New YorkYhdysvallat

Image for Brooklyn Bridge Park joka esittää korkea rakennus, kaupunki ja auringonlasku

Koe New York

Leikkimielisesti maailmankaikkeuden keskukseksi kutsuttu New York City on täynnä energiaa, intohimoa ja nautintoja.

Koe New Yorkin matkalla Times Squaren öiset neonvalot, Grand Central Terminalin vilske ja Coney Islandin huvipuiston vauhdikkaat laitteet. New Yorkilla on myös vakavammat kasvot, kuten esimerkiksi muodikas ja taiteellinen Brooklyn ja pysäyttävä 9/11 Memorial at World Trade Center Ground Zero. Merellä Vapaudenpatsas – miljoonien sotaa ja nälänhätää 1800-luvun lopussa paenneiden siirtolaisten toivon ilmentymä – symboloi yhä vapautta ja New Yorkin mainetta kaupunkina, jossa kaikki voivat kurottaa kohti unelmiaan. Se houkuttelee paikalle miljoonia vierailijoita, jotka saapuvat Isoon omenaan kokeilemaan onneaan.

Viiteen eri kaupunginosaan – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island ja Bronx – jaetussa New Yorkissa asuu yli kahdeksan miljoonaa ihmistä, jotka muodostavat kulttuurillisesti monimuotoisen kokonaisuuden. Chinatownin ja Little Italyn kaltaisen monikulttuuriset alueet tarjoavat autenttisia etnisiä ravintoloita. New Yorkin monimuotoisuus ulottuu Harlemin afroamerikkalaisesta musiikista ja kulttuurista Brooklynin Borough Parkin juutalaisiin, jotka muodostavat suurimman Israelin ulkopuolella sijaitsevan ortodoksijuutalaisten yhteisön.

New Yorkin kuuluisa metroverkosto muodostaa kiehtovan maanalaisen ja maanpäällisen labyrintin. Metro on matkailijoille helpoin julkisen liikenteen väline. Voit ostaa MetroCardin ja ladata siihen matkoja tarpeen mukaan. Käveleminen on paras tapa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja Manhattanin monipuolisiin alueisiin varakkaasta Upper West Sidesta eloisaan East Villageen.

Midtown East on oiva kohde kaupungissa ensimmäistä kertaa vieraileville. Sieltä löytyvät Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central Terminal ja New York Public Library. Ensikertalaisten ei tarvitse pelätä eksymistä. Kaupungin ruutukaavan ansiosta New Yorkissa on helppo suunnistaa, ja New Yorkin asukkaat tarjoavat sinulle nopeasti apuaan, jos satut eksymään reitiltäsi.

New York tarjoaa runsaasti nähtävää kulttuurin harrastajille Museum of Modern Artin gallerioista Metropolitan Operaan ja Broadwayn mukaviin teattereihin sekä Upper West Siden Lincoln Centeriin. Kaupungin vilkkaasta yöelämästä kiinnostuneet eivät varmasti pety, sillä New Yorkissa on lukemattomia kauppoja, baareja ja klubeja, jotka ovat auki myöhään yöhön.

Matkaopas: New York

Missä yöpyä kohteessa New York

Wall Street - Financial District joka esittää kaupunki, hallintorakennus ja vanha arkkitehtuuri

Manhattan

4.5/5Wonderful!(46 area reviews)

Manhattan tunnetaan kiehtovista museoista, huomattavista muistomerkeistä ja korkeuksiin kohoavista pilvenpiirtäjistä. American Museum of Natural History ja Metropolitan Museum of Art ovat hyviä vierailukohteita täällä ollessa, ja 81st Street – Museum of Natural Historyn metroasema takaa, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Manhattan
Corona featuring urheilutapahtuma

Queens

3.5/5Good!(2 area reviews)

Suosituista kaupoista tunnettu Queens tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Flushing Meadows-Corona Park, ja läheiset Briarwood Van Wyck Boulevardin metroasema ja Jamaika Van Wyckin metroasema takaavat, että Jamaica ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Queens
Midtown joka esittää kaupunki

Midtown

4.5/5Wonderful!(7 area reviews)

Midtown tunnetaan kiehtovista museoista, korkeuksiin kohoavista pilvenpiirtäjistä ja maineikkaista taidegallerioista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Macy's ja Bryant Park, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset 42nd Street – Bryant Parkin metroasema ja 34th Streetin metroasema (Herald Square) takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Midtown
Upper East Side johon kuuluu auringonlasku ja kaupunki

Upper East Side

Kiehtovista museoista ja kauniista jokirannastaan tunnettu Upper East Side tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Central Park ja Madison Avenue. Lisäksi 86th Streetin metroasema (Lexington Avenue) ja 77th Streetin metroasema (Lexington Avenue) takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Upper East Side
Upper West Side, New York, New York, Yhdysvallat

Upper West Side

5/5Exceptional!(1 area review)

Upper West Side tunnetaan kiehtovista museoista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Beacon-teatteri ja Lincoln Center, ja 79th Streetin metroasema ja 96th Streetin metroasema (Broadway) takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Upper West Side
The High Line Park johon kuuluu kaupunki, katunäkymät ja puutarha

Chelsea

5/5Exceptional!(1 area review)

The High Line Park ja Chelsea Market ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Chelsea, joka tunnetaan suosituista kaupoista. 23rd Streetin metroasema (8th Avenue) ja 23rd Streetin metroasema (7th Avenue) varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Chelsea

Huippuhotellit kohteessa New York

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Pennsylvania
Hotel Pennsylvania
2.5 out of 5
401 7th Ave, New York, NY
86 €
per night
Jan 29 - Jan 30

Madison Square Garden, Macy's ja Empire State Building sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Times Square ja Broadway ovat myös 15 minuutin ...

