Pääosion alkuosa

Miami

Shoppailu, Ranta ja Elävää musiikkia

Kesyttämätön luonto ja kauniit ihmiset elävät Miamissa rinta rinnan Evergladesin erämaa-alueelta Calle Ochon villin samban rytmeihin.

Miten pääset kohteeseen Miami?

Miamin upeat rannat, art deco -arkkitehtuuri ja runsas yöelämätarjonta tekevät tästä Floridan suurimmasta kaupungista todellisen ”Magic Cityn”, joksi sitä muun muassa kutsutaan. Tätä lempinimeä alettiin käyttää 1920-luvulla, jolloin kaupungin lukuisat rakennusprojektit tuntuivat muuttaneen Miamin yhdessä yössä. Nykyään kaupungin trooppinen ilmasto sekä Miami Beachin ja South Beachin hiekkarannat houkuttelevat kaikenlaista väkeä häämatkalaisista perheisiin ja julkisuuden henkilöihin. Vietä sinäkin Miamissa unohtumaton kaupunkiloma. Hiekkarantojen ja lämpimän ilmaston lisäksi Miamissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet, paljon tasokkaita ruokapaikkoja sekä museoita, kauniita puistoja ja monipuolinen yöelämä.

Käy kävelyllä Biscayne Bayn Vizcaya Museum and Gardens -puistossa, jonka neljän hehtaarin alueella sijaitsee myös museo. Puistossa on eurooppalaistyylinen 1910-luvulla rakennettu huvila, joka on kuuluisa harvinaisista orkideoistaan. Miami Seaquarium -meriakvaario on mainio paikka, jossa koko perhe voi viettää helposti kokonaisen päivän satoihin eri merieläinlajeihin tutustuen ja valas- ja delfiiniesityksiä katsellen. Myös Jungle Island on perheiden suosikki. Tässä keskustan ja South Beachin välissä sijaitsevassa eläintarhassa elää useita erittäin harvinaisia eläimiä sekä Pinky, polkupyöräilevä kakadu.

Kun olet nauttinut tarpeeksi auringosta, tutustu eri kaupunginosiin, kuten Miami Beach Architectural Districtiin. Tällä Art Deco Districtiksi kutsutulla alueella on paljon 1920- ja 1930-luvun rantaelämälle tyypillistä arkkitehtuuria. Nauti vanhan ajan drinkki, rentoudu rannalla ja nauti merimaisemista jossakin alueen useista pastellinsävyisistä retrorakennuksista. Voit ihastella niitä myös sisältä, sillä monet on muunnettu ravintoloiksi, baareiksi ja hotelleiksi.

Joka talvi Little Havanassa järjestetään yhdet maailman suurimmista festivaaleista. Calle Ochon katufestivaaleissa käy joka vuosi yli miljoona ihmistä. Jos vierailet Miamissa maaliskuun alussa, osallistu tähän Miamin latinalaisamerikkalaisen väestön kulttuuria juhlistavaan rentoon tapahtumaan, jossa latinalaisrytmit raikaavat ja perinneruoka maistuu.

Kun olet nähnyt kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, tee niin kuin paikalliset. Käy lomallasi katsomassa Miami Heat -koripallojoukkueen peli tai syö tuoreita rapuja South Beachin perinteikkäässä Joe’s Stone Crab -ravintolassa, joka on tarjoillut maukkaita mereneläviä jo vuodesta 1913. Suuntaa pyyhkeinesi kuuluisalle Miami Beachille uimaan ja ottamaan aurinkoa. Ihastele auringonlaskua South Beachilla tai suuntaa johonkin Miamin legendaarisista yökerhoista ja tanssi, kunnes aamu jälleen valkenee.

Miami – aktiviteetit

Huvila sekä sen puutarhat ja piha-alueet muodostavat kansallisesti ja historiallisesti tunnustetun maamerkin, joka on vehreä keidas keskellä Miamia aivan Biscayne Bayn rannalla.

Tämä koulutukseen ja eläinten suojeluun sitoutunut eläintarha, jossa eläimet saavat vaeltaa vapaasti, on yksi lajinsa vanhimpia Yhdysvalloissa. Näe eläimiä, tutustu näyttelyihin ja pidä hauskaa huvipuistolaitteissa.

Lähde ostoskierrokselle kohteeseen Lincoln Road Mall, joka on kohteessa Miami Beach sijaitseva tunnettu ostosalue. Vaella alueen kauniilla rannoilla tai piipahda viehättävissä kahviloissa.

Sukella trooppiselle koralliriutalle ja ui kalojen ja merinisäkkäiden joukossa tässä suuressa meriakvaariossa, joka on tunnettu delfiini- ja merileijonaesityksistään.

Leiki tiikerinpentujen kanssa ja kävele vapaasti lentävien lintujen keskellä tässä trooppisessa eläintarhassa.

Tämä tyylikäs bulevardi trendiputiikkeineen, hienoine illallisravintoloineen ja useine kulttuurikohteineen on ehdoton paikka, jossa Miamissa kannattaa tulla nähdyksi.

Pääset kunnon lomatunnelmaan viettämällä rentouttavan päivän kohteessa Miami Beach sijaitsevalla suositulla rannalla Lummus Park Beach. Tutustu alueen eloisiin baareihin ja upeaan elävään musiikkiin.

Tämä perhekohde on käytännönläheinen tiede-, luonnontiede-, astronomia- ja tekniikkamuseo.

Kohteen Miami parhaat kaupunginosat

Mitkä muut kohteet ovat samanlaisia kuin Miami?

Löydä samankaltaisia kohteita, joista saatat pitää