Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pyhän Pietarin kirkko

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Pyhän Pietarin kirkon kerroksittain kohoava torni on Riian korkein piste, ja 123,5 metriä korkea torninhuippu kohoaa korkealle vanhankaupungin yläpuolelle. Tornin huipulle pääsee hissillä ihailemaan vaikuttavaa näköalaa yli kaupungin. Jumalanpalvelusten lisäksi tässä 1200-luvun goottilaisessa rakennuksessa järjestetään taidenäyttelyitä, festivaaleja ja konsertteja.

Pyhän Pietarin kirkko on yksi Baltian maiden vanhimmista keskiaikaisista monumenteista. Sen perustamisen jälkeen salamaniskujen, myrskytuulien ja tulipalojen tuhoama torni on rakennettu uudelleen useita kertoja. Toisen maailmansodan aikana koko rakennus luhistui tykkitulessa. Jälleenrakennustyöt aloitettiin 1950-luvulla, ja tornin jäljennös valmistui vuonna 1973.

Kun katsot kirkkoa ulkopuolelta, voit huomata, että kirkontornin kellossa on vain yksi viisari. Tämä on tehty tarkoituksella vanhojen perinteiden mukaisesti. Tornin kello soittaa viisi kertaa päivässä latvialaisen kansansävelmän. 

Käy vilkaisemassa kirkon avaria sisätiloja. Voit vierailla myös kryptassa tutustumassa seiniä koristaviin, uusittuihin kivisiin ja puisiin hautakirjoituksiin. Hautakirjoituksissa näkyy vaakunakilpiä ja muistokirjoituksia. Nähtävillä on myös 1500-luvun pronssista valettu, seitsenhaarainen menorah-kynttilänjalka. Tämä tärkeä juhlamenoihin kuuluva taideteos palautettiin alkuperäiseen kotiinsa kirkossa vuonna 2012, sen jälkeen, kun se oli viety Puolaan toisen maailmansodan aikana.

Älä unohda käydä ylhäällä tornissa kirkon näköalagalleriassa, jonne pääsee hissillä. Näköalatasanne sijaitsee 72 metrin korkeudessa maasta, ja sieltä näet vanhan ja uuden kaupungin, Daugavan joen eli Väinäjoen ja Riianlahden. 

Kirkon verkkosivustolta löytyy tietoja vaihtuvista konsertti- ja näyttelyohjelmista. Kirkossa on uusi taidenäyttely joka kuukausi.

Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee Riian vanhassa kaupungissa, lähellä monia julkisen liikenteen yhteyksiä. Kirkko on avoinna joka päivä maanantaita lukuunottamatta, ja sisäänpääsymaksu sisältää käynnin tornissa. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 209 hotellia lähellä kohdetta Pyhän Pietarin kirkko
Old City Boutique Hotel 83 €
Old City Boutique Hotel

Old City Boutique Hotel

10 Teatra Street, Riga
   
  4,3
  / 5 (1 321 arvostelua)
  4.5 kautta 5.0

  Latvian kansallisooppera, Laima-kello ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Cathedral Square ja Riian linna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Rixwell Hotel Konventa Seta 94 €
  Rixwell Hotel Konventa Seta

  Rixwell Hotel Konventa Seta

  Kaleju Str 9/11, Riga
    
   4,1
   / 5 (1 317 arvostelua)
   3.5 kautta 5.0

   Pyhän Johanneksen kirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pieni kiltatalo ja Pulveritorni ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Wellton Riga Hotel & SPA 76 €
   Wellton Riga Hotel & SPA

   Wellton Riga Hotel & SPA

   Valnu street 49, Riga
     
    4,3
    / 5 (957 arvostelua)
    4.5 kautta 5.0

    Latvian kansallisooppera ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Metropole Hotel by Semarah 88 €
    Metropole Hotel by Semarah

    Metropole Hotel by Semarah

    Aspazijas Boulevard 36/38, Riga
      
     4,4
     / 5 (831 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Latvian kansallisooppera, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vapauden muistomerkki ja Suuri kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Relais Le Chevalier 98 €
     Relais Le Chevalier

     Relais Le Chevalier

     Kalku street 20, Riga
       
      4,7
      / 5 (48 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista.

      Wellton Centrum Hotel & Spa 71 €
      Wellton Centrum Hotel & Spa

      Wellton Centrum Hotel & Spa

      33 Kaleju Street, Riga
        
       4,4
       / 5 (1 740 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       Neiburgs Hotel 127 €
       Neiburgs Hotel

       Neiburgs Hotel

       Jauniela 25/27, Riga
         
        4,7
        / 5 (703 arvostelua)
        4.5 kautta 5.0

        Riian historia- ja merenkulkumuseo ja Riian katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Pyhän Jaakobin katedraali ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Rixwell Centra Hotel 70 €
        Rixwell Centra Hotel

        Rixwell Centra Hotel

        Audeju Street 1, Riga
          
         4,3
         / 5 (946 arvostelua)
         4.0 kautta 5.0

         Menzendorff-talo, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.