Saimaan järvi

Matkaopas
Saimaan järvi

Vietä rentouttava loma Saimaalla järven aalloilla risteillen, kauniita maisemia ihastellen ja järvenrantakaupunkien elämänsykkeestä nauttien.

Itä-Suomessa sijaitseva Suomen suurin järvi Saimaa ympäryskaupunkeineen tarjoaa monenmoista tekemistä ja kokemista sekä luonto- että kulttuurimatkailijoille. Ainutlaatuinen järvimaisema houkuttelee erilaisten seikkailujen pariin ympäri vuoden. Kokeile talvisella lomallasi Saimaalla retkiluistelun vauhdin hurmaa tai lähde kesällä rentouttavalle melontaretkelle ihastelemaan järven kauniita maisemia. Kulttuurinnälkäisille Saimaan rannoilta löytyy useita suuria kaupunkeja, kuten Lappeenranta, Joensuu ja Savonlinna, joista löytyy paljon tehtävää ja nähtävää kaikenikäisille matkaajille.

Matka Saimaalle onnistuu helpoiten kulkemalla johonkin Saimaan rannoilla sijaitsevista suurista kaupungeista. Suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta on tarjolla Saimaan ympäryskaupungeista Joensuuhun ja Savonlinnaan. Lentomatkustamisen lisäksi esimerkiksi Lappeenrantaan, Mikkeliin ja Varkauteen on saatavilla hyvät julkisen liikenteen yhteydet eri puolilta Suomea. Saimaalla matkat on helppo kulkea kesäisin risteilyaluksilla, joita kulkee ympäri Järvi-Suomea ja aina Venäjälle Viipuriin ja Pietariin asti.

Noin 4 400 neliökilometrin laajuinen Saimaa tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia vesiliikuntaan ja luontomatkailuun. Alueella sijaitsee esimerkiksi hyvät patikointi- ja melontamahdollisuudet tarjoava Koloveden kansallispuisto, jossa voit myös tutustua muun muassa Ukonvuoren, Havukkavuoren ja Vieruvuoren muinaisiin kalliomaalauksiin. Linnansaaren kansallispuistosta löytyy talvisin hoidettu luistelureitti, ja alueella retkeiltäessä kannattaa tutustua pääsaarella sijaitsevaan Linnansaaren torppaan, joka on entisöity entisajan kaskitilojen mukaiseksi. Hyvällä onnella voit nähdä kansallispuistoissa vieraillessasi vilahduksen uhanalaisesta saimaannorpasta.

Erilaisten luontokohteiden tutkimisen lisäksi Saimaalla pääset viettämään myös vilkasta kaupunkilomaa, ja koska järven rannalta löytyy useita käymisenarvoisia kaupunkeja, riittää Saimaalla nähtävää pidemmällekin matkalle. Saimaan rannoilla sijaitsevissa kaupungeissa yhdistyy Suomessa ainutlaatuisella tavalla idän ja lännen vaikutuspiirit, joten kaupungit tarjoavat myös arkkitehtuurisesti ja historiallisesti kiinnostavia kohteita tarkasteltaviksi. Saimaan etelärannalla sijaitseva Lappeenranta on Etelä-Karjalan vilkas maakuntakeskus ja eloisa yliopistokaupunki. Kaupungissa vierailtaessa kannattaa tutustua ainakin historiallisesti merkittävään Lappeenrannan linnoitukseen, jossa pääsee tutustumaan myös erilaisiin museoihin, kuten ratsumuseoon ja Etelä-Karjalan taidemuseoon.

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden matkaajien kannattaa pistäytyä myös esimerkiksi Savonlinnassa ja Joensuussa. Savonlinna on tunnettu erityisesti keskiaikaisessa Olavinlinnassa järjestettävistä oopperajuhlistaan. Savonlinnasta löytyy myös maailman suurin puukirkko Kerimäen kirkko. Pohjois-Karjalan kulttuurielämän keskuksessa Joensuussa kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaunis kaupungintalo vuodelta 1914. Joensuussa tutustumisen arvoisia kohteita ovat myös alueen historiasta kertova Pohjois-Karjalan museo sekä Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania.

Saimaalla riittää nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden sekä kulttuurinnälkäisille että liikunnallisia aktiviteettejä kaipaaville matkailijoille. Toisaalta voit unohtaa kiireen ja viettää rentouttavaa lomaa Saimaalla nautiskellen luonnon hiljaisuudesta ja kauneudesta.

