San Diego matkavinkit

Matkaopas
San Diego
San Diegossa on jokaiselle jotakin: espanjalaisten lähetyssaarnaajien tyylistä arkkitehtuuria, kiehtovaa merielämää ja surffaajien unelmarantoja.

San Diegossa on leuto sää vuoden ympäri sekä paljon auringonpaistetta. San Diego tunnetaan Yhdysvaltain länsirannikon suurimmasta meritukikohdasta, mutta kaupungissa on myös yli 50 suosittua turistinähtävyyttä. Monet alueen nähtävyyksistä tulevat suoraan luontoäidiltä. Mission Beachin ja Pacific Beachin kaltaiset rantakohteet ovat täydellisiä hiekassa leikkimiseen, surffaukseen ja kauniiden maisemien katseluun.

Loma San Diegossa tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja erityisesti perheille. SeaWorld®‑merimaailmassa lapset pääsevät kohtaamaan merieläimiä, katsomaan esityksiä ja hurjastelemaan huvipuistolaitteissa. Toinen perheiden suosima kohde on Balboa Parkissa sijaitseva San Diego Zoo. San Diegon eläintarha on yksi harvoista paikoista Kiinan ulkopuolella, jossa voit nähdä isopandoja. Marie Hitchcock Puppet Theaterissa voit käydä katsomassa nukketeatteria, ja Balboa Parkin hauskan minijunan kyydissä voit puksuttaa 805metrin ratakierroksen.

San Diegon yhteys Tyynellemerelle on luonut kaupungille kiehtovan merihistorian. Aircraft Carrier Museumissa voit astua 296-metrisen lentotukialuksen, USS Midwayn, kannelle. Se on kuljettanut aikanaan yli 4000hengen miehistöä. San Diegossa on paitsi yksi Yhdysvaltain suurimmista merivoimien laivastoista myös rikas ilmailuperinne. Balboa Parkissa on San Diego Air & Space Museum, joka on maan ensimmäisiä ilmailumuseoita.

Balboa Park on San Diegon tärkein nähtävyys. Upea 486 hehtaarin kaupunkipuisto hämmästyttää niin koollaan kuin monimuotoisuudellaan. Puistossa sijaitsee 14museota, muun muassa San Diego Museum of Art. Siellä on myös teattereita ja golfkenttä. Jos kaipaat matkalta San Diegoon ennemminkin rentoutumista, kuljeskele Balboa Parkin lähes 20puutarhassa, joissa on erilaisia teemoja. Yksi puutarhoista on jäljitelmä Sevillan kuninkaallisen Alcázar-palatsin puutarhasta.

Jos sinua kiinnostaa kaupunkiloma San Diegossa, hyppää The Trolleyn kyytiin. Pikaraitiotie kulkee monien suosituimpien nähtävyyksien ohitse ydinkeskustassa. Keskustassa voit kuljeskella viktoriaanistyylisessä Gaslamp Quarterissa, käydä Navy Pier ‑kävelylaiturilla tai matkata lautalla Coronado Islandille katsomaan Coronado Beachin kuuluisaa Hotel del Coronadoa. Aivan keskustan pohjoispuolella on Old Town San Diego State Park, jossa voit tutustua kaupungin espanjalaisjuuriin.

Paras tapa päättää päivä San Diegossa on suunnata Tyynenmeren rantaan katsomaan, miten aurinko laskee Kaliforniassa. Se on San Diegon upein nähtävyys, eikä siihen ole jonoja tai pääsymaksuja.

Discover neighborhoods in San Diego

Default Image

San Diegon keskusta

San Diegon keskusta tunnetaan loistavasta yöelämästä, kiehtovista museoista ja upeista rantanäköaloista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Petco Park ja USS Midway Museum, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Civic Centerin raitiovaunupysäkki ja Civic Center Station takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

San Diegon keskusta
Belmont Park featuring puutarha ja matkat

Mission Beach

Mission Beach ja Mission Bay ovat näkemisen arvoisia kohteessa Mission Beach vieraillessasi.

Mission Beach
Pacific Beach Park johon kuuluu hiekkaranta

Pacific Beach