Oulu – hotellit

Näytä kaikki 24 hotellia kohteessa Oulu

Oulu – viimeaikaiset arvostelut

Piilota sisältö

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Oulu, Suomi

Hotellit Oulussa tarjoavat varmasti sopivan majoitusvaihtoehdon jokaiselle! Halusitpa kokea julkkiksille tuttua luksuselämää, mukavan loman perheen kanssa tai venyttää penniä – Oulusta löytyy sinulle sopiva vaihtoehto. Oulun hotellit pystyvät täyttämään sekä reppumatkailijan että luksuselämästä haaveilevien tarpeet – tarjolla on niin retkeilymajoja, hostelleita, lentokenttähotelleja, bed and breakfast -majoitusta kuin julkkistenkin suosimia luksushotelleja. Ouluun haikailevien kannattaa myös seurata hotellitarjouksia, joita on käytettävissä ympäri vuoden. Olipa mielessäsi ostosmatka, romanttinen viikonloppu kahden kesken tai viikon perheloma, Oulu on sopiva kohde.

Oulu on parhaimmillaan kesäkaupunkina, jolloin meri pääsee oikeuksiinsa. kaupungissa järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia, esimerkkeinä mainittakoon loppukesän Ilmakitaran MM-kisat, kevään tanssitapahtuma Arktiset askeleet, talvinen Poroferia sekä marraskuun elokuvatapahtuma kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Kaduilla on paljon ulkoilmakahviloita ja terasseja, ja aurinkoisina päivinä Nallikarin uimaranta suorastaan kuhisee elämää. Kaupungissa on myös merkittäviä urheilutapahtumia, esimerkiksi Oulun tervahiihto, joka on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty hiihtotapahtuma ja useat erilaiset teatterit, esimerkiksi Oulun kaupunginteatteri etunenässä, pitävät huolen monipuolisesta kulttuuritarjonnasta puhumattakaan, ja kaupungin populäärimusiikin tarjonta on runsasta ja monipuolista vuoden aikaan katsomatta.

Talvella Oulu on hieman rauhallisempi, mutta myös silloin tässä suurkaupungissa on valtavasti historiallisia nähtävyyksiä, museoita, tapahtumia ja perinteitä tarjolla.

Kaupungin ravintolatarjonta on monipuolista, tarjolla on paljon erilaisia etnisiä vaihtoehtoja ja myös erinomaisia suomalaista ruokaa tarjoavia huippuravintoloita – ja koska Oulu on iso kaupunki, niin se takaa myös virkeän ilta- ja yöelämän. Oulu on täynnä erilaisia baareja, pubeja ja yökerhoja, joissa on mukava viettää iltaa ystävien tai vaikkapa aivan ventovieraiden kanssa. Yökerhot tulevat ja menevät, mutta niistä löytyy ratkaisu kaikkiin mahdollisiin makuihin ja tapoihin.

Oulu on myös shoppailijan unelma. Kaupungissa on paljon tavarataloja, ostoskeskuksia ja tunnelmallisia putiikkityyppisiä kauppoja. Keskustan ostosalue sijoittuu pääasiassa kuuluisan kävelykatu Rotuaarin ja keskustan kauppakatujen Kauppurienkatu, Uusikatu, Isokatu, Hallituskatu ja Pakkahuoneenkatu muodostamalla alueella. Keskustan tavarataloja ovat esimerkiksi Stockmann, Sokos ja Anttila, ja myös kaupungin keskustan isoin kauppakeskus Galleria on samalla alueelle Isokadulla, samoin kaupungin keskustaan on nousemassa toinen iso kauppakeskus Asema. Kaupungin ulkopuolelle on myös noussut isoja kauppakeskuksia lähinnä Taka-Lyöttyyn ja Limingantulliin ja Oulun eteläpuolella on kaksi isohkoa kauppakeskusta eli Kaakkurin kauppakeskus ja Kempeleen puolella oleva Zeppelin.

Oulussa on kuitenkin muitakin ostospaikkoja kuin muotiliikkeet, ostoskeskukset ja tavaratalot, ja mielenkiintoisia kohteita löydät, kun kävelet pitkin Rotuaaria ja käännyt Kauppurienkadulle – olet saapunut Oulun torille. Torilla olevat aitat ovat hienoja ostospaikkoja, ja myös Kauppahalli on vierailun arvoinen, ja varsinkin kesällä torilla on paljon erilaisia myyntikojuja. Torilla voi myös istahtaa johonkin kahvilatelttaan ja vaihtaa kuulumisia ihmisten kanssa, nauttia hyvästä kahvista tai seurata erilaisia tapahtumia tai konsertteja.

Merellinen Oulu on nähtävyys jo sellaisenaan, ja tärkeitä kohteita ovat esimerkiksi Rotuaari ja Kauppatori Toripoliiseineen. Muihin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Tiedekeskus Tietomaa ja Nallikari vaikkapa lapsiperheille sekä erilaiset kirkot, kuten Carl Ludvig Engelin piirtämä Tuomiokirkko.

Muita kaupungin nähtävyyksiä ovat Hupisaaret, Tähtitornin kahvila, jonka tornista saa hyvän yleiskatsauksen kaupungista sekä Pikisaari. Oulun museoita ja gallerioita ovat muun muassa Turkansaaren ulkomuseoalue, joka tarjoaa nähtäväksi katsauksen siitä miten Oulujokivarressa elettiin ennen muinoin ja historiaa esittelevä Merimiehenkotimuseo.