Katajanokka matkavinkit

Helsinki
Katajanokka featuring kirkko tai katedraali
Ihastele 1900-luvun alun tyylikästä art nouveau -tyylistä arkkitehtuuria maailmanpyörän korkeuksista käsin tässä pienellä saarella sijaitsevassa kaupunginosassa.

Katajanokka on Helsingin elegantin arkkitehtuurin keskus ja täynnä kiehtovia jäänteitä Venäjän vallan ajalta. Suurin osa alueesta on peräisin 1900-luvun alkupuolelta, ja Katajanokalla seisoo muun muassa Euroopan suurin venäläinen ortodoksikirkko sekä pieni risteilysatama. Kiertele Katajanokan kaduilla ja ihaile sen rakennusten mielenkiintoista arkkitehtuuria.

Mahtava Uspenski Cathedral ottaa vieraat vastaan komealla paikalla Katajanokan luoteisosassa. Sen loisteliasta tummanpunaista julkisivua, vihreitä torneja ja kultaisia kupoleja ei voi olla ihailematta. Astu sisään ja saat nähdä kuinka sen yksityiskohtaisesti koristellut sisätilat eroavat yksinkertaistetuista luterilaisista kirkoista.

Katedraalia ympäröivässä puistossa on mukava pysähtyä piknikille. Kapua katedraalin kukkulalle katselemaan upeaa näkymää, joka avautuu koko Katajanokan kaupunginosan ylle. Nouse 40 metrin korkeuteen Finnairin SkyWheel-maailmanpyörän kyydissä ja ihastele mielettömiä maisemia.

Muita Katajanokan merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Merikasarmin keltaiset rakennukset sekä Sokeripalanakin tunnettu Storan Enson pääkonttori. Kulje Luotsikadun halki ja ihaile sen komeita art nouveau -rakennuksia. Yksi kadun komeimmista rakennuksista on Tallbergin talo, jonka tiilinpunainen julkisivu ja mustat tornikatot ovat upea näky.

Kulje Katajanokan eteläpäässä sijaitsevan pienen sataman halki. Täältä lähtevien risteilyalusten määränpäät ovat yleensä Tukholma tai Tallinna. Satamassa on myös ravintola ja kauppoja. Kiertele torilla, joka avautuu alueelle iltapäivisin, ja ostele sen kojuista kauniita muistoesineitä ja tuoretta kalaa.

Katajanokan hienostuneessa ja tunnelmaisessa kaupunginosassa asuvat muun muassa presidentti Mauno Koivisto sekä maailmanlaajuisesti tunnettu säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Katajanokka on käytännössä saari, sillä keinotekoinen kanava erottaa sen muusta kaupungista täysin. Pääset tälle kauniille kaupunginosalle kolmea eri siltaa pitkin.

Katajanokka sijaitsee Helsingin keskustasta hieman itään päin. Helsingin päärautatieasemalta pääsee Katajanokan kanavalle kävellen noin 15 minuutissa. Bussilla pääset kulkemaan helposti Katajanokan pienen saaren monille pysäkeille. Läheisiin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Senate Square, Havis Amandan patsas sekä Kauppatori.


Suositut vierailukohteet


Huippuhotellit kohteessa Katajanokka

Eurohostel
Eurohostel
2 out of 5
Linnankatu 9, Helsinki
Hinta on 44 € per yö ajalle 22. lokak. viiva 23. lokak.
44 €
per yö
22. lokak.–23. lokak.
Yövy tässä hostellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja saunasta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan yleiskuntoa arvosteluissaan. ...
7,8/10 Good! (995 arvostelua)
"Rahalle sai vastinetta. Ihana sauna."

Arvosteltu 27.8.2023

Eurohostel
Noli Katajanokka
Noli Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsinki
Täysin hyvitettävä
Hinta on 121 € per yö ajalle 7. lokak. viiva 8. lokak.
121 €
per yö
7. lokak.–8. lokak.
Yövy tässä 3,5 tähden kylpylälomalle soveltuvassa huoneistohotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, täyden palvelun kylpylästä ja kuntokeskuksesta. ...
9,2/10 Wonderful! (679 arvostelua)
"Erinomainen sijainti, rauhallinen huone, riittävä varustus. Jännä ilmapiiri, alakerran ravintola täynnä, iloista puheensorinaa, yhteistiloissa näyttivät tekevän töitä tai opiskelevan yhdessä. Lämmin suositus."

Arvosteltu 26.8.2023

Noli Katajanokka
Scandic Grand Marina
Scandic Grand Marina
4 out of 5
Katajanokanlaituri 7, Helsinki
Hinta on 117 € per yö ajalle 28. lokak. viiva 29. lokak.
117 €
per yö
28. lokak.–29. lokak.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, huonepalvelusta ja kuntokeskuksesta. Lähellä ...
8,2/10 Very Good! (1 001 arvostelua)
Hyvä palvelu ja hotelli
"Respan palvelu erinomaista. Sain huoneen etuajassa ja kaikki sujui hienosti. Siisti hotelli kaikkiaan."

Arvosteltu 23.8.2023

Scandic Grand Marina
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
4 out of 5
Merikasarminkatu 1 A, Helsinki, Uusimaa
Hinta on 134 € per yö ajalle 19. lokak. viiva 20. lokak.
134 €
per yö
19. lokak.–20. lokak.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja huonepalvelusta. Lähellä ...
9,2/10 Wonderful! (1 000 arvostelua)
Yö”vankilassa”
"Erittäin miellyttävä kokemus, siisti huone ja hyvä palvelu. Ripaus historiaa. Tullaan uudelleen."

Arvosteltu 16.9.2023

Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
VALO Hotel & Work Helsinki
VALO Hotel & Work Helsinki
4 out of 5
Mannerheimintie 109, Helsinki
Hinta on 87 € per yö ajalle 16. lokak. viiva 17. lokak.
87 €
per yö
16. lokak.–17. lokak.
Yövy tässä 4 tähden ekologisessa / kestävän kehityksen mukaisessa hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ...
8,8/10 Excellent! (1 339 arvostelua)
Hotelli yö
"Viihdyimme hyvin. Huone oli kompakti, mutta kaikki tarvittava löytyi. Wellnes alue hieno, mutta hieman ruuhkainen. Loistava aamiainen ja mukava vastaanotto virkailija saapuessamme."

Arvosteltu 2.10.2023

VALO Hotel & Work Helsinki
Marski by Scandic
Marski by Scandic
4 out of 5
Mannerheimintie 10, Helsinki
Hinta on 129 € per yö ajalle 5. marrask. viiva 6. marrask.
129 €
per yö
5. marrask.–6. marrask.
Yövy tässä 4 tähden hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja huonepalvelusta. Lähellä sijaitsee Stockmannin tavaratalo ...
8,8/10 Excellent! (1 002 arvostelua)
Super
"Hyvä sänky, hyvä asiakaspalvelu, huippu aamupala ja huippu sijainti. Mitä muuta ihminen voi tarvita!"

Arvosteltu 30.9.2023

Marski by Scandic
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Katajanokka: Muita alueita lähistölläKatajanokka matkavinkit

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: