Latviassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

RiikaLatvia

Riika tunnetaan historiallisesta arkkitehtuurista, puistoista, festivaaleista ja musiikista.

Riika on Latvian pääkaupunki, joka sijaitsee noin 360 kilometriä Helsingistä etelään. Väinäjoki jakaa kaupungin kahtia, ja suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee joen itäpuolella.

Lähde vanhaankaupunkiin ja tutustu maailmanperintökohteen keskiaikaisiin katuihin. Sen sydämestä löytyy Ratslaukums eli Raatihuoneentori. Alueen kiemurtelevat kujat johtavat kaupungin merkittävimpien nähtävyyksien luo: niitä ovat muun muassa Mustapäiden talo ja Latvian miehitysmuseo. Nouse hissillä Pyhän Pietarin kirkon torniin, jossa voit nauttia upeista maisemista. Ihaile Tuomikirkkoaukion barokki- ja goottilaisrakennuksia. Aukion kahviloissa ja baareissa voit myös syödä tai nauttia drinkkejä.

Tuomiokirkkoaukiolta on vain lyhyt kävelymatka Livun aukiolle, joka herää eloon kesäisin. Silloin sinne avataan biergarten-tyylinen olutravintola – ja siellä järjestetään erilaisia viihdetapahtumia. Talvisin aukiolla on luistelurata, joka on varmasti lasten mieleen. Jatka matkaasi Bastejkalnsin rauhalliseen puistoon, jonka läpi kulkee kanava. Puistossa on myös Vapauden muistomerkki, joka kunnioittaa Latvian itsenäisyyden puolesta taistelleiden muistoa.

Musiikilla on tärkeä rooli Riian taide-elämässä. Ooppera- tai balettinäytös Latvian kansallisoopperassa on ikimuistoinen elämys. RITMI Festival on vuosittain järjestettävä jazzfestivaali, jonka nimekkääseen esiintyjäkaartiin ovat aikaisempina vuosina lukeutuneet muun muassa Bobby Darin ja Robert Glasper.

Riikalaisessa keittiössä on saksalaisia, puolalaisia ja venäläisiä vaikutteita. Kokeile esimerkiksi piragi-nimellä tunnettuja nyyttejä sekä erilaisia porsas-, kaali- ja perunaruokia. Keskustorilta saat edullisia hedelmiä ja vihanneksia sekä tietenkin paikallisia erikoisuuksia, esimerkiksi savustettua ankeriasta. Valtava tori avattiin jo vuonna 1930 ensimmäisen maailmansodan aikaisiin saksalaisten ilmalaivahalleihin.

Kaupungissa on helppoa liikkua kävellen, sillä maasto on melko tasaista. Riiassa on myös edullinen julkinen liikenne: raitiovaunujen, bussien ja johdinautojen pysäkkejä on kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien lähettyvillä.

Missä yöpyä kohteessa Riika

Vanhakaupunki featuring katunäkymät ja vanha arkkitehtuuri

Vanhakaupunki

4.5/5Wonderful!(516 aluearvostelua)

Vanhakaupunki tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja voit myös vierailla muissa alueen kohteissa, joihin kuuluu Riian keskustori ja Suuri kiltatalo.

Vanhakaupunki
Keskusta, Riika, Latvia

Keskusta

4/5Very Good!(274 aluearvostelua)

Keskusta tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja jos kaipaat lisää tekemistä ja nähtävää, Latvian taidemuseo ja Vapauden muistomerkki kannattaa lisätä listalle.

Keskusta
Zemgalen lähiö, Riika, Latvia

Zemgalen lähiö

3.5/5Good!(13 aluearvostelua)

Zemgalen lähiö tunnetaan historiallisista kohteista ja joenrantanäkymistä. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu SPICE ja Latvian rautatiehistorian museo.

Zemgalen lähiö
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Latgalen lähiö

2.5/5(7 aluearvostelua)

Latgalen lähiö tunnetaan erityisesti kirkoista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Latgalen lähiö
Riika johon kuuluu vanha arkkitehtuuri

Vidzemen lähiö

3/5(3 aluearvostelua)

Vidzemen lähiö tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Riga-areena ja Olympialaisurheilukeskus.

Vidzemen lähiö
Ziemeļu rajons, Riika, Latvia

Ziemeļu rajons

3.5/5Good!(2 aluearvostelua)

Ziemeļu rajons tunnetaan puistoista ja ranta-alueesta. Riian eläintarha tai Mezapark (puisto) ovat myös vierailun arvoisia.

Ziemeļu rajons

Huippuhotellit kohteessa Riika

Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Centrum Hotel & Spa
4 out of 5
33 Kaleju Street, Riika
Hinta on 40 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 28. lokak.

Pyhän Johanneksen kirkko ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Latvian kansallisooppera ...

4.3/5Excellent! (1,200 arvostelua)

"Ystävällinen henkilökunta, hyvä sijainti ja siistit huoneet."…"

Arvosteltu 30.8.2020

Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Riverside SPA Hotel
4 out of 5
11. Novembra Krastmala, 33, Riika
Hinta on 45 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 28. lokak.

Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Menzendorff-talo ...

4.4/5Wonderful! (548 arvostelua)

"The hotel was awesome, staff was not. The staff are, however, ok, (not unfriendly) just very baltic in their way of communicating with clients."…"

Arvosteltu 21.7.2020

Wellton Riverside SPA Hotel
Hotel Valdemars Riga managed by Accor
Hotel Valdemars Riga managed by Accor
3 out of 5
K. Valdemara iela 23, 23, Riika, RIX
Hinta on 25 € per yö ajalle 28. lokak. viiva 29. lokak.

