Malta

Matkaopas
Valletta johon kuuluu sisäkuvat, vanha arkkitehtuuri ja uskonnolliset aiheet

Välimeressä sijaitsevan saaren rantaviivaa koristavat kiviset jyrkänteet ja pehmeät hiekkarannat. Sisämaassa odottavat linnoitukset ja vanhat kaupungit.

Lomamatka Maltalle, eteläiselle eurooppalaiselle saarelle, tarjoaa auringonpaistetta ja upeita merinäkymiä. Nykyään Malta on itsenäinen valtio, mutta sen monipuolinen kulttuuri ja kiehtovat museot ovat seurasta pitkästä historiasta vieraiden hallitsijoiden otteessa. Matka Maltalle ei olekaan pelkkiä aurinkoisia rantoja, vaan lisäksi mahdollisuus perehtyä taisteluita nähneen maan kiinnostavaan historiaan.

Aloita Maltan-loma maan samannimiseltä pääsaarelta, jolla sijaitsee myös maan pääkaupunki Valletta. Vallettan auringosta noi nauttia kävelemällä Upper Barrakka Gardens -puistossa, josta aukeaa uskomaton näkymä Grand Harbouriin. Nappaa välipalaksi ftiraa, perinteistä maltalaista leipää. Maan vaiheisiin sotien aikoina voi perehtyä National War Museumissa. Maltan virallinen uskonto on roomalaiskatolisuus, ja osoituksena siitä Vallettasta löytyykin upeita kirkkoja, kuten Pyhän Johanneksen katedraali kaupungin keskustassa.

Jos kaupunkiloma Maltassa ei ole tarpeeksi, Maltan pääsaaren pohjoispuolella sijaitsee toinen saari, Gozo. Gozo on maaseutumainen saari täynnä viehättävää rannikkoa ja lukuisia luonnonihmeitä. Tutustumisen arvoinen Dwejranlahti tunnetaan karuista rantakallioista ja kivimuodostelmista. Aallot lyövät osittain romantaneen Sinisen ikkunan eli Azure Window’n kaariin ja Sienikallion eli Fungus Rockin seinämiin.

Maan kolmas saari on pieni mutta tutustumisen arvoinen Comino, joka sijaitsee Maltan ja Gozon välissä. Lomapäivä Cominossa kuluu suojaisan Sinisen laguunin rannalla, joka tunnetaan paitsi postikorttimaisen upeista maisemistaa myös kimmeltävän kirkkaista vesistään. Auringosta nauttimiseen sopivat lahtea ympäröivät suuret kalliot, joista voi katsella lämpimissä vesissä polskuttelevia uimareita ja kelluvia snorklaajia. Pakkaa mukaan pikniklounas tai osta syötävää ulkoilmakioskista, niin rantaloma Maltalla pääsee hyvään vauhtiin.

Matkusta Maltalle lentämällä Maltan kansainväliselle lentokentälle. Sieltä voi hypätä pikabusseihin, jotka kuljettavat Maltan tärkeimpiin kyliin ja kaupunkeihin. Toinen vaihtoehto on vuokrata auto, jolla tosin pääsee kulkemaan vain Maltan ja Gozon saarilla.

Paras aika matkustaa Maltalle on käytännössä ympäri vuoden, kiitos sen välimerellisen ilmaston. Maltan kesät ovat kuivia ja aurinkoisia, talvet taas leutoja. Merivesi pysyy uimalämpöisenä vähintään lokakuuhun, joinain vuosina pidempäänkin.

Lumoavia uimapaikkoja, herkullista välimerellistä ruokaa ja kaikkea siltä väliltä – lomakohteena Malta tarjoaa kaikkea, mitä unelmien saarilomalta odottaa saattaa.

Suositut kaupungit kohteessa Malta

Valletta johon kuuluu kaupunki, auringonlasku ja vanha arkkitehtuuri
Valletta
Satamat, Historiallinen ja Katedraalit
Matkusta Välimerellä sijaitsevan Maltan pääkaupunkiin Vallettaan. Valletta on keskiaikainen linnoituskaupunki, jossa on upeita kirkkoja, palatseja ja uskonnollista taidetta.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Malta Experience
  • Slieman lautta
  • St. Johns Co-Cathedral
Mellieħa johon kuuluu yleiset rantanäkymät, ranta ja trooppiset näkymät
Mellieħa
Ruokailu, Ystävälliset ihmiset ja Rannat
Maltan pohjoisrannalla sijaitseva Mellieħa on kuuluisa Maltan pisimmästä rannasta, perinteisistä juhlista ja kauniista barokkityylisestä kirkosta.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Paradise Bay Beach
  • Popeye Village
  • Mellieħa Church
St. Paul\'s Bay featuring rannikkokaupunki ja lahti tai satama
St. Paul's Bay
Ruokailu, Meri ja Shoppailu
Pyhän Paavalin uskotaan kärsineen aikoinaan haaksirikon St. Paul's Baylla, mutta nykyisin tämä alue on yksi Maltan suosituimmista lomakohteista.

Vierailun arvoisia kohteita