä kuin talvellakin.

GreenStar Hotel Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
2.5 out of 5
Torikatu 16, Joensuu
Hinta on 79 € per yö ajalle 22. syysk. viiva 22. syysk.
Carelicum ja Joensuun taidemuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ilosaaren uimaranta ja Joensuun yliopisto ovat myös 15 minuutin ...
4.1/5Very Good! (955 arvostelua)
"Hinta ja laatu kohdallaan!"

Arvosteltu 1.7.2021

GreenStar Hotel Joensuu
Original Sokos Hotel Kimmel
Original Sokos Hotel Kimmel
4 out of 5
Itäranta 1, Joensuu
Hinta on 145 € per yö ajalle 8. lokak. viiva 8. lokak.
Joensuun taidemuseo ja Carelicum sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Joensuun yliopisto ...
3.8/5Good! (258 arvostelua)
"Mukavaa oli ja rentouttavaa joka oli matkan tarkoituskin."

Arvosteltu 18.10.2020

Original Sokos Hotel Kimmel
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
4 out of 5
Torikatu 20, Joensuu
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 147 € per yö ajalle 15. lokak. viiva 15. lokak.
Joensuun taidemuseo ja Carelicum sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Joensuun yliopisto ...
4/5Very Good! (217 arvostelua)
Loistava hotelli
"Oli puhdas huone. Erittäin ystävällistä palvelua. Kaikki toimi niin kuin pidit :)"

Arvosteltu 15.6.2021

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Lietsu Boutique Aparthotel
Lietsu Boutique Aparthotel
3 out of 5
26 Rantakatu, Joensuu
Hinta on 107 € per yö ajalle 26. syysk. viiva 26. syysk.
Joensuun taidemuseo, Ilosaaren uimaranta ja Carelicum ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta huoneistohotellista. ...
4.8/5Exceptional! (10 arvostelua)
Anteron käsitys Joensuun huoneistohotellista.
"Huone oli erinomainen. Kaikki laitteet toimivat hyvin. WC ja suihku OK. Aamiaista ei ollut (ehkä olisi pitänyt varata ennakkoon). Lähtiessä emme tavanneet henkilökunta."

Arvosteltu 30.5.2021

Lietsu Boutique Aparthotel
Art Village Rajan Loma
Art Village Rajan Loma
3 out of 5
Syrjävaarantie 27, Joensuu
Syrjänjärvi on 0,1 kilometrin ja Kitsanjärvi on 9,2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä. Pienihiekka ja Sitkansolan Nature Reserve ovat myös ...
2.7/5 (16 arvostelua)
"Ketään ei ollut vastaanottamassa, joten avaimen saaminen vaati erityisjärjestelyjä. Yhteyspuhelinnumerossa ei puhuttu suomea. Mökkiä ei ollut siivottu ainakaan edellisien yöpyjien jälkeen, käytetyt lakanat olivat nurkassa lattialla."

Arvosteltu 23.7.2020

Art Village Rajan Loma
Kotimaailma Apts Joensuu Kalevankatu 36
Kotimaailma Apts Joensuu Kalevankatu 36
3 out of 5
Kalevankatu 36, Joensuu
Joensuun taidemuseo, Joensuun yliopisto ja Carelicum sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Ilosaaren uimaranta ja Linnunlahden ...
5/5Exceptional! (2 arvostelua)
"Siisti ja uusi asunto. Hyvä sijainti."

Arvosteltu 27.7.2020

Kotimaailma Apts Joensuu Kalevankatu 36
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Kohteen Joensuu lähellä sijaitsevat kaupungit