Halvimmat lennot kohteeseen Santoríni

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Santoríni

Tietoa Santorínin saaresta

Lennot Santorínin saarelle

Matka Santorínille sopii auringonpalvonnan ja vesiurheilun ystäville sekä Välimeren historiasta kiinnostuneille. Saaren suurenmoisen kauniit, pastellisävyissä tai valkoisena hohtavat kaupungit ja upeat auringonlaskut tekevät siitä hyvin romanttisen matkakohteen. Mukaan on syytä pakata kestävät patikointijalkineet, jos aikoo tutustua Néa Kaménin tulivuorisaarelle.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta Santorínin saarelle pääsee suorilla lennoilla ainakin kesäaikaan. Finnair lentää suoraan Helsingistä Santorínille toukokuulta syyskuulle. Yhdellä välilaskulla Lontoon tai Tukholman kautta lentoja Santorínille tarjoaa esimerkiksi Norwegian. Kahdella välilaskulla tarjontaa on runsaasti, ja hinnatkin ovat edullisemmat. Kahden välilaskun lennot sujuvat nopeimmillaan reilussa kahdeksassa tunnissa. Pitkillä välilaskuilla on mahdollista viettää yksi yö Ateenassa.

Santorínin eli Thiran saaren lentokenttä sijaitsee saaren keskiosan alangolla lähellä itärannikkoa. Sieltä pääsee paikallisbussilla saaren pääkaupunkiin Firaan saaren länsiosaan. Kyyti kestää noin 20 minuuttia, ja sen hinta ei päätä huimaa. Bussit eivät välttämättä kulje kovin säännöllisesti, joten helpointa saattaa olla turvautua taksiin. Etenkin turistikaudella eli kesäaikaan taksikyyti on viisasta varata ennakkoon verkossa ja välttää näin jonot lentokentällä. Autonvuokraus Santorínin saarella käy helposti lentokentällä. Firan satamasta pääsee lautalla muille Etelä-Egean saarille.

Tulivuorimaisemia ja arkeologisia kaivauksia

Santorínin saari Egeanmeressä tunnetaan paikkana, jolla on yhtymäkohtia myyttiin tarujen Atlantiksesta. Saarella olleen tulivuoren purkautumista 3600 vuotta sitten seurasi romahdus, josta syntyi saaren nykyinen muoto ja kalderalahti. Tulivuoren kraatterit sijaitsevat yhä Santorínin kalderalahden keskellä, ja Néa Kaménin kraatterisaari on suosittu turistikohde. Historiasta kiinnostuneille voi suositella kohteeksi Akrotirín kaupungin arkeologisia kaivauksia, joissa voi saada aavistuksen alueen muinaisesta minolaisesta kulttuurista.

Musta, tuliperäinen laavakiviaines muodostaa kauniin kontrastin valkoisten rakennusten sekä sinisten kattojen ja ovenkarmien kanssa. Rannikon jyrkkiä rinteitä myötäilevät kylät valkoisena hohtavine taloineen ovat kuin kuvakirjasta. Tämä on paikka, jossa voi viettää tuntikausia vain maisemia katsellen. Liikuntaa saa halutessaan yllin kyllin kulkemalla ylös ja alas jyrkkiin rinteisiin rakennettujen kaupunkien kujia. Pääkaupunki Firassa alas rantaan pääsee kuitenkin myös jalkojaan rasittamatta köysiradan kyydissä.

Herkkusuun paratiisi

Erinomainen syy matkustaa Santorínille on myös nauttia elämästä hyvän ruoan ja juoman muodossa. Saarella viljellään viiniä, ja viinitiloilla voi vierailla esimerkiksi Mesan, Exo Gonian, Megalochorin tai Messarian kylissä. Tuliperäinen maa ja saaren ilmasto antavat viinille aivan erityisen maun. Santoríni oli kuuluisa viineistään jo antiikin aikana. Kreikkalaisen keittiön suuret herkut moussakasta lampaaseen ja lihapyöryköihin, saganaki-juustoleivonnaisiin ja kreikkalaiseen salaattiin vievät kielen mennessään. Souvlaki-vartaat ja pinaattipiiras spanakopita ansaitsevat myös tulla mainituiksi, samoin fava-pavuista valmistettu tahna, fava me koukia.

Hotelleja uskomattoman upeilla näköaloilla

Hotelleja Santorínin saarella on tietenkin runsaasti, onhan turismi saaren pääasiallinen elinkeino. Monessa Firan, Imeroviglin tai Oían kaupungin hotellissa näkymät kalderalahdelle ovat huikaisevan kauniit. Jos varaat hotellin, jossa on niin kutsuttu infinity-uima-allas, et taatusti pety. Tänne on hyvä tulla rentoutumaan ja karistaa kaikki arjen huolet mielestä merta ja horisonttia katsellen. Lomakaudella Oíaan matkustaa joka ilta bussilasteittain turisteja ihailemaan taianomaista auringonlaskua.

Kamárin kylässä on paljon hotelleja, ja sieltä löytyy laavakivinen musta hiekkaranta. Sen yläpuolella kohoaa vuori, jonka huipulla 369 metrin korkeudessa ovat antiikin Theran kaupungin rauniot. Niihin voi käydä tutustumassa jalan. Vuorelle vievä serpentiinitie on erittäin jyrkkä, joten kannattaa varustautua tukevin jalkinein, pakata mukaan pari litraa vettä ja välttää kuumimpia keskipäivän tunteja. Vuoren toisella puolella on Períssan kylä ja ranta.

Tietoa lennoista kohteeseen Santoríni

Kohdelentokenttä Santoríni
Kohdelentokentän IATA-koodi JTR

Suosittuja lentoja kohteeseen Santoríni

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.