Andalusia

Espanja
Jerez de la Frontera joka esittää maaeläimet sekä yksi mies

Espanjan eteläisin alue on suosittu lomakohde pitkän rannikkonsa, luonnonihmeidensä, ikivanhan arkkitehtuurinsa ja kuuman ja kuivan ilmastonsa ansiosta.

Andalusia on suurten vastakohtien alue, sillä siellä korkeita vuorenhuippuja, kilometrikaupalla rantoja ja aavikkoa. Luonnon monimuotoisuudelle vetävät vertoja myös esihistoriallisista rakennuksista maurilaisiin linnoihin ulottuvat alueen monipuoliset arkkitehtoniset aarteet. Andalusian-lomalla voit tutustua ikivanhoihin katedraaleihin, linnoihin ja palatseihin, vaeltaa laaksoissa ja uida Välimeressä.

Andalusian kaupungit ovat täynnä arkkitehtonisia aarteita. Vieraile halvalla Andalusian-matkalla Guadixin luola-asunnoissa ja tutkiskele Antequeran lähistöltä löytyviä megaliittisiä hautoja. Sevillassa voit tutustua yhteen maailman suurimmista goottilaistyylisistä katedraaleista. Granadan kohokohta on arabien 800-luvulla rakennuttama uskomattoman upea ja suuri Alhambran linnoitus. Ihaile Almerían kaupunkia kukkulan laella sijaitsevasta Alcazaban maurilaislinnoituksesta.

Miljoonat matkailijat suuntaavat joka vuosi Andalusian rannoille. Alueella on vähintään 300 aurinkoista päivää vuodessa, joten meren äärellä voi viettää aikaa myös kesän ulkopuolella. Andalusian suosituimpia rantoja ovat Victorian ranta Cádizin vanhassa satamakaupungissa ja rikkaiden ja kuuluisien suosikkikohteen Marbellan pitkät hiekkarannat.

Lähellä Murcian rajaa sijaitsee nudisteille tarkoitettu Vera Playan rantalomakeskus, jossa sanotaan olevan Espanjan ainoa nudistihotelli. Jos haluat paeta Andalusian-matkallasi suuria väkijoukkoja, alueen pitkällä rannikolla riittää runsaasti pieniä syrjäisempiä poukamia.

Rannat ovat vain yksi osa alueen hienoa luontoa. Aja Andalusian-lomalla Tabernasin aavikon halki ja tutustu monien lännenfilmien kuvauspaikkoihin. Vaella Alpujarrasin korkeiden vuorten laaksoissa ja laskettele Granadan yläpuolelle kohoavilla Sierra Nevadan lumihuippuisilla vuorilla. Telttaile tähtitaivaan alla Jaénin maakunnassa sijaitsevalla suurella Sierras de Cazorlan suojelualueella, jolla on mäntymetsiä, vuoria, vesiputouksia ja jokia.

Andalusiaan pääset monin eri tavoin. Monet ulkomailta saapuvat matkailijat lentävät Malagan, Sevillan tai Almerían lentoasemalle. Andalusiassa voit nauttia kaikkina vuodenaikoina leppoisasta lomasta, vapaa-ajan harrastuksista ja upeista luontoon ja arkkitehtuuriin liittyvistä nähtävyyksistä.

Suositut kaupungit kohteessa Andalusia

Plaza de Espana johon kuuluu linna, kaupunki ja auringonlasku
Sevilla
Katedraalit, Historiallinen ja Kahvilat
Romanttinen Sevilla kutsuu! Koe sen muistomerkit, katedraali, kulttuuri ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Plaza de Españan aukio
 • Sevillan katedraali
 • Maria Luisa -puisto
Granada
Granada
Historiallinen, Katedraalit ja Linna
Aika lähteä lomalle! Koe katedraalistaan, muistomerkeistään ja puutarhoistaan tunnettu Granada.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Granada Cathedral
 • Alhambra
 • Calle Gran Vía de Colón
Cordoba joka esittää puutarha
Córdoba
Historiallinen, Katedraalit ja Kierrokset
Ota suunnaksesi historiallisista kohteistaan, katedraalistaan ja muistomerkeistään tunnettu Córdoba.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Córdoban moskeija
 • Roomalainen silta
 • Calleja de las Flores
Málagan historiallinen keskusta johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja katunäkymät
Málaga
Ruokailu, Shoppailu ja Näkymä rannalle
Koe perinteiset festivaalit, tapasbaarit ja museot tässä vilkkaan nykyaikaisessa kaupungissa, jossa Pablo Picasso syntyi ja josta Costa del Sol alkaa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Málagan satama
 • Plaza de la Merced
 • Plaza de Toros
Marbella featuring yleiset rantanäkymät, kallioinen rannikko ja rannikkokaupunki
Marbella
Ruokailu, Näkymä rannalle ja Rentouttava
Käy tällä hyväosaisten asuttamalla rannikolla ottamassa aurinkoa, bongaamassa julkkiksia tai tutkimassa paikalla ennen sijainneen maurilaisasutuksen arkeologisia jäänteitä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Marbellan vanhakaupunki
 • Guadalmina Club de Golf
 • Puerto Banúsin venesatama
Almeria
Almeria
Näkymä rannalle, Historiallinen ja Teatterit
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi syrjäinen Almeria ja koe sen muistomerkit, rannat, teatterit sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Alcazaba