Halvat lennot Petroskoi

Tietoa Petroskoista

Lennot Petroskoihin

Karjalan pääkaupunki, kauniin Äänisen järven rannalla sijaitseva Petroskoi on kasvanut kovaa kyytiä kiinnostavaksi matkakohteeksi. Kauniissa kaupungissa yhdistyvät suomalaiselle tutut piirteet sekä venäläiset vaikutteet. Vajaan 300 000 tuhannen asukkaan kaupungissa on kiinnostavia museoita, historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita maisemia. Kaupungissa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Nähtävää riittää useaksi päiväksi, ja pitemmän matkan aikana kannattaa myös tutustua lähiseudun kyliin.

Suomesta kaupunkiin pääsee paitsi maateitse, myös lentäen. Lennot Helsinki-Vantaalta (HEL) kulkevat esimerkiksi Pietarin Pulkovon kansainvälisen lentokentän (LED) tai muiden Venäjän kaupunkien kautta. Itse Petroskoin lentoasema (PES) on pieni, eikä kovin vilkas. Se sijaitsee 12 kilometrin päässä Petroskoin keskustasta. Keskustaan pääsee lentokentältä edullisesti taksilla. Kun hankit halvat lennot Petroskoihin, muista myös huolehtia viisumista. Viisumin hakemista varten vaaditaan passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen, passikuva sekä matkavakuutus. Viisumia voi hakea nettipalvelun kautta, ja aikaa viisumin hankkimiseen kannattaa varata pari viikkoa. Muista myös vaihtaa valuuttaa etukäteen. Myös Petroskoissa tai välilaskun aikana voi vaihtaa valuuttaa.

Rantamaisemia, herkuttelua ja historiaa

Petroskoin kauniimpiin alueisiin kuuluu sen uusittu ja moderni ranta-alue. Rannalla kävellessään voi myös bongata historiallisten merkkihenkilöiden komeita patsaita. Muualla kaupungissa voi vielä aistia jälkiä aiemmasta arkkitehtuurista, jota leimasivat matalat puurakennukset. Niiden rinnalla on runsaasti neuvostotyylistä arkkitehtuuria. Matka Petroskoihin kannattaa tehdä jo pelkästään Kižin museosaaren vuoksi. Viisi kilometriä pitkä ja vajaat 800 metriä leveä saari sijaitsee Äänisellä parin tunnin laivamatkan päässä kaupungista. Saarella on arkkitehtonisesti merkittävä, kaunis puukirkkoryhmä, sekä perinteistä karjalaista arkkitehtuuria edustavia taloja ja aittoja, sekä ortodoksisia rukoushuoneita. Kansainvälisesti tunnettu museosaari kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Retki saarelle on myös nuorempien matkailijoiden mieleen.

Petroskoi hellii myös historiannälkäistä matkailijaa. Pietari Suuri perusti tämän Äänisen rannalle levittyvän kaupungin 1700-luvun alussa, ja vaikka suuri osa siitä tuhoutui toisen maailmansodan myllerryksessä, siellä on useita kiinnostavia historiallisia nähtävyyksiä. Niiden joukkoon kuuluu esimerkiksi Aleksanteri Nevskin katedraali, jonka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1825. Siitä kuitenkin tuli maaseutumuseo ennen kuin sitä ehdittiin käyttää kirkkona. Tilojen kunnostus aloitettiin 1990-luvun alussa, ja uusittu kirkko avattiin uudelleen vuonna 2000, jolloin siitä tuli Venäjän ortodoksisen kirkon Petroskoin ja Karjalan hiippakunnan pääkatedraali. Petroskoin museo puolestaan muutti kirkosta kaupungin keskustaan, ja siellä voi tutustua Karjalan historiaan. Kaupungin kansallisessa teatterissa puolestaan näytellään suomeksi, joten heikomminkin venäjää taitava pääsee halutessaan nauttimaan näyttämötaiteesta.

Petroskoissa on myös hyvät mahdollisuudet tutustua paikallisiin herkkuihin, joita tarjoillaan useissa ravintoloissa. Kaupungissa pääsee myös maistamaan perunatäytteisiä karjalanpiirakoita, joita voi ostaa vaikka evääksi. Eloisassa kaupungissa on tarjolla myös runsaasti kansainvälistä murkinaa aina pitsasta sushiin ja meksikolaiseen ruokaan. Kasvisruokailijatkin on paikoin huomioitu. Shoppailuparatiisiksi Petroskoita ei varsinaisesti voi sanoa, mutta tuliaisia sieltä kyllä löytyy helposti. Niitä voi etsiä esimerkiksi kauppahallista, jonka edustalla on myös kauppiaita myymässä esimerkiksi somia lapasia.

Varaa lentoliput Petroskoihin

Reissua kannattaa alkaa suunnitella ajoissa, jotta lento Petroskoihin järjestyy mahdollisimman lyhyellä vaihdolla. Kannattaa myös pitää silmällä lentotarjouksia Petroskoihin. Kesäkaudella kaupungissa on enemmän vieraita, kun taas talvi voi olla kovinkin hyinen. Kesällä myös ranta-alueeseen tutustuminen on miellyttävämpää. Kaupungissa on runsas hotellivalikoima, ja yöpyminen Petroskoissa ei ole kovin kallista. Kätevintä on varata hotelli keskusta-alueelta, jolloin nähtävyyksiin, ravintoloihin ja rannan tuntumaan voi kävellä. Petroskoi on myös erinomainen tukikohta niille, jotka haluavat tutustua Karjalaan laajemminkin. Vuokra-auto Petroskoissa on helppo hankkia, ja ajaen seutua on helppo kartoittaa. Muista varautua runsaaseen ja ajoittain kaoottiseen liikenteeseen kaupungista lähtiessäsi ja sinne palatessasi.

Usein kysytyt kysymykset