Pattaya matkavinkit

Matkaopas
Pattaya Beach johon kuuluu hiekkaranta ja auringonlasku
Thaimaan toiseksi eniten turisteja houkutteleva kaupunki on neonvalojen ja vilkkaan yöelämän keskus, jonka rannoille saapuu nykyään yhä enemmän myös pariskuntia ja perheitä.

Tätä kaupunkia, joka sijaitsee 150 kilometriä Bangkokista kaakkoon, on perinteisesti pidetty Thaimaan pääkaupungin tuhmana pikkusisarena. Hierontalaitokset, tanssibaarit ja öiset diskot ovat houkutelleet väkeä jo 1960-luvulta alkaen, jolloin amerikkalaiset sotilaat saapuivat Vietnamista Pattayaan pitämään hauskaa. Tämä yöelämä on edelleen Pattayassa erinomaisissa voimissaan, kuten iltakävely kaupungin pääkadulla auringon laskettua nopeasti paljastaa. Viime aikoina viranomaiset ovat kuitenkin yrittäneet muuttaa kaupunkia entistä paremmin kaikenlaisille matkailijoille soveltuvaksi, ja yritykset ovat alkaneetkin kantaa hedelmää.

Kaupungin pitkät, kaartuvat kauniit rannat tarjoavat monenlaista turisteille, jotka haluavat levätä ja viettää laadukasta rantaelämää. Etsi itsellesi paikka Pattaya-rannan auringonottajien keskeltä ja nauti auringosta. Rentoutumisen vastapainoksi voit vuokrata vesiskootterin, kokeilla varjolla liitämistä tai lähteä sukellus- tai snorkkelointiretkelle läheiselle Kho Larnin saarelle. Voit myös etsiä paikan kauempaa joltakin rauhallisemmilta rannoilta ja syventyä hyvän kirjan äärelle. Dongtan- ja Crescent Moon -rannat ovat pariskuntien paratiiseja, joille voi tehdä matkan pakoon väkijoukkoja ja kaupustelijoita.

Pattayan elefanttikylässä voit osallistua viidakkosafarille elefantin selässä. Tämä ekologinen kylä on perustettu elefanttien suojelemiseksi, ja se harjoittaa myös valistustyötä. Toinen näkemisen arvoinen kohde on Totuuden pyhättö, perinteisin thaimaalaisin käsityötekniikoin veistetty rakennus, jossa yhdistyvät Aasian neljän pääuskonnon symboliset kuvastot. Tuliaisia ja matkamuistoja voit ostaa Pattayan kelluvilta markkinoilta, joilla myydään thaimaalaista käsityötä ja thaikeittiön erikoisuuksia Thaimaan neljältä eri alueelta.

Runsas ja sekava liikenne voi ensikertalaisesta tuntua pelottavalta. Jos kuitenkin luotat ajokykyysi, voit vuokrata lomasi ajaksi auton, jeepin tai mopedin. Voit myös matkustaa katettujen lavataksien eli songthaewien kyydissä. Ne kulkevat useaa eri reittiä eri puolilla kaupunkia. Hinnat ovat samat paikallisille ja turisteille, ja autoja on paljon, joten odotusajat eivät koskaan ole pitkiä. Kaduilla on myös paljon takseja ja mopotakseja, joten paikasta toiseen siirtyminen on aina helppoa. Vietä eksoottinen kaupunkiloma tässä Thaimaan suositussa lomakohteessa.

Discover neighborhoods in Pattaya

Pattaya johon kuuluu yleiset rantanäkymät ja allas

Pattayan keskusta

3,5/5(14 arvostelua alueesta)

Kohteessa Pattayan keskusta vierailleet pitivät erityisesti sen kauniista rannoista, loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista. Myös Pattayan ranta ja Walking Street (ravintolakatu) kannattaa pitää mielessä alueeseen tutustuessa.

Pattayan keskusta
Pattaya Beach johon kuuluu ranta

Pattaya Bay

3,5/5(22 arvostelua alueesta)

Walking Street (ravintolakatu) ja Pattayan ranta ovat vain muutamia vierailun arvoisia paikkoja kohteessa Pattaya Bay. Matkailijat pitävät myös alueen kauniista rannoista, loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista.

Pattaya Bay