COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Joensuu
Matkaopas

Pielisjoen varrella sijaitseva, nuorekas Joensuu houkuttelee vierailijoita nauttimaan Saimaan kansallisromanttisista maisemista ja värikkäästä musiikkikulttuurista.

Joensuun kaupungin perusti Venäjän Tsaari Nikolai I vuonna 1848, mutta alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Tämä entinen puuteollisuuskaupunki tunnetaan nykyään aktiivisena opiskelija- ja musiikkikaupunkina.

Itä-Suomen toiseksi suurin kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntakeskus Joensuu houkuttelee matkailijoita nauttimaan nuorekkaan kaupungin kulttuuritarjonnasta sekä Kolin kansallispuiston idyllisen romanttisista ja jylhistä maisemista. Tutustu Pielisjokeen kävelyllä Rantakadulla ja kaupungin seitsemällä sillalla tai vaikkapa jokiristeilyllä ja nauti niin paikallisesta kuin etnisestäkin ruoasta Joensuun torilla. Joensuussa on myös useita kauniita puistoalueita, kuten Pohjoinen ja Eteläinen rantapuisto sekä Eliel Saarisen puisto. Yksi Joensuun suosituimmista kohteista on vuonna 1957 perustettu Itä-Suomen yliopiston kasvitieteellinen puutarha Botania, josta löytyy myös Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha.

Joensuu on vuosien varrella kehittynyt empiretyylisestä puukaupungista modernia funktionalismia kohti, ja arkkitehtisuuntaukset näkyvät edelleen kaupungin katukuvassa ja kaavassa. Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuvat Josef Stenbäckin vuonna 1903 suunnittelema Joensuun kirkko sekä Eliel Saarisen vuonna 1913 suunnittelema Joensuun kaupungintalo, jossa yhdistyy kansallisromanttinen sekä jugend-tyylisuunta. Uusrenessanssityylisessä, entisen lyseon rakennuksessa toimiva Joensuun taidemuseo ONNI on niin ikään vierailun arvoinen kohde. Museon mielenkiintoisiin kokoelmiin kuuluu 3 000 vuotta vanhoja antiikkiesineitä, kansainvälistä, mukaan lukien kiinalaista, taidetta sekä suomalaisten mestarien tuotantoa, kuten Albert Edelfeltin Virginie. Joensuun Taitokorttelista löydät käsityöputiikkeja, kahvilan sekä vaihtuvia näyttelyitä kauniissa puurakennusympäristössä.

Joensuun kulttuurikalenteri on erittäin tapahtumarikas. Vuodesta 1971 vuosittain järjestetty, kaksipäiväinen Ilosaarirock on Suomen toiseksi vanhin musiikkifestivaali, joka kerää yli 20 000 päivittäistä kävijää. Festivaali on niin suosittu, että sen liput myytiin loppuun vuosina 1998–2001. Muista siis varata lippusi ajoissa.

Joensuussa järjestetään myös klassiseen musiikkiin painottuvat Joensuun Musiikkijuhlat ja nostalgiahenkinen Ilovaarirock sekä useita muita musiikki- ja elokuvatapahtumia, kuten kansanmusiikkifestivaali Hippa, Joensuun Gospel-festivaalit, Rokumentti ja Viscult. Voit myös osallistua Suomen suurimpaan retkisoututapahtumaan, Karelia-soutuun, joka kerää vuosittain 2 000 soutajaa aina yksittäisistä osallistujista perheisiin ja monihenkisiin joukkueisiin asti. Jos satut lomailemaan kaupungissa juhannuksen aikaan, voit päästä ihailemaan Jokiaseman juhannuskokkoa Pielisjoen kuvankauniiden maisemien kera.

Joensuuhun on erittäin hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi Helsingistä saavut Joensuuhun lentäen tunnissa tai Pendolino-junalla noin neljässä tunnissa.

Olitpa sitten musiikin ja elokuvien ystävä tai innokas ulkoilija, matka Joensuuhun tarjoaa viihdyttävän ja viehättävän lomavaihtoehdon aidon suomalaisissa kansallismaisemissa. Tämä nuorekas ja virkistävä kaupunkilomakohde takaa erinomaisen lomakokemuksen niin kesällä kuin talvellakin.

