Joensuu matkavinkit

Matkaopas
Joensuu
Pielisjoen varrella sijaitseva, nuorekas Joensuu houkuttelee vierailijoita nauttimaan Saimaan kansallisromanttisista maisemista ja värikkäästä musiikkikulttuurista.

Joensuun kaupungin perusti Venäjän Tsaari Nikolai I vuonna 1848, mutta alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Tämä entinen puuteollisuuskaupunki tunnetaan nykyään aktiivisena opiskelija- ja musiikkikaupunkina.

Itä-Suomen toiseksi suurin kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntakeskus Joensuu houkuttelee matkailijoita nauttimaan nuorekkaan kaupungin kulttuuritarjonnasta sekä Kolin kansallispuiston idyllisen romanttisista ja jylhistä maisemista. Tutustu Pielisjokeen kävelyllä Rantakadulla ja kaupungin seitsemällä sillalla tai vaikkapa jokiristeilyllä ja nauti niin paikallisesta kuin etnisestäkin ruoasta Joensuun torilla. Joensuussa on myös useita kauniita puistoalueita, kuten Pohjoinen ja Eteläinen rantapuisto sekä Eliel Saarisen puisto. Yksi Joensuun suosituimmista kohteista on vuonna 1957 perustettu Itä-Suomen yliopiston kasvitieteellinen puutarha Botania, josta löytyy myös Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha.

Joensuu on vuosien varrella kehittynyt empiretyylisestä puukaupungista modernia funktionalismia kohti, ja arkkitehtisuuntaukset näkyvät edelleen kaupungin katukuvassa ja kaavassa. Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuvat Josef Stenbäckin vuonna 1903 suunnittelema Joensuun kirkko sekä Eliel Saarisen vuonna 1913 suunnittelema Joensuun kaupungintalo, jossa yhdistyy kansallisromanttinen sekä jugend-tyylisuunta. Uusrenessanssityylisessä, entisen lyseon rakennuksessa toimiva Joensuun taidemuseo ONNI on niin ikään vierailun arvoinen kohde. Museon mielenkiintoisiin kokoelmiin kuuluu 3 000 vuotta vanhoja antiikkiesineitä, kansainvälistä, mukaan lukien kiinalaista, taidetta sekä suomalaisten mestarien tuotantoa, kuten Albert Edelfeltin Virginie. Joensuun Taitokorttelista löydät käsityöputiikkeja, kahvilan sekä vaihtuvia näyttelyitä kauniissa puurakennusympäristössä.

Joensuun kulttuurikalenteri on erittäin tapahtumarikas. Vuodesta 1971 vuosittain järjestetty, kaksipäiväinen Ilosaarirock on Suomen toiseksi vanhin musiikkifestivaali, joka kerää yli 20 000 päivittäistä kävijää. Festivaali on niin suosittu, että sen liput myytiin loppuun vuosina 1998–2001. Muista siis varata lippusi ajoissa.

Joensuussa järjestetään myös klassiseen musiikkiin painottuvat Joensuun Musiikkijuhlat ja nostalgiahenkinen Ilovaarirock sekä useita muita musiikki- ja elokuvatapahtumia, kuten kansanmusiikkifestivaali Hippa, Joensuun Gospel-festivaalit, Rokumentti ja Viscult. Voit myös osallistua Suomen suurimpaan retkisoututapahtumaan, Karelia-soutuun, joka kerää vuosittain 2 000 soutajaa aina yksittäisistä osallistujista perheisiin ja monihenkisiin joukkueisiin asti. Jos satut lomailemaan kaupungissa juhannuksen aikaan, voit päästä ihailemaan Jokiaseman juhannuskokkoa Pielisjoen kuvankauniiden maisemien kera.

Joensuuhun on erittäin hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi Helsingistä saavut Joensuuhun lentäen tunnissa tai Pendolino-junalla noin neljässä tunnissa.Olitpa sitten musiikin ja elokuvien ystävä tai innokas ulkoilija, matka Joensuuhun tarjoaa viihdyttävän ja viehättävän lomavaihtoehdon aidon suomalaisissa kansallismaisemissa. Tämä nuorekas ja virkistävä kaupunkilomakohde takaa erinomaisen lomakokemuksen niin kesällä kuin talvellakin.

GreenStar Hotel Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
3 out of 5
Torikatu 16, Joensuu
Hinta on 93 € per yö ajalle 1. lokak. viiva 2. lokak.
93 €
per yö
1. lokak.–2. lokak.
Yövy tässä 3 tähden hotellissa kohteessa Joensuu. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja ilmaiseksi käytettävissä olevista polkupyöristä. Lähellä ...
8,2/10 Very Good! (1 000 arvostelua)
Palaute
"Kaikki oli ok, mutta olisi hyvä lisätä aamiaiselle paistettua bekonia."

