Bolšoi-teatteri

Bolšoi-teatteri featuring sisäkuvat ja vanha arkkitehtuuri
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Venäjän taidemaailman keskipisteisiin kuuluvan Bolšoi-teatterin vaikuttava sali ja huippuluokan tuotannot tekevät vaikutuksen kokeneimpaankin teatterissa kävijään.

Bolšoi-teatterilla on takanaan pitkä ja mielenkiintoinen historia, sillä teatterissa on esitetty Venäjän parhaimpiin kuuluneita tuotantoja jo yli 200vuoden ajan. Nykyisin Bolšoi-teatterissa esitetään balettia ja oopperaa. Varaa liput hyvissä ajoin etukäteen, jotta pääset nauttimaan esityksestä teatterin ylellisessä salissa.

Bolšoi-teatteri sai alkunsa ruhtinaan yksityisenä hankkeena vuonna 1776. Ensimmäiset teatterirakennukset tuhoutuivat tulipaloissa vuosina 1805, 1812 ja 1853. Nykyisin paikalla seisova viimeisin Bolšoi-rakennus avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1856. Bolšoi-teatterin rahoitusta leikattiin rajusti Neuvostoliiton aikana, mutta nykyisin teatteri kukoistaa taas.

Teatterin upea julkisivu tarjoaa nähtävää jo ennen sisälle astumista. Istuskele ulkona miellyttävän suihkulähteen lähellä ja ihaile teatterirakennuksen julkisivua ja sen loisteliaita pylväitä ja vaikuttavaa sisäänkäyntiä. Tarkastele Moskovan ylle kohoavaa hevosten vetämillä vaunuilla ratsastavan Apollon patsasta. Näkymä saattaa olla sinulle jo tuttu, sillä se on ikuistettu Venäjän 100ruplan seteliin.

Käy katsomassa balettia tai oopperaa teatterin upeissa puitteissa. Sana bolšoi tarkoittaa venäjäksi suurta. Teatterin saliin astuessasi ymmärrät nopeasti, mistä teatteri on saanut nimensä. Noin 21 metriä korkeaan ja 26 metriä leveään saliin mahtuu 2153 katsojaa. Permannon lisäksi katsomopaikkoja on kuusikerroksisella viehättävästi valaistulla parvella, joka luo osaltaan saliin ylellisen tunnelman.

Katsele Bolšoin suuren katon kattomaalauksia ja katosta roikkuvaa valtavaa kattokruunua. Kiinnitä huomiota siihen, miten moitteettomassa kunnossa kaikki on. Teatteri näyttää erityisen hienolta vuonna 2011 valmistuneen kuuden vuoden remontin jälkeen. Ylellisten puitteidensa ansiosta Bolšoi-teatteri on täydellinen paikka nauttia baletti- tai oopperaesityksestä.

Osta liput Bolšoi-teatteriin verkosta tai Moskovassa sijaitsevasta lipunmyyntitoimistosta. Teatralnajan metroasemalta on vain lyhyt kävelymatka teatterille.

Suositut vierailukohteet


Parhaat hotellitarjoukset