Aika lähteä lomalle! Koe historiallisista kohteistaan, paikallisesta keittiöstään ja museoistaan tunnettu romanttinen Vanhakaupunki.

Riian vanhakaupunki, latviaksi Vecrīga, on ihastuttava mukulakivikatujen labyrintti, jonka varsilla kohoavat kirkkaanväriset talot ovat peräisin jopa 1200-luvulta. Vaikka vanhakaupunki suorastaan henkii menneitten vuosisatojen tunnelmaa, se ei kuitenkaan ole mikään ulkoilmamuseo. Vilkkaassa kaupunginosassa on hyörinää aamusta iltaan sen katujen täyttyessä matkailijoista, shoppailijoista ja ruokailijoista. Se on myös paikka, jossa maan lait sanellaan.

Aloita kierroksesi vanhaa kaupunkia aikoinaan ympäröineen puolustusmuurin jäljellä olevasta osasta. Voit käydä sisään vanhaan kaupunkiin sen ainoasta vielä jäljellä olevasta portista, Ruotsin portista. Pysähdy katsomaan Riian linnaa 1400-luvulta, joka on Latvian presidentin virka-asunto. Muita Riian historiallisia rakennuksia ovat Kolme veljestä. Nämä kaupungin vanhimmat kivestä rakennetut asuintalot valmistuivat 1400- ja 1600-lukujen välisenä aikana. Kullakin rakennuksella on oma arkkitehtoninen tyylinsä, joka heijastaa sen rakentamisvuosisataa.

Vanhasta kaupungista löytyy myös lukuisia historiallisia kirkkoja. Valkoisesta dolomiitista rakennettu Pyhän Yrjön kirkko on 1200-luvun alkupuolelta. Se on Riian vanhin rakennus, ja nykyään siellä sijaitsee koristetaiteiden museo ja designmuseo. Näkemisen arvoinen on myös goottilainen Pyhän Jaakobin katedraali, joka sijaitsee Saeiman, Latvian parlamentin vierellä.

Jos haluat pitää pienen hengähdystauon, käy kahvilla jossakin monista ulkoilmakahviloista, joita löytyy eri puolilta vanhaa kaupunkia. Illalla vanhakaupunki on vilkas drinkki- tai illallispaikka. Voit kokeilla monia Latvian perinteisiä ruokalajeja, kuten rasols, perunasalaatti, tai karbonāde, leivitetyt porsaankyljykset.

Yksi parhaita hetkiä vierailla vanhassa kaupungissa on vuosittaisten joulumarkkinoiden aikaan. Täällä voit tutustua latvialaisiin jouluperinteisiin, maistella perinteisiä jouluruokia ja ostaa paikallisia käsityötuotteita. Vanhakaupunki sijaitsee Daugavan joen eli Väinäjoen itärannalla. Alue on suosittu kävely-, illallis- ja ostospaikka kaikkina vuodenaikoina.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Ruokailu ja Romanttinen

Tarkastele karttaa

Huippuhotellit kohteessa Vanhakaupunki

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Riverside SPA Hotel
4 out of 5
11. Novembra Krastmala, 33, Riika
70 € / yö
6. lokak.–7. lokak.
4.4/5Erinomainen! (190 arvostelua)

Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta ...

4.4/5Erinomainen! (190 arvostelua)

"Ainakin meidän huone oli tilava ja sänky leviä. Varustelu hyvä."…"

Arvosteltu 17.8.2019

Wellton Riverside SPA Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Wellton Riga Hotel & SPA
Wellton Riga Hotel & SPA
4.5 out of 5
Valnu street 49, Riika
55 € / yö
13. lokak.–14. lokak.
4.3/5Erinomainen! (1,599 arvostelua)

Pyhän Johanneksen kirkko, Pyhän Pietarin kirkko ja Suuri kiltatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pulveritorni ja ...

