Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Temppeliaukion kirkko

Kallion sisällä oleva Temppeliaukion kirkko näyttää aivan supersankarin piilopaikalta. Astu sisään tähän omalaatuiseen kirkkoon nauttimaan sen rauhallisesta tunnelmasta.

Perukallioon louhittu Temppeliaukion kirkko on yksi maailman ällistyttävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Kallion sisään rakennettu kirkko on sisätilaltaan moderni, ja sen sisäkatto on verhottu kuparilla.

Omalaatuisen kirkon sisäänkäynti on muutoin normaalin kaupunkikadun varrella. Ota valokuvia kirkon tunnistettavasta kuparikupolista, joka on kirkon ainoa ulkopuolella näkyvissä oleva osa. Ylhäältä päin katsottuna kupoli näyttää aivan lentävältä lautaselta.

Astu sisään tähän pyöreänmuotoiseen kirkkoon, jonka seinät muodostuvat luonnonkivestä. Nauti kirkon ilmavasta tunnelmasta, joka syntyy katossa olevien 180 ikkunan läpi tunkeutuvasta luonnonvalosta. Rakennuksessa yhdistyvät saumatta luonnolliset ja keinotekoiset materiaalit. Kiipeä kirkon lehterille nähdäksesi paremmin tämän kiehtovan kirkon sisätilat.

Luo katseesi ylös pyöreään kuparikupoliin, joka kohoaa 12 metrin korkeudelle katutason yläpuolelle. Osallistu johonkin kirkossa säännöllisesti pidettävistä klassisen musiikin konserteista. Sisäänkäynnin luona olevalta ilmoitustaululta löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista. Osallistu kirkossa joka sunnuntaiaamupäivisin pidettäviin jumalanpalveluksiin.

Tutustu tarkemmin kirkon syntyhistoriaan, joka alkoi arkkitehtiveljesten Timo ja Tuomo Suomalaisen ideasta. Kirkko avattiin yleisölle vuonna 1969. Kirkkoa kutsutaan myös "Kivikirkoksi" sen rakentamiseen käytetyn materiaalin vuoksi. Kirkko on louhittu peruskallion sisään.

Kirkko on yleensä avoinna joka päivä aamusta iltaan. Huomaa, että kirkko on suljettu talvitiistaisin ja sen aukioloajat vaihtelevat sunnuntaisin. Sisäänpääsy on maksuton.

Temppeliaukion kirkko sijaitsee Helsingin keskustassa Etu-Töölössä. Kävelymatka päärautatieasemalta länteen sijaitsevalle kirkolle kestää vain 15 minuuttia. Kansallismuseon ja Hietaniemen hautausmaan lähellä olevan kirkon luona on myös useita bussipysäkkejä. Lähin metroasema on kirkon eteläpuolella sijaitseva Kamppi.


Alueen Temppeliaukion kirkko opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 983 majoitusliikettä kohteen Temppeliaukion kirkko lähellä
Clarion Hotel Helsinki 119 €
Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Länsisatama ja Länsiterminaali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Stockmannin tavaratalo ja Finlandia-talo ovat myös 3 kilometrin päässä. Hietalahden raitiovaunupysäkki, Helsinki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Itämerenkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki 88 €
  Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

  Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

  Ruoholahdenranta 3, Helsinki
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Hietalahden kirpputori ja Länsiterminaali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Stockmannin tavaratalo ja Finlandia-talo ovat myös 2 kilometrin päässä. Hietalahden raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kalevankadun raitiovaunupysäkki, Helsinki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

   Marski by Scandic 70 €
   Marski by Scandic

   Marski by Scandic

   Mannerheimintie 10, Helsinki
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Ruotsalainen teatteri ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Ylioppilastalon raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Erottajan raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Scandic Park Helsinki 93 €
    Scandic Park Helsinki

    Scandic Park Helsinki

    Mannerheimintie 46-48, Helsinki
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Suomen kansallisooppera ja Finlandia-talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Olympiastadion ja Helsingin jäähalli ovat myös 2 kilometrin päässä. Hesperian puiston raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Töölöntorin raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     GLO Hotel Helsinki Kluuvi 113 €
     GLO Hotel Helsinki Kluuvi

     GLO Hotel Helsinki Kluuvi

     Kluuvikatu 4, Helsinki
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Ateneumin taidemuseo ja Kauppatori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Presidentinlinna ja Amos Rexin taidemuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mikonkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Ylioppilastalon raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Scandic Simonkenttä 95 €
      Scandic Simonkenttä

      Scandic Simonkenttä

      Simonkatu 9, Helsinki
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Kampin kappeli ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Oopperan raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Lasipalatsin raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Finn 63 €
       Hotel Finn

       Hotel Finn

       Kalevankatu 3 b, Helsinki
         
        2.5 kautta 5.0 Tähteä

        Helsingin tuomiokirkko ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Senaatintori ja Presidentinlinna ovat myös 3 kilometrin päässä. Varsapuistikon raitiovaunupysäkki, Helsinki on 19 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kaisaniemen metroasema, Helsinki on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

        Original Sokos Hotel Presidentti 119 €
        Original Sokos Hotel Presidentti

        Original Sokos Hotel Presidentti

        Etelaeinen Rautatiekatu 4, Helsinki
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Luonnontieteellinen museo, Stockmannin tavaratalo ja Finlandia-talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Helsingin tuomiokirkko ja Olympiastadion ovat myös 2 kilometrin päässä. Eläinmuseon raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Lasipalatsin raitiovaunupysäkki, Helsinki 4 minuutin kävelymatkan päässä.