Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Ahvenanmaa

Katso kaikki kohteen Ahvenanmaa vuokra-autot

Tutustu kohteeseen Ahvenanmaa

Tutustu kohteeseen Ahvenanmaa Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!

Autonvuokraus Ahvenanmaalla

Ahvenanmaa on kesäisen kotimaanmatkailijan unelmakohde, jossa on pieneen kokoonsa nähden valtavasti nähtävää. Vuokraa auto Ahvenanmaalla ja pääset nopeasti ja helposti kiinni ainutlaatuisen merellisiin maisemiin. Ahvenanmaalla ajaminen on elämys: kun tiet ja sillat päättyvät, matka jatkuu saaristolautoilla.

Hyödynnä Expedian tarjoukset ja vuokraa auto kauttamme. Tätä puoltaa jo sekin, että vuokra-auton tankki on valmiiksi täytetty, joten sinulle ei koidu yllättäviä lisämaksuja. Autonvuokraus Ahvenanmaalla sujuu helposti, tulitpa saarelle lentäen tai laivalla. Pääsaarella on yli 900 km teitä ja muille saarille pääsee näppärästi siltojen ja lauttojen avulla. Saaristomaisemalla on täällä monet kasvot. Metsäiset saaret vuorottelevat paljaiden ja karujen luotojen kanssa. Ja mukavuutta lisää, että sillat ja pengerretyt tiet korvaavat monin paikoin aiemmat veneyhteydet saarten välillä.

Monta syytä auton vuokraamiseen

On monta syytä matkustaa Ahvenanmaalle, mutta tässä tärkeimmät näpsäkkänä luettelona: luonto, kulttuuri, tapahtumat, kiireetön kalastus, hyvä ruoka ja ainutlaatuiset mahdollisuudet harrastaa eri urheilulajeja. Montako sinä saat Ahvenanmaan lomaasi mahtumaan?

Urheilulajeista kannattaa mainita golf, sillä upeat maisemat ja pitkä kausi luovat sille ihanteelliset olosuhteet. Ja vuokra-autolla tavarat kulkevat helposti mukana.

Ahvenanmaata autolla ristiin rastiin!

Ahvenanmaa saaristoluontoineen on loistava paikka viettää koko perheen aurinko- ja rantaloma jo siksi, että täällä on eniten aurinkotunteja koko Pohjolassa. Saari houkutteleekin viettämään pitkiä päiviä uimarannoilla ja punaisina hehkuvilla kallioilla. Ja vinkkinä: Degersand on rantakohteiden ykkönen. Meri on aina lähellä, ja se houkuttelee myös niin kalastamaan, melomaan kuin veneilemään.

Ahvenanmaalla on 16 kuntaa, joista kymmenen sijaitsee manner-Ahvenanmaalla ja kuusi saaristossa. Pääkaupunki Maarianhaminan jälkeen suurimmat kunnat ovat Jomala (lausutaan jummala) ja Finström.

Kun olet rauhassa istuutunut vuokra-autoosi, pääset keskustan pohjoispuolella olevasta liikenneympyrästä kolmea päätietä: päätietä 1 Hammarlandiin ja edelleen Eckeröhön, päätietä 2 Finströmin Godbyhyn ja sieltä Sundin Prästöhön sekä päätietä 3 Lumparlandin Långnäsiin.

Vuokra-auton kyytiin Maarianhaminassa

Kevään tulon varma merkki Maarianhaminassa on Tervamarkkinoiden avoimet ovet ja kutterit Merikorttelissa. Heinäkuussa Maarianhaminassa järjestetään 9-päiväinen kaupunkifestivaali Rockoff, jolloin keskusta elää kellon ympäri. Syyskuussa olet tervetullut Sadonkorjuujuhlaan ja joulukuussa odottaakin sitten jo monia makoisia herkkuja tarjoava joulukatu.

11 000 asukkaan Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä, jonka kummallakin puolella on satama. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on museolaiva Pommern ja sen yhteydessä oleva merenkulkumuseo. Pommern on entinen rahtipurjealus, joka toimii nykyisin museolaivana. Se on teräsrunkoinen nelimastoinen parkki, joka rakennettiin 1903 ja sai alkuperäiseksi nimekseen Mneme. Viimeisen matkansa Pommern teki vuonna 1939.

Maarianhaminan lentoasema sijaitsee kolmen kilometrin päässä keskustasta ja sieltä on päivittäiset lentoyhteydet Helsinkiin, Turkuun ja Tukholmaan. Voit lunastaa vuokraamasi auton kätevästi suoraan sieltä.

Sekä klassiset nähtävyydet: Kastelholman linna on hyvin säilynyt linnanraunio, jossa ovat asuneet sekä Kustaa Vaasa että Suomen herttua Juhana III. Linnaa alettiin rakentaa puolustuslinnakkeeksi 1300-luvun loppupuolella. Nykyisin linna toimii museona.

Bomarsundin linnoitusta alettiin rakentaa vuonna 1832 ja sen loistokkain osa oli päälinnoitus. Se oli Ahvenanmaan kaikkien aikojen suurin rakennus aina vuoteen 1854 saakka, jolloin brittiläis-ranskalainen miehistö hyökkäsi linnoitukseen ja voitti sen puolustajat. Kriminsodan päätyttyä 1856 Ahvenanmaa demilitarisoitiin eikä linnoituksia rakennettu enää uudelleen. Nykyisin alue käsittää 870 hehtaarin muinaismuistoalueen.

Mainittakoon vielä muutama mielenkiintoinen paikka nauttia kupillinen hyvää kahvia: Kobba Klintarin luotsisaarelle pääset venetaksilla Maarianhaminan kalasatamasta. Luotsitalo toimii museona ja saaren luotsituvassa on myös pieni kahvila. Uffe på Bergetin kahvila ja näköalatorni. Korkealla sijaitsevasta kahvilasta ja näköalatornista on upeat maisemat Färjsundetin salmen yli. Sekä keskellä Eckerön maalaisidylliä kohoava majesteetillinen vuonna 1823 valmistunut Posti- ja tullitalo. Rakennuksessa toimii suosittu kahvila Lugn & Ro, taidegalleria sekä postiruotumuseo.

Valitse Ahvenanmaa, suorita autonvuokrausvertailu ja saavu kokemaan!