Kalifornia

Yhdysvallat
Orange County johon kuuluu talo, katunäkymät ja pieni kaupunki tai kylä
Kalifornia on vastakohtien osavaltio, jossa on vuoria, valtameriä, hedelmällisiä viljelyalueita, moderneja kaupunkeja, mahtavia metsiä ja aavikoita.

Kalifornian kultaryntäys houkutteli Tyynenmeren rannalle monia seikkailijoita 1800-luvun puolivälissä. Heidän jälkeläisensä ovat rakentaneet kiehtovia kaupunkeja ja rakennuksia keskellä keskelle upeaa luontoa.

Käy Kalifornian-matkalla Sacramentossa, jossa voit ihailla osavaltion pääkaupungin taidetta ja arkkitehtuuria. California State Railroad Museum kertoo tärkeän tarinan Kalifornian alueen kehittymisen mahdollistaneiden rautateiden rakentamisesta.

Käy Sierra Nevadan vuoristossa sijaitsevassa Sequoia National Forestissa. Ihaile jättiläismäisiä punapuita, jotka voivat kasvaa jopa 91 metriä pitkiksi ja 10 metriä leveiksi ja elää satoja tai tuhansia vuosia vanhoiksi. Nauti graniittisten monoliittien, kalkkikiviluolien ja koskien koristamista upeista maisemista.

Vuoristossa voit harrastaa monia ulkoilma-aktiviteetteja. Tahoejärvellä voit patikoida, veneillä, kalastaa ja uida viileässä sinivihreässä vedessä kesällä. Talvella voit lasketella vuoden 1960 olympialaisista tutussa Squaw’ssa, Northstarissa, Alpine Meadowsissa ja muissa erinomaisissa laskettelukohteissa järvimaisemissa. Ihaile halvalla Kalifornian-matkalla kimaltelevia graniittikallioita ja majesteettisia vesiputouksia Yosemite National Parkissa.

Tutustu viinitiloihin Napassa tai Sonomassa. Pistäydy Central Valleyn hedelmällisellä viljelyalueella maistelemassa mansikoita, oliiveja, valkosipulia ja monia muita osavaltion tuoretuotteita.

San Francisco saattaa viedä sydämesi Tony Bennettin laulun mukaisesti. Näkymät Golden Gate Bridgelle ovat kerrassaan unohtumattomat. Käy Kalifornian-kaupunkilomalla San Franciscon Chinatownissa, matkusta raitiovaunulla, kapua kaupungin kukkuloille, seilaa lautalla entiseen Alcatrazin vankilaan ja nauti jännittävästä yöelämästä.

Etelämpänä sijaitsevassa Los Angelesissa voit nauttia Tyynenmeren monista rannoista. Samalla voit katsella hylkeitä, surffaajia ja skeittaajia. Hollywoodissa voit ihailla jalkakäytävään upotettuja kuuluisuuksien tähtiä. Osallistu opastetulle kierrokselle Universal Studiosille. Käy alkuperäisessä Disneylandissa Anaheimissa, La Brean tervahaudoilla ja J. Paul Getty Museumissa.

Vielä etelämpänä sijaitsevassa San Diegossa on lisää Kalifornialle tyypillisiä rantoja ja USS Midway Museum, joka sijaitsee käytöstä poistetulla lentotukialuksella. Palms Springsissä voit nauttia aavikon kuumuudesta ja maailmankuulusta golfkentästä. Voit myös ylittää rajan Tijuanaan ja lomailla Meksikossa.

Suositut kaupungit kohteessa Kalifornia

Los Angeles
Los Angeles
Viihde, Teatterit ja Urheilu
Santa Monican rannat, Beverly Hillsin puiden reunustamien bulevardien putiikit ja Universal Studiosin elokuvakulissit ovat omiaan tekemään lomasta länsirannikolla täydellisen.

Vierailun arvoisia kohteita

 • The Grove
 • Aquarium of the Pacific
 • Wiltern Theatre
San Francisco featuring silta ja lahti tai satama
San Francisco
Chinatown, Teatterit ja Taide
Raitiovaunut kolisevat ylös ja alas kuuluisia jyrkkiä mäkiä, kaupungin hippihistoria elää, ja vankilasaari, jolta oli mahdoton paeta, on suosittu nähtävyys.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Oracle Park
 • Ferry Building
 • San Francisco Museum of Modern Art
San Diego
San Diego
Näkymä rannalle, Meri ja Satamat
San Diegossa on jokaiselle jotakin: espanjalaisten lähetyssaarnaajien tyylistä arkkitehtuuria, kiehtovaa merielämää ja surffaajien unelmarantoja.

Vierailun arvoisia kohteita

 • San Diego Convention Center
 • Petco Park
 • USS Midway Museum
Sacramento joka esittää hallintorakennus ja vanha arkkitehtuuri
Sacramento
Historiallinen, Urheilu ja Teatterit
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Sacramento ja koe sen urheilutapahtumat, elävää musiikkia soittavat paikat, museot sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • California State Capitol
 • Sacramento Capitol Park
 • K Street Mall
Oakland
Oakland
Urheilu, Viihde ja Teatterit
Koe urheilutapahtumistaan, viihteestään ja arkkitehtuuristaan tunnettu Oakland!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Jack London Square
 • Fox Theater
 • University of California, Berkeley
Santa Barbara joka esittää teatterinäkymät, yökuvat ja kyltit
Santa Barbara
Näkymä rannalle, Kävely ja Shoppailu
Amerikan omalla Rivieralla on historiallista savitiiliarkkitehtuuria, useita taidegallerioita, viininvalmistamoja ja kauniita hiekkarantoja.