Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Trajanuksen forum (Foro di Traiano)

Käy katsomassa suurinta ja parhaiten säilynyttä Rooman keisarikunnan forumia ja katsele aikoinaan mahtavana hallinneen imperiumin arkkitehtuurisia jäännöksiä.

Trajanuksen forum on hyvin säilynyt antiikin aikainen kompleksi, jolla olisi aikanaan seissyt useita muistomerkkejä, rakennuksia ja kauppapaikkoja. Kulje ajan hampaissa säilyneiden pylväiden keskellä, tutki forumin vanhan kauppahallin huoneita ja ihastele Tarjanuksen pylvään upeita kaiverruksia.

Noin 300-luvulla valmistuneen mahtavan forumin rakennutti aikanaan keisari Trajanus, ja sen on suunnitellut keisarin suosikkiarkkitehti Apollodoros Damaskolainen. Vaikka suurin osa forumin rakennukista on hajonnut aikojen saatossa, alueella riittää siitä huolimatta raunioita tutkittavaksi.

Kiertele forumin alueella ja etsi sen kahden päärakennuksen perustukset. Niistä toinen oli temppeli, joka koostui aikanaan holvikatosta ja paksuista pylväistä. Jatka matkaasi niiden ohitse löytääksesi pylväät, jotka olivat aikanaan osa Ulpian mahtavaa basilikaa. Basilica Ulpia oli aikansa insinöörityön taidonnäyte ollen 117 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. 

Seisahdu hetkeksi ihailemaan korkeaa Trajanuksen pylvästä, joka on forumin huomattavin ajan hampaissa selvinnyt muistomerkki. Tämä 38 metriä korkean maamerkin näkee jo kaukaa, mutta vasta läheltä nähtynä se paljastaa henkeäsalpaavan upeat koristuksensa. Carraran marmorista tehty pylväs on koristeltu kaiverruksilla, jotka kuvaavat Trajanuksen voittoa daakialaisista. Ihaile yksityiskohtaisia taistelukaiverruksia, jotka kiemurtelevat pylvään tyvestä sen päähän asti, jossa aikanaan seisoi Trajanusta esittävä patsas. Trajanuksen patsas korvattiin Pyhän Pietarin patsaalla 1500-luvulla.

Yksi forumin parhaista pakoista on Trajanuksen kauppahalli, jonka takana basilika aikanaan sijaitsi. Tämä puolikaaren muotoinen rakennus rakennettiin Quirinalis-kukkulan rinteeseen, ja se oli aikanaan kauppojen, toimistojen ja varastojen vilkas toimipaikka, eli toisin sanoen antiikkinen kauppakeskus. Kävele tämän punatiilisen rakennuksen hallissa ja kurki sen korkeakattoisiin huoneisiin, joissa paikalliset kauppiaat aikanaan tekivät elantonsa.

Trajanuksen forum sijaitsee lähellä Rooman keskustaa. Sen lähin metroasema on Colosseumilla, 5 minuutin kävelymatkan päässä etelään.


Alueen Trajanuksen forum opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 11 060 majoitusliikettä kohteen Trajanuksen forum lähellä
Hotel Quirinale 78 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rooma, RM
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Best Western Plus Hotel Universo 70 €
  Best Western Plus Hotel Universo

  Best Western Plus Hotel Universo

  Via Principe Amedeo 5/B, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Thermae Diocletianin roomalaisen kylpylän rauniot, Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Palazzo delle Esposizioni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Rooman Terminin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Artemide 122 €
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Thermae Diocletianin roomalaisen kylpylän rauniot, Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Forum Romanum ja Villa Borghesen puisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    iQ Hotel Roma 88 €
    iQ Hotel Roma

    iQ Hotel Roma

    Via Firenze, 8, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Rooman oopperatalo ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Via XX Settembre ja Piazza della Repubblica ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

     NH Collection Roma Palazzo Cinquecento 167 €
     NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

     NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

     Piazza Dei Cinquecento, 90, Rooma
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Circus Maximusin areena on 3,3 kilometrin päässä tästä hotellista. Rooman Terminin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Repubblica - Teatro dell'Operan asema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Raffaello 56 €
      Hotel Raffaello

      Hotel Raffaello

      Via Urbana 3/5, Rooma, RM
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Rooman oopperatalo ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Nazionale-katu ja Via XX Settembre ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Cavourin asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Repubblica - Teatro dell'Operan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       9HOTEL CESARI 62 €
       9HOTEL CESARI

       9HOTEL CESARI

       Via di Pietra 89a, Rooma, RM
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Palazzo Montecitorio (palatsi) ja Via del Corso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Pantheon ja Fontana di Trevi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Barberinin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Spagnan asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Cosmopolita 76 €
        Hotel Cosmopolita

        Hotel Cosmopolita

        Via Santa Eufemia, 5, Rooma, RM
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Victor Emmanuel II:n kansallinen muistomerkki, Via del Corso ja Vittorio Emanuelen monumentti sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Piazza Venezia ja Nazionale-katu ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Cavourin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Colosseon asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.