Tärkeää: Tässä kohteessa voi olla voimassa COVID-19-matkarajoituksia, kuten erityisiä rajoituksia majoitukselle. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

VanhakaupunkiRiika

Kävelytuokio Riian historiallisessa keskustassa muinaisia kirkkoja, presidentin virka-asuntoa ja keskiaikaisen puolustusmuurin raunioita tarkastellen voi olla varsin virkistävä seikkailu.

Riian vanhakaupunki, latviaksi Vecrīga, on ihastuttava mukulakivikatujen labyrintti, jonka varsilla kohoavat kirkkaanväriset talot ovat peräisin jopa 1200-luvulta. Vaikka vanhakaupunki suorastaan henkii menneitten vuosisatojen tunnelmaa, se ei kuitenkaan ole mikään ulkoilmamuseo. Vilkkaassa kaupunginosassa on hyörinää aamusta iltaan sen katujen täyttyessä matkailijoista, shoppailijoista ja ruokailijoista. Se on myös paikka, jossa maan lait sanellaan.

Aloita kierroksesi vanhaa kaupunkia aikoinaan ympäröineen puolustusmuurin jäljellä olevasta osasta. Voit käydä sisään vanhaan kaupunkiin sen ainoasta vielä jäljellä olevasta portista, Ruotsin portista. Pysähdy katsomaan Riian linnaa 1400-luvulta, joka on Latvian presidentin virka-asunto. Muita Riian historiallisia rakennuksia ovat Kolme veljestä. Nämä kaupungin vanhimmat kivestä rakennetut asuintalot valmistuivat 1400- ja 1600-lukujen välisenä aikana. Kullakin rakennuksella on oma arkkitehtoninen tyylinsä, joka heijastaa sen rakentamisvuosisataa.

Vanhasta kaupungista löytyy myös lukuisia historiallisia kirkkoja. Valkoisesta dolomiitista rakennettu Pyhän Yrjön kirkko on 1200-luvun alkupuolelta. Se on Riian vanhin rakennus, ja nykyään siellä sijaitsee koristetaiteiden museo ja designmuseo. Näkemisen arvoinen on myös goottilainen Pyhän Jaakobin katedraali, joka sijaitsee Saeiman, Latvian parlamentin vierellä.

Jos haluat pitää pienen hengähdystauon, käy kahvilla jossakin monista ulkoilmakahviloista, joita löytyy eri puolilta vanhaa kaupunkia. Illalla vanhakaupunki on vilkas drinkki- tai illallispaikka. Voit kokeilla monia Latvian perinteisiä ruokalajeja, kuten rasols, perunasalaatti, tai karbonāde, leivitetyt porsaankyljykset.

Yksi parhaita hetkiä vierailla vanhassa kaupungissa on vuosittaisten joulumarkkinoiden aikaan. Täällä voit tutustua latvialaisiin jouluperinteisiin, maistella perinteisiä jouluruokia ja ostaa paikallisia käsityötuotteita. Vanhakaupunki sijaitsee Daugavan joen eli Väinäjoen itärannalla. Alue on suosittu kävely-, illallis- ja ostospaikka kaikkina vuodenaikoina.

Huippuhotellit kohteessa Vanhakaupunki

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Wellton Riga Hotel & SPA
Wellton Riga Hotel & SPA
4.5 out of 5
Valnu street 49, Riika
Hinta on 40 € per yö

Pyhän Johanneksen kirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pulveritorni ja ...

4.3/5Excellent! (1,661 arvostelua)

"Sijainti oli hyvä, mutta liikenteen melu kuului etenkin aikaisin aamulla."…"

Arvosteltu 17.1.2020

Wellton Riga Hotel & SPA
Rixwell Hotel Konventa Seta
Rixwell Hotel Konventa Seta
3.5 out of 5
Kaleju Str 9/11, Riika
Hinta on 37 € per yö

Pyhän Johanneksen kirkko ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo ovat myös ...

4/5Very Good! (1,566 arvostelua)

"Loistava sijainti, aamupala monipuolinen. Todella kova hinta-laatusuhde. Hyvä tukikohta pitkälle viikonlopulle Riikassa! Bonuksena huoneessa oli jääkaappi mitä yleensä ei ole."…"

Arvosteltu 10.3.2020

Rixwell Hotel Konventa Seta
Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Riverside SPA Hotel
4 out of 5
11. Novembra Krastmala, 33, Riika
Hinta on 52 € per yö

Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Menzendorff-talo ...

