COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

WisconsinYhdysvallat

Wisconsin tunnetaan myös nimellä Dairy State, ja se on kuuluisa juustostaan, juustopäistään, oluistaan ja erämaisemistaan. Siellä voit kokea jännittäviä ulkoilmaseikkailuja ja urheilukisoja.

Wisconsin tunnetaan maitotuotteista, kirsikoista, oluista ja amerikkalaisesta jalkapallosta. Green Bayn kaupungista on kotoisin osavaltion kuuluisa NFL Packers ‑jalkapallojoukkue. Jalkapallofanit ovat ylpeitä karaistuneisuudestaan, sillä he katselevat ottelut ”Lambeau Fieldin jäisellä tundralla”. Jos kaipaat lomallasi lämpimämpää säätä, voit saapua kentälle kesäaikaan katselemaan ottelukautta edeltäviä harjoituksia. Harjoitusten päätteeksi paikalliset lapset lainaavat polkupyöriään isokokoisille pelaajille, jotka ajelevat niillä pysäköintialueen yli pukuhuoneille.

Packers-fanit kutsuvat itseään nimellä cheese-heads, juustopäät. Jos haluat sulautua uskollisten fanien joukkoon, nappaa itsellesikin seuraavaan Packers-otteluun keltaisesta vaahtomuovista valmistettu juustopalan muotoinen hattu. Juustomassapalat ovat paikallisia naposteltavia, jotka ovat niin tuoreita, että juusto narskuu suussa.

Jatka lomaa Wisconsinissa Green Bayn kaupungista Door Peninsulan niemimaalle, jossa voit poimia itse kirsikoita tai ostaa tuoreita kirsikkapiiraita. Wisconsin Dellsin kaupunki on jo pitkään ollut kesämatkailijoiden suosikkikohde, sillä se tarjoaa vaikuttavat näköalat Wisconsinjoen rantakallioille. Nykyisin se on erinomainen matkakohde muinakin vuodenaikoina, sillä alueen luonto on sykähdyttävää ja monet sisävesipuistot ovat toiminnassa ympäri vuoden.

Matkalla Wisconsinissa kannattaa piipahtaa myös Milwaukeessa, joka on nykyisin osavaltion suurin kaupunki. Saksalaiset maahanmuuttajat perustivat sinne aikanaan panimoita, jotka lukeutuvat Yhdysvaltain Keskilännen vanhimpiin. Voit käydä jossakin niistä panimokierroksella ja maistella uusissa olutravintoloissa pienpanimojen taidonnäytteitä. Alueella voi harrastaa liikuntaa Michiganjärvellä, jossa voi kesällä uida ja soudella ja jonka jäällä voi talvella pilkkiä ja liukua pienellä purjealuksella. Voit kokeilla jäällä myös curlingia. Milwaukeessa on kulttuuriaktiviteetteja arvostetuista taidemuseoista repertuaariteatteriin ja sinfoniaorkesterista uhkapelaamiseen kasinolla.

Osavaltion pääkaupunki on Madison, jossa sijaitsee Wisconsinin yliopisto sekä joitakin koko maan parhaista college-tason urheilujoukkueista. Yliopiston kansainvälinen oppilaskunta on vetänyt kaupunkiin laajan valikoiman etnisiä ravintoloita ja kauppoja. Kaupungissa on kaikkiaan yli 250 puistoa.

Pohjois-Wisconsinissa on satoja hehtaareja koskematonta luontoa, joka soveltuu täydellisesti patikointiin, kalastukseen, metsästykseen ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Kun sporttilomasi Wisconsinissa päättyy, lauleskelet jo Wisconsinin yliopiston Badger-fanien kanssa ”On Wisconsin” ‑laulua.

Suositut kaupungit kohteessa Wisconsin

Milwaukeen taidemuseo featuring moderni arkkitehtuuri ja taide
Milwaukee
Teatteri, Elävää musiikkia ja Taide

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Martin Luther King Drive
  • Villa Terrace Decorative Arts Museum
  • Harley-Davidson Museum
Madison featuring katunäkymät
Madison
Halpa, Urheilu ja Yliopisto

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Capitol Square
Wisconsin Dells joka esittää kyltit ja katunäkymät
Wisconsin Dells
Vesipuisto, Viihde ja River View

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Devil's Lake State Park
Eau Claire
Lapsiystävällinen, Yliopisto ja Viihde

…"

Sheboygan
Sheboygan
Järvi, Lapsiystävällinen ja Beach View

…"

La Crosse featuring katunäkymät ja kaupunki
La Crosse
River View, Shoppailu ja Poolside Bars

…"