VallettaMalta

Matkusta Välimerellä sijaitsevan Maltan pääkaupunkiin Vallettaan. Valletta on keskiaikainen linnoituskaupunki, jossa on upeita kirkkoja, palatseja ja uskonnollista taidetta. 

Valletta on Maltan vanha linnoitettu pääkaupunki ja yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Meri ympäröi kaupunkia kolmelta puolelta. Vallettan vanhojen muurien takaa löydät palatseja, kirkkoja, linnoituksia, muistomerkkejä ja museoita. Tutustu Vallettan matkalla taideaarteisiin, kupolikirkkoihin ja historiallisiin linnoituksiin.

Aloita Vallettan loma kävelemällä pitkin Vallettan pääkatua Republic Streetiä, joka on koko pääkaupungin halki kulkeva kävelybulevardi. Tutustu kauppojen tarjontaan ja pysähdy kahvilaan pastizzille, eli maltalaiselle suolaiselle piiraalle.

Vallettan perustivat vuonna 1566 kristillinen Johanniittain ritarikunta. Opi lisää historiasta tutustumalla Vallettan vanhoihin rakennuksiin. Vieraile 1500-luvulla rakennetussa St. John’s Co-Cathedralissa, joka on yksi Vallettan suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin sisällä on runsaasti barokkityylistä taidetta ja arkkitehtuuria, kuten freskoja, kullattuja holvikaaria ja pylväitä. Näe Caravaggion maalaama Johannes Kastajan mestaus. Vuonna 1608 valmistunut maalaus on Caravaggion signeeraama.

Vieraile Grand Master’s Palacessa, joka on Maltan presidentin ja parlamentin päämaja. Palatsin huoneet ja käytävät on koristeltu tapetein, vaakunoin ja haarniskoin. Vallettan matkalla kannattaa tutustua myös Fort Saint Elmon linnoitukseen, jossa on myös Kansallinen sotamuseo.

Kansallinen arkeologinen museo ja Kansallisen kuvataidemuseon maalaukset tarjoavat tuntikaupalla nähtävää. Kokoelmassa on taideteoksia varhaisrenessanssin ajoilta nykyaikaan asti.

Vallettaan on paras tutustua kävellen, sillä kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaupunki on kuitenkin rakennettu harjanteen päälle, joten jyrkillä kaduilla kävely voi käydä myös kuntoilusta. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata skootterin tai polkupyörän. Auton vuokraamista harkitsevien kannattaa ottaa huomioon, että pysäköintitilaa on tarjolla rajoitetusti.

Vallettan matkan aikana kannattaa tutustua myös Maltan muihin nähtävyyksiin. Slieman kaupat ja ravintolat ovat heti lahden toisella puolella ja Taht il-Hnejjan meriluolille on alle tunnin matka autolla tai bussilla.

Huippuhotellit kohteessa Valletta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Grand Harbour Hotel
Grand Harbour Hotel
2 out of 5
47, Battery Street, Valletta, MALTA
64 €
per yö
24. marrask.–25. marrask.

Quarry Wharf, Vallettan stama ja Upper Barrakka Gardens sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Mediterranean Conference Centre ja Malta Experience ...

4.4/5Erinomainen! (706 arvostelua)
Ihana vanha ja siisti hotelli

"Hotellin sijainti oli loistava. Ihanat näköalat merelle sataman puolelle (tietenkin oli varattu merinäköala), Upper Barrakka Gardensin lähellä. Rappusia sai nousta kaupunkiin, mutta niinhän Vallettassa saa kaikkialla nousta ylä- ja alamäkiä johtuen kaupungin maastonmuodoista. Varsinainen kuntoloma ..."…"

Arvosteltu 16.4.2018

Grand Harbour Hotel
Osborne
Osborne
3 out of 5
50 South St, Valletta, Malta
63 €
per yö
9. jouluk.–10. jouluk.

Kansallinen kuvataidemuseo, Vallettan stama ja Slieman lautta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. ...

4.1/5Erittäin hyvä! (664 arvostelua)
Great location, good value

"Great location close to everything, compact room but clean and had everything we needed (eg.kettle).Small window close to the floor. We took the half-board and were happy with both the breakfast and evening buffet, especially desserts. Nice staff,especially the gentleman at the reception ..."…"

Arvosteltu 18.3.2019

Osborne
Palazzo Rosaria Boutique Hotel
Palazzo Rosaria Boutique Hotel
3.5 out of 5
152 Melita Street, Valletta
94 €
per yö
3. jouluk.–4. jouluk.

Kansallinen arkeologinen museo ja Vallettan stama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Mediterranean Conference Centre ja Upper Barrakka Gardens ...

4.8/5Poikkeuksellinen! (17 arvostelua)

"Great location, new, clean and very comfortable. Breakfast was good and staff were very helpful."…"

Arvosteltu 6.11.2019

Palazzo Rosaria Boutique Hotel

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Valletta

Fort St. Elmo
Kuva majoitusliikkeestä Fort St. Elmo

Fort St. Elmo

4/5(6 arvostelua)

Tämä täynnä taisteluiden jälkiä oleva linnoitus on vartioinut Maltan pääkaupunkia jo yli 400 vuoden ajan. Uudelleen lavastettujen tapahtumien avulla voit oppia lisää linnoituksen historiallisista piirityksistä.

Upper Barrakka Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Upper Barrakka Gardens

Upper Barrakka Gardens

4.5/5(2 arvostelua)

Vallettan Grand Harbourin yläpuolella sijaitseva Upper Barrakka Gardens on ihana kukka- ja patsaspuisto, josta ammutaan joka päivä tykillä kunnialaukaus.

Slieman lautta
Kuva majoitusliikkeestä Slieman lautta
trover-kuva käyttäjältä Rosmarie Danz

Slieman lautta

4/5(7 arvostelua)

Tutustu kohteessa Valletta sijaitsevaan satamaan Slieman lautta. Vaella alueen rannikolla tai piipahda huippuravintoloissa.

Lower Barrakka Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Lower Barrakka Gardens

Lower Barrakka Gardens

3.5/5(2 arvostelua)

Kukat, muistomerkit ja mahtavat merimaisemat tekevät tästä avoimesta tilasta yhden Vallettan viehättävimmistä kohteista.

Royal Opera House
Kuva majoitusliikkeestä Royal Opera House
trover-kuva käyttäjältä Liam Klenk

Royal Opera House

3/5(1 arvostelu)

Käy katsomassa näytelmä kohteessa Royal Opera House (oopperatalo), joka on kohteessa Valletta sijaitseva teatteri ja jolla on kiehtova historia. Kävele tämän romanttisen alueen kauniilla rannoilla tai vieraile sen kaupoissa.

Manoelin teatteri
Kuva majoitusliikkeestä Manoelin teatteri

Manoelin teatteri

Kiertele tässä teatterimuseossa ja tutustu sen yli 250-vuotiseen historiaan. Istu sen jälkeen alas ja nauti ikimuistoisesta oopperasta tai näytelmästä.