Valletta matkavinkit

Matkaopas
Valletta johon kuuluu rannikkokaupunki ja auringonlasku
Matkusta Välimerellä sijaitsevan Maltan pääkaupunkiin Vallettaan. Valletta on keskiaikainen linnoituskaupunki, jossa on upeita kirkkoja, palatseja ja uskonnollista taidetta.

Valletta on Maltan vanha linnoitettu pääkaupunki ja yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Meri ympäröi kaupunkia kolmelta puolelta. Vallettan vanhojen muurien takaa löydät palatseja, kirkkoja, linnoituksia, muistomerkkejä ja museoita. Tutustu Vallettan matkalla taideaarteisiin, kupolikirkkoihin ja historiallisiin linnoituksiin.

Aloita Vallettan loma kävelemällä pitkin Vallettan pääkatua Republic Streetiä, joka on koko pääkaupungin halki kulkeva kävelybulevardi. Tutustu kauppojen tarjontaan ja pysähdy kahvilaan pastizzille, eli maltalaiselle suolaiselle piiraalle.

Vallettan perustivat vuonna 1566 kristillinen Johanniittain ritarikunta. Opi lisää historiasta tutustumalla Vallettan vanhoihin rakennuksiin. Vieraile 1500-luvulla rakennetussa St. John’s Co-Cathedralissa, joka on yksi Vallettan suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin sisällä on runsaasti barokkityylistä taidetta ja arkkitehtuuria, kuten freskoja, kullattuja holvikaaria ja pylväitä. Näe Caravaggion maalaama Johannes Kastajan mestaus. Vuonna 1608 valmistunut maalaus on Caravaggion signeeraama.

Vieraile Grand Master’s Palacessa, joka on Maltan presidentin ja parlamentin päämaja. Palatsin huoneet ja käytävät on koristeltu tapetein, vaakunoin ja haarniskoin. Vallettan matkalla kannattaa tutustua myös Fort Saint Elmon linnoitukseen, jossa on myös Kansallinen sotamuseo.

Kansallinen arkeologinen museo ja Kansallisen kuvataidemuseon maalaukset tarjoavat tuntikaupalla nähtävää. Kokoelmassa on taideteoksia varhaisrenessanssin ajoilta nykyaikaan asti.

Vallettaan on paras tutustua kävellen, sillä kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaupunki on kuitenkin rakennettu harjanteen päälle, joten jyrkillä kaduilla kävely voi käydä myös kuntoilusta. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata skootterin tai polkupyörän. Auton vuokraamista harkitsevien kannattaa ottaa huomioon, että pysäköintitilaa on tarjolla rajoitetusti.

Vallettan matkan aikana kannattaa tutustua myös Maltan muihin nähtävyyksiin. Slieman kaupat ja ravintolat ovat heti lahden toisella puolella ja Taht il-Hnejjan meriluolille on alle tunnin matka autolla tai bussilla.

La Falconeria Hotel
La Falconeria Hotel