Ota suunnaksi New York ja koe sen teatterit, viihdemahdollisuudet sekä taidegalleriat.

Koe New Yorkin matkalla Times Squaren öiset neonvalot, Grand Central Terminalin vilske ja Coney Islandin huvipuiston vauhdikkaat laitteet. New Yorkilla on myös vakavammat kasvot, kuten esimerkiksi muodikas ja taiteellinen Brooklyn ja pysäyttävä 9/11 Memorial at World Trade Center Ground Zero. Merellä Vapaudenpatsas – miljoonien sotaa ja nälänhätää 1800-luvun lopussa paenneiden siirtolaisten toivon ilmentymä – symboloi yhä vapautta ja New Yorkin mainetta kaupunkina, jossa kaikki voivat kurottaa kohti unelmiaan. Se houkuttelee paikalle miljoonia vierailijoita, jotka saapuvat Isoon omenaan kokeilemaan onneaan.

Viiteen eri kaupunginosaan – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island ja Bronx – jaetussa New Yorkissa asuu yli kahdeksan miljoonaa ihmistä, jotka muodostavat kulttuurillisesti monimuotoisen kokonaisuuden. Chinatownin ja Little Italyn kaltaisen monikulttuuriset alueet tarjoavat autenttisia etnisiä ravintoloita. New Yorkin monimuotoisuus ulottuu Harlemin afroamerikkalaisesta musiikista ja kulttuurista Brooklynin Borough Parkin juutalaisiin, jotka muodostavat suurimman Israelin ulkopuolella sijaitsevan ortodoksijuutalaisten yhteisön.

New Yorkin kuuluisa metroverkosto muodostaa kiehtovan maanalaisen ja maanpäällisen labyrintin. Metro on matkailijoille helpoin julkisen liikenteen väline. Voit ostaa MetroCardin ja ladata siihen matkoja tarpeen mukaan. Käveleminen on paras tapa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja Manhattanin monipuolisiin alueisiin varakkaasta Upper West Sidesta eloisaan East Villageen.

Midtown East on oiva kohde kaupungissa ensimmäistä kertaa vieraileville. Sieltä löytyvät Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central Terminal ja New York Public Library. Ensikertalaisten ei tarvitse pelätä eksymistä. Kaupungin ruutukaavan ansiosta New Yorkissa on helppo suunnistaa, ja New Yorkin asukkaat tarjoavat sinulle nopeasti apuaan, jos satut eksymään reitiltäsi.

New York tarjoaa runsaasti nähtävää kulttuurin harrastajille Museum of Modern Artin gallerioista Metropolitan Operaan ja Broadwayn mukaviin teattereihin sekä Upper West Siden Lincoln Centeriin. Kaupungin vilkkaasta yöelämästä kiinnostuneet eivät varmasti pety, sillä New Yorkissa on lukemattomia kauppoja, baareja ja klubeja, jotka ovat auki myöhään yöhön.

Tunnettu seuraavista:

Museo, Viihde ja Teatteri

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa New York

Midtown
Kuva majoitusliikkeestä Midtown

Midtown

Pilvenpiirtäjä, Urbaani, Teatteri

Kiehtovista museoista, korkeuksiin kohoavista pilvenpiirtäjistä ja maineikkaista taidegallerioista tunnettu Midtown tarjoaa matkailijoille myös mielenkiintoisia vierailukohteita, joihin kuuluvat Macy's (tavaratalo) ja Bryant Park (puisto). Kaupunkiin on lisäksi helppoa tutustua, koska 42nd Street – Bryant Parkin metroasema sijaitsee lähellä.

Queens
Kuva majoitusliikkeestä Queens

Queens

Festivaali, Pesäpallo, Kahvila

Suosituista kaupoista tunnettu Queens tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Flushing Meadows-Corona Park, ja läheiset Briarwood Van Wyck Boulevardin metroasema ja Jamaika Van Wyckin metroasema takaavat, että Jamaica ei taatusti jää tuntemattomaksi.

New York Cityn keskusta
Kuva majoitusliikkeestä New York Cityn keskusta

New York Cityn keskusta

Teatteri, Pilvenpiirtäjä, Urbaani

New York Cityn keskusta tunnetaan korkeuksiin kohoavista pilvenpiirtäjistä ja kauniista näköaloista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Broadway ja Times Square, ja 49th Streetin metroasema ja 47th – 50th Street – Rockefeller Centerin metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

SoHo
Kuva majoitusliikkeestä SoHo

SoHo

Shoppailu, Urbaani, Kulttuuri

Muodikkaassa SoHossa on loistavia paikkoja ostosten tekemiseen, syömiseen ja juomiseen.