2.6/5 (29,591 arvostelua)

"Location is perfect! Renovated room was very comfortable. Self check in/out didn’t work. Pretty sure we’re are going to book this hotel again."…"

Arvosteltu 12.10.2019

Hotel Pennsylvania
Paramount Times Square
Paramount Times Square
4 out of 5
235 West 46th Street, New York, NY
83 €
per night
Jan 29 - Jan 30

Tämän romanttisen hotellin lähellä sijaitsee Richard Rodgers Theatre, Times Square ja Music Box Theatre. Broadway ja Minskoff Theater ovat myös 5 minuutin kävelymatkan ...

3.6/5Good! (1,293 arvostelua)
Paramount hyvällä paikalla

"Paramount-hotellin sijainti on loistava! Ruokapaikat ja Times square ihan nurkalla... Kaksi kertaa jo käytetty tätä hotellia, voin suositella!"…"

Arvosteltu 23.5.2019

Paramount Times Square
Park Central Hotel New York
Park Central Hotel New York
4 out of 5
870 7th Ave, New York, NY
87 €
per night
Feb 3 - Feb 4

Carnegie Hall (teatteri), Central Park ja Broadway Theatre sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Columbus Circle ja 5th Avenue ovat myös ...

3.9/5Good! (9,649 arvostelua)

"Huone huonokuntoinen, laatikot rikki. Ei työpistettä huoneessa. Palvelu erinomaista."…"

Arvosteltu 30.1.2019

Park Central Hotel New York

Popular things to do in New York

Broadway
Image for Broadway

Broadway

4/5(46 reviews)

Nauti esityksestä tai ota valokuva kohteessa Broadway, joka on kohteessa New York sijaitseva tunnettu teatteri. Käy tutkimassa tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen maineikkaita taidegallerioita ja viihdemahdollisuuksia.

Times Square
Image for Times Square

Times Square

4/5(44 reviews)

New Yorkin kuuluisa neonvalojen ihmemaa tarjoaa kaupungin vilskettä parhaimmillaan ja on tärkeä nähtävyys kaikille turisteille.

Rockefeller Center
Image for Rockefeller Center

Rockefeller Center

4/5(36 reviews)

Manhattanin tunnuskuvallisimpiin rakennuksiin kuuluvaa Rockefeller Centerin liike- ja viihdekeskusta pidettiin ainutlaatuisena taidonnäytteenä sen valmistuessa 1930-luvun loppupuolella.

Empire State Building
Image for Empire State Building

Empire State Building

4.5/5(32 reviews)

New Yorkin matka ei ole täydellinen ilman vierailua tämän ikonisen rakennuksen huipulla, jonka näkymät Manhattanille ovat vertaansa vailla.

Vapaudenpatsas
Image for Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas

4/5(26 reviews)

Vapautta, demokratiaa ja toivoa edustava Vapaudenpatsas on yksi maailman kuuluisimmista patsaista.

Grand Central Terminal
Image for Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

4/5(27 reviews)

Tämä majesteettinen ja vilkas liikenneasema kuuluu kaikkien arkkitehtuurin harrastajien pakollisten nähtävyyksien listalle.

Reviews of New York

4.6

Top Destination

5 - Excellent
48
5 - Excellent 62.33766233766234%
4 - Good
28
4 - Good 36.36363636363637%
3 - Okay
1
3 - Okay 1.2987012987012987%
2 - Disappointing
0
2 - Disappointing 0%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

5/5 - Excellent

Verified traveler

Dec 9, 2019

Loistava paikka seurata huippu-urheilua.

4/5 - Good

Kari

Nov 5, 2019

Manhattanilla kannattaa muistaa Intrepid - sea, air and space museo. Eli se vanha lentotukialus. Näkemisen arvoinen, eikä kohtuuttoman kalliskaan.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Oct 28, 2019

Teatteri- ja musikaaliesitykset ehdottomasti käymisen arvoisia, jokaiselle löytyy jotain, suosittelen.

5/5 - Excellent

Esa

Oct 20, 2019

Mieluisa paikka, ihan hirveästi ihmisiä joka paikassa. Paljon nähtävää. Kallis kaupunki.

4/5 - Good

Verified traveler

Oct 20, 2019

Sopii nuorille. Kallista tai halpaa, itse voi vaikuttaa, mitä valitsee. Ticketmonsteria kannattaa välttää.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Oct 15, 2019

Olimme matkalla lokakuussa eikä missään kohteessa ollut pahempaa turistiruuhkaa. Metroliikenne oli selkeästi merkattu ja tuntui helpolta liikkua. Kohteet, joissa halusimme käydä, löytyivät helposti.

Other places like New York

Seattle
Image for Seattle
Seattle
Chicago
Image for Chicago
Chicago
San Francisco
Image for San Francisco
San Francisco
Philadelphia
Image for Philadelphia
Philadelphia