Katajanokka

Helsinki
Katajanokka featuring kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri
Ihastele 1900-luvun alun tyylikästä art nouveau -tyylistä arkkitehtuuria maailmanpyörän korkeuksista käsin tässä pienellä saarella sijaitsevassa kaupunginosassa.

Katajanokka on Helsingin elegantin arkkitehtuurin keskus ja täynnä kiehtovia jäänteitä Venäjän vallan ajalta. Suurin osa alueesta on peräisin 1900-luvun alkupuolelta, ja Katajanokalla seisoo muun muassa Euroopan suurin venäläinen ortodoksikirkko sekä pieni risteilysatama. Kiertele Katajanokan kaduilla ja ihaile sen rakennusten mielenkiintoista arkkitehtuuria.

Mahtava Uspenski Cathedral ottaa vieraat vastaan komealla paikalla Katajanokan luoteisosassa. Sen loisteliasta tummanpunaista julkisivua, vihreitä torneja ja kultaisia kupoleja ei voi olla ihailematta. Astu sisään ja saat nähdä kuinka sen yksityiskohtaisesti koristellut sisätilat eroavat yksinkertaistetuista luterilaisista kirkoista.

Katedraalia ympäröivässä puistossa on mukava pysähtyä piknikille. Kapua katedraalin kukkulalle katselemaan upeaa näkymää, joka avautuu koko Katajanokan kaupunginosan ylle. Nouse 40 metrin korkeuteen Finnairin SkyWheel-maailmanpyörän kyydissä ja ihastele mielettömiä maisemia.

Muita Katajanokan merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Merikasarmin keltaiset rakennukset sekä Sokeripalanakin tunnettu Storan Enson pääkonttori. Kulje Luotsikadun halki ja ihaile sen komeita art nouveau -rakennuksia. Yksi kadun komeimmista rakennuksista on Tallbergin talo, jonka tiilinpunainen julkisivu ja mustat tornikatot ovat upea näky.

Kulje Katajanokan eteläpäässä sijaitsevan pienen sataman halki. Täältä lähtevien risteilyalusten määränpäät ovat yleensä Tukholma tai Tallinna. Satamassa on myös ravintola ja kauppoja. Kiertele torilla, joka avautuu alueelle iltapäivisin, ja ostele sen kojuista kauniita muistoesineitä ja tuoretta kalaa.

Katajanokan hienostuneessa ja tunnelmaisessa kaupunginosassa asuvat muun muassa presidentti Mauno Koivisto sekä maailmanlaajuisesti tunnettu säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Katajanokka on käytännössä saari, sillä keinotekoinen kanava erottaa sen muusta kaupungista täysin. Pääset tälle kauniille kaupunginosalle kolmea eri siltaa pitkin.

Katajanokka sijaitsee Helsingin keskustasta hieman itään päin. Helsingin päärautatieasemalta pääsee Katajanokan kanavalle kävellen noin 15 minuutissa. Bussilla pääset kulkemaan helposti Katajanokan pienen saaren monille pysäkeille. Läheisiin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Senate Square, Havis Amandan patsas sekä Kauppatori.


Suositut vierailukohteet – Katajanokka


Huippuhotellit kohteessa Katajanokka

Eurohostel
Eurohostel
2 out of 5
Linnankatu 9, Helsinki, 00160
Hinta on 54 € per yö ajalle 11. syysk. viiva 12. syysk.
Yövy tässä hostellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja saunasta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan yleiskuntoa arvosteluissaan. ...
3,7/5 Good! (995 arvostelua)
"Oikein toimiva majoitus meille kahdelle aikuiselle. Käytimme majoitusta nukkumiseen ja muuten liikuimme kaupungilla kaupunkipyörillä. Aamusauna oli ihana. Siellä tuli aivan mökkitummelma :) Aamupala oli aivan riittävä."

Arvosteltu 26.6.2022

Eurohostel
Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsinki, 00160
Täysin hyvitettävä
Hinta on 118 € per yö ajalle 14. elok. viiva 15. elok.
Yövy tässä 3,5 tähden huoneistohotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, kuntokeskuksesta ja paikan päällä olevasta pysäköinnistä. Lähellä ...
4,6/5 Exceptional! (213 arvostelua)
"Kirjautuminen oli hiukan hankalaa"

Arvosteltu 1.8.2022

Noli Studios Katajanokka
Scandic Grand Marina
Scandic Grand Marina
4 out of 5
Katajanokanlaituri 7, Helsinki, 00160
Hinta on 125 € per yö ajalle 21. elok. viiva 22. elok.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja huonepalvelusta. ...
4,1/5 Very Good! (999 arvostelua)
"Hyvä sijainti"

Arvosteltu 6.8.2022

Scandic Grand Marina
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
4 out of 5
Merikasarminkatu 1 A, Helsinki, Uusimaa, 00160
Hinta on 148 € per yö ajalle 28. elok. viiva 29. elok.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, aamiaisesta ja huonepalvelusta. Asiakkaamme ...
4,6/5 Wonderful! (1 000 arvostelua)
Mielenkiintoinen hotellikokemus
"Hieno ja mielenkiintoinen miljöö yöpyä. Ehdottomasti suosittelen kokemuksena. Aamupala oli hyvä, erityisesti ilahduttivat irtoteevalikoima ja paksut pannukakut suklaalevitteellä. Huoneessa voisi siisteyden kanssa olla tarkempi, huomasimme esim. sängyn alusen olevan aivan pölyinen, kun vahingossa ..."

Arvosteltu 26.7.2022

Hotel Katajanokka, Helsinki, A Tribute Portfolio Hotel
KOTI Hotel Katajanokka
KOTI Hotel Katajanokka
4.5 out of 5
4 Kruunuvuorenkatu, Helsinki, 00160
Yövy tässä 4,5 tähden ylellisessä huoneistossa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, kuivapesulasta tai pesulapalveluista ja konferenssitiloista. ...
KOTI Hotel Katajanokka
2ndhomes Katajanokka 2BR apartment with sauna
2ndhomes Katajanokka 2BR apartment with sauna
3 out of 5
Katajanokankatu 5, Helsinki, 00100
Yövy tässä 3 tähden huoneistossa kohteessa Helsinki. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, taulutelevisiosta ja keittiöstä. Lähellä sijaitsee Helsingin tuomiokirkko ...
5/5 Exceptional! (2 arvostelua)
"The apartment was in a great location. Very close to grocery store and walking distance to stores."

Arvosteltu 27.11.2019

2ndhomes Katajanokka 2BR apartment with sauna
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Muita kaupunginosia kohteessa KatajanokkaKatajanokka

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: