Rovaniemi – hotellit

Näytä kaikki 29 hotellia kohteessa Rovaniemi

Rovaniemi – viimeaikaiset arvostelut

Piilota sisältö

Tarkenna hakua

Hotelliopas: Rovaniemi, Suomi

Hotellit Rovaniemellä tarjoavat varmasti sopivan majoitusvaihtoehdon jokaiselle! Halusitpa kokea hieman rennompaa luksuselämää, mukavan loman perheen kanssa tai venyttää penniä – Rovaniemeltä löytyy sinulle sopiva vaihtoehto. Rovaniemen hotellit pystyvät täyttämään sekä reppumatkailijan että luksuselämästä haaveilevien tarpeet – tarjolla on niin retkeilymajoja, hostelleita, bed and breakfast -majoitusta kuin luksushotellejakin, lentokenttähotelleja kaupungissa ei ole. Rovaniemelle haikailevien kannattaa myös seurata hotellitarjouksia, joita on käytettävissä ympäri vuoden. Olipa mielessäsi ostosmatka, romanttinen viikonloppu kahden kesken tai viikon perheloma, Rovaniemi on sopiva kohde.

Rovaniemi tunnetaan maailmalla pääasiassa Joulupukin kaupunkina, mutta se on paljon muutakin, esimerkiksi moderni yliopistokaupunki ja kiinnostava vierailukohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Arktikum on museo ja tiedekeskus, joka on erikoistunut Lappiin ja arktisiin alueisiin, ja siellä vierailija saa hyvän käsityksen pohjoisen alueen elinolosuhteista, luonnosta ja historiasta. Artikumin tiloissa toimivat Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskus, joissa molemmissa on tarjolla niin sanotun perusnäyttelyn lisäksi erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Tiedekeskus Pilke puolestaan on näyttävä esimerkki modernista ja ekologisesta arkkitehtuurista ja se pyrkii kertomaan arktisten metsien kestävästä käytöstä kaikkien aistiesi kautta – siellä metsän voi maistaa ja haistaa ja kuunnella, katsella ja kosketella sitä. Pilke on varsin tuore vierailukohde, sillä se avattiin yleisölle vasta kesällä 2012.

Toukokuussa 2011 avatussa Kulttuuritalo Korundissa on tarjolla monenlaisia tapahtumia, musiikkia ja taidetta, sen tiloissa toimivat sekä Lapin kamariorkesteri ja Rovaniemin taidemuseo. Lapin metsämuseossa esittelee puolestaan Lapin metsähistoriaa 1800-luvulta alkaen ja siellä on esillä esimerkiksi eri puolilta Lappia siirrettyjä aitoja kämppiä, metsätyövälineitä ja –koneita sekä uittokalustoa. Rovaniemen kotiseutumuseo Pöykkölässä on esillä vanhan varakkaan talonpoikaistalon rakennukset ja esineet, sen kokoelmat ovat peräisin 1800- ja 1900-lukujen taitteesta. Kokoelmat pyrkivät esittelemään alueen perinteisiä elinkeinoja kalastusta, maataloutta, metsästystä ja poronhoitoa, ja rakennus puolestaan on arkkitehtuuriltaan 1840-luvun empireä.

Lähihistorian näkökulmasta mielenkiintoinen Saksalaisten hautausmaa on 18 kilometrin päässä Rovaniemen keskustan pohjoispuolella, ja Lapin sodassa kaatuneet saksalaiset sotilaat on haudattu tänne. Hautausmaa on yleisölle avoinna aikaisesta keväästä alkusyksyyn, muulloin se on auki erikseen sovitusti. Rovaniemi on siis muutakin kuin pelkkä joulupukin paja ja sen ympärille rakentuneet turistihoukutukset. Kaupunki on siis hyvin sopiva matkakohde myös aikuisille, ja sinne kannattaa pysähtyä ehdottomasti muutamaksi päiväksi, vaikka matkan lopullinen päämäärä olisi jossain muussa kolkassa pohjoista Suomea ja Lappia.

Kaupungin ravintolatarjonta on monipuolista, tarjolla on paljon erilaisia etnisiä vaihtoehtoja ja myös suomalaista ruokaa tarjoavia huippuravintoloita – ja koska Rovaniemi on paitsi alueen isoin kaupunki, niin se on myös opiskelijakaupunki lukuisine yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoineen, mikä takaa myös virkeän ilta- ja yöelämän. Rovaniemi on täynnä erilaisia baareja, pubeja ja yökerhoja, joissa on mukava viettää iltaa ystävien tai vaikkapa aivan ventovieraiden kanssa. Yökerhot tulevat ja menevät, mutta niistä löytyy ratkaisu kaikkiin mahdollisiin makuihin ja tapoihin.

Rovaniemi on myös hieno ostospaikka. Kaupungissa on muutama tavaratalo, useita ostoskeskuksia ja pienempiä putiikkityyppisiä kauppoja. Keskustan tavarataloja on esimerkiksi Anttila, ja myös ostoskeskukset Rinteenkulma, joka on maakunnan suurin ostoskeskus, ja Revontuli ja Sampokeskus ovat samalla alueella.

Lappeenrannassa on kuitenkin muitakin ostospaikkoja kuin vain muotiliikkeet, ostoskeskukset ja tavaratalot, ja mielenkiintoisia kohteita löydät Kauppatorilta ja sen ympäristöstä, esimerkiksi kävelykadun varrella sijaitseva Piesku on mielenkiintoinen ostospaikka, jossa myydään erilaisia tuotteita ja kävelykadulla tarjolla on muutenkin monenlaisia kauppoja ja putiikkeja, ja erityisen tunnettu Rovaniemi on paikallisista herkuistaan. Torilla puolestaan on varsinkin kesällä paljon erilaisia myyntikojuja ja siellä voit myös istahtaa johonkin kahvilatelttaan ja vaihtaa kuulumisia ihmisten kanssa, nauttia hyvästä kahvista tai seurata ohi kulkevia ihmisiä tekemässä lähiruokaostoksia.