Matkatiedote

Ota huomioon mahdolliset koronavirusta (COVID-19) koskevat matkustustiedotteet ja Maailman terveysjärjestön (WHO) julkaisemat päivitykset. Matkojen keskeytymisten erittäin suuren määrän takia hyvitysten käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää.

SeinäjokiSuomi

Seinäjoki on tunnettu suurista kulttuuritapahtumistaan sekä arkkitehtuuristaan. Seinäjoella voit kuitenkin nauttia myös historian havinasta ja nykypäivän huveista.

Seinäjoki tunnetaan Suomessa erityisesti kymmeniä tuhansia ihmisiä kaupunkiin kesäisin houkuttelevista tapahtumistaan Provinssirockista, Tangomarkkinoista ja rockia sekä moottoriurheilua yhdistävästä Vauhtiajot-festivaalista. Kaupungissa sijaitsee myös arkkitehtuurin ystäviä kiinnostava alun perin Alvar Aallon suunnittelema ja monia rakennuksia käsittävä hallinto- ja kulttuurikeskus Aaltokeskus. Festivaalien ja arkkitehtuurin lisäksi Seinäjoella voit tutustua entisaikojen pohjalaiseen elämään kotiseutu- ja erikoismuseoissa tai keskittyä nauttimaan kaupungin ja sen lähiympäristön kulttuuri-, ostos-, ravintola- ja liikuntamahdollisuuksista.

Pohjanmaan radan asemakylästä kaupungiksi kasvanut Seinäjoki on nykyisin Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus ja yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista. Matka Seinäjoelle onnistuu helposti mistä päin Suomea tahansa. Lentoja Seinäjoelle ei tällä hetkellä ole saatavilla, mutta kaupunkiin on hyvät juna- ja linja-autoyhteydet ympäri maata. Lähin lentoasema sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Vaasassa, josta matkan Seinäjoelle voi kulkea kätevästi junalla alle tunnissa.

Kasvavana kaupunkina Seinäjoki tarjoaa erilaisia kauppoja, putiikkeja ja ravintoloita jokaisen makuun, ja ostosten lomassa voit pistäytyä esimerkiksi Mallaskosken panimossa, jossa oluen valmistuksessa kunnioitetaan vanhoja pohjalaisia perinteitä. Kaupunkiloma Seinäjoella tarjoaa hyvien ostos- ja ravintolamahdollisuuksien lisäksi kiinnostavaa arkkitehtuuria ja historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin etelälaidalla kaupunkikuvaa hallitsee alun perin Alvar Aallon suunnittelema rakennusryhmä eli Aaltokeskus, joka muodostuu kauniista Lakeuden Ristin kirkosta, kaupungintalosta, kaksiosaisesta pääkirjastosta sekä kaupunginteatterista. Törnävän puistossa sijaitsevalla Törnävän museoalueella voit tutustua elämään entisaikojen Pohjanmaalla vierailemalla esimerkiksi puukkoverstaassa ja museoapteekissa.

Seinäjoki on monipuolinen urheilukaupunki, joka tunnetaan erityisesti SM-tasolla pelaavista jalkapallo-, pesäpallo-, salibandy- ja amerikkalaisen jalkapallon joukkueista. Penkkiurheilun lisäksi voit lomallasi myös itse harrastaa monenlaista urheilua ja liikuntaa. Suosittu vierailukohde on Kapernaumin kaupunginosassa sijaitseva Duutsonit Activity Park, josta löytyy liikuntapainotteista puuhaa kaikenikäisille seikkailijoille. Seinäjoella on myös kansainvälisesti tunnetun golfkenttäarkkitehti Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema Ruuhikosken golfkenttä sekä Joupiskan liikuntakeskus, josta löytyvät talvella laskettelurinteet ja kesäisin minigolf- ja frisbeegolfradat.

Kaupungin tarjonnan lisäksi kannattaa matkalla ehdottomasti tutustua myös Kalajärven kauniiseen matkailukeskukseen. Kalajärvi sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta Peräseinäjoen kaupunginosassa. Kalajärven kauniilta alueelta löytyy paljon tekemistä koko perheelle erityisesti kesäisin, kalastuksesta uimiseen ja puistogolfista ratsastukseen. Järven ympäri kulkee 22 kilometrin pituinen pyöräreitti, jonka varrella voi ihastella pohjanmaalaista järvimaisemaa.

Seinäjoen suuret kulttuuritapahtumat vetävät puoleensa kymmeniä tuhansia ulkopaikkakuntalaisia joka kesä, mutta tekemistä löytyy festivaalien ulkopuolellakin. Tutustu entisaikojen aitoon pohjalaiseen elämään tai vietä aktiiviloma erilaisten harrastusten ja vilkkaan kaupunkielämän parissa.

Huippuhotellit kohteessa Seinäjoki

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Sorsanpesä
Hotel Sorsanpesä
3.5 out of 5
Törnäväntie 27, Seinäjoki
92 €
per yö
3. huhtik.–4. huhtik.

Törnävän museoalue on 0,5 kilometrin ja päässä tästä joen rannalla sijaitsevasta hotellista. Seinäjoki Areena ja Lakeuden Risti sijaitsevat 5 kilometrin päässä. ...

4/5Very Good! (453 arvostelua)

"Sorsanpesä hotellin arkkitehtuurinen muoto on ainutlaatuinen."…"

Arvosteltu 15.12.2019

Hotel Sorsanpesä
Scandic Seinäjoki
Scandic Seinäjoki
3.5 out of 5
Kauppakatu 10, Seinäjoki
125 €
per yö
3. huhtik.–4. huhtik.

Epstorin kauppakeskus ja Lakeuden Risti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Seinäjoki Areena ovat myös ...

3.7/5Good! (623 arvostelua)

"hyvä paikka lähellä kaikkea, ravintolat baarit apteekki yms"…"

Arvosteltu 16.12.2019

Scandic Seinäjoki
Original Sokos Hotel Vaakuna
Original Sokos Hotel Vaakuna
4 out of 5
Kauppatori 3, Seinäjoki
129 €
per yö
3. huhtik.–4. huhtik.

Lakeuden Risti ja Epstorin kauppakeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Seinäjoki Areena ovat myös ...

4.3/5Excellent! (203 arvostelua)

"Kaikki toimi hienosti ja henkilökunta oli todella ystävällistä ja asiansa tuntevaa."…"

Arvosteltu 26.1.2020

Original Sokos Hotel Vaakuna

Arvostelut: Seinäjoki

3.8

Asiakasarvosana

5 - Loistava
10
5 - Loistava 13.88888888888889%
4 - Hyvä
42
4 - Hyvä 58.333333333333336%
3 - OK
14
3 - OK 19.444444444444443%
2 - Pettymys
6
2 - Pettymys 8.333333333333334%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

26. helmik. 2020

Ideaparkissa kannattaa käydä.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

12. helmik. 2020

Koko ajan kasvava kaupunki josta aistiii vielä maaseutuhenkisyys.

2/5 - Pettymys

Tarkistettu asiakas

10. heinäk. 2019

Aika vaikea paikka,kaikkialla rakennustöitä, aika epämiellyttävää.Palvelut varsinkin illalla hyvin rajalliset Ruokapalvelut niin kahvilat kuin ruokakauppojen palvelut kiinni hyvin aikaisin eikä opastusta tällaisista ollut hotellihuoneessa.Ikävähkö pa

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

15. huhtik. 2019

hyvät ravit

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

25. maalisk. 2019

Sunnuntaina useimmat liikkeet kiinni. Kahviot aukeavat klo 12