Alaska

Yhdysvallat
Juneau
Yhdysvaltojen toiseksi nuorin osavaltio on myös maan suurin. Tämän kaukaisen alueen kohokohtia ovat vuoret, kullanhuuhdonta, koiravaljakot, valaat ja jäätiköt.

Yhteensä 1,7 miljoonan neliökilometrin suuruisen Alaskan valtava koko tarkoittaa, että osavaltion monipuolisilla alueilla on tarjolla lukuisia erilaisia seikkailuja. Alaskan-matkalla voit nauttia vuorista, jäätiköistä ja rannoista ja niiden vaihteluista eri vuodenaikoina.

Keskellä osavaltiota sijaitsevassa Fairbanksissa voit tutustua kaupungin historiaan kullankaivajien kaupunkina. Kokeile huuhtoa kultaa samoilla menetelmillä kuin vanhat tekijät 1840- ja 1850-luvuilla. Käy Alaskaland Pioneer Parkissa, jossa on uudelleenrakennettu Amerikan alkuperäiskansan kylä ja villin lännen huvipuisto. Alkukevään ja keskikevään välisenä aikana voit ihailla revontulien loistoa.

Matkusta Fairbanksista McKinley Explorer‑junan kyydissä Denali National Parkiin, joka on yksi Alaskan vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Kokeneet vuoristokiipeilijät voivat kiivetä 6190metriä korkean Denalivuoren huipulle. Muut voivat tyytyä nauttimaan vaikuttavasta näystä vuoren heijastuessa Wonder Laken pinnasta. Halvalla Alaskan-matkalla voit nähdä hirviä, harmaakarhuja, peuroja ja 130 lintulajia kansallispuiston luonnossa.

Hemmottele itseäsi kylvyllä kuumassa lähteessä Chena Hot Springs Resortissa. Käy ihailemassa lähellä sijaitsevan Aurora Ice Museumin jääveistoksia. Melo kajakilla Chenajokea pitkin tai uhmaa jäätävän kylmää vettä kellumalla renkaan kyydissä.

Alaskan etelärannikolla sijaitsevassa Anchoragessa voit tutustua Prince William Soundin vuonoihin, patikoida Chugachvuorilla ja katsella maaliskuussa Iditarod-koiravaljakkokilpailun lähtöä. Perehdy Alaskan-kaupunkilomalla paikallishistoriaan Anchorage Museum at Rasmuson Centerissä ja tutkiskele eläväisiä näyttelyjä Alaska Native Heritage Centerissä. Nauti hiekkarannasta Kincaid Beachilla tai bongaa tundrakuikkia ja ui Goose Laken lämpimässä vedessä.

Kauempana etelässä sijaitsevassa Homerissa voit katsella päivän saalistaan lastaavia paikallisia ammattikalastajia. Mikä vielä parempaa, voit vuokrata kalastusaluksen ja pyytää itse lohta ja ruijanpallasta. Patikoi Kenaivuorilla ja laskettele Wosnesenskin jäätiköllä.

Alaskan pääkaupunki Juneau on mahtava paikka bongata valaita. Lähde jäätikkökävelylle, johon soveltuvia paikkoja on useita, kuten Herbertin, Sawyerin ja Mendenhallin jäätiköt ja Tracy Armin vuono.

Suositut kaupungit kohteessa Alaska

Anchorage joka esittää hiekkaranta ja auringonlasku
Anchorage
Vuoristo, Vaellus ja Museot
Alaskan suurin kaupunki Anchorage tunnetaan paitsi revontulistaan myös mahdollisuuksista harrastaa vähän erikoisempia urheilulajeja, kuten leijahiihtoa tai jääpyöräilyä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Alyeskan hiihtokeskus
 • Tony Knowles Coastal Trail
 • Anchorage Museum
Fairbanks
Fairbanks
Shoppailu, Kierrokset ja Revontulet
Aika lähteä lomalle! Koe museoistaan, revontulistaan ja paikallisesta keittiöstään tunnettu Fairbanks.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Chenan kuumat lähteet
 • University of Alaska Museum of the North
 • Pioneer-puisto
Juneau johon kuuluu vuoret, yleiset rantanäkymät ja rannikkokaupunki
Juneau
Retket, Jäätiköt ja Vaellus
Ota suunnaksesi jäätiköistään, vaellusmahdollisuuksistaan ja paikallisesta keittiöstään tunnettu Juneau.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Mendenhallin jäätikkö
 • Auke Bay
 • Tracy Arm Fjord
Denali featuring näkymät ja vuoret sekä pieni ryhmä ihmisiä
Denali
Luonto, Luonnonpuistot ja Kierrokset
Denali odottaa: koe sen luontomaisemat, vaellusmahdollisuudet, ruokakulttuuri ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Denali National Park
 • Denali
 • Wonder-järvi
Seward featuring purjehdus, veneily ja venesatama
Seward
Retket, Meri ja Jäätiköt
Seward odottaa: koe sen luontomaisemat, merenranta ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Godwin Glacier
Homer joka esittää vuoret, lahti tai satama ja kivinen ranta
Homer
Meri, Kalastus ja Maisema
Pidätkö kalastuksesta, luonnosta ja auringonlaskut valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Homer!