Imatran Kylpylä
Imatran Kylpylä
4 out of 5
Purjekuja 2, Imatra
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 85 € per yö ajalle 19. tammik. viiva 20. tammik.
Ruokolahti-Rautjarvi Hiking Trail, Angry Birds Activity Park ja Kauppakeskus Capri sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä ...
4.1/5 Very Good! (701 arvostelua)
Mukava matka
"Mukav retki lastenlasten seurassa"

Arvosteltu 11.10.2021

Imatran Kylpylä
Scandic Mikkeli
Scandic Mikkeli
3 out of 5
Mikonkatu 9, Mikkeli
Hinta on 101 € per yö ajalle 18. helmik. viiva 19. helmik.
Mikkelin tuomiokirkko ja Kivisakasti sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Mikkelipuisto ja Kenkäveron pappila ovat myös 2 kilometrin ...
4/5 Very Good! (765 arvostelua)
Perushyvä hotelli Mikkelin keskustassa
"Hotelli sijaitsee Mikkelin keskustassa, mutta silti ainakin meidän huoneemme (ikkuna sisäpihalle) oli hyvin rauhallinen. Palvelu oli ystävällistä ja kaikki sujui miellyttävästi. Mukava lisä oli hotellin hintaan kuulunut pysäköinti. Hotelli ja huoneet kaipaisivat jonkin verran "faceliftiä", minkä ..."

Arvosteltu 19.7.2021

Scandic Mikkeli
Hotel & Spa Resort Järvisydän
Hotel & Spa Resort Järvisydän
4 out of 5
Porosalmentie 313, Rantasalmi
Hinta on 357 € per yö ajalle 19. tammik. viiva 20. tammik.
Linnansaaren kansallispuisto, Rantasalmen museo ja Rantasalmen kirkko sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa historiallisella alueella sijaitsevasta ...
4.4/5 Wonderful! (175 arvostelua)
"Luonnonmateriaalit ja elävä tuli"

Arvosteltu 15.9.2021

Hotel & Spa Resort Järvisydän
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Ammatour Villas
Ammatour Villas
3.5 out of 5
Pärsäniemi 57, Luumäki
Hinta on 73 € per yö ajalle 20. tammik. viiva 21. tammik.
Taavetin Lomakeskus on 1,6 kilometrin ja Luumäen kirkko on 4,7 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta huvilasta. Taavetin uimaranta ja Taavetin linnoitus ...
4.7/5 Exceptional! (23 arvostelua)
Moderni ja helppo mökkiyö
"Kaunis ja hyvin varusteltu mökki aivan järven rannalla. Plussaa loistavasta asiakaspalvelusta ja mökin siisteydestä. Miinus vain siitä ettei mökkiä saa verhoilla täysin pimeäksi."

Arvosteltu 22.3.2021

Ammatour Villas
SResort Marina Villas
SResort Marina Villas
3.5 out of 5
Alminraitti 2-4, Lappeenranta
Hinta on 190 € per yö ajalle 19. tammik. viiva 20. tammik.
Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä järven rannalla mökistä. Ruokolahti-Rautjarvi Hiking Trail ...
3.9/5 Very Good! (28 arvostelua)
"Hyvä mökki isommallekin porukalle lomailuun. TV-yhteys ei tosin toiminut hyvin, mikä haittasi seurueen olympialaisfaneja, mutta muuten kaikki toimi hyvin."

Arvosteltu 30.7.2021

SResort Marina Villas
Holiday Club Saimaa Apartments
Holiday Club Saimaa Apartments
3.5 out of 5
Rauhanrinne 1, Lappeenranta
Hinta on 213 € per yö ajalle 19. tammik. viiva 20. tammik.
Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta huoneistohotellista. Ruokolahti-Rautjarvi ...
4/5 Very Good! (31 arvostelua)
Hieno mökki.
"Hieno mökki kaikilla mukavuuksilla. Järvi lähellä. Jos ei olisi covid-aika niin olisi ollut paljon tekemistä makoitusalueells."

Arvosteltu 13.3.2021

Holiday Club Saimaa Apartments
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Saimaan järvi

Kohteen Saimaan järvi lähellä sijaitsevat kaupungit