Arizona

Yhdysvallat
Arizona johon kuuluu autiomaanäkymät
Nauti Lounais-Yhdysvaltojen ruoasta ja alkuperäiskansojen käsitöistä ja kulttuurista moderneissa suurkaupungeissa. Käy kolmessa upeassa kansallispuistossa.

Arizonan-matkalla voit ihailla syvää Grand Canyonia, Sedonan punaisia kallioita ja piikikkäitä jättikaktuksia osavaltion kauniissa ja monipuolisessa luonnossa. Arizonassa on useita suurkaupunkeja, jotka ovat kiehtova yhdistelmä nykyajan mukavuuksia ja Amerikan alkuperäiskansojen kulttuuria.

Pohjois-Arizonan halki virtaava Coloradojoki on uurtanut värikkäiden kerrostuneiden kivilajien läpi 1,6 kilometriä syvän Grand Canyonin. Tämä kansallispuisto sijaitsee Flagstaffin pohjoispuolella. Erityisen vaikuttava kokemus on katsella auringonnousua, jolloin horisontin yläpuolelle nouseva aurinko valaisee vaiheittain kallioseinämät. Varaa Arizonan-pakettimatkalle etukäteen majoitus rustiikkisesta Phantom Ranchin lomahotellista, joka sijaitsee joen äärellä, ja patikoi tai ratsasta muulilla kanjonin pohjalle jyrkkää ja kiemurtelevaa polkua pitkin.

Holbrookin lähellä sijaitsevassa Petrified Forest National Parkissa ja Painted Desertin alueella voit ihailla erittäin vanhoja muinaisjäänteitä, kuten yli 200 miljoonaa vuotta vanhoja dinosaurusten fossiileja ja kivettyneitä puita, ja tutustua ihmisen historiaan yli 13000vuoden ajalta 350:ssä Amerikan alkuperäiskansoihin liittyvässä kohteessa.

Phoenixissä voit puolestaan nauttia jännittävästä mutta rennosta suurkaupungin tunnelmasta. Kaupungissa on monia erilaisia nähtävyyksiä, kuten palontorjunnalle ja soittimille omistetut museot, linna, pueblo-arkkitehtuuria ja kasvitieteellinen puutarha, jota et ehkä osannut odottaa keskellä aavikkoa sijaitsevalta kaupungilta. Arizona State University West Campus ja sen yli 60000 opiskelijaa takaavat, että Arizonan-kaupunkilomalla tarjolla on paljon yliopistourheilua ja kuuluisa julkisen taiteen kokoelma.

Aja kauemmas etelään Tucsoniin, joka on mahtava paikka pelata golfia. Alueella on myös Saguaro National Park ja muita luontokohteita, joissa voit ihailla korkeita puumaisia kaktuksia ja aavikon villieläimiä. Meksikon raja sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä etelässä. Maistele Arizonan keittiön ainutlaatuisia ja autenttisia meksikolaisia salsoja, opuntiakaktuksesta valmistettuja cocktaileja ja makeasta mesquitopuujauhosta leivottuja herkkuja.

Arizonan kesät ovat erittäin kuumia ja kuivia. Muut vuodenajat ovat miellyttäviä, minkä vuoksi osavaltio on aktiivisten eläkeläisten ja rentouttavaa lomaa kaipaavien suosikkikohde. Katsele, kuinka aavikko herää eloon ja kukkii värikkäästi harvinaisten sateiden jälkeen. Talvella voit jopa lasketella Flagstaffissa ja Williamsissa.

Suositut kaupungit kohteessa Arizona

Phoenix
Phoenix
Urheilu, Golf ja Teatterit
Myyttisen Feenix-linnun mukaan nimetty Phoenixin kaupunki on noussut intiaanien muinaisten asuinsijojen tuhkasta Arizonan suurimmaksi kaupungiksi.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Musical Instrument Museum
 • Vanhakaupunki
 • Western Spirit: Scottsdale's Museum of the West
Tucson johon kuuluu autiomaanäkymät
Tucson
Aavikot, Yliopistot ja Urheilu
Tucson odottaa: koe sen aavikkomaisemat, yliopistotunnelma, teatterit ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Tucsonin kasvipuutarha
 • Saguaron kansallispuisto
 • Sabinon kanjoni
Sedona joka esittää vuoret ja maisemat
Sedona
Vaellus, Joet ja Maisema
Pidätkö vaeltamisesta, jokinäköaloista ja linnastaan valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Sedona!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Slide Rockin kansallispuisto
 • Red Rock State Park
 • Bell Rock
Flagstaff featuring katunäkymät
Flagstaff
Ruokailu, Vaellus ja Vuoristo
Koe vaellusmahdollisuuksistaan, festivaaleistaan ja paikallisesta keittiöstään tunnettu Flagstaff!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Oak Creek Canyon
 • Meteor-kraatteri
 • Lowellin observatorio
Grand Canyon joka esittää rauhalliset maisemat ja rotko tai kanjoni
Grand Canyon
Retket, Vaellus ja Luonto
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Grand Canyon ja koe sen vaellusmahdollisuudet, luontomaisemat, auringonlaskut sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Yavapai Point
 • Bright Angel Trailhead
 • Mather Point
Prescott
Prescott
Historiallinen, Vuoristo ja Vaellus
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Prescott ja koe sen kirjasto, historialliset kohteet, taidegalleriat sekä monet muut nähtävyydet!