COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Seinäjoki
Matkaopas

Seinäjoki on tunnettu suurista kulttuuritapahtumistaan sekä arkkitehtuuristaan. Seinäjoella voit kuitenkin nauttia myös historian havinasta ja nykypäivän huveista.

Seinäjoki tunnetaan Suomessa erityisesti kymmeniä tuhansia ihmisiä kaupunkiin kesäisin houkuttelevista tapahtumistaan Provinssirockista, Tangomarkkinoista ja rockia sekä moottoriurheilua yhdistävästä Vauhtiajot-festivaalista. Kaupungissa sijaitsee myös arkkitehtuurin ystäviä kiinnostava alun perin Alvar Aallon suunnittelema ja monia rakennuksia käsittävä hallinto- ja kulttuurikeskus Aaltokeskus. Festivaalien ja arkkitehtuurin lisäksi Seinäjoella voit tutustua entisaikojen pohjalaiseen elämään kotiseutu- ja erikoismuseoissa tai keskittyä nauttimaan kaupungin ja sen lähiympäristön kulttuuri-, ostos-, ravintola- ja liikuntamahdollisuuksista.

Pohjanmaan radan asemakylästä kaupungiksi kasvanut Seinäjoki on nykyisin Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus ja yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista. Matka Seinäjoelle onnistuu helposti mistä päin Suomea tahansa. Lentoja Seinäjoelle ei tällä hetkellä ole saatavilla, mutta kaupunkiin on hyvät juna- ja linja-autoyhteydet ympäri maata. Lähin lentoasema sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Vaasassa, josta matkan Seinäjoelle voi kulkea kätevästi junalla alle tunnissa.

Kasvavana kaupunkina Seinäjoki tarjoaa erilaisia kauppoja, putiikkeja ja ravintoloita jokaisen makuun, ja ostosten lomassa voit pistäytyä esimerkiksi Mallaskosken panimossa, jossa oluen valmistuksessa kunnioitetaan vanhoja pohjalaisia perinteitä. Kaupunkiloma Seinäjoella tarjoaa hyvien ostos- ja ravintolamahdollisuuksien lisäksi kiinnostavaa arkkitehtuuria ja historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin etelälaidalla kaupunkikuvaa hallitsee alun perin Alvar Aallon suunnittelema rakennusryhmä eli Aaltokeskus, joka muodostuu kauniista Lakeuden Ristin kirkosta, kaupungintalosta, kaksiosaisesta pääkirjastosta sekä kaupunginteatterista. Törnävän puistossa sijaitsevalla Törnävän museoalueella voit tutustua elämään entisaikojen Pohjanmaalla vierailemalla esimerkiksi puukkoverstaassa ja museoapteekissa.

Seinäjoki on monipuolinen urheilukaupunki, joka tunnetaan erityisesti SM-tasolla pelaavista jalkapallo-, pesäpallo-, salibandy- ja amerikkalaisen jalkapallon joukkueista. Penkkiurheilun lisäksi voit lomallasi myös itse harrastaa monenlaista urheilua ja liikuntaa. Suosittu vierailukohde on Kapernaumin kaupunginosassa sijaitseva Duutsonit Activity Park, josta löytyy liikuntapainotteista puuhaa kaikenikäisille seikkailijoille. Seinäjoella on myös kansainvälisesti tunnetun golfkenttäarkkitehti Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema Ruuhikosken golfkenttä sekä Joupiskan liikuntakeskus, josta löytyvät talvella laskettelurinteet ja kesäisin minigolf- ja frisbeegolfradat.

Kaupungin tarjonnan lisäksi kannattaa matkalla ehdottomasti tutustua myös Kalajärven kauniiseen matkailukeskukseen. Kalajärvi sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta Peräseinäjoen kaupunginosassa. Kalajärven kauniilta alueelta löytyy paljon tekemistä koko perheelle erityisesti kesäisin, kalastuksesta uimiseen ja puistogolfista ratsastukseen. Järven ympäri kulkee 22 kilometrin pituinen pyöräreitti, jonka varrella voi ihastella pohjanmaalaista järvimaisemaa.

Seinäjoen suuret kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa kymmeniä tuhansia ulkopaikkakuntalaisia joka kesä, mutta tekemistä löytyy festivaalien ulkopuolellakin. Tutustu entisaikojen aitoon pohjalaiseen elämään tai vietä aktiiviloma erilaisten harrastusten ja vilkkaan kaupunkielämän parissa.

