Oulu matkavinkit

Pohjois-Pohjanmaa
Kuvan toimittaja: Rukakeskus Ltd - all rights reserved
Erinomaisine latuverkostoineen, kansallispuistoineen, muinaisine raunioineen, rantoineen ja monipuolisine musiikki- ja kulttuuritapahtumineen Oulu on yksi Suomen viihtyisimmistä kaupungeista.

Oulu on menestyvä teknologiakaupunki, jossa on tiedepuistoja, tutkimuslaitoksia ja IT-yrityksiä. Se sijaitsee Perämeren rannalla, ja sen alueella on myös useita saaria. Meri ja luonto kuuluvat olennaisina osina oululaisten elämään. Nauti lumesta, tutustu kaupungin historiaan ja osallistu johonkin alueen useista musiikkifestivaaleista.

Oulu on erinomainen pyöräilykaupunki, sillä laadukas pyörätieverkosto kattaa koko taajama-alueen. Pyöräily on mahdollista myös talvella, kunhan muistat pukeutua sään mukaisesti. Kokeile pilkkimistä tai hiihdä ja kelkkaile Syötteen ja Rokuan kansallispuistoissa. Kesällä voit harrastaa monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja. Vietä piknikiä Hupisaarten kaupunginpuistossa ja rentoudu jokivarren uimarannalla.

Koska Oulu sijaitsee Napapiirin korkeudella, aurinko ei siellä kesällä laske. Vietä loma Oulussa kesä-, heinä- tai elokuussa ja koe aito keskiyön aurinko. Talvella aurinko vastaavasti pysyy horisontin alapuolella, ja kaupunki on kaksi kuukautta kokonaan ilman auringonvaloa.

Tutustu omatoimisesti Oulun historiallisiin nähtävyyksiin. Käy 1700-luvulla rakennetussa tuomiokirkossa ja näe vanhan linnan rauniot Linnansaarella. Kierrä Merimiehenkotimuseon huoneissa kaupungin vanhimmassa säilyneessä puutalossa, joka on rakennettu vuonna 1739.

Oulun vuotuiset kulttuuri- ja musiikkijuhlat houkuttelevat kaupunkiin runsaasti matkailijoita. Suosituimpiin kuuluvat Oulun Musiikkijuhlat ja The Irish Festival of Oulu, joka on tunnettu kansanmusiikki-, kulttuuri- ja tarinankerrontatapahtuma. Katsele ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskilpailuja, joihin osallistuu kilpailijoita useista eri maista, ja näe, kuka soittaa mielikuvitusinstrumenttia parhaiten.

Pääset Ouluun lentämällä kaupungin kansainväliselle lentokentälle. Kaupungissa voit liikkua bussilla, autolla, pyörällä tai jalkaisin. Nauti Oulun rannoista, museoista, puistoista ja juhlista. Vieraile myös Hailuodossa, missä voit kokeilla lintubongausta ja kävellä kauniita metsäreittejä. Saarelle on lyhyt matka mantereelta lautalla. Talvella voit ajaa Hailuotoon autolla jäätietä pitkin. Vietä Oulussa monien elämysten kaupunkiloma.

Suositut kaupungit kohteessa Oulu

Oulu joka esittää revontulet ja yökuvat
Oulu
Ruokailu, Shoppailu ja Perheystävällinen
Romanttinen Oulu odottaa: koe sen ruokakulttuuri, viihdemahdollisuudet, museot ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Nallikari
  • Oulun uimaranta
Hailuoto
Hailuoto
Aavikot, Kirkot ja Festivaalit
Perämerellä sijaitseva Hailuoto on saanut ainutlaatuisen luontonsa ansiosta aseman yhtenä Suomen kansallismaisemista, joka on nähtävä vähintään kerran elämässä.
Tyrnävä
Tyrnävä
Alueen nähtävyyksiin kuuluu kohteita kuten Ampumaradan uimaranta ja Peuranmäen uimaranta.
Muhos
Muhos
Alueen nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Rokuan kansallispuisto ja Lianjärvi.
Kempele
Kempele
Ruokailu, Ystävälliset ihmiset ja Business
Viehättävän maaseutumainen Kempele on lähellä luontoa ja monipuolista Oulua. Kulttuurikohteiden lisäksi Kempeleessä on erinomaiset shoppailumahdollisuudet.