Latvia

Matkaopas
Riika johon kuuluu yökuvat, kaupunki ja lunta

Rentoudu Itämeren rannalla kesäauringossa. Tutustu keskiaikaiseen linnaan pakkasenpuremana talviaamuna historialtaan monipuolisessa Latviassa.

Latviassa näet sekä keskiaikaisia raunioita että neuvostomuistomerkkejä. Strategisesti merkittävän sijaintinsa ja yli tuhatvuotisen historiansa ansiosta Latvia on pullollaan ikivanhoja linnoja ja linnoituksia. Se on myös yksi Baltian suosituimmista kesäkohteista, sillä Itämeren kauniit rannat vetävät kävijöitä kaikkialta lähialueelta.

Riiassa voit ihastella sekä keskiaikaista että nykyaikaista arkkitehtuuria. Vanhastakaupungista löydät runsaasti vanhoja rakennuksia. 1400-luvulla rakennettu Riian linna on nykyään Latvian presidentin virka-asunto. Nouse hissillä Pyhän Pietarin kirkon torniin, jossa voit katsella kaupunkia 72 metrin korkeudesta. Riika on ylpeä myös nykyaikaisemmista rakennuksistaan: kaupungissa on esimerkiksi 800 jugendrakennusta sekä neuvostoaikainen Latvian tiedeakatemian pilvenpiirtäjä.

Latvian rannikko Itämeren rannalla on suosittu lomakohde monien itäeurooppalaisten keskuudessa. Riiasta länteen sijaitseva Jūrmala on Latvian suurin lomakaupunki, jossa on tarjolla jopa 33 kilometriä kaunista Itämeren hiekkarantaa. Seuraa rannikkoa pohjoiseen niemimaan kärkeen Kolkan kylään, jossa Riianlahden ja Itämeren vedet kohtaavat. Siellä seisoo ylväänä myrskyisiä vesiä valvova majakka.

Latvian sisämaasta löytyy paljon erilaisia vanhoja linnoja ja linnoituksia. Gaujan kansallispuisto sijaitsee metsäisillä kukkuloilla Riian itäpuolella. Puiden ja laaksojen keskeltä löytyy myös monia 1200-luvulta peräisin olevia raunioita. Turaidan linnan kaksi tornia nousevat korkealle Siguldan pikkukaupungin ylle. Kaupungin ympäristöstä löytyvät myös Siguldan uusi linna ja Krimuldan linna, jonka alueella on kauniit maisemat ympäröivään laaksoon tarjoava köysirata. Cēsisin linna sijaitsee syvemmällä metsässä. Sen hyvin säilyneet kivimuurit ovat peräisin vuodelta 1213.

Hanki lento Riian kansainväliselle lentoasemalle. Riikaan on myös melko hyvät juna- ja lauttayhteydet muualta Skandinaviasta. Latvian useimpiin muihin kaupunkeihin pääset Riiasta junalla. Loma kannattaa ehkä ajoittaa kesään, jolloin voit nauttia pitkistä ja valoisista kesäpäivistä.

Suositut kaupungit kohteessa Latvia

Pyhän Pietarin kirkko johon kuuluu maisemat ja kaupunki
Riika
Historiallinen, Shoppailu ja Business
Riika tunnetaan historiallisesta arkkitehtuurista, puistoista, festivaaleista ja musiikista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Riian keskustori
Riika joka esittää tori, ruokailu ulkona ja talo
Riika
Historiallinen, Shoppailu ja Business
Ota suunnaksi romanttinen Riika ja koe sen historialliset kohteet, muistomerkit sekä ruokakulttuuri.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Riian keskustori
Jurmala
Jurmala
Rantanäköala, Kylpylät ja Virkistys
Jurmala odottaa: koe sen kylpylät, rannat, merenranta ja monet muut nähtävyydet!
Liepaja
Liepaja
Rantanäköala, Katedraalit ja Järvet
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Liepaja ja koe sen katedraali, järvimaisemat, rannat sekä monet muut nähtävyydet!
Rezekne
Rezekne
Kirkot, Katedraalit ja Jokinäköala
Ota suunnaksesi Rezekne ja koe sen rauniot, linna sekä historialliset kohteet.
Daugavpils
Daugavpils
Keilaus, Virkistys ja Musikaalit
Aika lähteä lomalle! Koe musikaaleistaan, luistelumahdollisuuksistaan ja oopperoistaan tunnettu Daugavpils.

Latvia

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: