ErcolanoItalia

Naapurikaupunki Pompeijia rauhallisempi ja helpommin hahmotettava Ercolano sijaitsee Vesuviuksen juurella ja on täynnä arkeologisia ja kulttuurisia ihmeitä.

Ercolanon historiallisilla raunioilla pääset tutustumaan vaikuttavaan Rooman valtakunnan aikaiseen kaupunkiin ja demokraattisen ajattelun varhaisiin merkkeihin. Täällä orjilla oli säännöllisin väliajoin mahdollisuus ostaa vapaus ja saada ajan kuluessa jopa täydet kansalaisoikeudet. Tutustu tämän länsimaisen sivistyksen merkkipaalun taustalla olevaan tarinaan.

Monet saapuvat lomalle Ercolanoon tutustumaan tulivuoren hautaaman Rooman valtakunnan aikaisen kaupungin, Herculaneumin, raunioihin. Ennen vuonna 79 tapahtunutta Vesuviuksen purkautumista Herculaneum oli varakas kaupunki, jossa rikkaat ja köyhät asuivat lähellä toisiaan. Tulivuorenpurkauksesta huolimatta kaupungin mosaiikit ovat säilyneet värikkäinä ja monikerroksisten rakennusten marmori hohtaa edelleen. Kävele raunioilla ja kuvittele, miltä aikoinaan tuntui kuljeskella tässä kauniissa kaupungissa.

Vietä aikaa Il Miglio d’Orolla eli Kultaisella maililla. Ihastele roomalaisten arkkitehtien ylenpalttisia taidonnäytteitä ja tutki Villa Favoritan, Villa Aprilen ja Villa Compolieton hienoja yksityiskohtia ja vahingoittumattomia sisätiloja.

Museo Archeologico Virtualessa pääset tutustumaan kaupungin asukkaiden jokapäiväiseen elämään. Museo on hyvä paikka aloittaa alueen historiaan tutustuminen.

Rauniot ovat tärkein syy matkustaa Ercolanoon, mutta kuljeskele myös Mercato di Puglianolla. Katu vetää puoleensa erityisesti vintagevaatteiden myyjiä, ja hinnat ovat usein edullisempia kuin kaupoissa. Osta erilainen matkamuisto – vaikkapa vanha villapaita.

Kaupunki sijaitsee 240 kilometrin päässä Roomasta. Ercolanon matkaan voi yhdistää myös retken Pompeijiin ja Parco Nazionale del Vesuvioon. Huolellisesti valmistautumalla molemmat kaupungit voi nähdä yhden päivän aikana, mutta aikaa kannattaa varata enemmänkin.

Toisin kuin Pompeiji, Ercolano on kehittynyt kaupungin sisäosien ympärille. Voit majoittua Ercolanon lomalla esimerkiksi napolilaistyylisiin kartanohotelleihin lähelle raunioita. Kun päivä kääntyy iltaan, voit ihailla huoneesi ikkunasta upeaa maamerkkiä, jonka tulivuoren laava ja muta aikoinaan peittivät alleen.

Huippuhotellit kohteessa Ercolano

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Il San Cristoforo
Il San Cristoforo
Via Sacerdote Cozzolino Benedetto 29I, Ercolano, Campania
Hinta on 119 € per yö

Museo Archeologico Virtuale on 3 kilometrin ja Herculaneumin arkeologinen alue on 3,6 kilometrin päässä tästä kansallispuistossa sijaitsevasta maatilamajoituksesta. ...

4.8/5Exceptional! (137 arvostelua)

"Just wow! Hard to describe the beauty of this place! Il San Cristoforo is hands down the nicest and most beautiful hotel I've ever stayed in Italy, and I've visited Italy few times before. The hotel is brand new, only one month old. We were welcomed by amazing young gentleman (can't remember his ..."…"

Arvosteltu 5.8.2018

Il San Cristoforo
Hotel Herculaneum
Hotel Herculaneum
3 out of 5
Corso Resina 230, Ercolano, NA
Hinta on 49 € per yö

Herculaneumin arkeologinen alue ja Museo Archeologico Virtuale sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pietrarsan rautatiemuseo ja Pompejin arkeologinen ...

4.4/5Excellent! (383 arvostelua)
Best prize/quality/location in Ercolano

"New hotel. Lovely staff. Breakfast was continental with good cappuccino/coffee but "rush hour" didn't work too well yet. I´m sure they will find their way. Very clean and decorated with Ikea in a smart and nice way. Location: opposite the Ancient Herculaneum, easy to find, downhill from the train ..."…"

Arvosteltu 27.10.2015

Hotel Herculaneum
Villa Durante
Villa Durante
Corso Resina 310, Ercolano, Napoli
Hinta on 85 € per yö

Napolinlahti ja Herculaneumin arkeologinen alue sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä aamiaismajoituksesta. Pietrarsan rautatiemuseo sijaitsee 3,6 kilometrin ...

4.7/5Exceptional! (11 arvostelua)
Beautiful, unique and highly recommended

"Huge, beautifully decorated villa in Ercolano - a good place for exploring Amalfi coast and Pompei / Vesuvio. The service is charming, safe parking and altogether a great experience."…"

Arvosteltu 16.2.2020

Villa Durante

Suositut vierailukohteet – Ercolano

Herculaneumin arkeologinen alue
Kuva majoitusliikkeestä Herculaneumin arkeologinen alue

Herculaneumin arkeologinen alue

4.5/5(6 arvostelua)

Ota selvää kohteen Herculaneumin arkeologinen alue historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Ercolano tunnetuista muistomerkistä. Tutustu alueen merkittäviin arkeologisiin alueisiin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Vesuvius-tulivuori
Kuva majoitusliikkeestä Vesuvius-tulivuori

Vesuvius-tulivuori

4/5(2 arvostelua)

Tutki luontoa kohteessa Vesuvius-tulivuori, joka on kohteessa Ercolano sijaitseva suosittu viheralue. Vieraile alueen merkittävillä arkeologisilla alueilla tai kuljeksi rannikolla.

Vesuviuksen kansallispuisto
Kuva majoitusliikkeestä Vesuviuksen kansallispuisto

Vesuviuksen kansallispuisto

Tutki luontoa kohteessa Ercolano sijaitsevalla ihastuttavalla viheralueella Vesuviuksen kansallispuisto. Vieraile alueen merkittävillä arkeologisilla alueilla tai kuljeksi rannikolla.

Pompejin arkeologinen puisto
Kuva majoitusliikkeestä Pompejin arkeologinen puisto

Pompejin arkeologinen puisto

4.5/5(19 arvostelua)

Pompejin arkeologinen puisto on kohteessa Pompeji sijaitseva loistava museo, jolla on värikäs historia. Vaella alueen kuvankauniissa puutarhoissa.

Napolin satama
Kuva majoitusliikkeestä Napolin satama

Napolin satama

4/5(2 arvostelua)

Tutustu kohteessa Napoli sijaitsevaan satamaan Napolin satama. Nauti tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kiehtovista museoista.

Casertan palatsi
Kuva majoitusliikkeestä Casertan palatsi

Casertan palatsi

Voit oppia lisää kohteen Caserta paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteen Casertan palatsi kaltaisilla tärkeillä muistomerkeillä. Vaella puutarhoissa tai piipahda alueen viinitiloilla.

Kohteen Ercolano lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuninkaallinen palatsi johon kuuluu vanha arkkitehtuuri sekä pieni ryhmä ihmisiä

Napoli

Vesuvius - Pompeiji johon kuuluu yleiset rantanäkymät, kaupunki ja vuoret

Vesuvius - Pompeiji