Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Temppeliaukion kirkko

Kallion sisällä oleva Temppeliaukion kirkko näyttää aivan supersankarin piilopaikalta. Astu sisään tähän omalaatuiseen kirkkoon nauttimaan sen rauhallisesta tunnelmasta.

Perukallioon louhittu Temppeliaukion kirkko on yksi maailman ällistyttävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Kallion sisään rakennettu kirkko on sisätilaltaan moderni, ja sen sisäkatto on verhottu kuparilla.

Omalaatuisen kirkon sisäänkäynti on muutoin normaalin kaupunkikadun varrella. Ota valokuvia kirkon tunnistettavasta kuparikupolista, joka on kirkon ainoa ulkopuolella näkyvissä oleva osa. Ylhäältä päin katsottuna kupoli näyttää aivan lentävältä lautaselta.

Astu sisään tähän pyöreänmuotoiseen kirkkoon, jonka seinät muodostuvat luonnonkivestä. Nauti kirkon ilmavasta tunnelmasta, joka syntyy katossa olevien 180 ikkunan läpi tunkeutuvasta luonnonvalosta. Rakennuksessa yhdistyvät saumatta luonnolliset ja keinotekoiset materiaalit. Kiipeä kirkon lehterille nähdäksesi paremmin tämän kiehtovan kirkon sisätilat.

Luo katseesi ylös pyöreään kuparikupoliin, joka kohoaa 12 metrin korkeudelle katutason yläpuolelle. Osallistu johonkin kirkossa säännöllisesti pidettävistä klassisen musiikin konserteista. Sisäänkäynnin luona olevalta ilmoitustaululta löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista. Osallistu kirkossa joka sunnuntaiaamupäivisin pidettäviin jumalanpalveluksiin.

Tutustu tarkemmin kirkon syntyhistoriaan, joka alkoi arkkitehtiveljesten Timo ja Tuomo Suomalaisen ideasta. Kirkko avattiin yleisölle vuonna 1969. Kirkkoa kutsutaan myös "Kivikirkoksi" sen rakentamiseen käytetyn materiaalin vuoksi. Kirkko on louhittu peruskallion sisään.

Kirkko on yleensä avoinna joka päivä aamusta iltaan. Huomaa, että kirkko on suljettu talvitiistaisin ja sen aukioloajat vaihtelevat sunnuntaisin. Sisäänpääsy on maksuton.

Temppeliaukion kirkko sijaitsee Helsingin keskustassa Etu-Töölössä. Kävelymatka päärautatieasemalta länteen sijaitsevalle kirkolle kestää vain 15 minuuttia. Kansallismuseon ja Hietaniemen hautausmaan lähellä olevan kirkon luona on myös useita bussipysäkkejä. Lähin metroasema on kirkon eteläpuolella sijaitseva Kamppi.


Alueen Temppeliaukion kirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 924 majoitusliikettä kohteen Temppeliaukion kirkko lähellä
Scandic Park Helsinki 93 €
Scandic Park Helsinki

Scandic Park Helsinki

Mannerheimintie 46-48, Helsinki
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Suomen kansallisooppera, Finlandia-talo ja Kansallismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Hesperian puiston raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Töölöntorin raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Clarion Hotel Helsinki 119 €
  Clarion Hotel Helsinki

  Clarion Hotel Helsinki

    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Länsisatama, Nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Kansallismuseo ja Finlandia-talo ovat myös 3 kilometrin päässä. Hietalahden raitiovaunupysäkki, Helsinki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Itämerenkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki 130 €
   Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

   Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

   Ruoholahdenranta 3, Helsinki
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Hietalahden kirpputori, Nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Kansallismuseo ja Senaatintori ovat myös 2 kilometrin päässä. Hietalahden raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kalevankadun raitiovaunupysäkki, Helsinki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

    Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki 144 €
    Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

    Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

    Mikonkatu 23, Helsinki
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Casino Helsinki ja Ateneumin taidemuseo ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä ostosalueella sijaitsevasta hotellista. Senaatintori ja Nykytaiteen museo Kiasma ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kaisaniemen metroasema, Helsinki ja Mikonkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Scandic Grand Marina 86 €
     Scandic Grand Marina

     Scandic Grand Marina

     Katajanokanlaituri 7, Helsinki
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Allas Sea Pool -merikylpylä, Uspenskin katedraali ja Presidentinlinna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Senaatintori ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kauppiaankadun asema ja Katajanokan puiston raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Lapland Hotels Bulevardi 162 €
      Lapland Hotels Bulevardi

      Lapland Hotels Bulevardi

      Bulevardi 28, Helsinki
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Helsingin vanha kirkko ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ateneumin taidemuseo ja Nykytaiteen museo Kiasma ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Aleksanterin teatterin raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fredrikinkadun raitiovaunupysäkki, Helsinki 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Scandic Simonkenttä 106 €
       Scandic Simonkenttä

       Scandic Simonkenttä

       Simonkatu 9, Helsinki
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kampin kappeli, Nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kansallismuseo ja Finlandia-talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Oopperan raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Lasipalatsin raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Holiday Inn Helsinki City Centre 118 €
        Holiday Inn Helsinki City Centre

        Holiday Inn Helsinki City Centre

        Elielinaukio 5, Helsinki
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Helsingin keskustakirjasto Oodi ja Nykytaiteen museo Kiasma sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Ateneumin taidemuseo ja Kansallismuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Lasipalatsin raitiovaunupysäkki, Helsinki ja Oopperan raitiovaunupysäkki, Helsinki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.