Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parlamenttitalo

Uppoudu Britannian poliittiseen sydämeen tässä historiallisessa palatsissa, jossa Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin ylä- ja alahuoneet kokoontuvat.

Westminsterin palatsi, eli parlamenttitalo, on Yhdistyneen kuningaskunnan poliittinen sydän. Lähde omatoimiselle kierrokselle äänioppaan kanssa tai osallistu opastetulle kierrokselle parlamenttitalon upeimpiin huoneisiin, joista komeimpia on normannien aikainen Westminster Hall.

Ensimmäinen palatsi pystytettiin paikalle 1000-luvulla, tosin vain murto-osa alkuperäisestä rakennuksesta selvisi vuoden 1834 tulipalosta. Kiertele komean paalukaton alla valtavassa Westminster Hallissa, joka on parlamenttitalon vanhimpia säilyneitä osia. Suurin osa Westminsterin palatsia on rakennettu 1800-luvun puolivälissä komeaan uusgoottilaiseen tyyliin.

Astu sisään House of Lordsiin, eli Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin ylähuoneeseen, jonka punaisille penkeille yli 750 parlamentin jäsentä kerääntyvät keskustelemaan ja äänestämään valtakunnan asioista. Kierroksilla pääset kurkistamaan myös parlamentin alahuoneeseen, House of Commonsiin, jossa kuningaskunnan kansalaisten äänestämät 650 jäsentä tekevät päätöksensä.

Tutustu myös Robing Roomin pukuhuoneeseen, jossa kuningatar pukee päälleen seremonialliset asunsa ennen parlamentin ylähuoneeseen astumista. Huoneen seiniä koristavat upeat taideteokset ovat tunnetun skotlantilaisen taiteilijan, William Dycen, käsialaa. Kierrokset vievät sinut myös muun muassa Royal Galleryn galleriaan, Prince’s Chamberin kamariin ja Members’ Lobbyn aulaan. Kruunaa vierailusi Westminsterin palatsissa nauttimalla perinteinen iltapäivätee joenvaristerassilla lisämaksusta.

Rakennuksen pohjoispäässä seisoo Elizabeth Tower, jonka huipulla sijaitsee valtava kello, joka tunnetaan Big Beninä. Kellotorniin järjestetään kierroksia vain harvoin, ja ne on varattu Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille, joten turistien pitää tyytyä ihailemaan tätä ikonista rakennusta ulkoapäin. Palaa paikan päälle illalla ottamaan kuvia komeasti valaistusta Big Benin kellotaulusta.

Westminster Abbeyn upea luostarikirkko sijaitsee heti parlamenttitalon länsipuolella. Kirkko on kuuluisa henkeäsalpaavista lasimaalauksistaan ja vaikuttavasta goottilaistyylisestä arkkitehtuuristaan.

Parlamenttitalo sijaitsee Thames-joen pohjoisrannalla City of Westminsterin kaupunginosassa Lontoossa. Pääset paikan päälle metrolla jäämällä pois Westminsterin asemalla. Kierrokset kannattaa varata ja maksaa etukäteen netistä paikan varmistamiseksi.


Alueen Parlamenttitalo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 12 032 majoitusliikettä kohteen Parlamenttitalo lähellä
Park Plaza Westminster Bridge London 166 €
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. St. Thomas' Hospital ja Sea Life London Aquarium ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Waterloon metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Lambeth Northin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Marlin Waterloo 137 €
  Marlin Waterloo

  Marlin Waterloo

  111 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Imperial War Museum (museo), Westminster Bridge ja Sea Life London Aquarium sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Coca-Cola London Eye ja Big Ben ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Lambeth Northin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Waterloon metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   The Strand Palace Hotel 148 €
   The Strand Palace Hotel

   The Strand Palace Hotel

   372 The Strand, Lontoo, Englanti
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Covent Garden Market, Piccadilly Circus ja London Dungeon (museo) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Big Ben ja Buckinghamin palatsi ovat myös 2 kilometrin päässä. Charing Crossin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Covent Gardenin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Park Plaza London Waterloo 139 €
    Park Plaza London Waterloo

    Park Plaza London Waterloo

    6 Hercules Road, Lontoo, Englanti
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Florence Nightingale -museo, Imperial War Museum (museo) ja The Vaults sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Southbank Centre Book Market ja Lambeth Palace (historiallinen rakennus) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Lambeth Northin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Waterloon metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

     DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster 131 €
     DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster

     DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster

     30 John Islip Street, Westminster, Lontoo, Englanti
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tate Britain ja Parlamenttitalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Westminster Abbey ja Big Ben ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Pimlicon metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Westminsterin metroasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Grosvenor Hotel 152 €
      The Grosvenor Hotel

      The Grosvenor Hotel

      101 Buckingham Palace Road, Lontoo, Englanti
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Apollo Victoria Theatre ja Victoria Palace Theatre sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Buckinghamin palatsi ja Green Park ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Victorian metroasema ja London Victorian asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Assembly Hotel London 122 €
       Assembly Hotel London

       Assembly Hotel London

       27 - 31 Charing Cross Road, Lontoo, Englanti
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        British Museum, Coca-Cola London Eye ja Big Ben sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Buckinghamin palatsi ja Hyde Park ovat myös 2 kilometrin päässä. Leicester Squaren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Charing Crossin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

        St Giles London - A St Giles Hotel 88 €
        St Giles London - A St Giles Hotel

        St Giles London - A St Giles Hotel

        Bedford Avenue, Lontoo, Englanti
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Oxford Street ja British Museum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Russell Square ja Queen's Theatre ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tottenham Court Roadin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Goodge Streetin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.