Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pyhän Pietarin kirkko

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Pyhän Pietarin kirkon kerroksittain kohoava torni on Riian korkein piste, ja 123,5 metriä korkea torninhuippu kohoaa korkealle vanhankaupungin yläpuolelle. Tornin huipulle pääsee hissillä ihailemaan vaikuttavaa näköalaa yli kaupungin. Jumalanpalvelusten lisäksi tässä 1200-luvun goottilaisessa rakennuksessa järjestetään taidenäyttelyitä, festivaaleja ja konsertteja.

Pyhän Pietarin kirkko on yksi Baltian maiden vanhimmista keskiaikaisista monumenteista. Sen perustamisen jälkeen salamaniskujen, myrskytuulien ja tulipalojen tuhoama torni on rakennettu uudelleen useita kertoja. Toisen maailmansodan aikana koko rakennus luhistui tykkitulessa. Jälleenrakennustyöt aloitettiin 1950-luvulla, ja tornin jäljennös valmistui vuonna 1973.

Kun katsot kirkkoa ulkopuolelta, voit huomata, että kirkontornin kellossa on vain yksi viisari. Tämä on tehty tarkoituksella vanhojen perinteiden mukaisesti. Tornin kello soittaa viisi kertaa päivässä latvialaisen kansansävelmän. 

Käy vilkaisemassa kirkon avaria sisätiloja. Voit vierailla myös kryptassa tutustumassa seiniä koristaviin, uusittuihin kivisiin ja puisiin hautakirjoituksiin. Hautakirjoituksissa näkyy vaakunakilpiä ja muistokirjoituksia. Nähtävillä on myös 1500-luvun pronssista valettu, seitsenhaarainen menorah-kynttilänjalka. Tämä tärkeä juhlamenoihin kuuluva taideteos palautettiin alkuperäiseen kotiinsa kirkossa vuonna 2012, sen jälkeen, kun se oli viety Puolaan toisen maailmansodan aikana.

Älä unohda käydä ylhäällä tornissa kirkon näköalagalleriassa, jonne pääsee hissillä. Näköalatasanne sijaitsee 72 metrin korkeudessa maasta, ja sieltä näet vanhan ja uuden kaupungin, Daugavan joen eli Väinäjoen ja Riianlahden. 

Kirkon verkkosivustolta löytyy tietoja vaihtuvista konsertti- ja näyttelyohjelmista. Kirkossa on uusi taidenäyttely joka kuukausi.

Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee Riian vanhassa kaupungissa, lähellä monia julkisen liikenteen yhteyksiä. Kirkko on avoinna joka päivä maanantaita lukuunottamatta, ja sisäänpääsymaksu sisältää käynnin tornissa. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 206 hotellia lähellä kohdetta Pyhän Pietarin kirkko
57 €
Rixwell Hotel Konventa Seta

Rixwell Hotel Konventa Seta

Kaleju Str 9/11, Riga
4,1
/ 5 (1 304 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Mikhail Chekhov Riga Russian Theatre, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

92 €
Wellton Riga Hotel & SPA

Wellton Riga Hotel & SPA

Valnu street 49, Riga
4,3
/ 5 (891 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Riga Film Museum, Latvia ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

51 €
Garden Palace Hotel

Garden Palace Hotel

28 Grecinieku Street, Riga
4,0
/ 5 (1 299 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Miehitysmuseo ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Johanneksen kirkko ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

73 €
Hotel Justus

Hotel Justus

Jauniela 24, Riga
4,3
/ 5 (993 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Riian historia- ja merenkulkumuseo ja Riian katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Pyhän Jaakobin katedraali ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Wellton Centrum Hotel & Spa

Wellton Centrum Hotel & Spa

33 Kaleju Street, Riga
4,4
/ 5 (1 716 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Rixwell Domus Hotel

Rixwell Domus Hotel

9 Tirgonu Street, Riga
3,9
/ 5 (702 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Riga Christmas Market, Pieni kiltatalo ja Suuri kiltatalo sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Pyhän Jaakobin katedraali ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

120 €
Hotel Neiburgs

Hotel Neiburgs

Jauniela 25/27, Riga
4,7
/ 5 (684 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Riian historia- ja merenkulkumuseo, Riian katedraali ja Pieni kiltatalo. Pyhän Pietarin kirkko ja Pyhän Jaakobin katedraali ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

444 €
Radi un Draugi

Radi un Draugi

Marstalu St. 3, Riga
4,3
/ 5 (546 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Riga Film Museum, Latvia, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.