Latviassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

VanhakaupunkiRiika

Kävelytuokio Riian historiallisessa keskustassa muinaisia kirkkoja, presidentin virka-asuntoa ja keskiaikaisen puolustusmuurin raunioita tarkastellen voi olla varsin virkistävä seikkailu.

Riian vanhakaupunki, latviaksi Vecrīga, on ihastuttava mukulakivikatujen labyrintti, jonka varsilla kohoavat kirkkaanväriset talot ovat peräisin jopa 1200-luvulta. Vaikka vanhakaupunki suorastaan henkii menneitten vuosisatojen tunnelmaa, se ei kuitenkaan ole mikään ulkoilmamuseo. Vilkkaassa kaupunginosassa on hyörinää aamusta iltaan sen katujen täyttyessä matkailijoista, shoppailijoista ja ruokailijoista. Se on myös paikka, jossa maan lait sanellaan.

Aloita kierroksesi vanhaa kaupunkia aikoinaan ympäröineen puolustusmuurin jäljellä olevasta osasta. Voit käydä sisään vanhaan kaupunkiin sen ainoasta vielä jäljellä olevasta portista, Ruotsin portista. Pysähdy katsomaan Riian linnaa 1400-luvulta, joka on Latvian presidentin virka-asunto. Muita Riian historiallisia rakennuksia ovat Kolme veljestä. Nämä kaupungin vanhimmat kivestä rakennetut asuintalot valmistuivat 1400- ja 1600-lukujen välisenä aikana. Kullakin rakennuksella on oma arkkitehtoninen tyylinsä, joka heijastaa sen rakentamisvuosisataa.

Vanhasta kaupungista löytyy myös lukuisia historiallisia kirkkoja. Valkoisesta dolomiitista rakennettu Pyhän Yrjön kirkko on 1200-luvun alkupuolelta. Se on Riian vanhin rakennus, ja nykyään siellä sijaitsee koristetaiteiden museo ja designmuseo. Näkemisen arvoinen on myös goottilainen Pyhän Jaakobin katedraali, joka sijaitsee Saeiman, Latvian parlamentin vierellä.

Jos haluat pitää pienen hengähdystauon, käy kahvilla jossakin monista ulkoilmakahviloista, joita löytyy eri puolilta vanhaa kaupunkia. Illalla vanhakaupunki on vilkas drinkki- tai illallispaikka. Voit kokeilla monia Latvian perinteisiä ruokalajeja, kuten rasols, perunasalaatti, tai karbonāde, leivitetyt porsaankyljykset.

Yksi parhaita hetkiä vierailla vanhassa kaupungissa on vuosittaisten joulumarkkinoiden aikaan. Täällä voit tutustua latvialaisiin jouluperinteisiin, maistella perinteisiä jouluruokia ja ostaa paikallisia käsityötuotteita. Vanhakaupunki sijaitsee Daugavan joen eli Väinäjoen itärannalla. Alue on suosittu kävely-, illallis- ja ostospaikka kaikkina vuodenaikoina.


Suositut vierailukohteet – Vanhakaupunki

Riian keskustori
Kuva majoitusliikkeestä Riian keskustori

Riian keskustori

4/5(370 arvostelua)

Kun kuljeskelet tuoreita tuotteita ja latvialaisia herkkuja tarjoavien satojen myyntikojujen keskellä, voit päätellä miksi tätä valtavaa keskustoria kutsutaan leikillisesti Riian mahaksi.

Pyhän Pietarin kirkko
Kuva majoitusliikkeestä Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko

4/5(205 arvostelua)

Riian korkein kirkko on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle. Juuri siellä voit tutustua uusimpiin taideteoksiin, nauttia konserteista ja mahtavista näköaloista yli Latvian pääkaupungin.

Mustapäiden talo
Kuva majoitusliikkeestä Mustapäiden talo

Mustapäiden talo

4/5(75 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Mustapäiden talo. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Riian katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Riian katedraali

Riian katedraali

4/5(234 arvostelua)

Ota selvää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Riian katedraali. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen maineikkaisiin taidegallerioihin ja kauppoihin.

Kolme veljestä
Kuva majoitusliikkeestä Kolme veljestä

Kolme veljestä

4/5(146 arvostelua)

Voit oppia lisää kohteen Riika paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Kolme veljestä. Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.

Kaupungintalo
Kuva majoitusliikkeestä Kaupungintalo

Kaupungintalo

4/5(31 arvostelua)

Kaupungintalo on vain yksi kohteen Riika nähtävyyksistä, joten mikset tutkisi myös muita näkemisen arvoisia paikkoja lomasi aikana? Vieraile tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kaupoissa ja vaikuttavassa katedraalissa.


