Latviassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

RiikaLatvia

Riika tunnetaan historiallisesta arkkitehtuurista, puistoista, festivaaleista ja musiikista.

Riika on Latvian pääkaupunki, joka sijaitsee noin 360 kilometriä Helsingistä etelään. Väinäjoki jakaa kaupungin kahtia, ja suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee joen itäpuolella.

Lähde vanhaankaupunkiin ja tutustu maailmanperintökohteen keskiaikaisiin katuihin. Sen sydämestä löytyy Ratslaukums eli Raatihuoneentori. Alueen kiemurtelevat kujat johtavat kaupungin merkittävimpien nähtävyyksien luo: niitä ovat muun muassa Mustapäiden talo ja Latvian miehitysmuseo. Nouse hissillä Pyhän Pietarin kirkon torniin, jossa voit nauttia upeista maisemista. Ihaile Tuomikirkkoaukion barokki- ja goottilaisrakennuksia. Aukion kahviloissa ja baareissa voit myös syödä tai nauttia drinkkejä.

Tuomiokirkkoaukiolta on vain lyhyt kävelymatka Livun aukiolle, joka herää eloon kesäisin. Silloin sinne avataan biergarten-tyylinen olutravintola – ja siellä järjestetään erilaisia viihdetapahtumia. Talvisin aukiolla on luistelurata, joka on varmasti lasten mieleen. Jatka matkaasi Bastejkalnsin rauhalliseen puistoon, jonka läpi kulkee kanava. Puistossa on myös Vapauden muistomerkki, joka kunnioittaa Latvian itsenäisyyden puolesta taistelleiden muistoa.

Musiikilla on tärkeä rooli Riian taide-elämässä. Ooppera- tai balettinäytös Latvian kansallisoopperassa on ikimuistoinen elämys. RITMI Festival on vuosittain järjestettävä jazzfestivaali, jonka nimekkääseen esiintyjäkaartiin ovat aikaisempina vuosina lukeutuneet muun muassa Bobby Darin ja Robert Glasper.

Riikalaisessa keittiössä on saksalaisia, puolalaisia ja venäläisiä vaikutteita. Kokeile esimerkiksi piragi-nimellä tunnettuja nyyttejä sekä erilaisia porsas-, kaali- ja perunaruokia. Keskustorilta saat edullisia hedelmiä ja vihanneksia sekä tietenkin paikallisia erikoisuuksia, esimerkiksi savustettua ankeriasta. Valtava tori avattiin jo vuonna 1930 ensimmäisen maailmansodan aikaisiin saksalaisten ilmalaivahalleihin.

Kaupungissa on helppoa liikkua kävellen, sillä maasto on melko tasaista. Riiassa on myös edullinen julkinen liikenne: raitiovaunujen, bussien ja johdinautojen pysäkkejä on kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien lähettyvillä.

Missä yöpyä kohteessa Riika

Vanhakaupunki featuring katunäkymät ja vanha arkkitehtuuri

Vanhakaupunki

4.5/5Wonderful!(516 aluearvostelua)

Vanhakaupunki tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja voit myös vierailla muissa alueen kohteissa, joihin kuuluu Riian keskustori ja Suuri kiltatalo.

Vanhakaupunki
Latvian taidemuseo johon kuuluu patsas tai veistos

Keskusta

4/5Very Good!(274 aluearvostelua)

Keskusta tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja jos kaipaat lisää tekemistä ja nähtävää, Latvian taidemuseo ja Vapauden muistomerkki kannattaa lisätä listalle.

Keskusta
Zemgalen lähiö, Riika, Latvia

Zemgalen lähiö

3.5/5Good!(13 aluearvostelua)

Zemgalen lähiö tunnetaan historiallisista kohteista ja joenrantanäkymistä. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu SPICE ja Latvian rautatiehistorian museo.

Zemgalen lähiö
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Latgalen lähiö

2.5/5(7 aluearvostelua)

Latgalen lähiö tunnetaan erityisesti kirkoista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Latgalen lähiö
Riika johon kuuluu vanha arkkitehtuuri

Vidzemen lähiö

3/5(3 aluearvostelua)

Vidzemen lähiö tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Riga-areena ja Olympialaisurheilukeskus.

Vidzemen lähiö
Ziemeļu rajons, Riika, Latvia

Ziemeļu rajons

3.5/5Good!(2 aluearvostelua)

Ziemeļu rajons tunnetaan puistoista ja ranta-alueesta. Riian eläintarha tai Mezapark (puisto) ovat myös vierailun arvoisia.

