COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

KatajanokkaHelsinki

Ihastele 1900-luvun alun tyylikästä art nouveau -tyylistä arkkitehtuuria maailmanpyörän korkeuksista käsin tässä pienellä saarella sijaitsevassa kaupunginosassa.

Katajanokka on Helsingin elegantin arkkitehtuurin keskus ja täynnä kiehtovia jäänteitä Venäjän vallan ajalta. Suurin osa alueesta on peräisin 1900-luvun alkupuolelta, ja Katajanokalla seisoo muun muassa Euroopan suurin venäläinen ortodoksikirkko sekä pieni risteilysatama. Kiertele Katajanokan kaduilla ja ihaile sen rakennusten mielenkiintoista arkkitehtuuria.

Mahtava Uspenski Cathedral ottaa vieraat vastaan komealla paikalla Katajanokan luoteisosassa. Sen loisteliasta tummanpunaista julkisivua, vihreitä torneja ja kultaisia kupoleja ei voi olla ihailematta. Astu sisään ja saat nähdä kuinka sen yksityiskohtaisesti koristellut sisätilat eroavat yksinkertaistetuista luterilaisista kirkoista.

Katedraalia ympäröivässä puistossa on mukava pysähtyä piknikille. Kapua katedraalin kukkulalle katselemaan upeaa näkymää, joka avautuu koko Katajanokan kaupunginosan ylle. Nouse 40 metrin korkeuteen Finnairin SkyWheel-maailmanpyörän kyydissä ja ihastele mielettömiä maisemia.

Muita Katajanokan merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Merikasarmin keltaiset rakennukset sekä Sokeripalanakin tunnettu Storan Enson pääkonttori. Kulje Luotsikadun halki ja ihaile sen komeita art nouveau -rakennuksia. Yksi kadun komeimmista rakennuksista on Tallbergin talo, jonka tiilinpunainen julkisivu ja mustat tornikatot ovat upea näky.

Kulje Katajanokan eteläpäässä sijaitsevan pienen sataman halki. Täältä lähtevien risteilyalusten määränpäät ovat yleensä Tukholma tai Tallinna. Satamassa on myös ravintola ja kauppoja. Kiertele torilla, joka avautuu alueelle iltapäivisin, ja ostele sen kojuista kauniita muistoesineitä ja tuoretta kalaa.

Katajanokan hienostuneessa ja tunnelmaisessa kaupunginosassa asuvat muun muassa presidentti Mauno Koivisto sekä maailmanlaajuisesti tunnettu säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Katajanokka on käytännössä saari, sillä keinotekoinen kanava erottaa sen muusta kaupungista täysin. Pääset tälle kauniille kaupunginosalle kolmea eri siltaa pitkin.

Katajanokka sijaitsee Helsingin keskustasta hieman itään päin. Helsingin päärautatieasemalta pääsee Katajanokan kanavalle kävellen noin 15 minuutissa. Bussilla pääset kulkemaan helposti Katajanokan pienen saaren monille pysäkeille. Läheisiin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Senate Square, Havis Amandan patsas sekä Kauppatori.


Suositut vierailukohteet – Katajanokka


Huippuhotellit kohteessa Katajanokka

Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsinki
Ilmainen peruutusoikeus
Hinta on 121 € per yö ajalle 26. helmik. viiva 27. helmik.

Uspenskin katedraali, Stockmannin tavaratalo ja Helsingin tuomiokirkko sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Finlandia-talo ja Länsiterminaali ...

4.6/5Exceptional! (29 arvostelua)
Täydellinen lomakokemus

"Kaikki muuten täydellistä, mutta huone oli tosi kuuma emmekä saaneet lämpöä laskettua vaikka tehtiin ohjeiden mukaisesti. Sänky olisi myös voinut olla leveämpi. Pyöräilimme ympäri Helsinkiä Nolin tarjoamilla pyörillä. Autonkin saimme Nolin parkkihalliin pariksi päiväksi. SPA ja sauna sekä Gym olivat ..."…"

Arvosteltu 3.8.2020

Noli Studios Katajanokka
Scandic Grand Marina
Scandic Grand Marina
4 out of 5
Katajanokanlaituri 7, Helsinki
Hinta on 86 € per yö ajalle 19. maalisk. viiva 20. maalisk.

Allas Sea Pool -merikylpylä, Stockmannin tavaratalo ja Helsingin tuomiokirkko sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Finlandia-talo ja Länsiterminaali ...

4.1/5Very Good! (995 arvostelua)

"Ilmapiiri on hyvä tässä hotellissa. Kaikki toimii. Sijaintti hyvä"…"

Arvosteltu 22.2.2021

Scandic Grand Marina
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
4 out of 5
Hae hinnat

Uspenskin katedraali ja Allas Sea Pool -merikylpylä sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kauppatori ja Senaatintori ovat myös 15 minuutin ...

4.6/5Wonderful! (1,000 arvostelua)

"Loistava paikka pienelle irtiotolle arjesta! Ihanaa kun paikalla on kiinnostava historia ja selkeä teema! Iso plussa että kaksi selliä on pidetty vieraiden nähtävissä. Huone oli aivan upea ja siisti."…"

Arvosteltu 16.10.2020

Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
Eurohostel
Eurohostel
2 out of 5
Linnankatu 9, Helsinki
Hinta on 33 € per yö ajalle 4. maalisk. viiva 5. maalisk.

Uspenskin katedraali, Presidentinlinna ja Kauppatori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Helsingin kaupunginmuseo ja Kauppahalli ovat ...

3.7/5Good! (989 arvostelua)

"Hyvä ja edullinen, pääsee helposti keskustaan ratikalla"…"

Arvosteltu 15.8.2020

Eurohostel
SleepWell Apartments Katajanokka
SleepWell Apartments Katajanokka
4 out of 5
Amiraalinkatu 2, Helsinki
Hae hinnat

Uspenskin katedraali, Stockmannin tavaratalo ja Helsingin tuomiokirkko sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Finlandia-talo ja Linnanmäen ...

3/5 (3 arvostelua)
Loistava huoneisto

"Kaikki toimi loistavasti. Loistava huoneisto perheelle. Suosittelen vahvasti."…"

Arvosteltu 25.5.2020

SleepWell Apartments Katajanokka
Aalto Seaside Suite - Katajanokka
Aalto Seaside Suite - Katajanokka
4 out of 5
Katajanokanranta 1 C, Helsinki
Hae hinnat

Uspenskin katedraali ja Stockmannin tavaratalo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Helsingin tuomiokirkko ja Finlandia-talo ovat myös ...

4.4/5Excellent! (10 arvostelua)
Super nice and quiet

"Really nice apartment. Clean and cozy. The mattress was a little too soft and the pillows too big. A toaster in the kitchen would have been a nice addition. Other than that, really nice. Will for sure stay again and recommend to others."…"

Arvosteltu 22.2.2019

Aalto Seaside Suite - Katajanokka
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Muut kaupunginosat kohteessa HelsinkiKatajanokka

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: