Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Toompean linna

Vieraile Toompean linnassa ja seiso omin jaloin huoneessa, jossa Viron lait luodaan. Näe satojen vuosien edestä arkkitehtuurisia tyylejä kun kiertelet tässä ikivanhassa linnoituksessa.

Jo yli 800 vuoden ajan Toompean linna on ollut Viron hallinnollinen keskus, Historian aikana ulkomaalaiset hallitsijat hallitsivat Viron aluetta täältä käsin. Nykyään siellä toimii Riigikogu, Viron parlamentti.

Katsele linnaa samalta paikalta, jossa vanha linnoitus ennen sijaitsi. Linnaa on rakennettu ja kunnostettu useita kertoja historiansa aikana. Sen parlamenttirakennus on peräisin 1900-luvun alkupuolelta ja se sijaitsee vuonna 1917 palaneen keskiaikaisen nunnaluostarin paikalla.

Toompean linnaan ja Riigikogun pääsee vierailemaan vain opastetuilla kierroksilla, jotka kestävät keskimäärin 45 minuuttia. Kierroksen aikana saat kuulla linnan historiasta ja nykyisen parlamentin toimintatavoista. Englanninkielisiä kierroksia on saatavilla perjantaisin.

Seiso upeassa 1700-luvun aikaisessa valkoisessa salissa, jossa monet maan tärkeimmistä asioista on päätetty. Ihastele salin renessanssityylistä stukkokattoa ja ovien yläpuolella sijaitsevien puolikuunmuotoisten kaarien maalauksia. Jatka matkaasi Viron parlamentin istuntosaliin. Vuodesta 1922 lähtien maan lait ja päätökset on käsitelty tässä huoneessa.

Parlamentin istuntoja pääsee seuraamaan. Varaa paikkasi seurantagalleriasta linnan sisäänkäynnin vasemmalla puolella sijaitsevasta aulasta.

Kierrellessäsi linnassa ja sen tiluksilla kannattaa kiinnittää huomiota sen useisiin erilaisiin arkkitehtuurisiin tyyleihin, jotka kielivät vuosisatojen aikana linnassa tehdyistä kunnostustöistä. Huomaa esimerkiksi Stenbockin talon 1700-luvun aikainen barokkityylinen julkisivu tai parlamenttitalon 1900-luvun alulle tyypilliset ekspressionistiset piirteet.

Toompean linna sijaitsee Toompean mäellä Tallinnan vanhassakaupungissa, joka on suurilta osin autoilta suljettu. Pääset paikan päälle joko julkisilla tai jättämällä auton läheisille maksullisille parkkipaikoille.

Toompean linnan opastetut kierrokset ovat ilmaisia, mutta ne pitää varata etukäteen linnan viralliselta sivustolta. Linnaan pääsee sisälle vain kuvallista henkilötodistusta näyttämällä. Passi tai ajokortti kelpaa hyvin.


Alueen Toompean linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 180 majoitusliikettä kohteen Toompean linna lähellä
Nordic Hotel Forum 79 €
Nordic Hotel Forum

Nordic Hotel Forum

Viru Väljak 3, Tallinna
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Viru Keskus -ostoskeskus, Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Olavin kirkko ja Aleksanteri Nevskin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Palace by TallinnHotels 93 €
  Hotel Palace by TallinnHotels

  Hotel Palace by TallinnHotels

  Vabaduse Valjak 3, Tallinna
    
   4.5 kautta 5.0 Tähteä

   Vabaduse väljak, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Aleksanteri Nevskin katedraali ja Tallinnan tuomiokirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 14 minuutin kävelymatkan päässä.

   Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn 62 €
   Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

   Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

   Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4, Tallinna
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Aleksanteri Nevskin katedraali, Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Raatihuoneentori ja Pyhän Olavin kirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    Swissotel Tallinn 104 €
    Swissotel Tallinn

    Swissotel Tallinn

    Tornimae 3, Tallinna
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Viron taideakatemia, Raatihuoneentori ja Tallinnan raatihuone sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Aleksanteri Nevskin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 22 minuutin kävelymatkan päässä.

     Meriton Old Town Garden Hotel 36 €
     Meriton Old Town Garden Hotel

     Meriton Old Town Garden Hotel

     Lai 24/Pikk 29, Tallinna
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Kanutin killan talo, Raatihuoneentori ja Tallinnan raatihuone sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Olavin kirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      The von Stackelberg Hotel Tallinn 76 €
      The von Stackelberg Hotel Tallinn

      The von Stackelberg Hotel Tallinn

      Toompuiestee 23, Tallinna
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Hirvepark, Aleksanteri Nevskin katedraali ja Tallinnan tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Three Crowns Residents 39 €
       Three Crowns Residents

       Three Crowns Residents

       Vene 8, Tallinna
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Katariinankuja, Raatihuoneentori ja Tallinnan raatihuone sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Aleksanteri Nevskin katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        L'Ermitage Hotel 61 €
        L'Ermitage Hotel

        L'Ermitage Hotel

        Toompuiestee 19, Tallinna
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Aleksanteri Nevskin katedraali, Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tallinnan raatihuone ja Raatihuoneentori ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.