Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Trajanuksen forum (Foro di Traiano)

Käy katsomassa suurinta ja parhaiten säilynyttä Rooman keisarikunnan forumia ja katsele aikoinaan mahtavana hallinneen imperiumin arkkitehtuurisia jäännöksiä.

Trajanuksen forum on hyvin säilynyt antiikin aikainen kompleksi, jolla olisi aikanaan seissyt useita muistomerkkejä, rakennuksia ja kauppapaikkoja. Kulje ajan hampaissa säilyneiden pylväiden keskellä, tutki forumin vanhan kauppahallin huoneita ja ihastele Tarjanuksen pylvään upeita kaiverruksia.

Noin 300-luvulla valmistuneen mahtavan forumin rakennutti aikanaan keisari Trajanus, ja sen on suunnitellut keisarin suosikkiarkkitehti Apollodoros Damaskolainen. Vaikka suurin osa forumin rakennukista on hajonnut aikojen saatossa, alueella riittää siitä huolimatta raunioita tutkittavaksi.

Kiertele forumin alueella ja etsi sen kahden päärakennuksen perustukset. Niistä toinen oli temppeli, joka koostui aikanaan holvikatosta ja paksuista pylväistä. Jatka matkaasi niiden ohitse löytääksesi pylväät, jotka olivat aikanaan osa Ulpian mahtavaa basilikaa. Basilica Ulpia oli aikansa insinöörityön taidonnäyte ollen 117 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. 

Seisahdu hetkeksi ihailemaan korkeaa Trajanuksen pylvästä, joka on forumin huomattavin ajan hampaissa selvinnyt muistomerkki. Tämä 38 metriä korkean maamerkin näkee jo kaukaa, mutta vasta läheltä nähtynä se paljastaa henkeäsalpaavan upeat koristuksensa. Carraran marmorista tehty pylväs on koristeltu kaiverruksilla, jotka kuvaavat Trajanuksen voittoa daakialaisista. Ihaile yksityiskohtaisia taistelukaiverruksia, jotka kiemurtelevat pylvään tyvestä sen päähän asti, jossa aikanaan seisoi Trajanusta esittävä patsas. Trajanuksen patsas korvattiin Pyhän Pietarin patsaalla 1500-luvulla.

Yksi forumin parhaista pakoista on Trajanuksen kauppahalli, jonka takana basilika aikanaan sijaitsi. Tämä puolikaaren muotoinen rakennus rakennettiin Quirinalis-kukkulan rinteeseen, ja se oli aikanaan kauppojen, toimistojen ja varastojen vilkas toimipaikka, eli toisin sanoen antiikkinen kauppakeskus. Kävele tämän punatiilisen rakennuksen hallissa ja kurki sen korkeakattoisiin huoneisiin, joissa paikalliset kauppiaat aikanaan tekivät elantonsa.

Trajanuksen forum sijaitsee lähellä Rooman keskustaa. Sen lähin metroasema on Colosseumilla, 5 minuutin kävelymatkan päässä etelään.


Alueen Trajanuksen forum opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 9 325 majoitusliikettä kohteen Trajanuksen forum lähellä
Hotel Quirinale 97 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rooma, RM
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Domus Del Corso Flaminio 50 €
  Domus Del Corso Flaminio

  Domus Del Corso Flaminio

  Piazzale Flaminio 19, Rooma
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Villa Borghese (puutarha), Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Nykytaiteen kansallisgalleria ja Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema ja Rome Piazzale Flaminion asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

   iQ Hotel Roma 110 €
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Rooman oopperatalo ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Via XX Settembre ja Piazza della Repubblica ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    Domus Del Corso Spagna 45 €
    Domus Del Corso Spagna

    Domus Del Corso Spagna

    24 Via del Corso, Rooma
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Via del Babuino, Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ja Villa Borghese (puutarha) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Spagnan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Hive Hotel 72 €
     The Hive Hotel

     The Hive Hotel

     Via Torino 6, Rooma, Roma
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Rooman oopperatalo ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Nazionale-katu ja Piazza della Repubblica ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cavourin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Artemide 152 €
      Hotel Artemide

      Hotel Artemide

      Via Nazionale 22, Rooma, RM
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Forum Romanum ja Villa Borghese (puutarha) ovat myös 2 kilometrin päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Cosmopolita 85 €
       Hotel Cosmopolita

       Hotel Cosmopolita

       Via Santa Eufemia, 5, Rooma, RM
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Victor Emmanuel II:n kansallinen muistomerkki, Via del Corso ja Vittorio Emanuelen monumentti sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Piazza Venezia (aukio) ja Nazionale-katu ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Cavourin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Colosseon asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Nord Nuova Roma 83 €
        Hotel Nord Nuova Roma

        Hotel Nord Nuova Roma

        Via Giovanni Amendola, 3, Rooma, RM
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Rooman oopperatalo ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Via Veneto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema ja Rooman Terminin asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.