Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pergamon-museo

Berliinin suosituimmassa museossa on yli 2 000 vuotta vanhoja muinaismuistomerkkejä ja vaikuttavia rakennuksia.

Pergamon-museo rakennettiin vuosina 1910−1930 Museosaaren museokokonaisuuden viimeiseksi museoksi. Se rakennettiin näyttelytilaksi Saksan antiikkikokoelmalle, joka kuljetettiin Saksaan arkeologisilta kaivauksilta eri puolilta Vähä-Aasiaa 1900-luvun alkupuolella. Se on kävijämäärältään yksi Saksan suosituimmista museoista.

Museo nimettiin sen tähtinähtävyyden, toisella vuosisadalla eaa. rakennetun Pergamonin alttarin mukaan. Tämä 35 metriä leveä rakennus näyttää temppeliltä, vaikka todellisuudessa kyseessä onkin jälleenrakennettu monumentin julkisivu. Pergamonin alttari rakennettiin alun perin antiikin Kreikassa Pergamonin kaupunkiin, joka on nykyisin Turkissa sijaitseva Bergaman kaupunki. Saksalainen retkikunta löysi alttarin 1800-luvun lopussa. Kiipeä 20 metriä leveän keskusportaikon päälle ihailemaan kiehtovan yksityiskohtaisia veistoksia, jotka kuvaavat jumalten ja jättiläisten välistä myyttistä taistelua. Näitä veistoksia pidetään aikansa mestariteoksina.

Alttari kuuluu museon klassisen aikakauden antiikkiesineiden osaston kokoelmaan. Tähän kokoelmaan kuuluu myös muita veistoksia, taideteoksia, koruja ja keramiikkaa antiikin Kreikasta ja Roomasta.

Tutustu islamilaisen taiteen osaston tekstiileihin, mattoihin, keramiikkaan ja kirjakuvituksiin. Tämän kokoelman kohokohta on Aleppo-huoneen yksityiskohtainen seinämaalaus. Seinät muodostavat jälleenrakennetun vastaanottohuoneen, joka sijaitsi syyrialaisen meklarin talossa ottomaanien valtakunnassa. Toinen tärkeä näyttelyesine on kivestä rakennettu Mshattan fasadi, joka oli osa Jordanian aavikolla sijainnutta vanhaa palatsia. Fasadin iästä ei ole päästy vieläkään yksimielisyyteen.

Muinaisen Lähi-idän osastolla voit kulkea tarunomaisesta Ištarin portista. Tämä massiivinen rakennelma on Babylonian kaupungin vanhan portin jälleenrakennelma, joka on mittakaavaltaan alkuperäistä pienempi.

Pergamon-museo sijaitsee Berliinin keskustassa Spreen keskellä sijaitsevan Museosaaren pohjoispäädyssä. Museosaarelle pääsee helposti raitiovaunulla, bussilla, U-Bahnilla tai S-Bahnilla.


Alueen Pergamonmuseum opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 126 majoitusliikettä kohteen Pergamonmuseum lähellä
Hotel Berlin, Berlin 83 €
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berliini, BE
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Potsdamer Platz, Brandenburgin portti ja Valtiopäivätalo (Reichstag) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Checkpoint Charlie -museo ja Galeries Lafayette ovat myös 5 kilometrin päässä. Nollendorfplatzin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wittenbergplatzin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Radisson Blu Hotel, Berlin 110 €
  Radisson Blu Hotel, Berlin

  Radisson Blu Hotel, Berlin

  Karl-Liebknecht-Str. 3, Berliini, BE
    
   4.5 kautta 5.0 Tähteä

   Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee AquaDom-akvaario, DDR-museo ja Berliinin tuomiokirkko (Berliner Dom). Museosaari (Museumsinsel) ja Berliinin televisiotorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hackescher Marktin rautatieasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Alexanderplatzin rautatieasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   The Westin Grand, Berlin 134 €
   The Westin Grand, Berlin

   The Westin Grand, Berlin

   Friedrichstr. 158-164, Berliini, BE
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Friedrichstraße, Komische Oper Berlin ja Galeries Lafayette sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Ranskalainen tuomiokirkko (Französischer Dom) ja Brandenburgin portti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Französische Straßen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Friedrichstraßen metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Meliá Berlin 101 €
    Meliá Berlin

    Meliá Berlin

    Friedrichstrasse 103, Berliini, BE
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Friedrichstadt-Palast ja Berliner Ensemble -teatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bode-museo ja Gendarmenmarkt ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Maritim proArte Hotel Berlin 84 €
     Maritim proArte Hotel Berlin

     Maritim proArte Hotel Berlin

     Friedrichstrasse 151, Berliini, BE
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Friedrichstraße ja Humboldt-yliopisto (Humboldt-Universität zu Berlin) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Friedrichstadt-Palast ja Gendarmenmarkt ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Friedrichstraßen metroasema ja Friedrichstraßen S-Bahn-asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hilton Berlin 147 €
      Hilton Berlin

      Hilton Berlin

      Mohrenstr. 30, Berliini, BE
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Gendarmenmarkt ja Friedrichstraße sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hausvogteiplatzin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Keskustan metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Cityhostel Berlin Mitte 43 €
       Cityhostel Berlin Mitte

       Cityhostel Berlin Mitte

       Glinkastr. 5-7, Berliini, Berlin
         
        2.0 kautta 5.0 Tähteä

        Friedrichstraße, Checkpoint Charlie ja Checkpoint Charlie -museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Gendarmenmarkt ja Mall of Berlin -ostoskeskus ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Mohrenstraßen metroasema ja Keskustan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 80 €
        Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

        Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

        Alexanderplatz 7, Berliini, BE
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Alexanderplatz ja Berliinin televisiotorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Berliinin raatihuone (Rotes Rathaus) ja DDR-museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Alexanderplatzin metroasema ja Alexanderplatzin rautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.