Maltalla saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

VallettaMalta

Matkusta Välimerellä sijaitsevan Maltan pääkaupunkiin Vallettaan. Valletta on keskiaikainen linnoituskaupunki, jossa on upeita kirkkoja, palatseja ja uskonnollista taidetta. 

Valletta on Maltan vanha linnoitettu pääkaupunki ja yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Meri ympäröi kaupunkia kolmelta puolelta. Vallettan vanhojen muurien takaa löydät palatseja, kirkkoja, linnoituksia, muistomerkkejä ja museoita. Tutustu Vallettan matkalla taideaarteisiin, kupolikirkkoihin ja historiallisiin linnoituksiin.

Aloita Vallettan loma kävelemällä pitkin Vallettan pääkatua Republic Streetiä, joka on koko pääkaupungin halki kulkeva kävelybulevardi. Tutustu kauppojen tarjontaan ja pysähdy kahvilaan pastizzille, eli maltalaiselle suolaiselle piiraalle.

Vallettan perustivat vuonna 1566 kristillinen Johanniittain ritarikunta. Opi lisää historiasta tutustumalla Vallettan vanhoihin rakennuksiin. Vieraile 1500-luvulla rakennetussa St. John’s Co-Cathedralissa, joka on yksi Vallettan suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin sisällä on runsaasti barokkityylistä taidetta ja arkkitehtuuria, kuten freskoja, kullattuja holvikaaria ja pylväitä. Näe Caravaggion maalaama Johannes Kastajan mestaus. Vuonna 1608 valmistunut maalaus on Caravaggion signeeraama.

Vieraile Grand Master’s Palacessa, joka on Maltan presidentin ja parlamentin päämaja. Palatsin huoneet ja käytävät on koristeltu tapetein, vaakunoin ja haarniskoin. Vallettan matkalla kannattaa tutustua myös Fort Saint Elmon linnoitukseen, jossa on myös Kansallinen sotamuseo.

Kansallinen arkeologinen museo ja Kansallisen kuvataidemuseon maalaukset tarjoavat tuntikaupalla nähtävää. Kokoelmassa on taideteoksia varhaisrenessanssin ajoilta nykyaikaan asti.

Vallettaan on paras tutustua kävellen, sillä kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaupunki on kuitenkin rakennettu harjanteen päälle, joten jyrkillä kaduilla kävely voi käydä myös kuntoilusta. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata skootterin tai polkupyörän. Auton vuokraamista harkitsevien kannattaa ottaa huomioon, että pysäköintitilaa on tarjolla rajoitetusti.

Vallettan matkan aikana kannattaa tutustua myös Maltan muihin nähtävyyksiin. Slieman kaupat ja ravintolat ovat heti lahden toisella puolella ja Taht il-Hnejjan meriluolille on alle tunnin matka autolla tai bussilla.

Huippuhotellit kohteessa Valletta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Palais Le Brun
Palais Le Brun
4.5 out of 5
101 old bakery street, Valletta
Hinta on 138 € per yö

Mediterranean Sea ja Vallettan stama sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä keskustassa sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Lower Barrakka Gardens ja ...

4.6/5Wonderful! (206 arvostelua)

"Miellyttävä, hiljan avattu hotelli vanhassa kiinteistössä. Keskeinen sijainti, vain sopivasti sivussa aivan keskustan vieressä - noin yksi-kaksi korttelia. Todella rahallinen, vaikka ikkunat kadulle, ei pienintäkään melua, korkeintaan vähäinen ääni ohi satunnaisesti ajavista autoista, vaikka huone ..."…"

Arvosteltu 19.11.2018

Palais Le Brun
La Falconeria Hotel
La Falconeria Hotel
4 out of 5
62 Melita Street, Valletta
Hinta on 101 € per yö

Kansallinen kuvataidemuseo, St Francis Church ja Kansallinen arkeologinen museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Fortifications Interpretation ...

4.6/5Wonderful! (628 arvostelua)

"Isot valoisat hotellihuoneet ja siisti tilava suihku. Hotelli sijaitsee rauhallisella kadulla keskellä Vallettaa."…"

Arvosteltu 23.4.2019

La Falconeria Hotel
De Vilhena Boutique Hotel
De Vilhena Boutique Hotel
4 out of 5
55 Old Theatre Street, Valletta
Hinta on 99 € per yö

Karmeliittakirkko, Vallettan stama ja Slieman lautta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Lower Barrakka Gardens ja Malta Experience ovat myös ...

4.4/5Wonderful! (304 arvostelua)

"Sijainti on erinomainen ja henkilökunta ystävällistä. Kattoterassin baarissa oli pakko ostaa huonelaskuun, mistä en ensinkään pidä. Haluan maksaa samantien, mitä tilaan. Huone oli oikein siisti ka kohtuullisesti varusteltu. Tallelokeron olemassaolo on oivallinen asia, mutta sitä ei oltu kiinnitetty ..."…"

Arvosteltu 23.8.2019

De Vilhena Boutique Hotel

Suositut vierailukohteet – Valletta

Upper Barrakka Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Upper Barrakka Gardens

Upper Barrakka Gardens

4.5/5(4 arvostelua)

Vallettan Grand Harbourin yläpuolella sijaitseva Upper Barrakka Gardens on ihana kukka- ja patsaspuisto, josta ammutaan joka päivä tykillä kunnialaukaus.

Fort St. Elmo
Kuva majoitusliikkeestä Fort St. Elmo

Fort St. Elmo

4/5(8 arvostelua)

Tämä täynnä taisteluiden jälkiä oleva linnoitus on vartioinut Maltan pääkaupunkia jo yli 400 vuoden ajan. Uudelleen lavastettujen tapahtumien avulla voit oppia lisää linnoituksen historiallisista piirityksistä.

Lower Barrakka Gardens
Kuva majoitusliikkeestä Lower Barrakka Gardens

Lower Barrakka Gardens

4/5(3 arvostelua)

Kukat, muistomerkit ja mahtavat merimaisemat tekevät tästä avoimesta tilasta yhden Vallettan viehättävimmistä kohteista.

St. Johns Co-Cathedral
Kuva majoitusliikkeestä St. Johns Co-Cathedral

St. Johns Co-Cathedral

3/5(2 arvostelua)

Ota selvää kohteen Valletta paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa St. Johns Co-Cathedral. Kävele alueen rannikolla tai hemmottele makuhermojasi huippuravintoloissa.

Auberge de Castille
Kuva majoitusliikkeestä Auberge de Castille

Auberge de Castille

Ota selvää kohteen Valletta paikallisesta historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Auberge de Castille. Kävele tämän rikkaasta kulttuuristaan tunnetun alueen rannikolla tai käy tutustumassa sen huippuravintoloihin.

Manoelin teatteri
Kuva majoitusliikkeestä Manoelin teatteri

Manoelin teatteri

Kiertele tässä teatterimuseossa ja tutustu sen yli 250-vuotiseen historiaan. Istu sen jälkeen alas ja nauti ikimuistoisesta oopperasta tai näytelmästä.

Arvostelut – Valletta

4.5

Huippukohde

5 - Loistava
2
5 - Loistava 50%
4 - Hyvä
2
4 - Hyvä 50%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

23. elok. 2019

Vesijohtovesi on juotavaa, mutta maistuu pohjoismaisessa suussa vähän "mineraaliselta". Kylmänä sitä ei saa vesihanasta ja kokemukseni mukaan sitä ei kannata jääkaapissa kylmentää. Erikoinen maku vain voimistuu. Koskee Vallettan vanhaakaupunkia.

Kohteen Valletta lähellä sijaitsevat kaupungit