4.3/5Erinomainen! (1,599 arvostelua)

"Siisti hotelli, kattava aamiainen ja hyvä sijainti. Miinuksena huonesiivous, jota ei tuntunut saavan päivittäin pyynnöistä huolimatta."…"

Arvosteltu 4.7.2019

Wellton Riga Hotel & SPA
Kuva majoitusliikkeestä Rixwell Old Riga Palace Hotel
Rixwell Old Riga Palace Hotel
4 out of 5
Minsterejas 8/10, Riika
51 € / yö
6. lokak.–7. lokak.
4/5Erittäin hyvä! (1,792 arvostelua)

Menzendorff-talo, Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. ...

4/5Erittäin hyvä! (1,792 arvostelua)

"Hotellin sijainti oli erittäin hyvä. Aamiainen oli monipuolinen. Ei mitään kielteistä sanottavaa."…"

Arvosteltu 2.9.2019

Rixwell Old Riga Palace Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Old City Boutique Hotel
Old City Boutique Hotel
4.5 out of 5
10 Teatra Street, Riika
46 € / yö
16. syysk.–17. syysk.
4.2/5Erinomainen! (1,621 arvostelua)

Latvian kansallisooppera, Laima-kello ja Pyhän Johanneksen kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Cathedral Square (aukio) ...

4.2/5Erinomainen! (1,621 arvostelua)

"Hyvä sijainti ja siisti hotelli, aivan vanhankaupungin kulmassa. Ostoskeskus aivan vieressä. Helppo yhteys lentokentälle noin 0,5km pysäkille josta bussilla 22 kentälle. Aamiainen hyvälaatuinen ja riittävä. Respan henkilökunta puhuu hyvää englntia. Ainoa miiinus oli että ilmastointi ei toiminut ..."…"

Arvosteltu 28.7.2019

Old City Boutique Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Centrum Hotel & Spa
4 out of 5
33 Kaleju Street, Riika
59 € / yö
22. syysk.–23. syysk.
4.4/5Erinomainen! (2,095 arvostelua)

Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Suuri kiltatalo ja ...

4.4/5Erinomainen! (2,095 arvostelua)

"Hotellin sijainti todella hyvä, vanhassa kaupungissa, hyvä ostoskeskus kadun toisella puolella. Hotelli oli ihan hyvä, mutta miinusta hotellin kovasta sängystä, aamiainen todella perus"…"

Arvosteltu 9.9.2019

Wellton Centrum Hotel & Spa
Kuva majoitusliikkeestä Historical Ekes Konvents 1435 Hotel
Historical Ekes Konvents 1435 Hotel
3.5 out of 5
22 Skarnu iela, Riika
36 € / yö
1. lokak.–2. lokak.
3.8/5Hyvä! (69 arvostelua)

Pyhän Johanneksen kirkko ja Pyhän Pietarin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä aamiaismajoituksesta. Suuri kiltatalo ja Pieni kiltatalo ovat myös ...

3.8/5Hyvä! (69 arvostelua)

"Ystävällinen henkilökunta. Ihana pieni tunnelmallinen hotelli. Todella pienet huoneet, mutta sellaista vanhan ajan tuntua. Meluisa paikka ainakin kesällä, ulkoa kantautui äänet sisälle liiankin hyvin."…"

Arvosteltu 18.7.2019

Historical Ekes Konvents 1435 Hotel

Muut kaupunginosat kohteessa Riika

Keskusta
Kuva majoitusliikkeestä Keskusta

Keskusta

Romanttinen, Shoppailu, Pilvenpiirtäjä

Keskusta tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja kaupungissa ollessasi Vapauden muistomerkki ja Palladium ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita.

Vidzemen lähiö
Kuva majoitusliikkeestä Vidzemen lähiö

Vidzemen lähiö

Halpa, Pilvenpiirtäjä, Shoppailu

Vidzemen lähiö tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Riga-areena ja Olympialaisurheilukeskus.

Latgalen lähiö
Kuva majoitusliikkeestä Latgalen lähiö

Latgalen lähiö

Katedraali, Kirkko, Historiallinen rakennus

Latgalen lähiö tunnetaan erityisesti kirkoista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

0