Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pyhän Pietarin kirkko

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Pyhän Pietarin kirkon kerroksittain kohoava torni on Riian korkein piste, ja 123,5 metriä korkea torninhuippu kohoaa korkealle vanhankaupungin yläpuolelle. Tornin huipulle pääsee hissillä ihailemaan vaikuttavaa näköalaa yli kaupungin. Jumalanpalvelusten lisäksi tässä 1200-luvun goottilaisessa rakennuksessa järjestetään taidenäyttelyitä, festivaaleja ja konsertteja.

Pyhän Pietarin kirkko on yksi Baltian maiden vanhimmista keskiaikaisista monumenteista. Sen perustamisen jälkeen salamaniskujen, myrskytuulien ja tulipalojen tuhoama torni on rakennettu uudelleen useita kertoja. Toisen maailmansodan aikana koko rakennus luhistui tykkitulessa. Jälleenrakennustyöt aloitettiin 1950-luvulla, ja tornin jäljennös valmistui vuonna 1973.

Kun katsot kirkkoa ulkopuolelta, voit huomata, että kirkontornin kellossa on vain yksi viisari. Tämä on tehty tarkoituksella vanhojen perinteiden mukaisesti. Tornin kello soittaa viisi kertaa päivässä latvialaisen kansansävelmän. 

Käy vilkaisemassa kirkon avaria sisätiloja. Voit vierailla myös kryptassa tutustumassa seiniä koristaviin, uusittuihin kivisiin ja puisiin hautakirjoituksiin. Hautakirjoituksissa näkyy vaakunakilpiä ja muistokirjoituksia. Nähtävillä on myös 1500-luvun pronssista valettu, seitsenhaarainen menorah-kynttilänjalka. Tämä tärkeä juhlamenoihin kuuluva taideteos palautettiin alkuperäiseen kotiinsa kirkossa vuonna 2012, sen jälkeen, kun se oli viety Puolaan toisen maailmansodan aikana.

Älä unohda käydä ylhäällä tornissa kirkon näköalagalleriassa, jonne pääsee hissillä. Näköalatasanne sijaitsee 72 metrin korkeudessa maasta, ja sieltä näet vanhan ja uuden kaupungin, Daugavan joen eli Väinäjoen ja Riianlahden. 

Kirkon verkkosivustolta löytyy tietoja vaihtuvista konsertti- ja näyttelyohjelmista. Kirkossa on uusi taidenäyttely joka kuukausi.

Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee Riian vanhassa kaupungissa, lähellä monia julkisen liikenteen yhteyksiä. Kirkko on avoinna joka päivä maanantaita lukuunottamatta, ja sisäänpääsymaksu sisältää käynnin tornissa. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 236 majoitusliikettä kohteen Pyhän Pietarin kirkko lähellä
Wellton Riga Hotel & SPA 48 €
Wellton Riga Hotel & SPA

Wellton Riga Hotel & SPA

Valnu street 49, Riga
   
  4,4
  / 5 (1 107 arvostelua)
  4.5 kautta 5.0

  Pyhän Johanneksen kirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Vapauden muistomerkki ja Pulveritorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grand Poet Hotel by Semarah 137 €
  Grand Poet Hotel by Semarah

  Grand Poet Hotel by Semarah

  Raina blvd 5/6, Riga
    
   4,8
   / 5 (101 arvostelua)
   5.0 kautta 5.0

   Linnakukkula, Vapauden muistomerkki ja Pulveritorni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

   Wellton Centrum Hotel & Spa 54 €
   Wellton Centrum Hotel & Spa

   Wellton Centrum Hotel & Spa

   33 Kaleju Street, Riga
     
    4,4
    / 5 (1 792 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

    Rixwell Old Riga Palace Hotel 66 €
    Rixwell Old Riga Palace Hotel

    Rixwell Old Riga Palace Hotel

    Minsterejas 8/10, Riga
      
     4,0
     / 5 (1 651 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Menzendorff-talo, Pyhän Pietarin kirkko ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pieni kiltatalo ja Suuri kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.

     Opera Hotel & Spa 67 €
     Opera Hotel & Spa

     Opera Hotel & Spa

     33 Raina Blvd, Riga
       
      4,1
      / 5 (1 352 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Latvian kansallisooppera, Vapauden muistomerkki ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Riga Passajirskaian asema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Old City Boutique Hotel 85 €
      Old City Boutique Hotel

      Old City Boutique Hotel

      10 Teatra Street, Riga
        
       4,3
       / 5 (1 406 arvostelua)
       4.5 kautta 5.0

       Latvian kansallisooppera, Laima-kello ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Cathedral Square ja Riian linna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

       Rixwell Hotel Konventa Seta 32 €
       Rixwell Hotel Konventa Seta

       Rixwell Hotel Konventa Seta

       Kaleju Str 9/11, Riga
         
        4,0
        / 5 (1 370 arvostelua)
        3.5 kautta 5.0

        Pyhän Johanneksen kirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pieni kiltatalo ja Pulveritorni ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

        Royal Square Hotel & Suites 98 €
        Royal Square Hotel & Suites

        Royal Square Hotel & Suites

        3a Kalku Street, Riga
          
         4,2
         / 5 (742 arvostelua)
         5.0 kautta 5.0

         Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kaupungintalo, Pieni kiltatalo ja Pyhän Pietarin kirkko. Pyhän Johanneksen kirkko ja Suuri kiltatalo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Riikan keskusrautatieasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Riga Passajirskaian asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.