COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

AlaskaYhdysvallat

Yhdysvaltojen toiseksi nuorin osavaltio on myös maan suurin. Tämän kaukaisen alueen kohokohtia ovat vuoret, kullanhuuhdonta, koiravaljakot, valaat ja jäätiköt.

Yhteensä 1,7 miljoonan neliökilometrin suuruisen Alaskan valtava koko tarkoittaa, että osavaltion monipuolisilla alueilla on tarjolla lukuisia erilaisia seikkailuja. Alaskan-matkalla voit nauttia vuorista, jäätiköistä ja rannoista ja niiden vaihteluista eri vuodenaikoina.

Keskellä osavaltiota sijaitsevassa Fairbanksissa voit tutustua kaupungin historiaan kullankaivajien kaupunkina. Kokeile huuhtoa kultaa samoilla menetelmillä kuin vanhat tekijät 1840- ja 1850-luvuilla. Käy Alaskaland Pioneer Parkissa, jossa on uudelleenrakennettu Amerikan alkuperäiskansan kylä ja villin lännen huvipuisto. Alkukevään ja keskikevään välisenä aikana voit ihailla revontulien loistoa.

Matkusta Fairbanksista McKinley Explorer ‑junan kyydissä Denali National Parkiin, joka on yksi Alaskan vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Kokeneet vuoristokiipeilijät voivat kiivetä 6 190 metriä korkean Denalivuoren huipulle. Muut voivat tyytyä nauttimaan vaikuttavasta näystä vuoren heijastuessa Wonder Laken pinnasta. Halvalla Alaskan-matkalla voit nähdä hirviä, harmaakarhuja, peuroja ja 130 lintulajia kansallispuiston luonnossa.

Hemmottele itseäsi kylvyllä kuumassa lähteessä Chena Hot Springs Resortissa. Käy ihailemassa lähellä sijaitsevan Aurora Ice Museumin jääveistoksia. Melo kajakilla Chenajokea pitkin tai uhmaa jäätävän kylmää vettä kellumalla renkaan kyydissä.

Alaskan etelärannikolla sijaitsevassa Anchoragessa voit tutustua Prince William Soundin vuonoihin, patikoida Chugachvuorilla ja katsella maaliskuussa Iditarod-koiravaljakkokilpailun lähtöä. Perehdy Alaskan-kaupunkilomalla paikallishistoriaan Anchorage Museum at Rasmuson Centerissä ja tutkiskele eläväisiä näyttelyjä Alaska Native Heritage Centerissä. Nauti hiekkarannasta Kincaid Beachilla tai bongaa tundrakuikkia ja ui Goose Laken lämpimässä vedessä.

Kauempana etelässä sijaitsevassa Homerissa voit katsella päivän saalistaan lastaavia paikallisia ammattikalastajia. Mikä vielä parempaa, voit vuokrata kalastusaluksen ja pyytää itse lohta ja ruijanpallasta. Patikoi Kenaivuorilla ja laskettele Wosnesenskin jäätiköllä.

Alaskan pääkaupunki Juneau on mahtava paikka bongata valaita. Lähde jäätikkökävelylle, johon soveltuvia paikkoja on useita, kuten Herbertin, Sawyerin ja Mendenhallin jäätiköt ja Tracy Armin vuono.

Suositut kaupungit kohteessa Alaska

Fairbanks
Fairbanks
Shoppailu, Retki ja Revontulet

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Chenan kuumat lähteet
 • Pioneer-puisto
 • Creamer's Field
Juneau johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä
Juneau
Retki, Jäätikkö ja Vaellus

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Mendenhallin jäätikkö
 • Auke Bay
 • Tracy Arm Fjord
Anchorage joka esittää hiekkaranta ja auringonlasku
Anchorage
Vuori, Vaellus ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Alaskan kasvitieteellinen puutarha
 • Tony Knowles Coastal Trail
Denali featuring näkymät ja vuoret sekä pieni ryhmä ihmisiä
Denali
Luonto, Luonnonpuisto ja Retki

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Denali
 • Wonder-järvi
Seward joka esittää karu rannikko
Seward
Retki, Meri ja Jäätikkö

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kenai Fjordsin kansallispuisto
Sitka joka esittää ulkotaide ja metsänäkymät
Sitka
Vaellus, Kalastus ja Historiallinen

…"