Latvian taidemuseo ja Riian keskustori sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Alberta iela -katu ja Esplanāden puisto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

4.3/5Excellent! (265 arvostelua)

"Mahtava hotelli. Todella hyvä palvelu. Ravintola ja muut tilat todella hyvällä maulla sisustettu. Aamiainen, päiväkahvi leivonnaisineen ja iltaruokabuffet sisältyy hintaan. Täyskymppi!!!"…"

Arvosteltu 4.2.2020

Hotel Valdemars Riga managed by Accor
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Riika

Sherlock Art Hotel
Sherlock Art Hotel
3.5 out of 5
3 Maza Monetu iela, Riika
Hinta on 76 € per yö ajalle 26. lokak. viiva 27. lokak.

Pyhän Pietarin kirkko ja Mustapäiden talo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. Riian linna ja Latvian ...

4.7/5Exceptional! (34 arvostelua)

"Siisti ja ystävällinen sekä avulias henkilökunta. Hyvällä paikalla. Huonoa oli ilmastoinnin puute, kova patja ja suihkusta ei tullut kuin tiputtamalla vettä. Tallelokeroon ei mahtunut läppäri ja se oli irtonain ja kevyt, joten sen olisi voinut ottaa mukaan. Alakerran ravintolasta kuului illalla musiikki. ..."…"

Arvosteltu 12.12.2019

Sherlock Art Hotel
Riga Lux Apartments - Skolas
Riga Lux Apartments - Skolas
4 out of 5
Skolas street 20, Riika

Vapauden muistomerkki ja Pulveritorni sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta huoneistohotellista. Suuri kiltatalo ja ...

4.8/5Exceptional! (154 arvostelua)

"Lentokenttäkyydit toimivat, palvelu oli hyvä. Huone oli odotettua isompi, sängyt hyvät."…"

Arvosteltu 6.8.2019

Riga Lux Apartments - Skolas
RIGAAPARTMENTcom SONADA Hotel
RIGAAPARTMENTcom SONADA Hotel
3 out of 5
Gertrudes Street 129, parking entrance from Valmieras street 5, Riika
Hinta on 18 € per yö ajalle 28. lokak. viiva 29. lokak.

Palladium ja Riian keskustori sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä ostosalueella sijaitsevasta perheystävällisestä huoneistohotellista. Berg's Bazaar ja Latvian ...

4.1/5Very Good! (83 arvostelua)

"Old but clean! Amazing staff!"…"

Arvosteltu 3.1.2020

RIGAAPARTMENTcom SONADA Hotel
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Riika

Riian keskustori
Kuva majoitusliikkeestä Riian keskustori

Riian keskustori

4/5(370 arvostelua)

Kun kuljeskelet tuoreita tuotteita ja latvialaisia herkkuja tarjoavien satojen myyntikojujen keskellä, voit päätellä miksi tätä valtavaa keskustoria kutsutaan leikillisesti Riian mahaksi.

Pyhän Pietarin kirkko
Kuva majoitusliikkeestä Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko

4/5(205 arvostelua)

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Mustapäiden talo
Kuva majoitusliikkeestä Mustapäiden talo

Mustapäiden talo

4/5(75 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Mustapäiden talo. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Vapauden muistomerkki
Kuva majoitusliikkeestä Vapauden muistomerkki

Vapauden muistomerkki

4/5(297 arvostelua)

Riian vanhan kaupungin läheisyydessä sijaitseva suuri, historiallinen monumentti on äärimmäisen tärkeä kansallinen symboli, jonka juurella järjestetään monia virallisia seremonioita.

Riian katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Riian katedraali

Riian katedraali

4/5(234 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Riian katedraali. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Kolme veljestä
Kuva majoitusliikkeestä Kolme veljestä

Kolme veljestä

4/5(146 arvostelua)

Voit oppia lisää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Kolme veljestä. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Arvostelut – Riika

4.3

Huippukohde

5 - Loistava
218
5 - Loistava 34.6031746031746%
4 - Hyvä
380
4 - Hyvä 60.317460317460316%
3 - OK
27
3 - OK 4.285714285714286%
2 - Pettymys
4
2 - Pettymys 0.6349206349206349%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 0.15873015873015872%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. maalisk. 2020

Siisti rauhallinen kaunis kaupunki, täynnä hyviä ravintoloita, hintataso edullinen, tykkäsin.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

12. maalisk. 2020

Kolmen yön matka maaliskuun alussa. Kevät selvästi Suomea pidemmällä. Ei turistisumaa. Ruoka ja juoma edullista.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

1. maalisk. 2020

Ooppera hyvin tasokas ja vierailun arvoinen.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

27. helmik. 2020

Mukava rento ja halpa lomailukohde.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

20. helmik. 2020

Vanhakaupunki on tunnelmallinen, turvallinen ja kaunis. Alue on pienehkö, mutta siellä riittää paljon nähtävää. Ostosmahdollisuudet on kohtuulliset ja ruokailumahdollisuudet hyvät. Liikkuminen julkisilla on helppoa.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

17. helmik. 2020

Hieno ja tunnelmallinen vanha kaupunki. Kauppahallit näkemisen arvioisia.

Kohteen Riika lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuva: Olivia-Petra Coman

Jurmala

Kuva: Vee Beck

Salaspils

Kuva: Vladimirs Pirtins

Rāmava

Kuva: Olivia-Petra Coman

Gātciems