4.4/5Wonderful! (509 arvostelua)

"Kuntosali ja spa huippuluokkaa mutta sänky ei niinkään hyvä."…"

Arvosteltu 21.2.2020

Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Centrum Hotel & Spa
4 out of 5
33 Kaleju Street, Riika
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 40 € per yö

Pyhän Johanneksen kirkko ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Latvian kansallisooppera ...

4.4/5Excellent! (2,272 arvostelua)

"Kaikki oli bueno. Katso hymyt. Jäi niin hyvä mieli, että ehkä keväämmällä uudestaan."…"

Arvosteltu 29.2.2020

Wellton Centrum Hotel & Spa
Friendly Fun Franks
Friendly Fun Franks
2 out of 5
11 NOVEMBRA KRASTMALA 29,, Riika, RIX

Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki ja Riian keskustori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Miehitysmuseo ja Menzendorff-talo ...

4.7/5Exceptional! (3 arvostelua)
Huésped cubano

"Interesante sobre todo el río riga"…"

Arvosteltu 21.4.2012

Friendly Fun Franks
Rixwell Old Riga Palace Hotel
Rixwell Old Riga Palace Hotel
4 out of 5
Minsterejas 8/10, Riika
Hinta on 49 € per yö

Menzendorff-talo ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki ...

4/5Very Good! (1,899 arvostelua)
Porukalla Riiassa

"Hotelli hyvällä paikalla vanhassa kaupungissa. Lentokentältä bussilla hotellin lähelle."…"

Arvosteltu 3.2.2020

Rixwell Old Riga Palace Hotel

Suositut vierailukohteet – Vanhakaupunki

Riian keskustori
Kuva majoitusliikkeestä Riian keskustori

Riian keskustori

4/5(370 arvostelua)

Kun kuljeskelet tuoreita tuotteita ja latvialaisia herkkuja tarjoavien satojen myyntikojujen keskellä, voit päätellä miksi tätä valtavaa keskustoria kutsutaan leikillisesti Riian mahaksi.

Pyhän Pietarin kirkko
Kuva majoitusliikkeestä Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko

4/5(205 arvostelua)

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Mustapäiden talo
Kuva majoitusliikkeestä Mustapäiden talo

Mustapäiden talo

4/5(75 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Mustapäiden talo. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Riian katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Riian katedraali

Riian katedraali

4/5(234 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Riian katedraali. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Kolme veljestä
Kuva majoitusliikkeestä Kolme veljestä

Kolme veljestä

4/5(146 arvostelua)

Voit oppia lisää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Kolme veljestä. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen vaikuttavassa katedraalissa ja kaupoissa.

Pieni kiltatalo
Kuva majoitusliikkeestä Pieni kiltatalo

Pieni kiltatalo

4/5(82 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Pieni kiltatalo. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja vaikuttavaan katedraaliin.

Muut kaupunginosat kohteessa Riika

Latvian taidemuseo johon kuuluu patsas tai veistos

Keskusta

4/5Very Good!(274 aluearvostelua)

Keskusta tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja jos kaipaat lisää tekemistä ja nähtävää, Latvian taidemuseo ja Kristuksen syntymän katedraali kannattaa lisätä listalle.

Keskusta
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Maskavas Forštate

Historiallisista kohteista, baareista ja ostosmahdollisuuksista tunnettu Maskavas Forštate tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Maskavas Forštate
Zemgalen lähiö, Riika, Latvia
Dace Kundrāte troverissa

Zemgalen lähiö

3.5/5Good!(13 aluearvostelua)

Zemgalen lähiö tunnetaan historiallisista kohteista ja joenrantanäkymistä. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Latvian kansalliskirjasto ja SPICE.

Zemgalen lähiö
Riika johon kuuluu vanha arkkitehtuuri

Vidzemen lähiö

3/5(3 aluearvostelua)

Vidzemen lähiö tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Riga-areena ja Olympialaisurheilukeskus.

Vidzemen lähiö
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Latgalen lähiö

2.5/5(7 aluearvostelua)

Latgalen lähiö tunnetaan erityisesti kirkoista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Latgalen lähiö
Ziemeļu rajons, Riika, Latvia
Dace Kundrāte troverissa

Ziemeļu rajons

3.5/5Good!(2 aluearvostelua)

Ziemeļu rajons tunnetaan puistoista ja ranta-alueesta. Riian eläintarha tai Riikan laivaterminaali ovat myös vierailun arvoisia.

Ziemeļu rajons