Pääosion alkuosa

Halvimmat lennot kohteeseen Pietari

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Pietari

Tietoja Pietarista

Lennot Pietariin

Pietari on miljoonakaupunki aivan Suomen rajan tuntumassa, ja kaupungin suosio suomalaisten matkailijoiden keskuudessa on ollut kasvussa. Suomesta on helppo matkustaa Pietariin monin eri tavoin, mutta nopein ja kätevin tapa on ilman muuta lentokone. Helsinki-Vantaalta voi lentää Pietariin hieman yli tunnissa. Halvat lennot Pietariin kannattaakin varata jo tänään Expedia.fi-sivustolta. Samalla kannattaa tutustua kaupungin kattavaan hotellitarjontaan ja varata hotelli Pietarissa.

Suomesta on suoria lentoja Pietariin ainoastaan Helsinki-Vantaalta. Tätä kirjoitettaessa väliä liikennöi ainoastaan Finnair yhteistyökumppaneineen. Tarjolla on kuitenkin myös monia välilaskullisia vaihtoehtoja, muun muassa Air Baltic tarjoaa käteviä yhteyksiä Riian kautta. Air Baltic lentää Riikaan Helsingin lisäksi myös Turusta, mikä helpottaa Turusta matkustavien matkasuunnitelmia. Vaihtoehtojen runsauden ansiosta lennot Pietariin on todella helppo varata. Expedian kautta on myös mahdollista varata lennot ja hotellin sisältävä pakettimatka Pietariin.

Pietari tunnetaan ennen kaikkea tsaarinaikaisesta arkkitehtuuristaan ja lukuisista kanavistaan. Hyvin restauroitu keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustassa on myös joukko toinen toistaan upeampia kirkkoja sekä Eremitaasin kaltaisia upeita museoita, joten arkkitehtuurin ja kulttuurin ystävät pääsevät todellakin nauttimaan. Pietarissa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, esimerkiksi monia laadukkaita ravintoloita, joten kaupunki sopii oivallisesti myös venäläiseen keittiöön tutustumiseen. Jos aikomuksena on tutustua kaupungin lähiympäristöihin, kannattaa harkita myös auton vuokraamista Pietarissa.

Lentäminen Pietariin

Lentoaika Helsingistä Pietariin on vain hieman yli tunnin. Mikäli Pietarin lentoon kuuluu vaihto esimerkiksi Riiassa, matka-aika on nopeimmillaan noin kolme ja puoli tuntia. Lentäen Pietariin saapuvat suomalaiset tarvitsevat viisumin, jonka voi hankkia helposti esimerkiksi matkatoimistosta. Matkustusasiakirjana käy ainoastaan passi. Voimassa olevat maahantulosäädökset kannattaa aina tarkastaa ennen matkaa esimerkiksi Venäjän suurlähetystöstä, sillä säädöksissä voi tapahtua muutoksia nopeastikin. Varaa lentoliput Pietariin jo tänään Expedian kautta!

Lennot Pietarin kansainväliselle lentoasemalle

Pietarin kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan myös nimellä Pulkovon kansainvälinen lentoasema, sijaitsee hieman yli 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta etelään. Se on Venäjän kolmanneksi vilkkain lentoasema Moskovan kahden suuren lentoaseman, Šeremetjevon lentoaseman ja Domodedovon lentoaseman, jälkeen. Pietarin lentoasema vastaanottaa vuodessa noin 15 miljoonaa matkustajaa. Lentoasemaa ollaan myös laajentamassa, jotta se voi tulevaisuudessa vastaanottaa yhä enemmän matkustajia. Helsingin lisäksi lentoasemalta on paljon yhteyksiä moniin kohteisiin Euroopassa, muun muassa Riikaan, Pariisiin, Lontooseen, Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, minkä ansiosta välilaskullisia lentovaihtoehtoja Pietariin on runsaasti tarjolla.

Pulkovon lentoasemalta on helppo siirtyä Pietarin keskustaan. Lentoasemalta voi siirtyä Marshrutka-minibussilla eri kohteisiin kaupungilla. Minibussilinjoja on useita, ja itselle paras linja on hyvä tarkastaa ennen minibussiin nousemista. Tarjolla on myös lentobusseja, jotka yhdistävät lentoaseman Moskovskayan metroasemaan, joka sijaitsee Pietarin metron kakkoslinjalla. Vaikka Moskovskayan metroasema ei sijaitsekaan aivan kaupungin keskustassa, sen kautta keskustaan matkustaminen on monesti nopein vaihtoehto, sillä keskustan kadut ovat monesti ruuhkaisia, mikä hidastaa taksien ja bussien vauhtia melkoisesti. Lentoaseman vieressä on myös juna-asema, mutta se ei sijaitse aivan terminaalin välittömässä läheisyydessä, vaan noin vartin kävelymatkan päässä. Lisäksi lentoasemalta voi matkustaa taksilla keskustaan tai vuokrata auton. Ajoaika ilman ruuhkaa on noin puoli tuntia, mutta ruuhkien vuoksi matka-aika voi monesti venyä huomattavastikin pidemmäksi.

Varaa lento Pietariin jo tänään ja nauti jo huomenna miljoonakaupungin vilskeestä. Siirry osoitteeseen Expedia.fi ja anna matkallesi lentävä lähtö!

Tietoa lennoista kohteeseen Pietari

Kohdelentokenttä Pietari
Kohdelentokentän IATA-koodi LED

Suosittuja lentoja kohteeseen Pietari

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.