Pääosion alkuosa
Menopaluumatkan kuvake
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Lisätietoja – Aruba

Lennot Aruballe

Aruba on Karibianmerellä sijaitseva saari, joka kuuluu Alankomaiden kuningaskuntaan. Aruba on suosittu matkakohde, ja saaren taloudessa turismilla on erittäin tärkeä osa. Aruballa on myös oma lentoasema, joka sijaitsee saaren pääkaupungin Oranjestadin kupeessa. Suomesta ei ole suoria lentoja Aruballe, mutta Expedian kautta sopiva välilaskullinen lentoyhteys löytyy helposti. Expedia tarjoaa myös lennot ja hotellin sisältäviä pakettimatkoja Aruballe.

Aruban kansainvälinen lentoasema tunnetaan myös Oranjestadin sekä kuningatar Beatrixin kansainvälisenä lentoasemana. Lentoasema palvelee koko saarta, ja sieltä on paljon lentoja moniin amerikkalaisiin kohteisiin sekä myös Eurooppaan, kuten esimerkiksi Amsterdamiin. Siten Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta on helppo löytää lentotarjouksia Aruballe yhdellä välilaskulla.

Aruba on yksi Karibian alueen aurinkoisimmista saarista, joten se sopii rantalomakohteeksi ympäri vuoden. Merivesi saaren ympärillä on lämmintä ja kristallinkirkasta, joten se sopii täydellisesti uimiseen, sukeltamiseen ja snorklaamiseen. Aruban lähivesillä on lukuisia mielenkiintoisia sukelluskohteita. Aruballa voi myös nauttia täysin siemauksin rennosta karibialaisesta elämänmenosta. Pääkaupunki Oranjestad tarjoaa rantaelämän vastapainoksi myös kaunista arkkitehtuuria ja kulttuurielämää. Saaren ravintola- ja hotellitarjonta on monipuolista, ja itsellesi sopivan hotellin Aruballa löydät helposti Expedian kautta, samoin kuin vuokra-auton Aruballa.

Lentäminen Suomesta Aruballe

Suomesta on helppo löytää lentolippuja Arubaan, esimerkiksi Amsterdamin kautta. Matka-aika riippuu välilaskun kestosta, mutta esimerkiksi suora lento Amsterdamista Arubaan kestää noin 10–11 tuntia, ja Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta lentää Amsterdamiin parissa tunnissa. Monesti edullisimman vaihtoehdon hyödyntäminen vaatii kuitenkin jopa kahta välilaskua, mikä voi nostaa kokonaismatka-aikaa huomattavasti. Lentojen hinnat ovat yleensä kalleimmillaan joulun aikaan ja kesällä. Edullisimmista lennoista voi nauttia varaamalla lennot muutama kuukausi ennen matkaa. Vaikka Aruba kuuluukin Alankomaiden kuningaskuntaan, sinne matkustavat tarvitsevat passin. Viisumia ei tarvita, jos kyse on lyhyestä turistimatkasta.

Lennot Aruban lentoasemalle

Aruban kansainvälinen lentoasema sijaitsee saaren pääkaupungin Oranjestadin kaupunkialueen sisällä. Lentoasema on suhteellisen vilkas, sillä Aruba on erittäin suosittu matkakohde, ja sieltä onkin lentoyhteyksiä moneen paikkaan Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Suurin osa Eurooppaan suuntautuvista lennoista on Amsterdamiin, mutta yhteyksiä on myös muun muassa Frankfurtiin ja Lontooseen. Suomesta on ehkä helpointa lentää Aruballe nimenomaan Amsterdamin kautta, sillä silloin matkasta selviää yleensä vain yhdellä välilaskulla. Expedian kautta voi löytää myös muita käteviä lentoyhteyksiä Aruballe, esimerkiksi Lontoon kautta. Joskus edullisimmat lentovaihtoehdot edellyttävät kahta vaihtoa, mikä nostaa kokonaismatka-aikaa huomattavasti.

Moni Aruban paikallisen bussiyhtiön Arubusin bussilinjoista pysähtyy aivan lentoaseman edustalla. Paikallisbussilla pääsee helposti ja nopeasti niin pääkaupunki Oranjestadin keskustaan kuin myös muihin saarella oleviin kohteisiin, kuten esimerkiksi San Nicolásin kaupunkiin saaren eteläosissa. Jos oma hotelli sijaitsee saaren pohjoisosissa, yleensä ensin on siirryttävä lentoasemalta bussilla Oranjestadin bussiasemalle ja jatkettava sieltä toisella bussilla kohti Aruban pohjoisosien kohteita. Lentoasemalta voi myös ottaa taksin, ja saaren pienen koon vuoksi taksilla on helppo siirtyä omalle hotellille, sijaitsipa se missä päin Arubaa tahansa. Taksimatkan hintakaan ei nouse turhan korkeaksi, etenkään suuremmalla ryhmällä. Lentoasemalla voi lisäksi vuokrata auton. Omalla autolla matka lentoasemalta hotellille käy käden käänteessä, minkä lisäksi omalla autolla voi tutustua helposti koko saareen lomamatkan aikana. Välimatkat ovat lyhyitä, joten ajaminen paikasta toiseen käy nopeasti. Vuokra-autolla esimerkiksi Aruban pohjoisosien harvemmin asutetut alueet, kuten Arikokin luonnonpuisto, ovat helposti saavutettavissa.