Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tiergartenin neuvostomonumentti

Tutustu Berliinin vaiettuun historiaan tällä ainutlaatuisella muistomerkillä, joka on pystytetty Tiergartenin vehreään puistoon neuvostosotilaiden muistoksi.

Tiergartenin neuvostomonumentti on vaikuttava ja kivinen kunnianosoitus toisen maailmansodan lopussa Berliinin marssineille puna-armeijan sotilaille. Perehdy Berliinin taistelun väkivaltaisiin tapahtumiin, jotka eivät tunnu istuvan TIergartenin rauhalliseen luonnonmaisemaan.

Muistomerkki pystytettiin vuoden 1945 loppupuolella. Vaikka se sijaitsikin Länsi-Berliinin puolella, Itä-Berliinin neuvostosotilaat vartioivat sitä koko kylmän sodan ajan.

Varaa itsellesi hetki aikaa tutustua tähän komeaan monumenttiin, jonka suuren pylväskaaren keskellä seisoo 8-metrinen pronssipatsas, joka esittää kivääriä ja viittaa kantavaa sotilasta. Patsaaseen on kaiverrettu Berliinin taistelussa menehtyneiden neuvostosotilaiden nimet. Lähistöltä löytyy myös kaksi T-34-tankkia, joiden uskotaan olevan kaupunkiin ensimmäisinä saapuneet tankit. Monumentin takana on noin 2 500 nimetöntä hautaa.

Tiergartenin neuvostomonumentti on nykyisin suosittu nähtävyys ja sotaveteraanien toivioretkien kohde. Monumentilla järjestetään vuosittain toisen maailmansodan voitonpäivän muistotilaisuus. Muistomerkki nousi otsikoihin uudestaan 2010-luvulla, kun paikallisen iltapäivälehden lukijat esittivät vetoomuksen tankkien poistamiseksi vastalauseena Venäjän toimiin Krimean niemimaalla.

Vaikka tavallinen matkalainen ei välttämättä ole tietoinen Berliinin Neuvosto-historiasta, kaupungista löytyy yhteensä kolme Nuevostoliitolle omistettua muistomerkkiä, jotka pystytettiin toisen maailmansodan jälkeen. Vieraile kaupungin kaakkoisosassa katsomassa Tiergartenin muistomerkkiä suurempaa Treptower Parkin neuvostomonumenttia.

Tiergartenin neuvostomonumentti sijaitsee vain noin minuutin kävelymatkan päässä Brandenburgin portilta. Paikan päällä kannattaakin käydä katsomassa myös Siegessäulen kullattua voitonpylvästä, joka sijaitsee Tiergartenin keskellä. Tiergarteniin pääsee useilla busseilla, ja puistossa on useita pyörä- ja kävelyteitä. Löydät Tiergartenin neuvostomonumentin puiston itäpäästä Brandenburgin portin takaa.


Alueen Tiergartenin neuvostosotilaiden muistomerkki opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 200 majoitusliikettä kohteen Tiergartenin neuvostosotilaiden muistomerkki lähellä
Hotel Berlin, Berlin 72 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Adlon Kempinski 238 €
  Hotel Adlon Kempinski

  Hotel Adlon Kempinski

  Unter Den Linden 77, Berliini, BE
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Madame Tussauds ja Brandenburgin portti sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Potsdamer Platz sijaitsee 1,2 kilometrin päässä. Brandenburger Torin S-Bahn-asema ja Brandenburger Torin metroasema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt 111 €
   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

   Ella-Trebe-Straße 5, Berliini, BE
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Cityhostel Berlin Mitte 45 €
    Cityhostel Berlin Mitte

    Cityhostel Berlin Mitte

    Glinkastr. 5-7, Berliini, Berlin
      
     2.0 kautta 5.0 Tähteä

     Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Gendarmenmarkt ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Westin Grand, Berlin 144 €
     The Westin Grand, Berlin

     The Westin Grand, Berlin

     Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof 88 €
      IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

      IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

      Katharina Paulus Strasse 5, Berliini, BE
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Saksan liittokanslerinvirasto (Bundeskanzleramt) ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brandenburgin portti ja Friedrichstraße ovat myös 2 kilometrin päässä. Berlin Hauptbahnhofin metroasema ja Berlin-Hauptbahnhofin S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hyatt Berlin 161 €
       Grand Hyatt Berlin

       Grand Hyatt Berlin

       Marlene-Dietrich-Platz 2, Berliini, BE
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Berlinale Palast ja Sony Center sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Potsdamer Platz ja Berliner Philharmonie ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Potsdamer Platzin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Mendelssohn-Bartholdy-Parkin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum 54 €
        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

        Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

        Bülowstraße 20-22, Berliini, BE
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Berlinale Palast, Kurfürstendamm-ostoskatu ja Berliinin eläintieteellinen puutarha sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Keisari Vilhelmin muistokirkko (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) ja Kaufhaus des Westensin tavaratalo ovat myös 2 kilometrin päässä. Bülowstraßen metroasema ja Kurfürstenstraßen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.