Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tiergartenin neuvostomonumentti

Tutustu Berliinin vaiettuun historiaan tällä ainutlaatuisella muistomerkillä, joka on pystytetty Tiergartenin vehreään puistoon neuvostosotilaiden muistoksi.

Tiergartenin neuvostomonumentti on vaikuttava ja kivinen kunnianosoitus toisen maailmansodan lopussa Berliinin marssineille puna-armeijan sotilaille. Perehdy Berliinin taistelun väkivaltaisiin tapahtumiin, jotka eivät tunnu istuvan TIergartenin rauhalliseen luonnonmaisemaan.

Muistomerkki pystytettiin vuoden 1945 loppupuolella. Vaikka se sijaitsikin Länsi-Berliinin puolella, Itä-Berliinin neuvostosotilaat vartioivat sitä koko kylmän sodan ajan.

Varaa itsellesi hetki aikaa tutustua tähän komeaan monumenttiin, jonka suuren pylväskaaren keskellä seisoo 8-metrinen pronssipatsas, joka esittää kivääriä ja viittaa kantavaa sotilasta. Patsaaseen on kaiverrettu Berliinin taistelussa menehtyneiden neuvostosotilaiden nimet. Lähistöltä löytyy myös kaksi T-34-tankkia, joiden uskotaan olevan kaupunkiin ensimmäisinä saapuneet tankit. Monumentin takana on noin 2 500 nimetöntä hautaa.

Tiergartenin neuvostomonumentti on nykyisin suosittu nähtävyys ja sotaveteraanien toivioretkien kohde. Monumentilla järjestetään vuosittain toisen maailmansodan voitonpäivän muistotilaisuus. Muistomerkki nousi otsikoihin uudestaan 2010-luvulla, kun paikallisen iltapäivälehden lukijat esittivät vetoomuksen tankkien poistamiseksi vastalauseena Venäjän toimiin Krimean niemimaalla.

Vaikka tavallinen matkalainen ei välttämättä ole tietoinen Berliinin Neuvosto-historiasta, kaupungista löytyy yhteensä kolme Nuevostoliitolle omistettua muistomerkkiä, jotka pystytettiin toisen maailmansodan jälkeen. Vieraile kaupungin kaakkoisosassa katsomassa Tiergartenin muistomerkkiä suurempaa Treptower Parkin neuvostomonumenttia.

Tiergartenin neuvostomonumentti sijaitsee vain noin minuutin kävelymatkan päässä Brandenburgin portilta. Paikan päällä kannattaakin käydä katsomassa myös Siegessäulen kullattua voitonpylvästä, joka sijaitsee Tiergartenin keskellä. Tiergarteniin pääsee useilla busseilla, ja puistossa on useita pyörä- ja kävelyteitä. Löydät Tiergartenin neuvostomonumentin puiston itäpäästä Brandenburgin portin takaa.


Alueen Tiergartenin neuvostosotilaiden muistomerkki opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 340 majoitusliikettä kohteen Tiergartenin neuvostosotilaiden muistomerkki lähellä
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof 62 €
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

Katharina Paulus Strasse 5, Berliini, BE
   
  0.0 kautta 5.0 Tähteä

  Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel AMANO Grand Central 57 €
  Hotel AMANO Grand Central

  Hotel AMANO Grand Central

  Heidestraße 62, Berliini, BE
    
   3.5 kautta 5.0 Tähteä

   Nykytaiteen museo (Hamburger Bahnhof), Friedrichstraße ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstadt-Palast ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt 103 €
   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

   Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hilton Berlin 114 €
    Hilton Berlin

    Hilton Berlin

    Mohrenstr. 30, Berliini, BE
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Staatsoper Unter den Linden -oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Berlin, Berlin 69 €
     Hotel Berlin, Berlin

     Hotel Berlin, Berlin

     Lützowplatz 17, Berliini, BE
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Westin Grand, Berlin 104 €
      The Westin Grand, Berlin

      The Westin Grand, Berlin

      Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       MEININGER Hotel Berlin Tiergarten 37 €
       MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

       MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

       Turmstrasse 25-26, Berliini
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Tiergartenin puisto, Bellevuen linna (Schloss Bellevue)Bellevuen linna (Schloß Bellevue) ja Voitonpylväs sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Brandenburgin portti ovat myös 3 kilometrin päässä. Turmstraßen metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Birkenstraßen metroasema 11 minuutin kävelymatkan päässä.

        NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse 90 €
        NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

        NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

        Friedrichstraße 96, Berliini, BE
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Museosaari (Museumsinsel), Gendarmenmarkt ja Brandenburgin portti sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Valtiopäivätalo (Reichstag) ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 2 kilometrin päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Berlin Friedrichstraßen asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.