Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Westminster Bridge (silta)

Historiallinen Westminster Bridge yhdistää Thamesin pohjoispuolella sijaitsevan Westminsterin ja joen eteläpuolella sijaitsevan Lambethin alueet.

Westminster Bridge on yksi vanhimmista Thamesin ylittävistä Lontoon silloista. Ylitä silta ja ihaile Lontoon kauniita maisemia ja muun muassa legendaarista South Bank Lionin leijonaveistosta.

Vuonna 1862 rakennettu Westminster Bridge on yksi vanhimmista Thamesin ylittävistä silloista. Paikalla sijainnut ensimmäinen silta rakennettiin vuonna 1738 kuningas Yrjö II:n valtakaudella. Perimätiedon mukaan se heilui jatkuvasti ja alkoi upota jo alle kymmenen vuoden päästä sen rakentamisesta. Nykyinen silta on 252 metriä pitkä, ja siinä on seitsemän holvikaarta.

Sillan väri viittaa sillan Westminsterin puoleisessa päässä sijaitsevan parlamentin alahuoneen vihreisiin nahkapenkkeihin. Sillan valurautakoristeet ovat Charles Barryn käsialaa: hän suunnitteli myös parlamenttitalon.

Voit ihailla sitä ylittäessäsi siltaa. Yläjuoksulla näet Lambeth Bridgen sillan, jonka punainen väri taas viittaa parlamentin ylähuoneen penkkeihin. Alajuoksulla puolestaan näet Hungerfordin rautatiesillan sekä London Eye ‑maailmanpyörän. 

Iltaisin näkymät ovat erityisen upeita, kun alueen monet maamerkit valaistaan kauniisti. Maisemia on kuvannut ikimuistoisesti William Wordsworth sonetissaan Upon Westminster Bridge.

Sillan lounaiskulmassa näet South Bank Lionin leijonaveistoksen. William F. Woodingtonin vuonna 1837 suunnittelema leijona on yksi kolmesta leijonasta, jotka aikoinaan suojelivat Old Lion Breweryn panimon sisäänkäyntiä. Leijona painaa 13 tonnia, ja se on valmistettu erittäin kestävästä keraamisesta kivimateriaalista, joka tunnetaan kreikankielisellä nimellä Lithodipyra. Kun panimo purettiin vuonna 1949, leijona siirrettiin Waterloon asemalle. Sillan kupeeseen se puolestaan siirrettiin vuonna 1966.

Westminster Bridge yhdistää Thamesin pohjoispuolella olevan Westminsterin palatsin ja joen eteläpuolella olevan County Hallin. Lähin metroasema on Thamesin pohjoisrannalla sijaitseva Westminster. Sillalle ei ole pääsymaksua. 


Alueen Westminster Bridge opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 15 465 majoitusliikettä kohteen Westminster Bridge lähellä
Park Plaza Westminster Bridge London 176 €
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. St. Thomas' Hospital ja Sea Life London Aquarium ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Waterloon metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Lambeth Northin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  The Strand Palace Hotel 166 €
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Lontoo, Englanti
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Covent Garden Market, Piccadilly Circus ja London Dungeon sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Big Ben ja Buckinghamin palatsi ovat myös 2 kilometrin päässä. Charing Crossin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Covent Gardenin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Park Plaza London Waterloo 150 €
   Park Plaza London Waterloo

   Park Plaza London Waterloo

   6 Hercules Road, Lontoo, Englanti
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Florence Nightingale -museo, Imperial War Museum (museo) ja The Vaults sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Southbank Centre Book Market ja Lambeth Palace (historiallinen rakennus) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Lambeth Northin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Waterloon metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

    Marlin Waterloo 141 €
    Marlin Waterloo

    Marlin Waterloo

    111 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Imperial War Museum (museo), Westminster Bridge ja Sea Life London Aquarium sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Coca-Cola London Eye ja Big Ben ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Lambeth Northin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Waterloon metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Park Plaza County Hall London 142 €
     Park Plaza County Hall London

     Park Plaza County Hall London

     1 Addington Street, Lontoo, Englanti
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Jubilee Gardens ja The Vaults ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Waterloon metroasema ja Lambeth Northin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Park Plaza London Riverbank 129 €
      Park Plaza London Riverbank

      Park Plaza London Riverbank

      18 Albert Embankment, Lontoo, Englanti
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tate Britain, The Oval ja Parlamenttitalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Sea Life London Aquarium ja Parliament Square (aukio) ovat myös 2 kilometrin päässä. Vauxhallin liikenneasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lambeth Northin metroasema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

       Sea Containers London 188 €
       Sea Containers London

       Sea Containers London

       20 Upper Ground, Lontoo, Englanti
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tate Modern ja Coca-Cola London Eye sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. The Shard ja Big Ben ovat myös 2 kilometrin päässä. Southwarkin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Blackfriarsin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Assembly Hotel London 107 €
        Assembly Hotel London

        Assembly Hotel London

        27 - 31 Charing Cross Road, Lontoo, Englanti
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         British Museum, Coca-Cola London Eye ja Big Ben sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Buckinghamin palatsi ja Hyde Park ovat myös 2 kilometrin päässä. Leicester Squaren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Charing Crossin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.