Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Fontana di Trevi -suihkulähde

Roomassa on valtava määrä erilaisia vettä hyväkseen käyttäviä monumentteja ja patsaita, mutta ehdottomasti kuuluisin niistä on Fortuna di Trevi -suihkulähde.

Fontana dei Trevi -suihkulähde on Rooman suurin barokinaikainen suihkulähde ja Nicola Salvin ja Giuseppe Panninin taidonnäyte. Se sijaitsee kolmen tien risteyksessä, joten se on nimetty sijaintinsa mukaan (”tre vie”).

Parhaiten voit ihailla Fontana dei Treviä ostamalla jäätelön jostakin lähistön kioskeista ja istuutumalla suihkulähteen portaille nauttimaan sitä. Suurimmaksi osaksi travertiinista ja Carrara-marmorista veistetyn suihkulähteen päähahmo on parrakas merten hallitsija Okeanus, joka ratsastaa simpukanmuotoisilla vaunuilla, joita vetää kaksi tritonien ohjastamaa hevosta. Jumalhahmo Abundantia seisoo vasemmanpuoleisessa syvennyksessä kädessään runsaudensarvi, ja oikealla oleva laakeriseppelepäinen patsas pitelee kuppia, josta käärme juo. Kasvien ystävät voivat yrittää tunnistaa kaikki 30 eri kasvilajiketta, jotka on kaiverrettu suihkulähteeseen.

Jos yrität samaa kuin päähenkilö vuoden 1960 elokuvassa La Dolce Vita (jossa Anita Eckberg tanssi suihkulähteessä), joudut tekemisiin poliisin kanssa, mutta voit silti huoletta juoda lähteen vettä. Vesi tulee keisari Caesar Augustuksen jo vuonna 17 eaa. rakennuttamasta akveduktista, joten se on aina puhdasta ja raikasta. Lisäksi aina kuuluu asiaan heittää lähteeseen muutama taskun pohjalla oleva kolikko. Sanotaan, että yksi kolikko takaa paluun Roomaan, kaksi kolikkoa rakastumisen roomalaiseen, ja kolme kolikkoa merkitsee hääkelloja. Toimipa tämä tai ei, suihkulähteeseen heitetään joka päivä noin 4 000 Yhdysvaltain dollarin edestä rahaa, joka lahjoitetaan paikallisiin hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Jos aikasi riittää, käy suihkulähteellä kaksi kertaa: toisen kerran päivällä, jolloin travertiini hehkuu keskipäivän auringossa, ja illalla, jolloin se kimaltelee illan kullankeltaisessa valossa.

Fontana dei Trevi sijaitsee Rooman keskustan alueella Via del Corso -kadusta itään. Sen lähellä on monia muita nähtävyyksiä, kuten espanjalaiset portaat. Barberinin metroasema on lyhyen kävelymatkan päässä suihkulähteeltä.


Alueen Fontana di Trevi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 9 280 majoitusliikettä kohteen Fontana di Trevi lähellä
Domus Del Corso Flaminio 40 €
Domus Del Corso Flaminio

Domus Del Corso Flaminio

Piazzale Flaminio 19, Rooma
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Villa Borghese (puutarha), Via del Corso ja Piazza del Popolo (aukio) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Nykytaiteen kansallisgalleria ja Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Flaminio - Piazza del Popolon asema ja Rome Piazzale Flaminion asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Quirinale 105 €
  Hotel Quirinale

  Hotel Quirinale

  Via Nazionale 7, Rooma, RM
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Via XX Settembre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Via Veneto ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   iQ Hotel Roma 115 €
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rooma, RM
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Rooman oopperatalo ja Nazionale-katu sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Via XX Settembre ja Piazza della Repubblica ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    The Hive Hotel 86 €
    The Hive Hotel

    The Hive Hotel

    Via Torino 6, Rooma, Roma
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Rooman oopperatalo ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Nazionale-katu ja Piazza della Repubblica ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cavourin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Delle Nazioni 136 €
     Hotel Delle Nazioni

     Hotel Delle Nazioni

     Via Poli 7, Rooma, RM
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Via del Tritone ja Fontana di Trevi sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Via del Corso ja Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Barberinin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Spagnan asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Artemide 161 €
      Hotel Artemide

      Hotel Artemide

      Via Nazionale 22, Rooma, RM
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Forum Romanum ja Villa Borghese (puutarha) ovat myös 2 kilometrin päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Barberinin asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Augusta Lucilla Palace 62 €
       Augusta Lucilla Palace

       Augusta Lucilla Palace

       Via Massimo d'Azeglio, 24, Rooma, RM
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Rooman oopperatalo, Nazionale-katu ja Piazza della Repubblica sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) ja Via Marsala ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Repubblica - Teatro dell'Operan asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Rooman Terminin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        UNAHOTELS Decò Roma 156 €
        UNAHOTELS Decò Roma

        UNAHOTELS Decò Roma

        Via Giovanni Amendola, 57, Rooma, RM
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Nazionale-katu, Rooman oopperatalo ja Basilica di Santa Maria Maggiore (kirkko) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Piazza della Repubblica ja Via Marsala ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Rooman Terminin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Repubblica - Teatro dell'Operan asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.