Riika matkavinkit

Matkaopas
Vanhakaupunki featuring katunäkymät, markkinat ja vanha arkkitehtuuri
Riika tunnetaan historiallisesta arkkitehtuurista, puistoista, festivaaleista ja musiikista.

Riika on Latvian pääkaupunki, joka sijaitsee noin 360 kilometriä Helsingistä etelään. Väinäjoki jakaa kaupungin kahtia, ja suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee joen itäpuolella. Lähde vanhaankaupunkiin ja tutustu maailmanperintökohteen keskiaikaisiin katuihin. Sen sydämestä löytyy Ratslaukums eli Raatihuoneentori. Alueen kiemurtelevat kujat johtavat kaupungin merkittävimpien nähtävyyksien luo: niitä ovat muun muassa Mustapäiden talo ja Latvian miehitysmuseo. Nouse hissillä Pyhän Pietarin kirkon torniin, jossa voit nauttia upeista maisemista. Ihaile Tuomikirkkoaukion barokki- ja goottilaisrakennuksia. Aukion kahviloissa ja baareissa voit myös syödä tai nauttia drinkkejä. Tuomiokirkkoaukiolta on vain lyhyt kävelymatka Livun aukiolle, joka herää eloon kesäisin. Silloin sinne avataan biergarten-tyylinen olutravintola – ja siellä järjestetään erilaisia viihdetapahtumia. Talvisin aukiolla on luistelurata, joka on varmasti lasten mieleen. Jatka matkaasi Bastejkalnsin rauhalliseen puistoon, jonka läpi kulkee kanava. Puistossa on myös Vapauden muistomerkki, joka kunnioittaa Latvian itsenäisyyden puolesta taistelleiden muistoa. Musiikilla on tärkeä rooli Riian taide-elämässä. Ooppera- tai balettinäytös Latvian kansallisoopperassa on ikimuistoinen elämys. RITMI Festival on vuosittain järjestettävä jazzfestivaali, jonka nimekkääseen esiintyjäkaartiin ovat aikaisempina vuosina lukeutuneet muun muassa Bobby Darin ja Robert Glasper. Riikalaisessa keittiössä on saksalaisia, puolalaisia ja venäläisiä vaikutteita. Kokeile esimerkiksi piragi-nimellä tunnettuja nyyttejä sekä erilaisia porsas-, kaali- ja perunaruokia. Keskustorilta saat edullisia hedelmiä ja vihanneksia sekä tietenkin paikallisia erikoisuuksia, esimerkiksi savustettua ankeriasta. Valtava tori avattiin jo vuonna 1930 ensimmäisen maailmansodan aikaisiin saksalaisten ilmalaivahalleihin.Kaupungissa on helppoa liikkua kävellen, sillä maasto on melko tasaista. Riiassa on myös edullinen julkinen liikenne: raitiovaunujen, bussien ja johdinautojen pysäkkejä on kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien lähettyvillä.

Discover neighborhoods in Riika

Vanhakaupunki featuring katunäkymät ja vanha arkkitehtuuri

Riian vanhakaupunki

4,5/5(516 arvostelua alueesta)

Riian vanhakaupunki tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja voit myös vierailla muissa alueen kohteissa, joihin kuuluu Riian katedraali ja Kolme veljestä.

Riian vanhakaupunki
Latvian taidemuseo johon kuuluu patsas tai veistos

Keskusta

4/5(274 arvostelua alueesta)

Keskusta tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja jos kaipaat lisää tekemistä ja nähtävää, Galleria Riga Shopping Center ja Vapauden muistomerkki kannattaa lisätä listalle.

Keskusta
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Latgalen lähiö

2,5/5(7 arvostelua alueesta)

Latgalen lähiö tunnetaan erityisesti kirkoista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Latgalen lähiö