Huippuhotellit kohteessa Vanhakaupunki

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Centrum Hotel & Spa
4 out of 5
33 Kaleju Street, Riika
Hinta on 42 € per yö

Pyhän Johanneksen kirkko ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Latvian kansallisooppera ...

4.4/5Excellent! (1,232 arvostelua)

"Hiljainen, lähellä kaikkea (ostoskeskus, julkinen liikenne, kahvilat, ravintolat jne.) vanhankaupungin sykkeessä"…"

Arvosteltu 11.8.2020

Wellton Centrum Hotel & Spa
Wellton Riverside SPA Hotel
Wellton Riverside SPA Hotel
4 out of 5
11. Novembra Krastmala, 33, Riika
Hinta on 55 € per yö

Latvialaisen kiväärimiehen muistomerkki ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Menzendorff-talo ...

4.4/5Wonderful! (517 arvostelua)

"Kuntosali ja spa huippuluokkaa mutta sänky ei niinkään hyvä."…"

Arvosteltu 21.2.2020

Wellton Riverside SPA Hotel
Relais Le Chevalier
Relais Le Chevalier
4 out of 5
Kalku street 20, Riika
Hinta on 50 € per yö

Pulveritorni ja Riian keskustori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Linnakukkula ja Menzendorff-talo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan ...

4.7/5Exceptional! (293 arvostelua)
Kaunis ja viihtyisä hotelli

"Hotelli sijaitsi aivan vanhan kaupungin sydämessä, se oli hiljainen ja laadukas sekä sen yksityiskohtiin ja viihtyvyyteen oli panostettu."…"

Arvosteltu 27.12.2019

Relais Le Chevalier
Hilton Garden Inn Riga Old Town
Hilton Garden Inn Riga Old Town
3.5 out of 5
Grecinieku 25 Riga, Riika
Hinta on 62 € per yö

Menzendorff-talo ja Riian keskustori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Pietarin kirkko ja Mustapäiden talo ovat myös 5 minuutin ...

4.8/5Exceptional! (63 arvostelua)

"Siisti, ystävällinen henkilökunta, loistava sijainti!"…"

Arvosteltu 27.12.2019

Hilton Garden Inn Riga Old Town
Pullman Riga Old Town
Pullman Riga Old Town
5 out of 5
24 Jekaba Street, Riika
Hinta on 60 € per yö

Parlamentti ja Riian keskustori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Jaakobin katedraali ja Kolme veljestä ovat myös ...

4.5/5Wonderful! (284 arvostelua)

"Housekeeping bothered us badly one morning........"…"

Arvosteltu 27.2.2020

Pullman Riga Old Town
Neiburgs Hotel
Neiburgs Hotel
4.5 out of 5
Jauniela 25/27, Riika
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 108 € per yö

Kaupungintalo ja Riian keskustori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Cathedral Square (aukio) ja Miehitysmuseo ovat myös ...

4.8/5Exceptional! (985 arvostelua)

"Very nice small hotel in the heart of old town. We enjoyed a lot! And we definitely recommend this :). Ask private Sauna."…"

Arvosteltu 12.2.2020

Neiburgs Hotel

Muut kaupunginosat kohteessa Riika

Keskusta, Riika, Latvia
NomadicFox Photo troverissa

Keskusta

4/5Very Good!(274 aluearvostelua)

Keskusta tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja jos kaipaat lisää tekemistä ja nähtävää, Latvian taidemuseo ja Vapauden muistomerkki kannattaa lisätä listalle.

Keskusta
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Maskavas Forštate

Historiallisista kohteista, baareista ja ostosmahdollisuuksista tunnettu Maskavas Forštate tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Maskavas Forštate
Zemgalen lähiö, Riika, Latvia
Dace Kundrāte troverissa

Zemgalen lähiö

3.5/5Good!(13 aluearvostelua)

Zemgalen lähiö tunnetaan historiallisista kohteista ja joenrantanäkymistä. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu SPICE ja Latvian rautatiehistorian museo.

Zemgalen lähiö
Riika johon kuuluu vanha arkkitehtuuri

Vidzemen lähiö

3/5(3 aluearvostelua)

Vidzemen lähiö tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Riga-areena ja Olympialaisurheilukeskus.

Vidzemen lähiö
Riian keskustori joka esittää ostokset ja sisäkuvat

Latgalen lähiö

2.5/5(7 aluearvostelua)

Latgalen lähiö tunnetaan erityisesti kirkoista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Riian keskustori ja Latvian tiedeakatemia.

Latgalen lähiö
Ziemeļu rajons, Riika, Latvia
Dace Kundrāte troverissa

Ziemeļu rajons

3.5/5Good!(2 aluearvostelua)

Ziemeļu rajons tunnetaan puistoista ja ranta-alueesta. Riian eläintarha tai Mezapark (puisto) ovat myös vierailun arvoisia.

Ziemeļu rajons