Valletta on Maltan vanha linnoitettu pääkaupunki ja yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Meri ympäröi kaupunkia kolmelta puolelta. Vallettan vanhojen muurien takaa löydät palatseja, kirkkoja, linnoituksia, muistomerkkejä ja museoita. Tutustu Vallettan matkalla taideaarteisiin, kupolikirkkoihin ja historiallisiin linnoituksiin.

Aloita Vallettan loma kävelemällä pitkin Vallettan pääkatua Republic Streetiä, joka on koko pääkaupungin halki kulkeva kävelybulevardi. Tutustu kauppojen tarjontaan ja pysähdy kahvilaan pastizzille, eli maltalaiselle suolaiselle piiraalle.

Vallettan perustivat vuonna 1566 kristillinen Johanniittain ritarikunta. Opi lisää historiasta tutustumalla Vallettan vanhoihin rakennuksiin. Vieraile 1500-luvulla rakennetussa St. John’s Co-Cathedralissa, joka on yksi Vallettan suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin sisällä on runsaasti barokkityylistä taidetta ja arkkitehtuuria, kuten freskoja, kullattuja holvikaaria ja pylväitä. Näe Caravaggion maalaama Johannes Kastajan mestaus. Vuonna 1608 valmistunut maalaus on Caravaggion signeeraama.

Vieraile Grand Master’s Palacessa, joka on Maltan presidentin ja parlamentin päämaja. Palatsin huoneet ja käytävät on koristeltu tapetein, vaakunoin ja haarniskoin. Vallettan matkalla kannattaa tutustua myös Fort Saint Elmon linnoitukseen, jossa on myös Kansallinen sotamuseo.

Kansallinen arkeologinen museo ja Kansallisen kuvataidemuseon maalaukset tarjoavat tuntikaupalla nähtävää. Kokoelmassa on taideteoksia varhaisrenessanssin ajoilta nykyaikaan asti.

Vallettaan on paras tutustua kävellen, sillä kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaupunki on kuitenkin rakennettu harjanteen päälle, joten jyrkillä kaduilla kävely voi käydä myös kuntoilusta. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata skootterin tai polkupyörän. Auton vuokraamista harkitsevien kannattaa ottaa huomioon, että pysäköintitilaa on tarjolla rajoitetusti.

Vallettan matkan aikana kannattaa tutustua myös Maltan muihin nähtävyyksiin. Slieman kaupat ja ravintolat ovat heti lahden toisella puolella ja Taht il-Hnejjan meriluolille on alle tunnin matka autolla tai bussilla.

Tunnettu seuraavista:

Museo, Historiallinen rakennus ja Satama

Huippuhotellit kohteessa Valletta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä The British Suites
The British Suites
3 out of 5
40 Battery St, Valletta
109 € / yö
25. heinäk.–26. heinäk.
4/5Erittäin hyvä! (131 arvostelua)
Aurinkoisessa Valletassa kylmä hotellihuone

"Kaikin puolin muutoin ihan ok matka, mutta hotellihuoneessamme huoneessa oli kylmä. Vallettahan aivan ihana, hiukka rupunen, mutta viehättävällä tavalla. Koiran kakkoja oli kaduilla paljon. Sää oli loistava ja portaat ihastuttavia ja joskus iltäpäivällä pitkän kävelyn jälkeen vihastuttavia, mutta ..."…"

Arvosteltu 24.3.2019

The British Suites
Kuva majoitusliikkeestä Grand Harbour Hotel
Grand Harbour Hotel
2 out of 5
47, Battery Street, Valletta
96 € / yö
25. heinäk.–26. heinäk.
4.4/5Erinomainen! (641 arvostelua)
Ihana vanha ja siisti hotelli

"Hotellin sijainti oli loistava. Ihanat näköalat merelle sataman puolelle (tietenkin oli varattu merinäköala), Upper Barrakka Gardensin lähellä. Rappusia sai nousta kaupunkiin, mutta niinhän Vallettassa saa kaikkialla nousta ylä- ja alamäkiä johtuen kaupungin maastonmuodoista. Varsinainen kuntoloma ..."…"

Arvosteltu 16.4.2018

Grand Harbour Hotel
Kuva majoitusliikkeestä De Vilhena Boutique Hotel
De Vilhena Boutique Hotel
4 out of 5
55 Old Theatre Street, Valletta
120 € / yö
13. elok.–14. elok.
4.4/5Upea! (196 arvostelua)
Delivered what promised

"Great location, very likeable and helpful staff, great air condition, good cleaning. Reception cleverly made up bigger in photos, but at the in end, it was enough to our needs. I would go there again."…"

Arvosteltu 23.8.2017

De Vilhena Boutique Hotel

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Valletta

Fort St. Elmo
Kuva majoitusliikkeestä Fort St. Elmo

Fort St. Elmo

Tämä täynnä taisteluiden jälkiä oleva linnoitus on vartioinut Maltan pääkaupunkia jo yli 400 vuoden ajan. Uudelleen lavastettujen tapahtumien avulla voit oppia lisää linnoituksen historiallisista piirityksistä.

Upper Barrakka Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Upper Barrakka Gardens

Upper Barrakka Gardens

Vallettan Grand Harbourin yläpuolella sijaitseva Upper Barrakka Gardens on ihana kukka- ja patsaspuisto, josta ammutaan joka päivä tykillä kunnialaukaus.

Lower Barrakka Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Lower Barrakka Gardens

Lower Barrakka Gardens

Kukat, muistomerkit ja mahtavat merimaisemat tekevät tästä avoimesta tilasta yhden Vallettan viehättävimmistä kohteista.

Manoelin teatteri
Kuva majoitusliikkeestä Manoelin teatteri

Manoelin teatteri

Kiertele tässä teatterimuseossa ja tutustu sen yli 250-vuotiseen historiaan. Istu sen jälkeen alas ja nauti ikimuistoisesta oopperasta tai näytelmästä.

Casa Rocca Piccola
Kuva majoitusliikkeestä Casa Rocca Piccola

Casa Rocca Piccola

Tässä 1500-luvun palatsissa näet pilkahduksen aristokraattisen maltalaisen perheen elämästä.

Kansallinen arkeologinen museo
Kuva majoitusliikkeestä Kansallinen arkeologinen museo

Kansallinen arkeologinen museo

Museon esihistorialliset työkalut, pienet patsaat ja temppeleiden alttarit kertovat monia tarinoita Maltan menneisyydestä ja saaren muinaisista asukkaista.