Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Toompean linna

Vieraile Toompean linnassa ja seiso omin jaloin huoneessa, jossa Viron lait luodaan. Näe satojen vuosien edestä arkkitehtuurisia tyylejä kun kiertelet tässä ikivanhassa linnoituksessa.

Jo yli 800 vuoden ajan Toompean linna on ollut Viron hallinnollinen keskus, Historian aikana ulkomaalaiset hallitsijat hallitsivat Viron aluetta täältä käsin. Nykyään siellä toimii Riigikogu, Viron parlamentti.

Katsele linnaa samalta paikalta, jossa vanha linnoitus ennen sijaitsi. Linnaa on rakennettu ja kunnostettu useita kertoja historiansa aikana. Sen parlamenttirakennus on peräisin 1900-luvun alkupuolelta ja se sijaitsee vuonna 1917 palaneen keskiaikaisen nunnaluostarin paikalla.

Toompean linnaan ja Riigikogun pääsee vierailemaan vain opastetuilla kierroksilla, jotka kestävät keskimäärin 45 minuuttia. Kierroksen aikana saat kuulla linnan historiasta ja nykyisen parlamentin toimintatavoista. Englanninkielisiä kierroksia on saatavilla perjantaisin.

Seiso upeassa 1700-luvun aikaisessa valkoisessa salissa, jossa monet maan tärkeimmistä asioista on päätetty. Ihastele salin renessanssityylistä stukkokattoa ja ovien yläpuolella sijaitsevien puolikuunmuotoisten kaarien maalauksia. Jatka matkaasi Viron parlamentin istuntosaliin. Vuodesta 1922 lähtien maan lait ja päätökset on käsitelty tässä huoneessa.

Parlamentin istuntoja pääsee seuraamaan. Varaa paikkasi seurantagalleriasta linnan sisäänkäynnin vasemmalla puolella sijaitsevasta aulasta.

Kierrellessäsi linnassa ja sen tiluksilla kannattaa kiinnittää huomiota sen useisiin erilaisiin arkkitehtuurisiin tyyleihin, jotka kielivät vuosisatojen aikana linnassa tehdyistä kunnostustöistä. Huomaa esimerkiksi Stenbockin talon 1700-luvun aikainen barokkityylinen julkisivu tai parlamenttitalon 1900-luvun alulle tyypilliset ekspressionistiset piirteet.

Toompean linna sijaitsee Toompean mäellä Tallinnan vanhassakaupungissa, joka on suurilta osin autoilta suljettu. Pääset paikan päälle joko julkisilla tai jättämällä auton läheisille maksullisille parkkipaikoille.

Toompean linnan opastetut kierrokset ovat ilmaisia, mutta ne pitää varata etukäteen linnan viralliselta sivustolta. Linnaan pääsee sisälle vain kuvallista henkilötodistusta näyttämällä. Passi tai ajokortti kelpaa hyvin.


Alueen Toompean linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 159 majoitusliikettä kohteen Toompean linna lähellä
Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn 76 €
Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4, Tallinna
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Aleksanteri Nevskin katedraali, Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Raatihuoneentori ja Pyhän Olavin kirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Nordic Hotel Forum 89 €
  Nordic Hotel Forum

  Nordic Hotel Forum

  Viru Väljak 3, Tallinna
    
   4.5 kautta 5.0 Tähteä

   Viru Keskus -ostoskeskus, Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Olavin kirkko ja Aleksanteri Nevskin katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.

   Meriton Old Town Garden Hotel 55 €
   Meriton Old Town Garden Hotel

   Meriton Old Town Garden Hotel

   Lai 24/Pikk 29, Tallinna
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Kanutin killan talo, Raatihuoneentori ja Tallinnan raatihuone sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Olavin kirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    L'Ermitage Hotel 71 €
    L'Ermitage Hotel

    L'Ermitage Hotel

    Toompuiestee 19, Tallinna
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Aleksanteri Nevskin katedraali, Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tallinnan raatihuone ja Raatihuoneentori ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 9 minuutin kävelymatkan päässä.

     Original Sokos Hotel Viru 79 €
     Original Sokos Hotel Viru

     Original Sokos Hotel Viru

     Viru väljak 4, Tallinna
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Viru Keskus -ostoskeskus, Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Aleksanteri Nevskin katedraali ja Pyhän Olavin kirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä.

      Radisson Blu Hotel Olumpia 89 €
      Radisson Blu Hotel Olumpia

      Radisson Blu Hotel Olumpia

      33 Liivalaia Street, Tallinna
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Viihde- ja elämäntapakeskus Solaris, Viron kansallisooppera ja Rotermannin alue sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Raatihuoneentori ja Kohtuotsan näköalatasanne ovat myös 2 kilometrin päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 24 minuutin kävelymatkan päässä.

       The von Stackelberg Hotel Tallinn 80 €
       The von Stackelberg Hotel Tallinn

       The von Stackelberg Hotel Tallinn

       Toompuiestee 23, Tallinna
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Hirvepark, Aleksanteri Nevskin katedraali ja Tallinnan tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Palace by TallinnHotels 105 €
        Hotel Palace by TallinnHotels

        Hotel Palace by TallinnHotels

        Vabaduse Valjak 3, Tallinna
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Vabaduse väljak, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Aleksanteri Nevskin katedraali ja Tallinnan tuomiokirkko ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Baltian rautatieasema sijaitsee 14 minuutin kävelymatkan päässä.