Ziemeļu rajons

Huippuhotellit kohteessa Riika

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Centrum Hotel & Spa
4 out of 5
33 Kaleju Street, Riika
Hinta on 46 € per yö

Pyhän Johanneksen kirkko ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Latvian kansallisooppera ...

4.4/5Excellent! (1,237 arvostelua)

"Hotelli oli siisti ja sisustus miellyttävä. Palvelu oli hyvää. Sijainti vanhassa kaupungissa erinomainen. Spa-hotellissa olisin toivonut huoneessa olevan kylpytakin ja -tossut, sekä kylpytuotteet."…"

Arvosteltu 12.7.2020

Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Riverside SPA Hotel
4 out of 5
11. Novembra Krastmala, 33, Riika
Hinta on 53 € per yö

Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Menzendorff-talo ...

4.4/5Wonderful! (517 arvostelua)

"Kuntosali ja spa huippuluokkaa mutta sänky ei niinkään hyvä."…"

Arvosteltu 21.2.2020

Wellton Riverside SPA Hotel
Hotel Valdemars
Hotel Valdemars
3 out of 5
K. Valdemara iela 23, Riika

Latvian taidemuseo ja Riian keskustori sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Esplanāden puisto ja Kristuksen syntymän katedraali ovat myös 10 minuutin ...

4.3/5Excellent! (263 arvostelua)

"Mahtava hotelli. Todella hyvä palvelu. Ravintola ja muut tilat todella hyvällä maulla sisustettu. Aamiainen, päiväkahvi leivonnaisineen ja iltaruokabuffet sisältyy hintaan. Täyskymppi!!!"…"

Arvosteltu 4.2.2020

Hotel Valdemars

Suositut vierailukohteet – Riika

Riian keskustori
Kuva majoitusliikkeestä Riian keskustori

Riian keskustori

4/5(370 arvostelua)

Kun kuljeskelet tuoreita tuotteita ja latvialaisia herkkuja tarjoavien satojen myyntikojujen keskellä, voit päätellä miksi tätä valtavaa keskustoria kutsutaan leikillisesti Riian mahaksi.

Pyhän Pietarin kirkko
Kuva majoitusliikkeestä Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko

4/5(205 arvostelua)

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Mustapäiden talo
Kuva majoitusliikkeestä Mustapäiden talo

Mustapäiden talo

4/5(75 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Mustapäiden talo. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Vapauden muistomerkki
Kuva majoitusliikkeestä Vapauden muistomerkki

Vapauden muistomerkki

4/5(297 arvostelua)

Riian vanhan kaupungin läheisyydessä sijaitseva suuri, historiallinen monumentti on äärimmäisen tärkeä kansallinen symboli, jonka juurella järjestetään monia virallisia seremonioita.

Riian katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Riian katedraali

Riian katedraali

4/5(234 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Riian katedraali. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Kolme veljestä
Kuva majoitusliikkeestä Kolme veljestä

Kolme veljestä

4/5(146 arvostelua)

Voit oppia lisää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Kolme veljestä. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Arvostelut – Riika

4.3

Huippukohde

5 - Loistava
218
5 - Loistava 34.6031746031746%
4 - Hyvä
380
4 - Hyvä 60.317460317460316%
3 - OK
27
3 - OK 4.285714285714286%
2 - Pettymys
4
2 - Pettymys 0.6349206349206349%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 0.15873015873015872%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. maalisk. 2020

Siisti rauhallinen kaunis kaupunki, täynnä hyviä ravintoloita, hintataso edullinen, tykkäsin.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

12. maalisk. 2020

Kolmen yön matka maaliskuun alussa. Kevät selvästi Suomea pidemmällä. Ei turistisumaa. Ruoka ja juoma edullista.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

1. maalisk. 2020

Ooppera hyvin tasokas ja vierailun arvoinen.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

27. helmik. 2020

Mukava rento ja halpa lomailukohde.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

20. helmik. 2020

Vanhakaupunki on tunnelmallinen, turvallinen ja kaunis. Alue on pienehkö, mutta siellä riittää paljon nähtävää. Ostosmahdollisuudet on kohtuulliset ja ruokailumahdollisuudet hyvät. Liikkuminen julkisilla on helppoa.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

17. helmik. 2020

Hieno ja tunnelmallinen vanha kaupunki. Kauppahallit näkemisen arvioisia.

Kohteen Riika lähellä sijaitsevat kaupungit