Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Millesgården

Tutustu yhden Ruotsin kuuluisimpiin lukeutuvan taideperheen entiseen kotiin. Näe huoneet, joissa taiteilijat työskentelivät, ja kuljeskele taloa ympäröivän puutarhan veistospuistossa.

Millesgården on taidemuseo ja puisto, joka sijaitsee Tukholmaan kuuluvan Lidingön saaren kallioilla. Se on ansioituneen ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Millesin ja tämän vaimon Olga Millesin, muotokuvataiteilijan, entinen koti. Vieraile huoneissa, joissa pariskunta työskenteli, kävele veistospuistossa ja näe monien muiden kuuluisien taiteilijoiden töitä. 

Aloita kierros taiteilijan kodista. Carl ja Olga Milles asuivat ja työskentelivät täällä 1910- ja 1920-luvuilla. Siirry punaiseen huoneeseen, jossa on joitakin Carl Millesin suosituimpia veistoksia. Niiden joukossa on esimerkiksi Solglitter (”Auringon kimallus”), jonka mytologinen hahmo kuvaa delfiinillä ratsastavaa nymfiä. Musiikkihuoneessa näet Donatellolle omistetun marmoriveistoksen sekä saksalaisia ja itävaltalaisia puuveistoksia. Munkinkammiossa sijaitsee studio, jossa Olga Milles työskenteli.

Lisää veistoksia, altaita ja suihkulähteitä on museon terassipuutarhassa. Yläterassin kohokohtia ovat Carl Millesin miespuolista merenneitoa esittävä Lilla Tritonen -veistos ja tanssivia naisia esittävä Danserskor-veistos. Muista myös puutarhan ”Pikku-Itävalta”-osio, jossa on kasvillisuutta Alpeilta ja Pohjoismaista. Carl Milles loi tämän puutarhan yllätyssyntymäpäivälahjaksi vaimolleen. Suurelta alaterassilta on loistavat näkymät Tukholman keskustaan. Siellä on myös suihkulähde nimeltä Europa och tjuren (”Europa ja härkä”), joka perustuu tarinaan kreikkalaisesta jumalasta Zeuksesta.

Tarkista vaihtuvia näyttelyitä koskevat tiedot museon verkkosivuilta. Vastikään museossa järjestettiin esimerkiksi Normandian maalareita esittelevä näyttely, joka esitteli ranskalaisten taidemaalareiden Monet'n ja Renoirin töitä.

Lidingön saarella sijaitsevaan Millesgårdeniin linnaan on Tukholman keskustasta 15 minuutin ajomatka. Museon sisäänkäyntiä vastapäätä on ilmainen pysäköintialue, mutta se täyttyy nopeasti. Voit myös matkustaa bussilla Torsvikin torille ja kävellä sieltä lyhyen matkan museolle.

Museo on kesäisin avoinna joka päivä ja talvella kaikkina muina päivinä paitsi maanantaisin. Museo on suljettu jouluaattona ja joulupäivänä. Alle 19-vuotiaat pääsevät sisään maksutta. Heinäkuussa museossa järjestetään opastettuja kierroksia. Englanninkielisestä opastuksesta veloitetaan lisämaksu. Tarkista tiedot museon virallisilta verkkosivuilta.


Alueen Millesgårdenin taidekeskus opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 512 majoitusliikettä kohteen Millesgårdenin taidekeskus lähellä
Scandic Foresta 107 €
Scandic Foresta

Scandic Foresta

Herserudsvägen 22, Box 1023, Lidingö
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Millesgårdenin taidekeskus on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Värtahamnenin satama ja Tukholman olympiastadion sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Tukholman Frihamnen-terminaali ja Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (Kungliga Tekniska högskolan) ovat myös 5 kilometrin päässä. Torsvikin raitiovaunupysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Baggebyn raitiovaunupysäkki on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Radisson Blu Waterfront Hotel 101 €
  Radisson Blu Waterfront Hotel

  Radisson Blu Waterfront Hotel

  Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 2 kilometrin päässä. Tukholman päärautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Tukholman keskusasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Scandic Ariadne 75 €
   Scandic Ariadne

   Scandic Ariadne

   Södra Kajen 37, Tukholma
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Värtahamnenin satama ja Tukholman olympiastadion sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Vasa-museo ja Gröna Lundin huvipuisto ovat myös 5 kilometrin päässä. Gärdetin T-Bana-asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karlaplanin metroasema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

    Lidingö Arena Hotell 67 €
    Lidingö Arena Hotell

    Lidingö Arena Hotell

    Stockholmsvägen 35, Lidingö
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Millesgårdenin taidekeskus on 0,9 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta hotellista. Tukholman olympiastadion ja Värtahamnenin satama sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (Kungliga Tekniska högskolan) ja Tukholman Frihamnen-terminaali ovat myös 5 kilometrin päässä. Torsvikin raitiovaunupysäkki on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Baggebyn raitiovaunupysäkki on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

     Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm 93 €
     Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

     Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

     Vasagatan 1, Tukholma
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Drottninggatan ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. T-Centralenin metroasema ja Tukholman päärautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hobo 88 €
      Hobo

      Hobo

      Brunkebergstorg 4, Tukholma, Stockholms Laen
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Ruotsin kuninkaallinen ooppera, NK-tavaratalo (Nordiska Kompaniet) ja Tukholman keskiaikamuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman kuninkaanlinna ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel C Stockholm 89 €
       Hotel C Stockholm

       Hotel C Stockholm

       Vasaplan 4, Tukholma
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman suurkirkko (Storkyrkan) ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 2 kilometrin päässä. T-Centralenin metroasema ja Tukholman keskusasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Clarion Collection Hotel Tapto 99 €
        Clarion Collection Hotel Tapto

        Clarion Collection Hotel Tapto

        Jungfrugatan 57, Tukholma
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (Kungliga Tekniska högskolan), Vasa-museo ja Tukholman olympiastadion sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä keskustassa sijaitsevasta hotellista. ABBA-museo ja Skansen ovat myös 3 kilometrin päässä. Stadionin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Karlaplanin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.