COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Joensuu
Matkaopas

Pielisjoen varrella sijaitseva, nuorekas Joensuu houkuttelee vierailijoita nauttimaan Saimaan kansallisromanttisista maisemista ja värikkäästä musiikkikulttuurista.

Joensuun kaupungin perusti Venäjän Tsaari Nikolai I vuonna 1848, mutta alueella on ollut asutusta jo kivikaudella. Tämä entinen puuteollisuuskaupunki tunnetaan nykyään aktiivisena opiskelija- ja musiikkikaupunkina.

Itä-Suomen toiseksi suurin kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntakeskus Joensuu houkuttelee matkailijoita nauttimaan nuorekkaan kaupungin kulttuuritarjonnasta sekä Kolin kansallispuiston idyllisen romanttisista ja jylhistä maisemista. Tutustu Pielisjokeen kävelyllä Rantakadulla ja kaupungin seitsemällä sillalla tai vaikkapa jokiristeilyllä ja nauti niin paikallisesta kuin etnisestäkin ruoasta Joensuun torilla. Joensuussa on myös useita kauniita puistoalueita, kuten Pohjoinen ja Eteläinen rantapuisto sekä Eliel Saarisen puisto. Yksi Joensuun suosituimmista kohteista on vuonna 1957 perustettu Itä-Suomen yliopiston kasvitieteellinen puutarha Botania, josta löytyy myös Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha.

Joensuu on vuosien varrella kehittynyt empiretyylisestä puukaupungista modernia funktionalismia kohti, ja arkkitehtisuuntaukset näkyvät edelleen kaupungin katukuvassa ja kaavassa. Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuvat Josef Stenbäckin vuonna 1903 suunnittelema Joensuun kirkko sekä Eliel Saarisen vuonna 1913 suunnittelema Joensuun kaupungintalo, jossa yhdistyy kansallisromanttinen sekä jugend-tyylisuunta. Uusrenessanssityylisessä, entisen lyseon rakennuksessa toimiva Joensuun taidemuseo ONNI on niin ikään vierailun arvoinen kohde. Museon mielenkiintoisiin kokoelmiin kuuluu 3 000 vuotta vanhoja antiikkiesineitä, kansainvälistä, mukaan lukien kiinalaista, taidetta sekä suomalaisten mestarien tuotantoa, kuten Albert Edelfeltin Virginie. Joensuun Taitokorttelista löydät käsityöputiikkeja, kahvilan sekä vaihtuvia näyttelyitä kauniissa puurakennusympäristössä.

Joensuun kulttuurikalenteri on erittäin tapahtumarikas. Vuodesta 1971 vuosittain järjestetty, kaksipäiväinen Ilosaarirock on Suomen toiseksi vanhin musiikkifestivaali, joka kerää yli 20 000 päivittäistä kävijää. Festivaali on niin suosittu, että sen liput myytiin loppuun vuosina 1998–2001. Muista siis varata lippusi ajoissa.

Joensuussa järjestetään myös klassiseen musiikkiin painottuvat Joensuun Musiikkijuhlat ja nostalgiahenkinen Ilovaarirock sekä useita muita musiikki- ja elokuvatapahtumia, kuten kansanmusiikkifestivaali Hippa, Joensuun Gospel-festivaalit, Rokumentti ja Viscult. Voit myös osallistua Suomen suurimpaan retkisoututapahtumaan, Karelia-soutuun, joka kerää vuosittain 2 000 soutajaa aina yksittäisistä osallistujista perheisiin ja monihenkisiin joukkueisiin asti. Jos satut lomailemaan kaupungissa juhannuksen aikaan, voit päästä ihailemaan Jokiaseman juhannuskokkoa Pielisjoen kuvankauniiden maisemien kera.

Joensuuhun on erittäin hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi Helsingistä saavut Joensuuhun lentäen tunnissa tai Pendolino-junalla noin neljässä tunnissa.

Olitpa sitten musiikin ja elokuvien ystävä tai innokas ulkoilija, matka Joensuuhun tarjoaa viihdyttävän ja viehättävän lomavaihtoehdon aidon suomalaisissa kansallismaisemissa. Tämä nuorekas ja virkistävä kaupunkilomakohde takaa erinomaisen lomakokemuksen niin kesällä kuin talvellakin.

GreenStar Hotel Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
2.5 out of 5
Torikatu 16, Joensuu
Hinta on 65 € per yö ajalle 18. heinäk. viiva 18. heinäk.
Carelicum ja Joensuun taidemuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ilosaaren uimaranta ja Joensuun yliopisto ovat myös 15 minuutin ...
4.1/5Very Good! (955 arvostelua)
"Rauhallinen hotelli."

Arvosteltu 27.5.2021

GreenStar Hotel Joensuu
Lietsu Boutique Aparthotel
Lietsu Boutique Aparthotel
3 out of 5
26 Rantakatu, Joensuu
Hinta on 117 € per yö ajalle 23. kesäk. viiva 23. kesäk.
Joensuun taidemuseo, Ilosaaren uimaranta ja Carelicum ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta huoneistohotellista. ...
4.9/5Exceptional! (9 arvostelua)
"Uniikit huoneet, hienoja yksityiskohtia. Mut tärkein, HYVÄ SÄNKY"

Arvosteltu 7.5.2021

Lietsu Boutique Aparthotel
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
4 out of 5
Torikatu 20, Joensuu
Hinta on 145 € per yö ajalle 25. kesäk. viiva 25. kesäk.
Joensuun taidemuseo ja Carelicum sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Joensuun yliopisto ...
4/5Very Good! (212 arvostelua)
"Lakanat olivat turhan kovat. Vessassa oli kylmä. Huone oli todella siisti. Aamupala oli todella hyvä. Palvelu oli hyvä."

Arvosteltu 17.1.2021

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Art Village Rajan Loma
Art Village Rajan Loma
3 out of 5
Syrjävaarantie 27, Joensuu
Syrjänjärvi on 0,1 kilometrin ja Kitsanjärvi on 9,2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta mökistä. Pienihiekka ja Petkeljärvi National Park ovat ...
2.7/5 (16 arvostelua)
"Edellisiltä asukkailta jäänyt mökki siivoamatta joten omatoimisen siivouksen jälkeen mökki oli asumiskunnossa"

Arvosteltu 14.7.2020

Art Village Rajan Loma
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 1
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 1
3.5 out of 5
Penttilänkatu 1, Joensuu, North Karelia
Ilosaaren uimaranta, Carelicum ja Joensuun taidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Ruusupuisto ja Joensuun yliopisto ...
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 1
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 26
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 26
3.5 out of 5
Penttilänkatu 26, Joensuu, North Karelia
Ruusupuisto, Carelicum ja Ilosaaren uimaranta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Joensuun taidemuseo ja Linnunlahden uimaranta ovat myös ...
Two Bedroom Apartment in Joensuu, Penttilänkatu 26
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Kohteen Joensuu lähellä sijaitsevat kaupungit