Arvosteltu 14.8.2023

GreenStar Hotel Joensuu
Original Sokos Hotel Kimmel
Original Sokos Hotel Kimmel
4 out of 5
Itäranta 1, Joensuu
Hinta on 140 € per yö ajalle 8. lokak. viiva 9. lokak.
140 €
per yö
8. lokak.–9. lokak.
Yövy tässä 4 tähden kylpylälomalle soveltuvassa hotellissa kohteessa Joensuu. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, 2 baarista/loungesta ja täyden palvelun kylpylästä. ...
7,8/10 Good! (334 arvostelua)
"Mukava hotelli, ympärillä iso tieremontti ja pysäköinnin kanssa oli haasteita."

Arvosteltu 2.9.2023

Original Sokos Hotel Kimmel
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
4 out of 5
Torikatu 20, Joensuu
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 123 € per yö ajalle 21. lokak. viiva 22. lokak.
123 €
per yö
21. lokak.–22. lokak.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Joensuu. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja 3 ravintolasta. ...
8,2/10 Very Good! (258 arvostelua)
Hyvä keskustahotelli
"Palvelu ystävällistä, huone iso, siisti ja toimiva. Ruokailumahdollisuudet hyvät. Hotelli hieman sokkeloinen. Hyvät pysäköintitilat"

Arvosteltu 20.7.2023

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Lietsu Boutique Aparthotel
Lietsu Boutique Aparthotel
3 out of 5
26 Rantakatu, Joensuu
Yövy tässä 3 tähden perheille sopivassa huoneistohotellissa kohteessa Joensuu. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja saunasta. Lähellä sijaitsee ...
9,6/10 Exceptional! (57 arvostelua)
"Hyvä, tulemme toistekin."

Arvosteltu 20.7.2023

Lietsu Boutique Aparthotel
Kotimaailma Apartments Joensuu
Kotimaailma Apartments Joensuu
3.5 out of 5
Torikatu 19 LH 15, Joensuu, East Finland
Yövy tässä 3,5 tähden liikematkustukseen soveltuvassa huoneistossa kohteessa Joensuu. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, paikan päällä olevasta pysäköinnistä ...
8,4/10 Very Good! (19 arvostelua)
"Asunto oli meidän tarkoituksiin hyvä, vähän likainen paikoitellen."

Arvosteltu 6.2.2023

Kotimaailma Apartments Joensuu
Art Village Rajan Loma
Art Village Rajan Loma
3 out of 5
Syrjävaarantie 27, Joensuu
Yövy tässä 3 tähden rannalla sijaitsevassa mökissä kohteessa Joensuu. Nauti ilmaisesta pysäköinnistä, rannasta ja ympärivuorokautisesta huonepalvelusta. Lähellä ...
5,4/10 (16 arvostelua)
"Ketään ei ollut vastaanottamassa, joten avaimen saaminen vaati erityisjärjestelyjä. Yhteyspuhelinnumerossa ei puhuttu suomea. Mökkiä ei ollut siivottu ainakaan edellisien yöpyjien jälkeen, käytetyt lakanat olivat nurkassa lattialla."

Arvosteltu 23.7.2020

Art Village Rajan Loma
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet

Arvostelut – Joensuu

4.1
Huippukohde
5 - Loistava
13
" "5 - Loistava 20%
4 - Hyvä
47
" "4 - Hyvä 72.3076923076923%
3 - OK
5
" "3 - OK 7.6923076923076925%
2 - Pettymys
0
" "2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
" "1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
13. jouluk. 2019

Joensuu mukava kaupunki erityisesti kesällä

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas
23. heinäk. 2019

Viereinen ranta tapahtuminen ja muutenkin ympäristönä on kehittynyt edukseen. Ihastuimme ja ajattelimme tulla uudelleenkin.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
19. heinäk. 2019

Bunkkerimuseo oli käymisen arvoinen.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
9. heinäk. 2019

Ihastuttava kesä kaupunki.

5/5 - Loistava

Maritta
28. kesäk. 2019

En päässyt/ehtinyt katsomaan nähtävyyksiä, mutta ihmiset torilla, busseissa ja liikkeissä olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas
17. maalisk. 2019

Loistavaa oli kerubi ja festarit. Ravintolat ja kaupat ihan pienen kävelymatkan päässä toisistaan mikä oli hyvä.

Kohteen Joensuu lähellä sijaitsevat kaupungit