Maatilamatkailu Ilomäki
Maatilamatkailu Ilomäki
3 out of 5
Ilomäentie 52, Seinäjoki
Hinta on 50 € per yö ajalle 6. toukok. viiva 6. toukok.
Isosaaren-Hoikkasaaren Nature Reserve, Törnävän museoalue ja Kruutipuiston Nature Reserve ovat 32 kilometrin päässä tästä mökistä. Mulkkujarven Nature Reserve ...
4.6/5Exceptional! (13 arvostelua)
"Omistajan ystävällisyys ja tilojen mukavuus. Sijaintikin oli sopiva"

Arvosteltu 31.10.2020

Maatilamatkailu Ilomäki
Original Sokos Hotel Vaakuna
Original Sokos Hotel Vaakuna
4 out of 5
Kauppatori 3, Seinäjoki
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 129 € per yö ajalle 7. toukok. viiva 7. toukok.
Lakeuden Risti ja Epstorin kauppakeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Seinäjoki Areena ovat myös ...
4.3/5Excellent! (261 arvostelua)
"Perheen kanssa matkan varrella kävimme yön yli huilaamassa. Hyvä, siisti ja asiallinen remontoitu hotelli ja pysäköinti hotellin välittömässä läheisyydessä."

Arvosteltu 4.1.2021

Original Sokos Hotel Vaakuna
Hotel Sorsanpesä
Hotel Sorsanpesä
3.5 out of 5
Törnäväntie 27, Seinäjoki
Hinta on 87 € per yö ajalle 4. kesäk. viiva 4. kesäk.
Törnävän museoalue, Seinäjoki Areena ja Lakeuden Risti sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä joen rannalla sijaitsevasta hotellista. Epstorin ...
4.1/5Very Good! (553 arvostelua)
"Huoneet tilavia. Hotellin muoto ympyränä kiva. Aamiainen ikävä kyllä välttävä. Runsaus ja monipuolisuus ok, mutta ruuan maku&laatu välttävä."

Arvosteltu 4.2.2021

Hotel Sorsanpesä
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
2 Makuhuoneen Asunto Seinäjoki
2 Makuhuoneen Asunto Seinäjoki
Puskantie 28, Seinäjoki, Southern Ostrobothnia
Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Epstorin kauppakeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Lakeuden Risti ja Seinäjoki Areena ...
2 Makuhuoneen Asunto Seinäjoki
Jääskän Loma Holiday Apartment Haarusjärvi Alahärmä
Jääskän Loma Holiday Apartment Haarusjärvi Alahärmä
3 out of 5
Räkkäläntie 8, Kauhava
Hinta on 247 € per yö ajalle 6. toukok. viiva 6. toukok.
Härmä Golf on 14,7 kilometrin päässä tästä huvilasta. Huvivaltio Powerpark ja Simpsiön hiihtokeskus sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Alahärmän kirkko ja Holmankangas ...
Jääskän Loma Holiday Apartment Haarusjärvi Alahärmä
Jääskän Loma Holiday Apartments Alahärmä
Jääskän Loma Holiday Apartments Alahärmä
3.5 out of 5
Räkkäläntie 3-5, Kauhava
Hinta on 167 € per yö ajalle 7. toukok. viiva 7. toukok.
Alahärmän kirkko on 8,5 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Huvivaltio Powerpark ja Holmankangas sijaitsevat 20 kilometrin päässä. Härmä Golf ja Valmossan ...
4/5Very Good! (2 arvostelua)
upea mökki loistosijainnilla
"Loistava sijainti ja upea mökki! Tiskikoneen kanssa oli vaikeuksia ja vessapaperia sekä talouspaperia olisi voinut olla enemmän. Hyvä hinta-laatusuhde!"

Arvosteltu 13.7.2020

Jääskän Loma Holiday Apartments Alahärmä
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Arvostelut – Seinäjoki

3.8

Asiakasarvosana

5 - Loistava
10
5 - Loistava 13.698630136986301%
4 - Hyvä
43
4 - Hyvä 58.9041095890411%
3 - OK
14
3 - OK 19.17808219178082%
2 - Pettymys
6
2 - Pettymys 8.219178082191782%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

26. helmik. 2020

Ideaparkissa kannattaa käydä.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

12. helmik. 2020

Koko ajan kasvava kaupunki josta aistiii vielä maaseutuhenkisyys.

2/5 - Pettymys

Tarkistettu asiakas

10. heinäk. 2019

Aika vaikea paikka,kaikkialla rakennustöitä, aika epämiellyttävää.Palvelut varsinkin illalla hyvin rajalliset Ruokapalvelut niin kahvilat kuin ruokakauppojen palvelut kiinni hyvin aikaisin eikä opastusta tällaisista ollut hotellihuoneessa.Ikävähkö pa

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

15. huhtik. 2019

hyvät ravit

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

25. maalisk. 2019

Sunnuntaina useimmat liikkeet kiinni. Kahviot aukeavat klo 12

Kohteen Seinäjoki lähellä sijaitsevat kaupungit