Pasila

Matkaopas
Pasila

Joukkoliikenteen keskuksena tunnettu Pasila on loistava aloituspaikka Helsingin-matkalle. Aivan lähietäisyydellä on monia pääkaupungin suosituimpia kohteita.

Pasila on tuttu kaupunginosa monelle pääkaupunkiseudun matkailijalle, sillä käytännössä kaikki Helsinkiin saapuvat ja sieltä lähtevät junat pysähtyvät Pasilassa. Kaupunginosan yleisilme on junan ikkunasta nähtynä varsin betoninen, mutta vain vähän matkan päässä on kasvitieteellistä loistoa ja Vallilan ihastuttava puutaloalue. Monet Helsingin suurimmista yleisötapahtumista järjestetään Pasilassa, sillä Messukeskus ja Hartwall Areena houkuttelevat jättiyleisöjä tähän kaupunginosaan. Nouse siis junasta jo ennen päätepysäkkiä ja aloita Helsingissä vietetty loma Pasilaan ja sen ympäristöön tutustuen.

Monet Pasilaan saapuvat matkailijat tulevat siellä järjestettävien konserttien ja tapahtumien houkuttelemana. Aivan Pasilan aseman vieressä sijaitseva Messukeskus on erinomaisten liikenneyhteyksien varrella oleva monipuolinen tapahtumapaikka, jossa järjestetään kaikkea kirjamessuista venenäyttelyihin. Messukeskus vetää puoleensa tavallisten tallaajien lisäksi eri alojen ammattilaisia, jotka tulevat käymään huipputason seminaareissa. Harrastit sitten tanssia tai rotukissoja, löydät Messukeskuksen laajasta tarjonnasta varmasti jotain itseäsi kiinnostavaa.

Toinen matkalle Pasilaan väkeä houkutteleva kohde on Hartwall Areena, joka on kansainvälisten huippuartistien suosima konserttipaikka ja tietysti Jokereiden jääkiekkopyhättö. Areenalla on aikojen saatossa hihkuttu suosionsa huipulla olevien poikabändien keikoilla ja riemuittu Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksestä. Pääset Pasilan asemalta Hartwall Areenalle kävellen noin kymmenessä minuutissa, joten voit huoletta jättää auton kotiin tapahtumiin suunnatessasi. Paikan päältä ei tarvitse poistua nälän tai janon yllättäessä, sillä ravintolapaikkoja Hartwall Areenalla on lähes 4 000 katsojalle.

Suurtapahtumien lisäksi voit hyvin lähteä viettämään hieman toisenlaista kaupunkilomaa Pasilaan, sillä aivan kaupunginosan lähellä on täysin juna-aseman ympäristöstä poikkeavia nähtävyyksiä. Helsingin vehrein vierailukohde on varmasti Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, joka on aivan Pasilan kupeessa. Kuuden hehtaarin suuruisella alueella on suomalaisia kulttuurikasveja ja ympäri maailmaa tuotuja lajeja, jotka on järjestetty kasvien alkuperäisen alueen mukaan. Kasvitieteellinen puutarha on auki toukokuun alusta syyskuun loppuun, joten se on täydellinen kohde esimerkiksi kesälomaa viettäville matkailijoille.

Toinen viehättävä kaupunkikohde aivan Pasilan vieressä on Puu-Vallila, jonka idyllinen ilme on säilynyt Helsingin kasvaessa ja kehittyessä. Kapeiden katujen varrelle nousi puutaloja 1900 luvun alussa, ja nykyinen Puu-Vallila on virkistävän erilainen vierailukohde. Käy samalla läheisessä eläintalossa Tropicariossa, jossa pääset ihailemaan eksoottisia käärmeitä ja liskoja. Pasilan eteläpuolella on lisäksi monenmoisia mereneläviä esittelevä merimaailma SEA LIFE ja lapsiperheiden suosikkikohde Linnanmäki.

