Florida

Yhdysvallat
Florida
Tässä Sunshine State -osavaltiossa on lämmin ilmasto, useita teemapuistoja, avaruuskeskuksia, pitkiä hiekkarantoja, upeita golfkenttiä ja kolme kansallispuistoa.

Lämmin Florida tarjoaa paljon rentoa tekemistä ja jännittävää koettavaa niin huoletonta elämää etsiville eläkeläisille, kevätlomaansa viettäville opiskelijoille kuin aktiivisesta lomanvietosta pitäville perheellisille. Vietä Floridan auringossa viikko tai vaikka koko loppuelämäsi.

Osavaltioon tutustuminen kannattaa aloittaa sen rannoista. Floridassa on 1328 kilometriä rantaviivaa sekä Atlantin rannikolla että Meksikonlahden puolella. Elämää ja ihmisiä kuhiseva Miami Beach, perheiden suosima Fort Lauderdale ja rauhallinen Sanibel Island ovat kaikki erinomaisesti uimiseen ja auringonottoon soveltuvia rantakohteita. Aja autosi Daytona Beachin rantahiekalle tai näe vuosittainen Daytona 500 -autokilpailu Daytona International Speedway -kilparadalla.

Vietä perhelomaa jossakin Floridan useista mahtavista teemapuistoista, kuten Disneyn Magic Kingdomissa, SeaWorldissa, Busch Gardensissa tai Universal Studiosissa. Tee retki Space Coast -rannikolle ja tutustu avaruuden valloituksen mielenkiintoiseen historiaan.

Florida on todellinen golffareiden paratiisi. Muun muassa Tiger Woods asuu itselleen rakennuttamassaan talossa Jupiter Islandilla ja harjoittelee siellä omalla nelireikäisellä harjoitteluradallaan. Siellä tuskin saat pelata, mutta eri puolilla osavaltiota on yhteensä lähes 1400 golfkenttää. Kokeile edullisia yleisiä kenttiä tai upeaa Streamsongin lomakeskuksen kenttää. Jos budjettisi sallii, voit pelata myös ylellisellä TPC at Sawgrass -kentällä, jonka erikoisuus on esimerkiksi pienellä saarella sijaitseva viheriö.

Vieraile lomallasi jossakin Floridan kolmesta kansallispuistosta. Biscayne on tunnettu mangrovemetsistään, koralliriutoistaan, manaateistaan, krokotiileistaan, merikilpikonnistaan ja muuttohaukoistaan, ja sen alueella sijaitsevat myös Florida Keysin muodostavat saaret. Lähde veneretkelle Dry Tortugasiin ja näe Yhdysvaltain sisällissodan aikainen linnake sekä haaksirikkoutuneita aluksia. Everglades on laaja erämaa-alue, jonka mangrove-ekosysteemissä elää yli 30 suojeltua eläinlajia.

Floridassa on myös useita kulttuurikohteita. Miami Museum of Contemporary Art on kiehtova studio- ja performanssitaiteen keskus, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta. Lisäksi Miamissa on useita eläintarhoja ja luonnonsuojelualueita villieläimineen, yli 20 museota, viiden eri urheilulajin ammattilaisjoukkueet sekä useita espanjankielisiä tapahtumia ja nähtävyyksiä.

Floridassa käy vuosittain yli 90 miljoonaa turistia. Vietä sinäkin lomasi Floridassa ja ole yksi heistä.

Suositut kaupungit kohteessa Florida

Miami featuring syöminen ulkona, hotelli ja katunäkymät
Miami
Näkymä rannalle, Shoppailu ja Meri
Kesyttämätön luonto ja kauniit ihmiset elävät Miamissa rinta rinnan Evergladesin erämaa-alueelta Calle Ochon villin samban rytmeihin.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Ocean Drive
 • Art Deco Historic District
 • Española Way
Orlando joka esittää yökuvat, kaupunki ja kyltit
Orlando
Perheystävällinen, Shoppailu ja Teemapuistot
Löydä sisäinen lapsesi Walt Disney World® Resortissa, ui delfiinien kanssa SeaWorld® Orlandossa ja opi mielenkiintoisia asioita maailmankaikkeudesta Kennedyn avaruuskeskuksessa. Ne kaikki sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Walt Disney World® Resort
 • Universal Studios Florida™
 • Walt Disney World®
Fort Lauderdale featuring trooppiset näkymät, auringonlasku ja lahti tai satama
Fort Lauderdale
Näkymä rannalle, Retket ja Allasbaarit
Tämä aurinkoinen ja kanavien halkoma Floridan Venetsia on mainio paikka nauttia tyylikkäästä rantaelämästä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Las Olas Beach
 • Fort Lauderdale Beach Park
 • Hollywood Beach
Friendship Park featuring taivas, lähde ja yökuvat
Jacksonville
Näkymä rannalle, Joet ja Urheilu
Pidätkö jokinäköaloista, elävästä musiikista ja rannastaan valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Jacksonville!

Vierailun arvoisia kohteita

 • TIAA Bank Field
 • Jacksonville Zoo and Gardens
 • Tiede- ja historiamuseo
Tampa featuring lahti tai satama, silta ja kaupunki
Tampa
Puutarhat, Urheilu ja Elävä musiikki
Matkalla Tampassa tutustut maailman entiseen tupakkapääkaupunkiin, joka on nykyisin suosittu matkakohde huvipuistojen, villieläinten ja luonnon kauneuden vuoksi.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Floridan akvaario
 • Busch Gardens Tampa Bay
 • Tampa Riverwalk
Fort De Soton puisto featuring ranta
St. Petersburg - Clearwater
Näkymä rannalle, Auringonlaskut ja Kirkasvetiset rannat
Ota suunnaksesi rannoistaan, elävästä musiikistaan ja baareistaan tunnettu St. Petersburg - Clearwater.

Vierailun arvoisia kohteita

 • John's Pass Village & Boardwalk
 • Salvador Dali -museo
 • Tropicana Field Stadium