Theater District
Kuva majoitusliikkeestä Theater District

Theater District

Teatteri, Viihde, Urbaani

Broadway ja Times Square ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Theater District, joka tunnetaan suosituista kaupoista. 49th Streetin metroasema ja Times Square – 42nd Streetin metroasema varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Chelsea
Kuva majoitusliikkeestä Chelsea

Chelsea

Urbaani, Kulttuuri, Museo

The High Line Park ja Chelsea Market ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Chelsea, joka tunnetaan suosituista kaupoista. 23rd Streetin metroasema (8th Avenue) ja 23rd Streetin metroasema (7th Avenue) varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Huippuhotellit kohteessa New York

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä The Roosevelt Hotel, New York City
The Roosevelt Hotel, New York City
4 out of 5
45 E 45th Street, New York, NY
101 € / yö
2. syysk.–3. syysk.
3.6/5Hyvä! (27,641 arvostelua)

5th Avenue ja Grand Central Terminal sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Chrysler Building ja St. Patrick's Cathedral ovat myös 10 minuutin ...

3.6/5Hyvä! (27,641 arvostelua)
Suosittelen

"Sijainti erinomainen. Siisti hotelli. Aamiaisella ei hinta ja laatu täysin kohdanneet."…"

Arvosteltu 5.5.2019

The Roosevelt Hotel, New York City
Kuva majoitusliikkeestä Hotel Pennsylvania
Hotel Pennsylvania
2.5 out of 5
401 7th Ave, New York, NY
103 € / yö
2. syysk.–3. syysk.
2.6/5 (27,609 arvostelua)

Madison Square Garden, Macy's (tavaratalo) ja Empire State Building sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Times Square ja Broadway ovat ...

2.6/5 (27,609 arvostelua)
Loistosijainti kohtuuhintaan

"Loistava sijainti kohtuuhintaan. Huoneissa suuria eroja, osa remontoitu, osa kuluneita. Tiskillä aina jono, huonosti organisoitu ja siksi hidas."…"

Arvosteltu 25.5.2019

Hotel Pennsylvania
Kuva majoitusliikkeestä YOTEL New York
YOTEL New York
4 out of 5
570 Tenth Avenue, New York, NY
105 € / yö
2. syysk.–3. syysk.
4.2/5Erinomainen! (14,505 arvostelua)

Times Square ja Jacob K. Javits Convention Center sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Broadway ja Central Park ovat ...

4.2/5Erinomainen! (14,505 arvostelua)
Syysmatkalla

"Hyvällä paikalla oleva hotelli, sopivasti yläkerroksissa huoneet, ettei kuulunut liikenteen äänetkään. Aamiainen syötiin yleensä lähellä olevassa kahvilassa, mutta omakin ravintola hotellilla oli. Hieno matka, sopivat ilmat lokakuulle ja hyvä mieli jäi. Lähellä sijaitsevat iltaristeilyn laiva ja ..."…"

Arvosteltu 21.1.2019

YOTEL New York

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa New York

Times Square
Kuva majoitusliikkeestä Times Square

Times Square

New Yorkin kuuluisa neonvalojen ihmemaa tarjoaa kaupungin vilskettä parhaimmillaan ja on tärkeä nähtävyys kaikille turisteille.

Rockefeller Center
Kuva majoitusliikkeestä Rockefeller Center

Rockefeller Center

Manhattanin tunnuskuvallisimpiin rakennuksiin kuuluvaa Rockefeller Centerin liike- ja viihdekeskusta pidettiin ainutlaatuisena taidonnäytteenä sen valmistuessa 1930-luvun loppupuolella.

Empire State Building
Kuva majoitusliikkeestä Empire State Building

Empire State Building

New Yorkin matka ei ole täydellinen ilman vierailua tämän ikonisen rakennuksen huipulla, jonka näkymät Manhattanille ovat vertaansa vailla.

Vapaudenpatsas
Kuva majoitusliikkeestä Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas

Vapautta, demokratiaa ja toivoa edustava Vapaudenpatsas on yksi maailman kuuluisimmista patsaista.

Grand Central Terminal
Kuva majoitusliikkeestä Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

Tämä majesteettinen ja vilkas liikenneasema kuuluu kaikkien arkkitehtuurin harrastajien pakollisten nähtävyyksien listalle.

Brooklyn Bridge
Kuva majoitusliikkeestä Brooklyn Bridge
Kuvan toimittaja: NYC & Company, Inc

Brooklyn Bridge

Tältä East Riverin yli kulkevalta ikoniselta riippusillalta on hienot näkymät Vapaudenpatsaalle.

Muita kohteen New York kaltaisia kaupunkeja

Seattle
Kuva majoitusliikkeestä Seattle
Seattle
Chicago
Kuva majoitusliikkeestä Chicago
Chicago
San Francisco
Kuva majoitusliikkeestä San Francisco
San Francisco
Philadelphia
Kuva majoitusliikkeestä Philadelphia
Philadelphia