Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Fontana di Trevi -suihkulähde

Roomassa on valtava määrä erilaisia vettä hyväkseen käyttäviä monumentteja ja patsaita, mutta ehdottomasti kuuluisin niistä on Fortuna di Trevi -suihkulähde.

Fontana dei Trevi -suihkulähde on Rooman suurin barokinaikainen suihkulähde ja Nicola Salvin ja Giuseppe Panninin taidonnäyte. Se sijaitsee kolmen tien risteyksessä, joten se on nimetty sijaintinsa mukaan (”tre vie”).

Parhaiten voit ihailla Fontana dei Treviä ostamalla jäätelön jostakin lähistön kioskeista ja istuutumalla suihkulähteen portaille nauttimaan sitä. Suurimmaksi osaksi travertiinista ja Carrara-marmorista veistetyn suihkulähteen päähahmo on parrakas merten hallitsija Okeanus, joka ratsastaa simpukanmuotoisilla vaunuilla, joita vetää kaksi tritonien ohjastamaa hevosta. Jumalhahmo Abundantia seisoo vasemmanpuoleisessa syvennyksessä kädessään runsaudensarvi, ja oikealla oleva laakeriseppelepäinen patsas pitelee kuppia, josta käärme juo. Kasvien ystävät voivat yrittää tunnistaa kaikki 30 eri kasvilajiketta, jotka on kaiverrettu suihkulähteeseen.

Jos yrität samaa kuin päähenkilö vuoden 1960 elokuvassa La Dolce Vita (jossa Anita Eckberg tanssi suihkulähteessä), joudut tekemisiin poliisin kanssa, mutta voit silti huoletta juoda lähteen vettä. Vesi tulee keisari Caesar Augustuksen jo vuonna 17 eaa. rakennuttamasta akveduktista, joten se on aina puhdasta ja raikasta. Lisäksi aina kuuluu asiaan heittää lähteeseen muutama taskun pohjalla oleva kolikko. Sanotaan, että yksi kolikko takaa paluun Roomaan, kaksi kolikkoa rakastumisen roomalaiseen, ja kolme kolikkoa merkitsee hääkelloja. Toimipa tämä tai ei, suihkulähteeseen heitetään joka päivä noin 4 000 Yhdysvaltain dollarin edestä rahaa, joka lahjoitetaan paikallisiin hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Jos aikasi riittää, käy suihkulähteellä kaksi kertaa: toisen kerran päivällä, jolloin travertiini hehkuu keskipäivän auringossa, ja illalla, jolloin se kimaltelee illan kullankeltaisessa valossa.

Fontana dei Trevi sijaitsee Rooman keskustan alueella Via del Corso -kadusta itään. Sen lähellä on monia muita nähtävyyksiä, kuten espanjalaiset portaat. Barberinin metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä suihkulähteeltä.


Alueen Fontana di Trevi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 10 441 majoitusliikettä kohteen Fontana di Trevi lähellä
Hotel Quirinale 90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rooma, RM
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  iQ Hotel Roma 79 €
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Rooman oopperatalo ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Via XX Settembre ja Piazza della Repubblica ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Artemide 127 €
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Thermae Diocletianin roomalaisen kylpylän rauniot, Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Forum Romanum ja Villa Borghesen puisto ovat myös 2 kilometrin päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Best Western Plus Hotel Universo 83 €
    Best Western Plus Hotel Universo

    Best Western Plus Hotel Universo

    Via Principe Amedeo 5/B, Rooma, RM
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Thermae Diocletianin roomalaisen kylpylän rauniot, Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Palazzo delle Esposizioni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Rooman Terminin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Raffaello 56 €
     Hotel Raffaello

     Hotel Raffaello

     Via Urbana 3/5, Rooma, RM
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Rooman oopperatalo ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Nazionale-katu ja Via XX Settembre ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Cavourin asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Repubblica - Teatro dell'Operan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Nazionale 132 €
      Hotel Nazionale

      Hotel Nazionale

      Piazza Montecitorio, 131, Rooma, RM
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Palazzo Montecitorio (palatsi) ja Via del Corso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pantheon ja Fontana di Trevi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Spagnan asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Barberinin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Condotti 67 €
       Hotel Condotti

       Hotel Condotti

       Via Mario Dè Fiori 37, Rooma, RM
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Via Condotti, Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ja Via del Corso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Espanjalaiset portaat ja Pincio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Spagnan asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Flaminio - Piazza del Popolon asema 11 minuutin kävelymatkan päässä.

        9HOTEL CESARI 56 €
        9HOTEL CESARI

        9HOTEL CESARI

        Via di Pietra 89a, Rooma, RM
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Palazzo Montecitorio (palatsi) ja Via del Corso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Pantheon ja Fontana di Trevi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Barberinin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Spagnan asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.