Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Kansallisteatteri

Ihastele kaunista uusromanttista julkisivua, joka sulkee taakseen teatterin, jolla oli erityinen merkitys suomalaisen kulttuurin kehittämisessä 1800-luvulla.

Suomen Kansallisteatterin historiallisessa rakennuksessa on neljä lavaa, joilla esitetään suurin osa Helsingin teatteritaiteen esityksistä. Se on maailman vanhin suomenkielinen ammattiteatteri, joka perustettiin aikanaan ylioppilasteattereiden toimesta vuonna 1872. Katsele teatterin komeaa julkisivua ja sen kauniin punaisia kattoja, kuparinvihreää kupolia ja yksityiskohtaisia kaiverruksia-

Tämä arkkitehti Onni Törnqvist-Tarjanteen suunnittelema rakennus edustaa uusromantiikan tyyliä, joka oli erittäin suosittua 1800-luvun Suomessa. Käy katsomassa näytelmää teatterin päänäyttämöllä, jonka saliin mahtuu jopa 885 katsojaa. Se on koristeltu ja sisustettu mahtipontisen tyylikkäästi kullatuilla aitioilla ja punaisen sametin peittämillä penkkiriveillä. Pienen näyttämön katsomoon mahtuu 307 henkeä, Willensaunuan näyttämön katsomoon 154, ja Omapohjan katsomoon kodikkaasti 80.

Käy katsomassa kansainvälisiä huipputeoksia, vanhaa roomalaista tai kreikkalaista klassikkoa, avant-garde esityksiä tai paikallisia teatterinäytelmiä, kaikki suomen kauniilla kielellä. Hemmottele itseäsi aterialla teatteriravintola Morkussa, jossa tarjoillaan sekä aamiaista, kahvia että lounasta. Teatterissa on myös pieni myymälä, josta voi ostaa pieniä teatteriteemaisia muisto- ja lahjaesineitä.

Perehdy Suomen Kansallisteatterin säätiön historiaan. Säätiö perustettiin Suomen suurruhtinaskunnan aikana, kun ruotsi oli sivistyneistön pääkieli. Suomenkielinen teatteri, millä nimellä Kansallisteatteri alun perin kulki, on vahvasti sidoksissa Suomen itsenäistymisliikkeeseen.

Käy katsomassa myös teatterin edustalla Rautatientorin aukiolla seisovaa, tai tarkemmin sanottuna istuvaa, Aleksis Kiven patsasta. Ihastele teatterin pohjoispuolella sijaitsevaa suihkulähdettä ja nautiskele Kaisaniemen puiston eläväisestä tunnelmasta.

Kansallisteatterin lipunmyynti on avoinna maanantaista lauantaihin aina aikaisesta aamusta iltamyöhään. Osta lippusi joko verkosta, puhelimitse tai lippuluukulta.

Kansallisteatteri sijaitsee Helsingin keskustassa Rautatientorin pohjoislaidalla. Pääset teatterille helpoiten joko metrolla Kaisaniemen tai Rautatientorin asemilta tai junalla teatterin vieressä seisovalta Rautatieasemalta. Läheisiin nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa Kaisaniemen puisto, Helsingin yliopisto ja Helsinki Cathedral.


Alueen Kansallisteatteri opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 196 hotellia lähellä kohdetta Kansallisteatteri
51 €
Omena Hotel Helsinki Lonnrotinkatu

Omena Hotel Helsinki Lonnrotinkatu

Lonnrotinkatu 13, Helsinki
3,5
/ 5 (1 212 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Helsingin vanha kirkko ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Nykytaiteen museo Kiasma ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Hotel Arthur

Hotel Arthur

Vuorikatu 19, Helsinki
3,5
/ 5 (2 657 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Kinopalatsi Movie Theater Complex ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintori ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

GLO Hotel Helsinki Kluuvi

GLO Hotel Helsinki Kluuvi

Kluuvikatu 4, Helsinki
4,4
/ 5 (1 747 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Esplanadi, Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Ateneumin taidemuseo ja Presidentinlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Mikonkatu 23, Helsinki
4,5
/ 5 (2 526 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Casino Helsinki ja Ateneumin taidemuseo ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä ostosalueella sijaitsevasta hotelli. Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintori ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Scandic Simonkenttä

Scandic Simonkenttä

Simonkatu 9, Helsinki
4,2
/ 5 (2 386 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Kauppakeskus Forum, Nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Kansallismuseo ja Finlandia-talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Hotel Finn

Hotel Finn

Kalevankatu 3 b, Helsinki
3,8
/ 5 (1 313 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Ruotsalainen teatteri, Nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Kansallismuseo ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Hotelli Seurahuone Helsinki

Hotelli Seurahuone Helsinki

Kaivokatu 12, Helsinki
4,0
/ 5 (1 339 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Kauppakeskus Forum, Ateneumin taidemuseo ja Nykytaiteen museo Kiasma sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotelli. Kansallismuseo ja Helsingin tuomiokirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

GLO Hotel Art

GLO Hotel Art

Loennrotinkatu 29, Helsinki
4,2
/ 5 (3 112 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Hietalahden kirpputori, Ateneumin taidemuseo ja Nykytaiteen museo Kiasma sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotelli. Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintori ovat myös 2 kilometrin päässä.