Pasilassa vieraileva matkailija näkee kiinnostavan siivun vanhaa Helsinkiä ja modernia kaupunkielämää. Halvan matkan Pasilaan voi kruunata käymällä ”Pasilan galleriassa” eli Itä-Pasilan alitse kulkevassa graffiteilla koristellussa hylätyssä junatunnelissa.

Discover neighborhoods in Pasila

Scandic Pasila
Scandic Pasila
3.5 out of 5
Maistraatinportti 3, Helsinki
Hinta on 87 € per yö ajalle 19. marrask. viiva 19. marrask.
Mall of Tripla, Hartwall-areena ja Helsingin messukeskus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Helsingin kaupunginkirjasto ja Helsingin ...
4.3/5 Excellent! (15 arvostelua)
"Turkulainen vastaanottovirkailija!!!"

Arvosteltu 10.10.2021

Scandic Pasila
Original Sokos Hotel Tripla
Original Sokos Hotel Tripla
3.5 out of 5
Fredikanterassi 1 B, Helsinki
Hinta on 140 € per yö ajalle 6. marrask. viiva 6. marrask.
Mall of Tripla, Helsingin kaupunginkirjasto ja Helsingin messukeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta ...
4.6/5 Exceptional! (128 arvostelua)
Uusi ja hyvä hotelli
"Kesän ruuhka ilmeisesti yllätti, kun respassa ruuhkaa ja pitkä jonotusaika ennen kun sai huoneen. Samoin aamiainen hiukan kaaoksessa eikä turvavälejä juurikaan voinut pitää. Muuten hotelli siisti ja hybä"

Arvosteltu 8.7.2021

Original Sokos Hotel Tripla
Holiday Inn Helsinki - Expo, an IHG Hotel
Holiday Inn Helsinki - Expo, an IHG Hotel
4 out of 5
Messuaukio 1, Helsinki
Täysin hyvitettävä
Hinta on 93 € per yö ajalle 5. marrask. viiva 5. marrask.
Helsingin messukeskus ja Helsingin kaupunginkirjasto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Mall of Tripla ja Hartwall-areena ovat myös 10 minuutin ...
4.2/5 Excellent! (987 arvostelua)
"Loistava sijainti, hyvät julkiset liikenneyhteydet. Tilava huone. Monipuolinen aamiainen. Ystävällinen henkilökunta."

Arvosteltu 16.7.2021

Holiday Inn Helsinki - Expo, an IHG Hotel
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
SleepWell Apartments Pasila
SleepWell Apartments Pasila
3.5 out of 5
Jarrumiehenkatu 2, Helsinki
Helsingin kaupunginkirjasto ja Helsingin messukeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Mall of Tripla ja Hartwall-areena ...
5/5 Exceptional! (2 arvostelua)
"Parannusehdotus: Huoneistossa olevaan kansioon kannattaa laittaa kartta piha-alueesta ja siihen merkintä, missä roskasäiliöt ovat, sillä paikkaa mihin roskat voi viedä ei löytynyt mistään, joten jouduimme ne tuomaan pakettiauton perässä kotiin."

Arvosteltu 8.6.2020

SleepWell Apartments Pasila
Large artsy apartment in Pasila
Large artsy apartment in Pasila
3.5 out of 5
Palkkatilankatu 5 C 28, Helsinki
Mall of Tripla, Helsingin jäähalli ja Helsingin uimastadion sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Helsingin kaupunginkirjasto ...
Large artsy apartment in Pasila
Two Bedroom Apartment in Helsinki, Maistraatinkatu 7
Two Bedroom Apartment in Helsinki, Maistraatinkatu 7
3 out of 5
Mall of Tripla ja Hartwall-areena sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Helsingin jäähalli ja Helsingin kaupunginkirjasto ovat ...
Two Bedroom Apartment in Helsinki, Maistraatinkatu 7
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Pasila

Kohteen Pasila lähellä sijaitsevat kaupungit