COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

New YorkYhdysvallat

Matka New Yorkin osavaltioon tarjoaa kaikkea maan suurimmasta kaupungin nähtävyyksistä jännittäviin hiihtokeskuksiin ja amishien asuttamaan rauhalliseen maaseutuun.

Jos New York tuo mieleesi ainoastaan ”Ison omenan”, olet vasta pääsemässä osavaltion tarjonnan makuun.

New York Cityssä kaikki on suurta, kiiltävää ja rohkeaa taivaisiin kohoavista pilvenpiirtäjistä Broadwayhin. New Yorkin matkalla kannattaa vierailla Empire State Buildingin huipulla nauttimassa mahtavista maisemista. Staten Islandin lautalta voi puolestaan ihailla Ellis Islandia ja Vapaudenpatsasta, jotka ovat toivottaneet miljoonat siirtolaiset tervetulleiksi Yhdysvaltoihin. Hiljenny hetkeksi muistelemaan syyskuun 11. päivän traagisia tapahtumia uudessa World Trade Centerissä. Maista New Yorkin parasta pizzaa Brooklynissa, seuraa Metsien baseball-ottelua Queensissa ja vieraile Bronx Zoossa. Muista myös Manhattanin lukemattomat museot ja galleriat. Kaupungin tunnetuimpia kulttuurilaitoksia ovat muun muassa Museum of Modern Art, Solomon R. Guggenheim Museum ja The Metropolitan Museum of Art, joka tunnetaan paremmin nimellä The Met.

Läheisellä Long Islandilla voit uida tai surffata Atlantin valtameressä. Ihaile värikkäitä uimakoppeja Brighton Beachilla. Lähde kuumailmapalloajelulle tai kokeile, miltä tuntuu skydiving. Tutustu Port Jeffersoniin, Maritime Museumiin, Fire Islandin eläinten rauhoitusalueeseen ja Hamptonsin ja Montaukin kartanoihin.

Seuraa Hudson-laaksoa kaupungin ulkopuolelle New Yorkin osavaltion pohjoisosaan. Nauti sinfoniamusiikista tähtitaivaan alla Tanglewoodissa. Lähde veneilemään 1000 Islandsille tai vaeltamaan Catskillvuorille. Vieraile Woodstockin musiikkifestivaalien tapahtumapaikalla, jonne miljoonat ihmiset kokoontuivat vuonna 1969. Pääkaupunkialueella voit vierailla Albanyn hallintorakennuksissa ja Saratoga Springsissä katsomassa esittävää taidetta.

Kolmen tunnin ajomatkan päässä New York Citystä voit nauttia Adirondackin vuoriston koskemattomasta luonnosta. Kesällä voit meloa, purjehtia tai uida monissa järvissä. Talvella voit harrastaa murtomaahiihtoa pienissä kaupungeissa tai lasketella itäisen Amerikan parhailla rinteillä Goressa, Whitefacessa tai Belleayressa. Vieraile vuoden 1980 talviolympialaisten isäntäkaupunkina toimineessa Lake Placidissa.

Nauti jääkauden veistämien pitkien ja kapeiden Finger Lakes ‑järvien puhtaista vesistä. Pyöräile halki amishien asuttaman maaseudun. Pysähdy poimimaan marjoja, omenoita ja kauden vihanneksia itsepoimintafarmeilta.

Suuntaa lopuksi osavaltion länsiosaan Lake Erielle ja valtaville Niagaran putouksille ja Chautauqua Instituteen. Sen jälkeen ymmärrät, miksi miljoonat matkailijat rakastavat New Yorkia.

Suositut kaupungit kohteessa New York

One World Trade Center johon kuuluu taivas, kaupunki ja auringonlasku
New York
Viihde, Teatteri ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • 5th Avenue
  • Central Park
  • Times Square
Rochester joka esittää silta, joki tai puro ja kaupunki
Rochester
Yliopisto, Viihde ja Elävää musiikkia

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Memorial Art Gallery
  • Strong
  • Rochester Museum and Science Center
Clinton Square johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja puisto
Syracuse
Shoppailu, Yliopisto ja Urheilu

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Carrier Dome
  • Landmark Theatre
  • Armory Square
Poughkeepsie johon kuuluu syksyn lehdet ja joki tai puro
Poughkeepsie
Yliopisto, Urheilu ja River View

…"

Vierailun arvoisia kohteita

  • Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum
Buffalo johon kuuluu kaupunki ja kaupungin liikealue
Buffalo
Vesiputous, Teatteri ja Elävää musiikkia

…"

Sleepy Hollow johon kuuluu joki tai puro, majakka ja silta
White Plains
Ruokailu, Lapsiystävällinen ja Shoppailu

…"