New York matkavinkit

Matkaopas
New York

New York: Matkaopas

Leikkimielisesti maailmankaikkeuden keskukseksi kutsuttu New York City on täynnä energiaa, intohimoa ja nautintoja.

Koe New Yorkin matkalla Times Squaren öiset neonvalot, Grand Central Terminalin vilske ja Coney Islandin huvipuiston vauhdikkaat laitteet. New Yorkilla on myös vakavammat kasvot, kuten esimerkiksi muodikas ja taiteellinen Brooklyn ja pysäyttävä 9/11 MemorialatWorld Trade Center Ground Zero. Merellä Vapaudenpatsas – miljoonien sotaa ja nälänhätää 1800-luvun lopussa paenneiden siirtolaisten toivon ilmentymä – symboloi yhä vapautta ja New Yorkin mainetta kaupunkina, jossa kaikki voivat kurottaa kohti unelmiaan. Se houkuttelee paikalle miljoonia vierailijoita, jotka saapuvat Isoon omenaan kokeilemaan onneaan.

Viiteen eri kaupunginosaan – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island ja Bronx – jaetussa New Yorkissa asuu yli kahdeksan miljoonaa ihmistä, jotka muodostavat kulttuurillisesti monimuotoisen kokonaisuuden. Chinatownin ja Little Italyn kaltaisen monikulttuuriset alueet tarjoavat autenttisia etnisiä ravintoloita. New Yorkin monimuotoisuus ulottuu Harlemin afroamerikkalaisesta musiikista ja kulttuurista Brooklynin Borough Parkin juutalaisiin, jotka muodostavat suurimman Israelin ulkopuolella sijaitsevan ortodoksijuutalaisten yhteisön.

New Yorkin kuuluisa metroverkosto muodostaa kiehtovan maanalaisen ja maanpäällisen labyrintin. Metro on matkailijoille helpoin julkisen liikenteen väline. Voit ostaa MetroCardin ja ladata siihen matkoja tarpeen mukaan. Käveleminen on paras tapa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja Manhattanin monipuolisiin alueisiin varakkaasta Upper West Sidesta eloisaan East Villageen.

Midtown East on oiva kohde kaupungissa ensimmäistä kertaa vieraileville. Sieltä löytyvät Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central Terminal ja New York Public Library. Ensikertalaisten ei tarvitse pelätä eksymistä. Kaupungin ruutukaavan ansiosta New Yorkissa on helppo suunnistaa, ja New Yorkin asukkaat tarjoavat sinulle nopeasti apuaan, jos satut eksymään reitiltäsi.

New York tarjoaa runsaasti nähtävää kulttuurin harrastajille Museum of Modern Artin gallerioista Metropolitan Operaan ja Broadwayn mukaviin teattereihin sekä Upper West Siden Lincoln Centeriin. Kaupungin vilkkaasta yöelämästä kiinnostuneet eivät varmasti pety, sillä New Yorkissa on lukemattomia kauppoja, baareja ja klubeja, jotka ovat auki myöhään yöhön.

Discover neighborhoods in New York

Wall Street - Financial District joka esittää kaupunki, hallintorakennus ja vanha arkkitehtuuri

Manhattan

4,5/5(78 arvostelua alueesta)

Manhattan tunnetaan kiehtovista museoista, huomattavista muistomerkeistä ja korkeuksiin kohoavista pilvenpiirtäjistä. Central Park ja Manhattanin risteilyterminaali ovat hyviä vierailukohteita täällä ollessa, ja 81st Street – Museum of Natural Historyn metroasema takaa, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Manhattan
Default Image

Midtown

4,5/5(7 arvostelua alueesta)

Midtown tunnetaan kiehtovista museoista, korkeuksiin kohoavista pilvenpiirtäjistä ja maineikkaista taidegallerioista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Times Square ja Broadway, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset 42nd Street – Bryant Parkin metroasema ja Times Square – 42nd Streetin metroasema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Midtown
Corona featuring urheilutapahtuma

Queens

3,5/5(2 arvostelua alueesta)

Citi Field (stadion) ja Flower District ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Queens, joka tunnetaan suosituista kaupoista. Briarwood Van Wyck Boulevardin metroasema ja Jamaika Van Wyckin metroasema varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Queens