GreenStar Hotel Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
2.5 out of 5
Torikatu 16, Joensuu
Hinta on 57 € per yö ajalle 25. huhtik. viiva 26. huhtik.

Carelicum ja Joensuun taidemuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ilosaaren uimaranta ja Joensuun yliopisto ovat myös 15 minuutin ...

4.1/5Very Good! (933 arvostelua)
Yhden yön yöpyminen Joensuussa

"Plussat: Hotelli oli mieluisa, ihan tavallinen matkailijoille jotka eivät kaipaa ylellisyyksiä. Huone oli kolmelle aikuiselle sopivan kokoinen. Hinta-laatusuhde oli siis kyllä hyvä. Sijainti loistava, torin laitamilla. Miinuksena 9 euron aamupala, joka oli pettymys. Puolityhjät tarjoilupöydät, jäätyneitä ..."…"

Arvosteltu 10.1.2021

GreenStar Hotel Joensuu
Original Sokos Hotel Kimmel
Original Sokos Hotel Kimmel
4 out of 5
Itäranta 1, Joensuu
Hae hinnat

Joensuun taidemuseo ja Carelicum sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Joensuun yliopisto ...

3.8/5Good! (258 arvostelua)

"Mukavaa oli ja rentouttavaa joka oli matkan tarkoituskin."…"

Arvosteltu 18.10.2020

Original Sokos Hotel Kimmel
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
4 out of 5
Torikatu 20, Joensuu
Hinta on 123 € per yö ajalle 1. toukok. viiva 2. toukok.

Joensuun taidemuseo ja Carelicum sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Joensuun yliopisto ...

4/5Very Good! (209 arvostelua)
Helppo ja mukava

"Aina yhtä mukava ja ystävällinen henkilökunta. Loistava sopimuskuntosali viereisessä korttelissa."…"

Arvosteltu 20.10.2020

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Art Village Rajan Loma
Art Village Rajan Loma
3 out of 5
Syrjävaarantie 27, Joensuu

Syrjänjärvi on 0,1 kilometrin ja Kitsanjärvi on 9,2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta mökistä. Pienihiekka ja Petkeljärvi National Park ovat ...

2.7/5 (16 arvostelua)

"Edellisiltä asukkailta jäänyt mökki siivoamatta joten omatoimisen siivouksen jälkeen mökki oli asumiskunnossa"…"

Arvosteltu 14.7.2020

Art Village Rajan Loma
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 1
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 1
3.5 out of 5

Ilosaaren uimaranta, Carelicum ja Joensuun taidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Ruusupuisto ja Joensuun yliopisto ...

Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 1
Kotimaailma Apartments Joensuu
Kotimaailma Apartments Joensuu
3.5 out of 5
Torikatu 19 LH 15, Joensuu, East Finland

Carelicum ja Joensuun taidemuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Ilosaaren uimaranta ja Joensuun yliopisto ovat myös 15 ...

4.2/5Excellent! (13 arvostelua)

"Siisti, edullinen ja hyvä sijainti. Avainjärjestely voisi olla helpompi, nouto eri pisteestä kuin majoitus. Erinomainen vaihtoehto, varsinkin jos viettää useamman yön."…"

Arvosteltu 4.8.2020

Kotimaailma Apartments Joensuu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Arvostelut – Joensuu

4.1

Huippukohde

5 - Loistava
13
5 - Loistava 20%
4 - Hyvä
47
4 - Hyvä 72.3076923076923%
3 - OK
5
3 - OK 7.6923076923076925%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

13. jouluk. 2019

Joensuu mukava kaupunki erityisesti kesällä

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. heinäk. 2019

Viereinen ranta tapahtuminen ja muutenkin ympäristönä on kehittynyt edukseen. Ihastuimme ja ajattelimme tulla uudelleenkin.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

19. heinäk. 2019

Bunkkerimuseo oli käymisen arvoinen.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. heinäk. 2019

Ihastuttava kesä kaupunki.

5/5 - Loistava

Maritta

28. kesäk. 2019

En päässyt/ehtinyt katsomaan nähtävyyksiä, mutta ihmiset torilla, busseissa ja liikkeissä olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

17. maalisk. 2019

Loistavaa oli kerubi ja festarit. Ravintolat ja kaupat ihan pienen kävelymatkan päässä toisistaan mikä oli hyvä.

Kohteen Joensuu lähellä sijaitsevat kaupungit